Det koster mye penger å lage spill. De største spilltitlene har budsjetter som strekker seg langt inn i 100-millionerkroners klassen. Penger er ikke lik kvalitet eller et godt spill, men produksjonskvaliteten er oftere høy.

God grafikk, polert spillmekanikk og en episk fortelling er ofte kjennetegn på spill-blockbustereinFamous 2 oppfyller kun ett av disse tre punktene.

LES: – Jeg spilte Super Nintendo i Afrika

I det første spillet blir vår hovedperson Cole utsatt for en merkelig ulykke. En mystisk eksplosjon ga ham superkrefter – han kunne plutselig kontrollere elektrisitet.

På flukt

Etter hendelsene i eneren, er Empire City fortsatt under karantene. Denne gangen er det ikke bare vanlige fiender som løper omkring, nå blir et ukjent monster sluppet løs. Cole flykter sørover med livet i en tynn tråd, fast bestemt på å trene seg opp til den uunngåelige konfrontasjonen.

Lik en dårlig filmtrailer oppsummeres alle de viktige hendelsene fra både det første og andre spillet i en filmsnutt før du får ta fatt på selve spillet.

Helt fra starten av vet jeg de fleste sentrale poengene i fortellingen.

Hva skjedde med grafikken?

Jeg stiller høye krav til AAA-spill (journ. anm.: amerikansk uttrykk – førsteklasses, høye produksjonskostnader) som inFamous 2, og på ett punkt imponerer grafikken meg.

ANMELDELSE: Duke Nukem Forever – burde aldri vært gitt ut

De elektriske kreftene til Cole ser imponerende ut på skjermen. Når du velger å bruke strøm fra en gatelykt for å reparere skader og fylle opp helsa, ser det rett og slett fett ut.

Flammer, vann og andre naturelementert ser derimot ikke veldig bra ut. Fortellingen foregår i myrbyen New Marais, og der er det mye av både vann og flammer.

Pikselerte teksturer og hakkete grafikk i actionfylte scener imponerer ikke meg – spillet er jo laget for denne generasjonens kraftigste spillkonsoll?

Spillprofil: Hvem er Gabe Newell?

Jeg mistenker Sucker Punch Productions for å ha kopiert store deler av spillmotoren fra det første spillet – ansiktsanimasjonene var ok for 4 år siden.

Jeg er ikke snauere enn at jeg forventer mer av en storproduksjon som dette.

Tegnerikt

Er du glad i tegneserier vil du få mye å kose deg med i inFamous 2, spillets fortelling fortelles nesten utelukkende ved hjelp av animerte tegneseriesekvenser.

I utgangspunktet er ikke mellomsekvenser en dårlig ting, men når nesten hele spillets fortelling hviler på ferdigproduserte filmsnutter føler jeg meg lurt.

Sucker Punch Productions skal ha ros for å ha skapt en underholdende og actionfylt fortelling, med stort potensiale for videre utvikling, men skal også ha kritikk for å ikke la oss spille og ta kontroll over selve fortellinga – den blir fortalt til oss som passive tilskuere.

En god stund er dette også noe jeg tåler, spesielt fordi inFamous 2 har lagt vekt på å utvikle sine allerede sterke stemmeskuespillere.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

BzzZZzz

Etter åpningen av spillet, hvor du lærer deg å bli kjent med kreftene dine, slippes du løs i det som er spillets hovedattraksjon – den åpne byen New Marais.

TOPP 5: Hjernetvistere – sjekk lista her

De elektriske kreftene dine gjør deg til en superhelt, eller kanskje mer lik en X-Men-figur. Ved hjelp av kreftene dine kan du hoppe, løpe, sprette og skyte din vei igjennom den åpne storbyjungelen.

Det er naturlig (på tross av de teknologiske forskjellene i fortellingen) å sammenligne denne frie og åpne delen av spillet med Assassin’s Creed-spillene – hvor det å løpe over hustak er alfa og omega for opplevelsen.

inFamous 2 gir meg ikke samme følelse av flyt og godt brettdesign som jeg får av Assassin’s Creed-spillene.

