Trykk på bildet øverst for å se første episode av serien gratis!

Suksessen med miniserien Band of Brothers banet vei for oppfølgeren The Pacific, hvor opphavsmennene Steven Spielberg, Tom Hanks og Gary Goetzman ville skildre andre verdenskrig i Stillehavet.

En stor del av amerikanernes innsats ble satt inn på flere ulike øyer mellom Australia og Japan for å forhindre sistnevntes etablering av forsyningsbaser. Og dette var en klam, kokvarm og klaustrofobisk opplevelse.

SE OGSÅ: Star Wars: The Force Unleashed 2!

Lange, tomme blikk

The Pacific, som nå er i hyllene i både DVD– og Blu-ray-utgave er mørkere og mer utleverende enn Band of Brothers.

Selv de intellektuelle blir ofre for krigen.

Band of Brothers foregikk i det som i ettertid ser ut som en helt annen krig, mens The Pacific handler om den skitne, nedverdigede amerikaneren.

Stillehavstroppene skildres intimt og fraktes fra øy til øy hvor de møter den samme dritten, fuktigheten og jungelen overalt. Håpløsheten melder seg umiddelbart, og det er mange lange, tomme blikk i The Pacific.

Anmeldelsen fortsetter etter bildet.

The Pacific (Foto: Warner Bros. Entertainment Norge AS)
Joseph Mazzello i The Pacific (Foto: Warner Bros. Entertainment Norge AS)
Å se en slektning dra i krigen

Eugene «Sledgehammer» Sledge (Joseph Mazzello) sitter for det meste og tenker og stirrer. Virkelighetens Sledge, som døde i 2001, skrev en av bøkene som The Pacific er basert på, og Mazzello spiller en fin rolle som den forsiktige og søkende Sledge.

SE OGSÅ: Verdens beste krigsserie! Generation Kill!

Han er lillebroren min, på en måte. Han som jeg ikke skulle ønske dro i krigen, men som gjør det likevel. Sledge er den figuren som engasjerer meg mest, og dette engasjementet vedvarer en stund. Men det er vanskelig å holde engasjementet oppe i The Pacific. Kanskje skyldes det at fokus er fordelt på tre forskjellige figurer som befinner seg på tre forskjellige krigsstadier?

Anmeldelsen fortsetter etter bildet.

The Pacific (Foto: Warner Bros. Entertainment Norge AS)
James Badge Dale i The Pacific (Foto: Warner Bros. Entertainment Norge AS)
Den minst kjente siden av andre verdenskrig

De to andre figurene som deler fokus med Sledge, er John Basilone (Jon Seda) og Robert Leckie (James Badge Dale), hvorav førstnevnte forteller den triste historien om det hensynsløse propagandamaskineriet i hjemlandet. Dette er kanskje The Pacifics mest interessante del, siden den skildrer en side av krigen jeg ikke har sett så mye til: de tidlige krigsheltenes skryteturneer for å selge krigsaksjer.

SE OGSÅ: Serie om spesialsoldater og familiefedre: The Unit!

Tredjemann Leckie er kynikeren som ser krigen fra en viss distanse, men som må innse at alle som opplever krigen blir ofre for krigen. Selv de intellektuelle.

Anmeldelsen fortsetter etter bildet.

The Pacific (Foto: Warner Bros. Entertainment Norge AS)
The Pacific (Foto: Warner Bros. Entertainment Norge AS)
Miniserie i kjølvannet

Den store mengden episke krigsdramaer som har fulgt i kjølvannet av Redd Menig Ryan har skjemt meg bort, og The Pacific engasjerer meg ikke like mye som Band of Brothers gjorde i sin tid. Men den er et minst like godt håndverk som forgjengeren. Jeg kjenner igjen oppskriften, og dette er en suksessoppskrift.

Band of Brothers satte standarden, og The Pacific følger opp på sin dystre og desillusjonerte måte.

Få med deg The Pacific i kveld, fra 21:30 på NRK1.

The Pacific er i salg både som Blu-ray og DVD fra 3.november.

SE OGSÅ: Flere femmere fra Filmpolitiet!

