Lena Headey spiller Cersei Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO).

Som den fantasynerden jeg er, er jeg ekstremt spent på HBO sin nye TV-serie Game of Thrones, som er basert på den første boken i George R. R. Martins A Song of Ice And Fire.

Jeg er også liveredd for å bli skuffet, for vi vet jo alle at overgangen fra bok til skjerm ikke alltid går like bra.

Forrige uke så Vegard Larsen fra Filmbonanza de to første episodene av Game of Thrones sammen med Outland-medarbeider Frida Sofie Jansen og forfatter og dramatiker Arne Berggren. De likte det de så og gledet seg til å se mer. Se innslaget her!

Game of Thrones kommer på NRK3 på nyåret i 2012! Canal + viser den fra 4. mai.

Les også: Legend of the Seeker spytter på bøkene.

Handlingen i Game of Thrones finner sted i det oppdiktede landet Westeros sine syv kongeriker. Her kniver forskjellige klaner og ætter om makten og tronen.

Natt til mandag, norsk tid, kunne amerikanerne kose seg med første episode i serien.

På Twitter florerer det av utsagn som «Fantastic. Can’t wait till next week» og «Do yourself a favour and watch #GameOfThrones. EPIC!«.

Anmelderkorpset i USA er også tydelig begeistret for serien. På Metacritic kan vi se at de fleste anmeldelsene er overveldende positive.

Utfordrer filmens verden

Tim Goodman i The Hollywood Reporter skriver en svært rosende anmeldelse og mener at folk ikke bør bli skremt bort av at Game of Thrones er en fantasyserie.

«Det noe forlokkende over kostymedrama som setter mytologi sammen med elementer av krig, ære, stolthet, begjær, makt og til og med humor.

Thrones har alt dette i bøtter og spann, og støtter opp med enestående historiefortelling, godt manus, storartet skuespill og fantastiske visuelle effekter.»

Varietys Brian Lowry er også entusiastisk. Han tror dette er en serie publikum kommer til å bli hekta på.

«Denne serien utfordrer filmens verden med tanke på ambisjoner og atmosfære. Samtidig har den en episodisk innfallsvinkel, som lar flere historier flettes sammen på en måte som ingen film kan klare.

Hvis tempoet til tider er litt ujevnt i de senere episodene, så har kroken da allerede blitt så dypt plantet at det trofaste publikumet kommer til å overse de flyktige feilene med glede.»

Peter Dinklage som Tyrion Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO).

Bør vinne Emmy

Game of Thrones kan skilte med en rekke kjente skuespillere. Mary McNamara fra LA Times har spesielt lagt sin elsk på Peter Dinklage som spiller dronningens bror, dvergen Tyrion Lannister.

«Tyrion er så godt kjent med verdens harde realiteter at han knapt kan bære det. Dvergen er denne historiens ikke-magiske Merlin. En litt utsvevende en kanskje, men likevel en som snakker sannheten.

Han kjemper for sin egen overlevelse med så mye barmhjertighet han kan spare. Hvis ikke denne mannen vinner en Emmy er det virkelig noen hoder som burde rulle!»

Det er flere anmeldere som er enige i at skuespillerne i Game of Thrones er fabelaktige. Alan Sepinwall fra HITFIX kaller dem eksepsjonelle.

«Fra de velkjente skuespillerne som Sean Bean, som har den vanskelige oppgaven med få en mann som i stor grad er definert av sin godhet til ikke å virke kjedelig, til Mark Addy, som spiller heftig og dominerende og som er fullstendig ugjenkjennelig fra både Still Standing og The Full Monty. […] Til de relativt ukjente som Emilia Clarke, som gjør den jomfruelige Daenerys sin voksende bevissthet over sin makt både seksuelt sett og ellers, til en av seriens sterkeste historielinjer.»

Emilia Clarke spiller den jomfruelige Daenerys Targaryen i Game of Thrones. (Foto: HBO).