Lag dine egne brett

Spillet går motstrøms når det kommer til flerspillermuligheter, for det er faktisk ikke en flerspiller i det hele tatt!

I stedet kan du skape og lage egne oppdrag, som du så kan dele med venner og ukjente via Playstation Network.

Dette er et ganske nyskapende verktøy, i hvert fall om vi ser på andre spill med en åpen verden som dette, og kan gi spillet ekstra levetid.

Enkeltspillerfortellinga er også overraskende lang sett i forhold til industristandarden for denne typen spill, jeg venter spent på hva kreative spilltilhengere kan finne på her.

Ikke bra nok

«Sånn helt greit» oppsummerer spillet i sin helhet, det er mange ting som burde vært ordnet før spillet kom ut i butikkene – men det er ikke fryktelig dårlig.

Fortellingen er stor og spennende, men det holder ikke når en skal se på totalopplevelsen av et spill. inFamous 2 er rett og slett et midt-på-treet-spill. Vent med kjøp til det kommer i den store tilbudshaugen hos din lokale spillbutikk.

Ønsker Sony å skape en ny stor spillserie, bygge opp en ny spillhelt og tiltrekke seg kunder ved hjelp av inFamous-serien – så må de levere bedre spill enn dette.

inFamous 2 er gitt ut eksklusivt til Playstation 3.

Om SPILLET

inFamous 2

 • Neigutten

  I det første Infamous blir også historien fortalt med hjelp av tegneseriesekvenser, om du føler deg lurt av at Infamous 2 forteller historien på samme måte, så følte du vel deg også lurt av at Max Payne 2 også ble fortalt på samme måte? At spillet holder seg tro til forgjengeren sin er vel en positiv ting heller enn at det er en grunn til å føle seg lurt, det er ikke som om du ikke visste det var slik de gjorde det før.

  Ellers kommer det veldig dårlig frem akkurat hva det er du ikke liker med spillet, du påpeker at det er 3 ting som skal gjøre ett AAA spill bra, og at dette spillet kun gjør 1 av dem. For så å ikke nevne hvilken av dem som faktisk er ok, og uten å virkelig forklare hvorfor de 2 andre ikke når opp. Angående grafikken (som jeg antar er en av de 2) så sier du i ene øyeblikk at den er bra og i neste avsnitt at den er dårlig. Angående spillmekanikken, så sier du at den ikke når opp til Assassins Creed spillene uten å gå mer inn på det. Ett tips her hadde vært å sammenligne det med, OH I DONT KNOW, Infamous 1?

  Jeg har enda ikke fått bestemt meg om jeg skal kjøpe Infamous 2 eller ikke, det som kommer mest frem av denne anmeldelsen er at anmelderen ikke syns spillet tilfredstiller forventningene sine. Det er vel fryd og gammen for de som vil ha det, men det gav dessverre ikke meg noe videre info om selve spillet.

  • Andy

   Dette var som Neigutten påpeker en meget svak anmeldelse. Vi er tydeligvis flere som har spilt Infamous 1 siden det ble gitt gratis av Sony, og som nå lurer på om vi skal anskaffe Infamous 2. Etter å ha lest denne anmeldelsen blir jeg faktisk veldig usikker. På tross av at terningskastet er lavt, trekkes det frem flere ting som fungerer og jeg synes ikke anmelderen gjør noen god jobb i å begrunne de store negative sidene. Å sammenligne med Assassins Creed er ok, men det må jo være PÅKREVD å også sammenligne med Infamous 1.

   Jeg mener tre sentrale spørsmål må besvares:
   1. Hvordan skiller spillet seg fra nummer 1?
   2. Hva er annerledes, hva er bedre, hva er dårligere?
   3. Hvordan fungerer dette med å lage baner – egentlig?

   Dessuten er det veldig svakt at det ikke nevnes noe om hvilke krefter man kan forvente i spillet, og hvordan dette spiller inn. Starter man for eksempel med krefter fra enern?

