Den spanske designeren Hexagonall har helt vilt god sans for redesign, og har her redesignet filmpostere for filmer vi kjenner og elsker. Det er helt sprøtt hvor lite som skal til før jeg «ser greia», for å si det slik.

Scroll nedover og se om du gjetter filmen før du ser tittelen. Star Wars tok jeg, men Full Metal Jacket? Njet. Men som du ser i kommentarfeltet nederst, er det andre folk med bedre øyne der ute enn meg.

Seven (Ill: Hexagonall)
Seven (Ill: Hexagonall)

…boksen ja. Den jævla boksen han stakkars fyren kommer kjørende med, langt ute i ingenmannsland. Og Brad Pitt som gråter. For en film. FOR! EN! FILM!

2001 (Ill: Hexagonall)
2001 (Ill: Hexagonall)

Min første kunstfilmopplevelse. Og kanskje den filmopplevelsen som har satt sterkest spor. Og her har Hexagonall satt filmhistoriens kanskje mest hemmelighetsfulle element i sentrum, mot blå bakgrunn.

Dune (Ill: Hexagonall)
Dune (Ill: Hexagonall)

Jeg trodde først dette var redesignet for Danny Boyles Sunshine, men planeten Arrakis, bedre kjent som Dune, er inspirasjonen her.

starwars (Ill: Hexagonall)
starwars (Ill: Hexagonall)

Lett? Ja, jeg vet. Stormtrooperne er sliterne. Gutta på gølvet. Og har vår sympati, til tross for at de jobber for Darth.

Predator 1 (Ill: Hexagonall)
Predator 1 (Ill: Hexagonall)

Hvis du ser dette lasersiktet, ligger du syltynt an. Og hvis du ikke har sett denne filmen enda, gjør det nå. Snart kommer Predators.

15 Fullmetaljacket (Ill: Hexagonall)
15 Fullmetaljacket (Ill: Hexagonall)

Her har Sveinert, PerJ og Pr hjulpet meg i kommentarfeltet, og vi tror vi har identifisert den uheldige rekrutt Pyles smultring. Med påfølgende straff.

madmax2 (Ill: Hexagonall)
madmax2 (Ill: Hexagonall)

Siden vi er i så god stim med å løse Hexagonalls minimalistiske men smarte redesign, hva skal vi tro om denne? Er det et hagleløp?

alien3 (Ill: Hexagonall)
alien3 (Ill: Hexagonall)

Vår egen Birger Vestmo red inn på sin hvite hest i kommentarfeltet nederst og minnet oss på at alle i Alien 3 måtte fikse romfartsfrisyre.

thematrix (Ill: Hexagonall)
thematrix (Ill: Hexagonall)

Tor Audun i kommentarfeltet refererer fra filmen: Batteriet viser til hva maskinene har gjort med menneskeheten – de har forvandlet oss til batterier. Når Morpheus forteller Neo om de endeløse åkrene med mennesker, fanget i dvale i røde celler mens de produserer bioenergi, holder han opp et batteri som illustrasjon.

Pulp Fiction (Ill: Hexagonall)
Pulp Fiction (Ill: Hexagonall)

Enten er det tusjprikken Vince setter på Mia, eller så er det gag-ballen Marcellus og Butch blir tvunget på.

Likte du det du så? Her og her finner du alle filmposterne Hexagonall har redesignet. Du kan til og med gå til anskaffelse av noen av dem. Fra drøye hundrelappen og oppover.

 • sveinert

  Kan det være en kule sett fra spissen?

 • PerJ

  Gomer Pyle’s smultering. 😉

 • Pr

  Smultringen i Full Metal Jacket: Blir ikke Gomer Pyle tvunget i seg smultringer, mens resten av troppen tar armhevinger foran ham? Eller satt han uten å spise noe som helst? Litt usikker selv hvordan scenen var, men jeg mener å huske at smultringer var involvert.

 • @PerJ og Pr: der tror jeg dere traff tyren på hornene! Jeg hadde glemt smultringen til Gomer, og fokuserte kun på det forferdelige håndkledet med såpe i. Fortjenestemedalje til dere begge og en kreativ kudos til Sveinert!

 • sveinert

  Ok da.. Men det er ikke hull i smultringen..

  Her hadde jeg limt inn en PrntScr fra filmen hvis jeg hadde fått det til…

  • Spot on, Sveinert!! Her er scenen det er snakk om. Kan det være at Hexagonall har tatt seg en visuell frihet og lagd en smultring med hull, slik vi kjenner den? Eller er det faktisk et annet Full Metal Jacket-element vi har oversett?