Nedlatende guttefiksjon

Game of Thrones er full av vold og sex. Alan Sepinwall mener at disse elementene er med av en grunn og at dette er en voksen serie på alle måter.

«Der tilsvarende program, som Starz sin nye serie Camelot, kanskje kaster inn nakenhet bare for å lure folk til å se på, så har sexscenene i Game of Thrones nesten alltid stor narrativ verdi.

Enten de etablerer en fremmed kultur, eller forteller oss mer om en rollefigur som holder kortene tett til brystet utenfor soverommet.»

Ginia Bellafante fra The New York Times er ikke like begeistret som mesteparten av anmelderkorpset i den amerikanske pressen.

Når det kommer til all sexen mener hun det stikk motsatte av det Alan Sepinwall skriver i sin anmeldelse.

«Den virkelige perversjonen er den følelsen av at alt det lysskye har blitt kastet inn som «a little something for the ladies», ut av en kanskje rettmessig frykt for at ingen kvinner i levende live ville sett på ellers.

Alt det lysskye har blitt kastet inn som «a little something for the ladies».

Selv om jeg ikke tviler på at det er kvinner der ute som leser bøker som Herr Martins, så kan jeg helt ærlig si, at jeg aldri har møtt en eneste kvinne som har reist seg i indignasjon under bokklubben sin og nektet å lese det siste fra Lorrie Moore, med mindre alle ble enige om å lese Hobbiten først.

Game of Thrones er guttefiksjon som henvender seg til populasjonens andre halvpart på nedlatende vis.»

På bakgrunn av å ha lest bøkene, er jeg personlig sterkt uenig med det Ginia Bellafante sier. Jeg synes hun undervurderer sitt eget kjønn og er fordomsfull mot fantasy som sjanger. Guttefiksjon? Jeg har tydeligvis gått glipp av at jeg egentlig er en mann…

Hva mener du om Game of Thrones? Gleder du deg til å se serien, eller kanskje du ikke liker fantasy i det hele tatt? Si din mening i kommentarfeltet!

 • Marius

  Gleder meg vilt! Bøkene er heilt fantastiske og dei mange trailerene for serien ser meget lovende ut 🙂

 • eloas

  Det skal da ikke mer til enn å gå inn på [SENSURERT], skrive «Games of Thrones» og vips så har du første episode liggendes oppdatert. Vente til 2012, sa du? Neppe.
  [SENSURERT]
  – Jeg sensurerte vekk lenkene dine jeg, eloas. Vi har ikke lov å lenke til rettighetsbelagt materiale.
  Torfinn.

  • eloas

   Fair enough.

 • elin

  Her ser man hvorfor svært mange i Norge laster ned serien. Mens hele verden lovpriser den siste «IT» serien så får ikke vi her på berget sett den før i 2012.

  • Hei Elin! Enig med deg i at det er lenge å vente. Grunnen til dette er at Canal+ har rettighetene før NRK.

   Sjekket hos dem nå og ser serien har premiere der 5. mai. Så de som betaler mer får se den tidligere.

   • avalon

    Serien er jo kommet på BD før NRK får den ut, vi lever i en verden der ting som kan flytte seg digitalt vil være overalt så fort vi kan se det. Blir vel svært få av fans av serien, fantasyfans (som meg) som kommer til og se på serien når den engang kommer på nrk3 til neste år. DA er det en ny serie eller fortsettelsen på denne som går som er ‘in’ og som vi diskuterer på disse fora og internasjonale fora.

    Ikke gidder jeg og betale Canal+ eller, betaler jo allerede lisens til NRK for noe som kommer til neste år så jeg laster ned denne med god samvittighet 🙂

    • Lars V

     Om ein nøyer seg med Canal+ sine kanalar på Hits og First får ein ikkje HD, men slepp i alle fall å betala til Canal+ om ein har andre leverandørar, i mitt tilfelle RiksTV.