   • Buldar

    Dette var vel en heller dårlig omtale, må jeg ærlig innrømme. Dette er tydeligvis ikke anmelderens type favoritt-sjanger!

    Uansett, les heller min omtale – kort (pga. restriksjoner av bladet jeg jobber for) oppsummert hvorfor inFamous 2 fortjener en sterk 5er

    • Andy

     Hvilket blad?

     Jeg glemte forresten å nevne at Rune for øvrig gjør en god jobb, selv om de skrevne anmeldelsene ikke holder standarden hver gang!

  • Kjetil

   Ikke bare denne anmeldelsen som ikke var helt opp til mål. Duke nukem anmeldelsen virket som om den hadde blitt laget på få minutter

 • Drakesack

  «spillet er jo laget for denne generasjonen to kraftigste spillkonsoller?»

  Nei.

 • island etc.

  jeg liker deg godt jeg, rune. du er en flink kis, og jeg er stort sett enig i anmeldelsene dine. men detta var en dårlig anmeldelse. jeg klager ikke på karakteren, har aldri spilt spillet, men du begrunner jo ikke i det hele tatt hva som trekker tre karakterer. du sier spillet er middelmådig. hva er middelmådig med spillet? hvorfor er det middelmådig? dette var virkelig slappe greier. skjerp deg!

 • Buldar

  «Enkeltspillerfortellinga er også overraskende lang sett i forhold til industristandarden for denne typen spill, jeg venter spent på hva kreative spilltilhengere kan finne på her.»

  Hæ? Hvorfor blander du UGC og enkeltspilleren?

 • Må bare legge inn lenke til min anmeldelse

  http://ingemarkino.blogg.no/1307987070_anmeldelseinfamous_2.html

 • Thomas90

  Latterlig og lite informativ anmeldelse, men har man et ønske om å være kontroversiell så kan det ikke gjøres noe med det.

 • lars

  Enig med mange av de tidligere kommentarene her.. og denne anmeldelsen holder ikke mål..! jeg lastet ned eneren ved hjelp av ps3 »welcome back» gaver, og digget måten det var oppbyggd og hvordan historien utvikler osv..
  Så i 2’ern så bygges det på denne historien på en god og underholdene måte, hvor både kreftene, karakterene, byen og grafikken utvikere seg mye..
  Jeg kjøpte spillet så fort det kom ut og klarte nesten ikke å legge det fra meg.. er selv ikke en stor fan av sci – fi spill, men dette spillet likte jeg godt..
  ( og en ting til Rune det går nesten ikke ann å sammen likne Assassin’s Creed og infamous det er tros alt sett i fra mitt stå sted to vidt forskjellige spill)

  • Asassins Creed og inFamous skal ikke sammenlignes det var ikke meningen heller!

  • Må påpeke at det kun var i friløpsdelen jeg dro en sammenligning til AC – p
   Og kun der, ikke på resten.

  • Og takk for alle meninger 🙂

 • andre

  Dette spillet er bedre enn AC:) sorry men nå lå du på samme useriøse nivå som Spillmagasinet. Når du som anmelder skal formilde til oss som forbruker! så burde du legge dine personlige meninger til siden, dette var useriøst og latterlig dårlig, spillet er enten om DU ikke liker det eller ikke rent teknisk innholdsmessig og forteller messig, en 4er eller 5er så der skal jeg slutte og høre på deg Rune

 • andre

  I det første spillet blir vår hovedperson Cole utsatt for en merkelig ulykke. En mystisk eksplosjon ga ham superkrefter – han kunne plutselig kontrollere elektrisitet.

  det virker som om du enten forteller til mindre begavede eller barn! snakk til ett voksent publikum
  du får vite i det første hva den «mystiske» eksplosjonen er vis att du har peiling da! blir frustrert lism

 • Jus

  For dem som lurer er Infamous 2 ganske lik det første spillet. Det er ingen store forskjeller, noen «forandringer» og nye krefter som er tilgjengelig det er stort set alt.

  siden jeg likte det første spillet så godt var det et must å spille gjennom dette også.
  men for å sammenligne er med det første spillet er det lite nye elementer, men fra mitt synspunkt er det helt greit siden jeg synes det første var meget bra.