   • sveinert

    Er nok sikkert det siste.
    Uten at jeg skal påberope meg allvitenhet om smultringenes historie kan det jo hende at en Doughnut har hull mens en Jelly Doughnut ikke har hull ?
    Kan jo være at Hexagonall ikke har mye greie på smultringer heller..

    • Han er jo spanjol, vettu. En vinner ikke VM-trofeét ved å trøkke innpå smultringer hver dag.

     • sveinert

      Ja nettopp. Akkurat som samtlige nordmenn tror at hovmesteren i «Grevinnen og Hovmesteren» snubler over et isbjørnskinn.

  • Hans Olav

   Det er jo en Berlinerbolle som er i filmen.

   • Takk, Hans Olav! Dét er selvfølgelig det rette navnet på det skjebnesvangre bakverket.

 • Guiseppe

  Skjønte egentlig ikke så mye av noe av det her før jeg så «mad max» greia, den tok jeg faktisk med engang! (no shit)
  Det er pilot brillene til han gæerne helikopter duden i toern tror jeg.
  Eller så er ikke hagle så dum ide, mad max har jo en avsagd en som kommer veldig i fokus på slutten i toern.
  Kan faktisk hende det er doyene til Tina Turner i trern

  • Puppene til Tina Turner kan vi aldri utelukke i noen sammenheng, men kanskje det faktisk er brillene til karakterskuespilleren som spiller medhjelperen til Mad Max? Men hvorfor er den ene gul?

   • Hans Olav

    Jeg mener han hadde bare et øye.

   • Hans Olav

    Men når jeg tenker meg om, var det ikke en defekt kikkert med i bildet her. Den ene linsen var knust.

    • Jeg har sterkest tru på hagla i skrivende stund. For ammunisjonen til den hagla er det nemlig så lite av. Og jeg lurer på om det er det Hexagonall har forsøkt å symbolisere.

   • Guiseppe

    Er den avsagde hagla til mad max siden dem driver å styrer veldig fælt med å kjøre semi trailer og lade hagla samtidig på slutten. Den siden som er gul er ladet med en patron.
    ca verdens kuleste film.

    http://www.youtube.com/watch?v=Vl-egwpoOW0&feature=related

    • Guiseppe: endelig!! Der kom åpenbaringen. tusen takk! Nå er jeg sikker på at det er det Hexagonall har ment.

 • Fredrik

  Skjønner ikke Alien 3 greia? Husker ikke noe barberblad fra filmen. Eller forestiller det noe annet?

  • Alle i Alien 3 har glattbarberte hoder, inkludert Ripley!

   • Birger Vestmo to the rescue! YESS!!
    Ny postergåte: Matrix!

 • Tor Audun

  Lekre plakater!

  Ang Matrix: Batteriet viser til hva maskinene har gjort med menneskeheten – de har forvandlet oss til batterier. Når Morpheus forteller Neo om de endeløse åkrene med mennesker, fanget i dvale i røde celler mens de produserer bioenergi, holder han opp et batteri som illustrasjon.

  Ang Alien 3: Kanskje det beste designet, fordi «hullet» i barberbladet også kan sees som en stilistisk Alien-munn, som dirrer når den åpner seg, klar til angrep.

  • Råskinn, Tor Audun! Bra levert! Rett inn i fasiten, og ny oppgave følger: Pulp Fiction!

   • Tor Audun Gram

    Takk! 🙂 Prøver må på et svar på Pulp Fiction lenger nede.

 • Tor Audun Gram

  Ang Pulp Fiction: Er usikker, men jeg tror det er den rød tusj-prikken Travoltas karakter må sette på Thurmans karakter, da hun tok overdose og må gjenopplives med en adrenalin-sprøyte. Slike sprøyter må som kjent slås presist med stor kraft gjennom brystbeinet og inn i hjertet.

  • Sylkvasst igjen! Jeg tror du har det i deg, Tor Audun. Birger, Rune og jeg begynte å snakke om at det også kunne være gag-ballene som Marcellus Wallace og Butch Coolidge må ha i kjeften når de er fanget i kjelleren hos han chopper-psykoen.
   Kan det hende at Pulp Fiction har et rød prikk-tema?

   • Tor Audun Gram

    Takk takk, hyggelig å høre! Morsomt å vri filmhjernen på slike oppgaver! Mulig at det er flere røde gjennomgangsprikker i Pulp Fiction. Tarantino er er jo en mann med sans for detaljer. Tok en titt på filmplakaten, og der har fru Wallace et smykke med en rød rund edelsten rundt halsen, men jeg kommer ikke på noe mer av røde prikker/sirkelformer. Ellers er jo rød en hyppig farge i filmen!

  • Skagerak

   Jeg holder en knapp på gag ball-en.
   http://gaygamer.net/images/PulpMarselluButch.jpg