Dette er det første innblikket i den kommende seks-episoders serien fra skaperen av Frihetens Regn og Den Grønne Mil, Frank Darabont.

The Walking Dead (foto: AMCTV)
Zombiefyr. Kan det være Nick Cave?

En zombieelskers våte drøm

Serien heter The Walking Dead, og høres ut som Etter Katastrofen med zombier.

Serien høres ut som akkurat det jeg har venta på! Jeg lengtet etter å se en zombie runde hjørnet i det øde og forlatte London og få rundjuling av den straffedømte antihelten Tom.

Night of the Living Dead er zombiesjangerens skapelsesberetning.

Etter katastrofen var en hit i heimen til tross for den seine sendetida, og per i dag ser det ikke ut til at vi skal få noe svar på hvordan det gikk med Tom etter at han kom seg ombord i flyet med de ansvarlige for spredningen av viruset.
Forhåpentligvis drepte han dem, tok styringen på flyet selv og landet et sted hvor han kunne begynne livet på ny.

The Walking Dead får fylle apokalypsetomrommet, selv om kona mi er skeptisk til zombier.

Zombiehastighet?

TV-serien baserer seg på tegneserien med samme navn, og handler om politimannen Rick som må føre en gjeng overlevende etter et zombieutbrudd til sikkerhet.

The Walking Dead1 (foto: AMCTV)
The Walking Dead2 (foto: AMCTV)
The Walking Dead3 (foto: AMCTV)
The Walking Dead4 (foto: AMCTV)


Og hva kan vi vente oss? Et fantastisk lite eventyr, skal vi tro Darabont selv. Han refererer nemlig til Romeros Night of the Living Dead som zombiesjangerens skapelsesberetning, og er årvåkent oppmerksom på hva fansen og filmen har å si om zombieegenskapene.

Dette med løping, for eksempel. Løper zombier? Nei. Eller jo, kanskje. Noen kan sette ganske god fart.

Les resten av intervjuet med Darabont her, og studér overgangen fra til dels frisk førsteårsstudent i kybernetikk som akkurat kom ut fra eksamenslokalet og inn i sminkestolen på siden her. Det kreves bare seks trinn før zombiestadiet er på maks.
I følge enkelte zombieeksperter greier ikke en zombie på stadie seks lengre å bite, og derfor er det faktisk et poeng i å finne et gjemmested.

The Walking Dead skal etter planen ha premiere på AMC i oktober i år.

Mer av zombiegalleriet fra The Walking Dead? En av dem minner om en ung Tom Waitz.

[poll id=»6″]