  • eloas

   Man trenger ikke laste ned. Man kan streame det. Med så mange sider som tilbyr streaming, er nedlasting for min egen del ikke lenger like aktuelt som for et par år siden.

   • Bjørn

    Nå er vel kvaliteten på streaming så som så. Ettersom denne sikkert kommer til å gå på Canal + sin HD-kanal vil vel det foretrekkes fremfor en lusen streaming. I tillegg, som Avalon sier: Den er nok kommet på Blu-ray før NRK viser den, og DET er i hvertfall å foretrekke fremfor streaming, dersom man på død og liv ikke må være av dem som kan skryte over å «allerede ha sett den» og derved heve nesetippen litt over vanlig nivå. («Jeg er jo et nedlastingsgeni forstås». Som om det som fremdeles er et lovbrudd er noe å skryte over.)

    • Xti

     Ligger ut i 720p, burde holde for de fleste 😛
     [SENSURERT AV FILMPOLITIET]
     – Jeg fjernet lenken din jeg, Xti. Vi har ikke lov å legge ut lenker til rettighetsbelagt materiale.
     Torfinn.

    • eloas

     Da vet jeg ikke om du har vært inne på de rette sidene? Jeg streamet første episode av serien i HD-kvalitet i går, funket fint! (Av rettighetsgrunner kan jeg ikke nevne hvilke sider, ifølge moderator.)

     • gaega

      neiiii armod

 • Til tross for å være en fantasy-geek, har jeg ikke lest bøkene, men serien får så mye skryt at jeg nesten må ta en titt. Var litt redd for at dette skulle være en ny «Legend of the Seeker»/Sword of Truth (en bokserie jeg er veldig glad i, men TV-serien kan du få billig!), men det ser ikke sånn ut, nei. Tar nok en titt i løpet av påsken, tenker jeg. 😉

 • johan

  den store fordelen med denne serien er at den har en meget loyal fanskare og vil troligvis beholde de relativt gode seertallene hele veien gjennom. game of thrones blir såpass dramatisk etterhvert, og kanskje litt kontroversiell, at jeg tror serien vil bli en «snakkis» og tiltrekke seg nye seere slik. håper bare hbo er enige og gir klarsignal til enda en sesong. bokserien er jo karakterdrevet, og ikke historiedrevet. dvs det er en fantasysåpe, perfekt for tv.

  så nettopp den første episoden. den var god som forventet, litt for hastig mellom scenene slik at den emosjonelle investeringen uteblir. men den var definitivt lekker og lovende. fikk lyst til å se den på nytt faktisk

 • Kris

  Gleder meg vilt til å se den! Enig med deg Elin, for dårlig at man må vente så lenge. Tror i dette tilfellet at NRK taper mye på det, jeg gidder hvertfall ikke vente så lenge..

 • Lars

  Har nettopp sett første episode og jeg gleder meg allerede villt til fortsettelsen. Når skal norske tv-kanaler våkne opp slik at man kan få sett flere kvalitesserier som dette på tv?
  Greit nok at de ikke kan vise denne samtidig med HBO, men det er jo så mange andre serier som for lengst har hatt premiere på amerikansk tv som «aldri» ser ut til å dukke opp her hjemme. Noen er jo allerede inne i sin andre sesong.

  Hva med «The Walking Dead», «Call me Fitz» og «Justified» bare for å nevne noen serier som er skikkelig kvalitet. Er glad for at bit-torrent eksisterer så lenge ikke norske tv-kanaler kjenner sin «besøkelsestid».

  • Ringstad

   Jusitified går på norsk TV, om enn begravet i sendetidene til Viasat 4, tror jeg. Knallbra serie!

 • Mette

  Hadde serien gått på NRK denne uken så hadde jeg sett den på TV, er det virkelig noen i NRK som forventer at norsk ungdom skal vente til 2012 med å se denne serien? Tror isåfall stillingen til denne personen burde utlyses på Nav ASAP!

  • Nja

   Den starter på norske Canal+ Series i neste uke eller noe slikt

   • Stemmer, Nja! Onsdag 4.mai, 20:00!