  «Konkurenten» til dette spillet er Prototype 2 men personlig anbefaler jeg Infamous om du liker denne typen spill: stor frihetsfølelse, påvirke ting rundt deg i stor grad, og variasjon av fremgangsmåte, som lett og smidig og ta ut fiender 1 etter 1, eller dose på med full kraft.

  Type spill som passer meg perfekt 6/6

 • Rune M

  Nei og nei….

  At slik dårlig tekst får trykk på NRK.no viser bare at hvem som helst kan klare jobben som spillannmelder…

  Spillet er bra løp og kjøp!

  Det at lavmål rater spillet på forventninger og ikke realiteter er beklagelig. Actionscener fylt med dårlig teksturer???? Det i seg selv er en latterlig påstand da du ikke har tid til å se på teksturer i actionsekvensene. Det at historien blir sumert på starten som en dårlig bfilm? merkelig at dette får mer plass i din artikkel enn gameplay?

  Nei Rune dette var faktisk så dårlig at du burde prøve spillet før du anmelder det, for mitt intrykk er at du kun har sett screenshots og videos av dette.

 • Rune M

  Nei og nei….

  At slikt makkverk havner på trykk viser bare at hvem som helst kan klare jobben som spillanmelder.

 • mr M

  Jeg må si meg enig med alle som kaller dette en slett anmeldelse. Du har gjort flere gode anmeldelser før, og jeg har ofte lest dem før jeg har kjøpt spill, og flere ganger kjøpt spill på grunn av dem.
  Denne gangen er jeg glad jeg kjøpte spillet før jeg så anmeldelsen. For det første synes jeg slett ikke grafikken er så dårlig som du skal ha det til. Dessuten nevner du ikke det beste med InFamous2, nemlig den fantastiske spillbarheten. Kontrollene er genialt gode, og størstedelen av tiden jeg har brukt på dette spillet har gått til å løpe rundt å grille fiender. Det er her det er så konge med brukerlagde oppdrag. Man slipper å gå tom for fiender.
  Spillet er kanskje ikke perfekt, men ikke syt for mye over de dårlige sidene når du velger å ignorere de veldig gode.

 • mr M

  Jeg må si meg enig med alle som kaller dette en slett anmeldelse. Du har gjort flere gode anmeldelser før, og jeg har ofte lest dem før jeg har kjøpt spill, og flere ganger kjøpt spill på grunn av dem.
  Denne gangen er jeg glad jeg kjøpte spillet før jeg så anmeldelsen. For det første synes jeg slett ikke grafikken er så dårlig som du skal ha det til. Dessuten nevner du ikke det beste med InFamous2, nemlig den fantastiske spillbarheten. Kontrollene er genialt gode, og størstedelen av tiden jeg har brukt på dette spillet har gått til å løpe rundt å grille fiender. Det er her det er så konge med brukerlagde oppdrag. Man slipper å gå tom for fiender.
  Spillet er kanskje ikke perfekt, men ikke syt for mye over de dårlige sidene når du velger å ignorere de veldig gode.

 • Lavrans

  Dette er helt feil, inFamous 2 er et av de absolutt beste spillene jeg noen gang har spilt. Grafikken er kanskje ikke den aller aller beste, men den er veldig god. Det er bare tilfredstillende å spille dette spillet som fortjener en mye bedre karakter!

 • Andersen

  Hei.

  Min sønn på 12 år har nettopp kjøpt dette spillet (ikke i mitt hjem). Lillebror på 7 år ser på.
  Spillet har en anbefalt aldergrense på 16 år og jeg er mildt sagt bekymret og sterkt uenig at dette er ok underholdning for mine barn.

  Kan noen som vet mer om spillet si med hva de synes?

  Takk 🙂