Om SERIEN

The Pacific
 • The Pacific
 • Slippdato: 3.11.2010
 • Sesong: 1
 • Regi: Diverse regissører
 • Utgiver: Warner Bros Home Entertainment Norge
 • Sjanger: Action, Drama, Historisk, Krig, TV-Serie

 • Tolkien

  Er redd for at dette blir en skuffelse siden jeg elsket BoB, men jeg skal uansett kjøpe den og se den 🙂

 • Jørgen

  Denne serien burde få klar sekser

  • Hvidsten

   Er helt enig med deg, og er helt uenig at det er vanskelig å opprettholde interessen. Jeg syns bob var en virkelig god serie, men denne tegner opp et helt fantastisk bilde av krigen mot japanerne. Vi får være med i en krig som er så grusom at det er way beyond folk flest sin fatteevne, og det er stort sett 18-20åringer som kastes rett inn i helvete på jord. Dette er virkelig definisjonen på helvete…
   Terningkast 6.

 • Torleif

  Jeg så serien etterhvert som den ble sendt i USA og den var litt forrvirrende, men etter å ha sett hele serien om igjen er jeg ganske enig i Filmpolitisjef Birger. Det engasjerer ikke helt som BoB(som jeg har sett minst et dusin ganger), men det er nok fordi dette er en helt annen historie.
  Anbefales å se flere ganger for å få med seg hele historien.
  Denne SKAL jeg ha på Blu-Ray! Ser frem til ekstra-matriellet

 • Onyx

  Personlig vokste serien på meg etterhvert. Bygget opp et godt relasjon til Sledgehammer mot slutten, noe som resulterte i at karakteren ble til den mest beundringsverdige i serien.

  Takk til Hanks og Spielberg for denne fremragende miniserien.

 • Erlend

  Står ikke tilbake fra bob, men historien er annerledes fortalt. Tar lengre tid før serien fester seg rett og slett fordi den tar seg tid til å bygge opp en mer fragmentert historiefortelling på en skikkelig måte. På sett og vis virker den mer ekte, brutal og upolert enn bob, og får igjen for dette mot slutten. Åpningstemaet vokste også på meg etter noen episoder. Soleklar sekser.

  Currahee!

 • Harald Lundhaug

  Hadde lest bøkene til Leckie og Sledge før jeg så serien , og på tross av noen mindre endringer i manuskriptet i forhold til bøkene, synes jeg at resultatet er verd en sekser.
  Anbefaler bøkene på det sterkeste !

  • Moro! Av ren nysgjerrighet, siden jeg ikke har lest bøkene: hva slags endring har de gjort?

   • Harald Lundhaug

    Det var ikke Snafu, men en sanitetsmann , som stoppet Sledge da han ville fjerne gulltenner.
    Den gamle kvinnen på Okinawa ble skutt av en annen marinesoldat etter at Sledge gikk ut av hytta
    for å hente hjelp.
    Episoden med den ubevæpnede japanske gutten som ble skutt på Okinawa forekommer ikke i boka.

 • fjellrein

  Utrolig bra serie. Men blir litt for lite kjent med de enkelte i serien synes jeg. Band of Brothers er nok litt bedre. Denne viser en enda mer grufull side av krigen.

  • Det skal være sikkert, fjellrein. Det finnes mye gru og lite hygge i The Pacific.

 • Eken

  Er den mulig å se i nett-tv?

 • Tante G. Pedersen

  BoB er mange ganger bedre enn The Pacific. Skjelden har jeg hatt så lyst til å avbryte tittingen som når jeg så på The Pacific. Terningkast TRE(Dette kun pga OK skuespill og bra produksjon)

  • Eirik

   Helt enig, OK skuespill, men vi er ikke nok innpå karakterene til at jeg får noe særlig forhold til noen av dem, det er alt for fragmentert. Produksjonen er helt OK, og det er litt for mange ristete aksjonsekvenser i noen av de senere episodene.
   Flott at noen faktisk tar oss med til krigen i Stillehavet, men at den er så kritikerrost fatter jeg ikke.

 • gleder meg til å se den

 • Jonas

  Fantastisk serie, men er enig at det ikke er så engasjerende som BoB. Etter min mening så fokuserte de på litt for mange folk. Kanskje de skulle ha valgt ut 2 av personene istedenfor 3. Men hadde episodene vært litt lengre så hadde det kanskje hjulpet. Etter det jeg husker så ligger hver Pacific episode på rundt 40-45 min(uten intro etc), mens BoB episodene lå på rundt 1 time. Men som sakt; Anbefaler på det sterkeste(bøkene og).