   • Lars V

    Canal+ Hits sender den på RiksTV i tilfelle du ikkje har Canal Digital og ikkje vil venta til NRK sender den… 🙂

 • Janne

  Har sett første episode i dag og må si det ser fantastisk bra ut så langt. Gleder meg til resten.

  Angående anmeldelsen i New York Times så har forfatteren av bøkene, George R. R. Martin, selv sett seg nødt til å kommentere det på bloggen sin: http://grrm.livejournal.com/210874.html

  Jeg tror selv neppe hun som anmeldte kan ha satt seg særlig godt inn i noenting, verken historien og bøkene eller hva menn og kvinner liker av fiksjon.

 • lisa marie

  Skjønner ikke hvorfor alle maser om at vi må vente… vi klarer da fint å se de på andre måter med en gang, jeg har ikke tålmod til å vente. Jeg har sett første episode nå, og kommer nok til å følge serien 🙂

 • Ulrik

  Jeg tror denne serien kommer til å bli fantastisk, og vi er slett ikke langt bak her i Norge. Canal + viser første episode 4. Mai alt. Selv om ikke alle har Canal +, så er det Norge 😉
  Det som plagde meg med den første episoden var at «the wight walkers» så helt feil ut og at de oppførte seg annerledes i boka. [spoiler] Heldigvis er de ikke så mye med i resten av serien. [/spoiler] Jeg klarer heller ikke å ta Lena Headys parykk seriøst. Nicolay Coster-Waldau blir bra som Jaime Lannister da;)
  Flott å få nerde litt på internett 😀

 • Reidar

  Kjære kringkastingssjef i nrk , når du lese det her so håpa eg og at du tar affære . Eg og alle andre som fremdeles er i sin beste alder og ikkje er heilt klar for grava endå skulle ønske at nrk var ein god del beire enn det er idag . Vi er dritt lei reprise og andre program som på ein skala frå 1 til 10 der 10 er best og 1 er dårligst oppleve å få 0 sendt på tv skjermane kver bidige dag . Ettersom heile landet betala inn kringkastings avgifter på fleire tusen kroner i året so skulle ein tru at nrk hadde råd til eit betre tilbud enn det som eksistera idag . Eg er ganske sikker på at der finst » svake ledd » der beslutningane om program tilbud blir bestemt . Rydd opp og få profesjonelle inn i staben , so vil kanskje nrk bli ein av dei mest populære kanalane som eksistera . Dagens nrk er ei skam når populære seriar vil komme på stats kanalen 1 år eller seinare enn når dei først er blitt vist i sitt moderland . På melk og andre mat produkt so har vi ein best før dato , kjem ein over den datoen so blir produktet råttent eller lite fristande . 1 år er langt over grensa !!! Kor mange har ikkje sett serien den dagen nrk begynde å vise den , ikkje klag og syt over dårlige seer tal når ein serie kjem haltande lenge etterpå !!!

 • RuneBR

  *sukk*
  …hadde vært herlig om litt mindre av lisenspengene mine gikk til fotball og mgp, og mer til «the Walking Dead» og «Game of Thrones

 • David

  Jeg synes litt synd på den anmelderen for jeg tror hun bare formulerte et poeng litt for dårlig.
  Game of thrones er jo unektelig en såpeopera.
  Ikke noe galt med det, og Martin vet å kjøre på med de virkemidlene som fins.
  Så det er mord og voldtekt og konspirasjoner … med topping!
  Innimellom så er det nok da for alle scener som man setter litt i halsen om man er litt for alvorlig.
  [spoiler] scenene hvor jenta blir voldtatt av nomadefyren, men sånn litt etter litt finner ut at, joda det her var da litt festlig egentlig, og han her kan da bli nyttig … har nok mye den samme effekten som når Conan fiker til en hysterisk jente og hun takker han etterpå[/spoiler]

  Uansett, jeg kommer til å se dette.
  Antagelig alene, for jeg er nok dessverre den typen som synes såpeopera er hysterisk festlig.
  Hva er vel ikke bedre underholdning en noe hvor det nesten aldri går to minutter uten at noen ypper/sloss eller flørter/har sex?
  Jeg er bare bekymret for at game of thrones ikke vil ha samme dialogkvalitet som true blood klarer å komme med 🙁

  • David

   Glemte poenget.

