Miley Cyrus vokser, både som menneske og skuespiller. Det går kanskje ikke så fort, men hun gjør en ålreit rolle i The Last Song.

Dessverre leker regissør Julie Anne Robinson i overkant mye med klisjéer og lettvinte løsninger.

Kanskje gjør ikke det så mye for et publikum som ikke har sett dette på film før, men for meg fremstår The Last Song som et litt krampaktig forsøk på å lage en ungdomsfilm for de som nylig har vokst fra Hannah Montana.

Den store sommeren

Ronnie (Miley Cyrus) er sur. Foreldrene er skilte og nå skal hun motvillig tilbringe sommeren sammen med faren (Greg Kinnear) og lillebroren (Bobby Coleman). Filmen skildrer hvordan dette blir sommeren alt skjer. Vi ser Ronnie gradvis tø opp og nærme seg en forsoning med faren, ta opp igjen sitt store talent som pianist, og ikke minst – forelske seg i knakende kjekke Will (Liam Hemsworth).

Ikke akkurat dypt

The Last Song handler om ting som alle er, eller har vært, opptatt av i tenåra. Historien er innom temaer som tilhørighet, foreldre, forelskelse og fremtidsplaner.

Men dette skildres ikke spesielt dypt. Manuset er skrevet av Nicholas Sparks, mannen bak andre grunne filmer som Message in a bottle og Netter i Rodanthe. «Minste motstands vei» virker å være hans skriveregel.

Historien er til tider så sukkersøt at du risikerer å pådra deg diabetes!

Mye følelser, lite brodd.

Dette ligner faktisk på en slags ungdommelig 2010-utgave av 1988-filmen Venner for livet (Beaches), som mange husmødre har sippet til. Her er følelsene i fri flyt, men uten særlig brodd. Det forsøkes riktignok skjult med ei ny rocka indielåt på soundtracket ca hvert 90. sekund, men det føles bare unødvendig og irriterende.

Miley Cirus. (Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway)
Miley Cirus. (Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway)

Men Miley Cyrus er tålbar i hovedrollen. Hun er langt i fra den beste skuespilleren i sin generasjon, men hun makter å skape en grei figur av Ronnie, selv om hun må si og gjøre flere ting som hører hjemme i såpeserier.

Cyrus er en stor stjerne i filmens målgruppe, og kommer kanskje til å dra inn noen ekstra publikummere til The Last Song, men jeg spår at det ikke blir fryktelig mange.

Om

The Last Song
 • The Last Song
 • Slippdato: 07.05.2010
 • Regi: Julie Anne Robinson
 • Utgiver: Touchstone Pictures
 • Sjanger: Drama, Romantikk

 • Vilde

  Du aner visst ikke hvor mange kreft berører du, da. Greit nok at det er klisjeer i filmen, men syns du har mistolket storyen. Syns sånn generelt at det ikke passer seg for en helt out of målgruppen, og ikke minst KJØNNET skal anmelde denne filmen her.

 • Cherie

  Du är fel målgrupp för att recensera den här filmen! Be en 16-årig tjej göra det istället, så att det blir rätt!

 • Bjørn

  Tror journalisten dro denne rett hjem, jeg har sett utdrag…….

  «bitch» ;=) Film som havner litt på siden av sitt eget publikum, ikke en film for de som er 16, og ikke de som er eldre heller. garantert noen god biter, men sikkert ikke verdt turen på kino.

 • gro

  sorry, men Miley Cyrus er en ekstremt dårlig skuespiller og jeg ble bare flau og kvalm når jeg så filmen.

 • Sara

  HHHHHHHHHHAAAAAALLLLLLLLLLOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Filmen var jo kjempe kul, du forstår den ikke!!!!!

 • Celina

  Helt enig, Miley Cyrus er ikke noen god skuespiller i det hele tatt 😉

  Dra deg tilbake til Disney Channel, Miley!

 • Liker virkelig ikke Miley Cyrus, hver gang jeg ser henne tenker jeg alltid på to ting: fjortiss og trutmunn. Hun er veldig innbilsk!
  Har IKKE tenkt å BETALE for å se den teite filmen, og den er sikkert dritdårlig uansett. Syns at denne anmeldelsen var god.

 • Liker heller ikke MIley Cyrus (tross for hun ar noen bra sanger, det har ikke noe med skuespiller-karrieeren å gjøre), og jeg syns hun ikke burde spilt i en slik film. Ja, mye sanger innimellom her som var irriterende, og litt håpløs og ikke serlig morsom der de prøvde åf å det morsomt, men filmen var helt greit. Den rørte meg litt, men det har vel noe med at kreften var inne i bildet, og jeg har opplevd nesten det Ronnie opplevde her… Derfor tro rjeg den rørte meg litt.. Gir den 3/6..

 • Gaad >;P

  Kunne dere gjort det bedre? Hun er en super skuespiller!
  Beste filmen noen sinne. Miley er både en super sanger og skuespiller og sikkert verdens hyggeligste person! Miley eier! <3 🙂

 • Folk i kino salen satt jo og gråt! Og snufste hele tiden! Serr.?!
  Miley eier >;)