 • Magnus

  På sett og vis er jeg enig i at BoB er en mer «givende» serie, ettersom det er et større fokus på samholdet og forhold vi får til gutta. På en annen side så var vel kanskje utskiftningen av soldatene større på stillehavsfronten nettopp pga. krigføringens karakter. Om det skulle sammenlignes kan man se på Pacific som en 10-episoders versjon av landgangen på D-dagen i Normandie. Psykisk slår denne serien meg som en bedre versjon, kanskje mer «tidsriktig» for krigføring, BoB kan ha en følelse av litt for «hyggelig» til tider. Av hensyn til publikum og store seertall ville det nok vært lurere å legge inn mer fokus på samholdet…

  • Kunne ikke sagt det bedre selv, to tommelfingre opp!

   Tenkt over å bli anmelder?

 • Per

  Har pratet med 20-30stk om bob. Alle elsker bob. Jeg skjønner ikke hvorfor. Etter 5 episoder holdt jeg på å dø av kjedsomhet. Makan til platte roller. Jeg skal gi pacific en sjanse nå. Håper det ikke er samme mølet som bob.

 • joda

  Band of Brothers hadde voice over, og en ganske grundig beksrivelse av hva og hvor, med en sluttet historie og én tydelig hovedperson hver gang. I The Pacific får vi mindre slikt, det mener jeg flyten og historien lider litt under. Men nå har jeg sett bare første episoden. Høydaren syntes jeg faktisk var avskjeds-scenen mellom far og sønn ved bussene. Glimrende skildret hvordan dette var noe faren slet med.

 • Norvegian Dick Masterson

  Denne serien burde dagens dekadente hvite vestlige kvinner se,så de ser hva menn må gjennom,mens de slipper siden de er kvinner og istedenfor kan surre rundt på kjøpesentrene og «shoppe» en masse undøvendige ting de overhodet ikke trenger…..

 • martin dahl

  Ok serie, men hvorfor, å hvorfor må intromusikken være så overmåte svulstig? Da får jeg bange anelser uansett film eller serie. I denne serien varer til alt overmål temasekvensen i tre minutter, i BoB bare to.

  • Mann M. Hatt

   Er ikke det varemerket til Spielberg+Hanks da?

 • Mann M. Hatt

  Bra men ikke topp. Om man skal sammenligne med BoB så bryr man seg mindre om karakterene i Pacific. Produksjonsmessig er den et hakk opp fra BoB (den har noen oops, studio+cgi punkter), men det skulle bare mangle nesten ti år senere.

  Men helt klart interessant, Stillehavskrigen er ikke noe vi hører så mye om i Europa ellers.

 • J.T. Historie

  I første episode vises det kart over Tyskland og Japans okkuperte områder. For Europas del er Island ! okkupert av Tyskland!! Historieløst av filmskaperen i en ellers bra serie.

 • Wat

  Hos meg er det ingen tvil om at denne serien fortjener en 6-er. Joda, den er ikke like hyggelig å se på som BoB, den gir ikke en like varm følelse i den halvpatriotiske hjerterota, men The Pacific skildrer jo en helt annen type krig. Krigens gru har vært skildret bra i mange filmer, men ingen serie har truffet så bra som denne. Dersom den har en svakhet må det være at den kunne viet enda litt mer tid til å vise krigens spor da de kom hjem.
  Nå skal ikke jeg rakke ned på BoB, men jeg synes The Pacific var mye mer engasjerende. Gode skuespillerprestasjoner, stilisert kameraføring og effekter over par løfter det gode manuset hakket over forgjengeren.
  Jeg vil i hvert fall anbefale serien til hvem som helst (med sterk mage for filmvold og triste skjebner).

 • Tor Henrik

  det var en veldig god serie. godt skuespill godt manus gode effekter.
  en solid femmer.
  kan vi hver så snill å la andre verdens krig ligge nå? jeg er dritt lei andre verdens krig.
  jeg sier ikke at vi skal glemme hele krigen, selv følgelig ikke. men det har blitt laga nok filmer, nok serier og nok spill om den krigen nå.