   Journalisten mener tydeligvis at jenter bare leser fantasy om det er såpeopera.
   I en periode så stemmer nok det litt for noen, både jenter og gutter, så feilen hennes ligger mest i å ikke ha den fjerneste anelse av hva som ligger bortenfor.
   Jeg tror hun kunne blitt tilgitt en dårlig anmeldelse av serien, men vil ikke bli tilgitt å ignorere at det finnes kvinnelige fantasyforfattere som McKillip, Tepper, LeGuin osv osv eller for å ignorere at det faktisk er mange, kvinner og menn, som setter pris på andre literære kvaliteter enn sex og intriger.

   Så pass dere for å tro at det dere anmelder er hele konteksten ;P

  • Frøy

   Ingen grunn til bekymring. Skuespillmessig er Game of Thrones mye bedre enn True Blood (og ja jeg er blodfan av True Blood).

   • David

    Regner med det, men de vil nok ikke true hverandre som fulle tenåringer 🙁

 • Maggotonomous

  Jeg så første episode for et par timer siden, og kan bekrefte det mange tror: det ser ut til å bli en fantastisk serie. Bra tilpasning fra bok til skjerm, solid skuespill og generelt godt håndtverk. Og for ikke å glemme det befriende faktum at HBO ikke er underlagt sensuren de fleste amerikanske TV-kanaler er. Det er noen år siden jeg leste boka, og når jeg med én gang kjenner igjen hver enkelt scene, uten å tenke ´hei… var det virkelig sånn?´, må det være bra! Og det er selvsagt en gledelig bonus at en av mine favorittskuespillere, Sean Bean, spiller en av hovedrollene, Lord Stark.

  Jeg har i lang tid fulgt med på serier HBO har vært med å produsere, og de er helt klart i verdenstoppen når det kommer til påkostede TV-produksjoner, kanskje bare toppet av Canal+ og BBC. Jeg tror det skal mye til for at NRK (hint hint) ikke kjøper opp denne serien, så vi normenn får muligheten til å se den lovlig. Jeg vet i hvert fall at jeg kommer sterkt til å vurdere å kjøpe den når den kommer på DVD/Blueray.

 • Frøy

  Gled dere, har sett første episode og kan nesten ikke vente til neste kommer ut:D

 • Norsk skuespiller er med!

  Amrita Acharya har bodd i tromsø i flere år, før hun flyttet til London.
  Nå har hun agenten til Helena Bonham Carter og en rolle i Game of Thrones.

  Google it!
  mvh
  Tidligere elev

 • Håkon

  Spennende serie. Artig å se at denne genre får slippe til mer. Lotr var bare vas sammenlignet med alt bra som er der ute.
  Håper å få se The Wheel of Time serien komme til live snart. 😉

  • Kjell

   WoT er jo kjøpt opp av Red Eagles production, og både film og spel er på vei. 😉

   Tviler på at de greier å lage ein god film av bøkene.

 • Kaisa

  Nettop sett første episode, og etter en måneds venting kan jeg ikke si meg skuffet! Kom tilfeldig over serien tidlig i mars og har hverken lest bøkene eller hørt om dem eller serien før det. Fint for deg som elsker gjennomførte kostymer props og setting/periodedrama/episke krigsfilmer/Ringenes Herre, etcetc. HBO er jo ellers fantastisk på serier da, selv om de etter min menig kjører den litt langt i blant. True Blood er jeg også fast følger av. Og for noen cliffhangere! Ellers har jeg funnet det hele litt småforvirrende, og jeg vet bare grovt hvem som er hvem, men det tror jeg skal gå seg til. Bare synd NRK ikke klarer å sende ting før år etter at det er kommet ut i USA, så streaming er min venn for nå.

 • Søren

  Jeg gleder meg til å se første episode! Jeg har canal+, og synes de kommer raskt med seriene til norge. Game of Thrones kommer allerede 4. mai. Noen som har vet noe om et arrangement rundt serien på Rockefeller? Har hørt det skal være noe der, men er usikker på hva det er?

 • Stian

  Litt skuffet over første episode. Ikke veldig, men tenker at de kunne ha vært modigere; som serieskaper er det greit å løsrive seg fra bøkene (se Dexter) og tilføre noe nytt. I forhold til karakterene er de litt blasse og utydelige, litt vel alvorlige og humørløse. Song of Ice and Fire skal selvfølgelig være dyster, men dysterhet kan godt skapes med kontrast og humor (se Riket). Oppbygging, fokus og filming ble også veldig standard. Genert ok, men litt tafatt. Satser på at de tør satse høyere i neste episode.

  • Morten M

   Litt enig. Kommer til å se neste episode, men til tross for å ha gledet meg stort er jeg ikke overbevist om at jeg vil følge serien helt i mål.

   Det virker som om regissørene har valgt nøkkelscener fra bøkene og filmatisert de i kronologisk rekkefølge. Dermed blir ethvert overraskelsesmoment borte. Dessuten var det noe ‘galt’ med mange av scenene – tempoet fungerte ikke. Jeg vet ikke om det skyldes regi eller klippingen, men det ble faktisk litt langtekkelig.

   Som Stian håper jeg de vil satse litt mer, være mindre selvhøytidelige, mer kreative, være litt mindre slappe i klippingen. Potensialet er der, men det er ennå mye å gå på.

 • Verbatim

  Skal tro når noen tør å ta tak i Robert Jordan? …er vel litt for vanskelig, kanskje best å la det være. Ingen filmskaper tør vel å gi seg i kast med det voldtektsforsøket.

  • David

   Hmm, hva om man utvider mulighetene fra bare lydige gjenfortellinger?
   For å være ærlig så tror jeg at Wheel of Time skaper mer lojalitet til karakterene, stedene og konseptene enn selve historien som er litt jo-jo.

   Så det kunne blitt en fin tegnefilmserie?

   Trenger bare forenkle plottet littegranne …

   Grei gjeng som quester, ikke all verdens karakterutvikling, men alle levler opp i sine karrierer.
   Finner en magisk gjenstand hver episode, mister den, leter igjen, bruker non triks.
   Bytter litt med de onde når det begynner å bli for mange magiske ting.
   Nye onde folk og spennende steder og venner innimellom (Jeg tar deg neste gang! sier den onde etter en episode, og sender en ny undersått til neste sted og neste onde plan)
   Kvitte seg med litt overflødige venner, magiske ting og onde folk iblandt.
   Samle noen hærer til store slag i slutten av hver sesong, samle litt koner.

   Japanerne fikser det lett 🙂

   • Kjell

    Dumt at Red Eagles allerede lager film da.

 • Espen

  Må si at piloten ikke var *veldig* bra totalt sett. Alt var stort sett bra bortsett fra historien, og den er forbanna viktig. Flott besetning, scenografi, klipp, musikk etc dog. Nå var jo dette selvsagt bare første episode, så det kan jo ta seg opp. De kan tenkes å roe ned all den spekulative nakenheten og volden til fordel for mer dybde, men jeg er ikke veldig optimistisk. La oss håpe det blir som med Rome som hadde masse sex og vold i første episode, og så ble det en bra serie likevel. Ikke det at disse tingene nødvendigvis er negative, men det er ikke noe jeg synes er veldig interessant å få servert til stadighet i en tv-serie.

 • Man fra Polskk

  [Innlegget er moderet vekk]

  Vennligst ikke link til nettsteder som bryter med opphavsretten.

 • AB

  Har sett 1. episode. Dette ser meget lovende ut.

  Ang. de som har lest boken så må man jo huske at de to sjangre er mye mer forskjellige enn vi «tror». Jeg drømte meg vekk i Ringenes Herre som unggutt, men når filmene kom, så fikk man jo et ferdigsydd bilde av alt.. Det er fantastisk når man ser det grundige arbeidet som film/serie-skaperne har gjort, men filmatisering vil alltid «ødelegge» boken litt. Selv om det gjør det så vil jeg aldri ha sagt nei takk til filmatisering. Konklusjonen min er vel at det blir feil å sammenligne bok mot serie/film. Fri fantasi VS skreddersydd fantasi er ikke en fair match. Nyt serien for det den er.

 • Andreas

  Skjønner ikke hvorfor alle er så stressa med å se ting når det er nytt. Det blir ikke nevneverdig dårligere på et år. Jeg for min del har alltid mer enn nok underholdning å ta av, og liker at NRK kan velge ut og spille av for meg, så slipper jeg å tenke på det selv.

  Gleder meg til første episode på NRK3 neste år 😀

 • Jeg er personelig en sykt fantasy nerd også! men etter å sett første episode på nettet, ble jeg som passe skuffet. Det var ikke dårlig. Bare ikke så utrolig som jeg hadde sett for meg 🙂

 • Maria

  Er avhengig allerede! Har sett tre episoder nå, og de to første måtte jeg se to ganger! Er mye detaljer å få meg seg, og uten norsk tekst er det ikke så lett å få med seg alt. Og så var de jo så bra!

  HBO sin side om serien er veldig bra da, man kan lese om alle karakterene, bakgrunnen deres, familietrær osv. Så er det litt enklere å få med seg alt:http://viewers-guide.hbo.com/game-of-thrones/

  Dette er en serie jeg definitivt kommer til å kjøpe når den kommer på DVD og se den om og om igjen:)

  PS. Khal Drogo er min definitive favoritt, han er en skikkelig kjekkas bak alt det håret og sjegget!

 • Aud

  Kan noen fortelle meg hva bøkene heter på norsk ? Så 1 episode på Canal Digital og er fullstendig hekta 🙂

  • Ringstad

   Bare første del av første bok er ute på norsk. I vargens tid, heter den tror jeg. If in doubt, stikk innom en bokhandel og spør, f.eks. Outland. Del to kommer til høsten. Hvis du hæler å lese på engelsk ville jeg anbefalt det, for jeg kan ikke garantere for oversettelsen enda.

 • Jostein

  Leste og høyrde bøkene i vinter, gjekk på nett for å finna ut meir om Dance of Dragons og fann at serien var på veg!! HBO har fått det til!! Arya er veslevaksenkul, Snow er suveren og Tyrion ser ut til å bli like djup som i bøkene. [spoiler]Vonar dei greier å få Jaime si «utvikling» like fin som i bøkene.[/spoiler] Er spent på korleis utviklinga på andre sida av The Narrow Sea går. At figurane er eldre i serien enn i bøkene er berre positivt. (14 år gamal Lord Snow ville ikkje vore truverdig.)

 • Jostein

  Dance of Dragons kjem forresten ut 12. juni!!!!!!!!!!!

 • Jokke

  gidd å ha spoliers då, greier jo såklart å ikke trykke på spoilerxD btw noen som vet når denne serien kommer ut på DVD i Norge?

 • Fantastisk serie. Akkurat sett den ferdig og ble meget imponert. Har sett flere fantasyserier som ikke er gjort skikkelig. Det er denne! Fantastisk. Gleder meg til sesong to!

 • HBO slapp forresten en ny Game of Thrones-teaser i går:

 • Beklager, dette har på ingen måte magien, varmen, spenningen til Ringenes Herre! Og ta damer bakfra i annenhver scene blir bare dumt.