Fra serien
 • Hva er ‘anime‘?
 • Karaktiristisk japansk tegnefilm
 • Ofte basert på ‘manga‘-tegneserier
 • Bruker tydelige og stiliserte grep for å fremstille figurer og omgivelser
 • Har fått et lite gjennomslag i Norge etter Chihiro og heksene hadde kinodistribusjon
 • Omfavner også animerte tv-serier, som er svært populære i Japan

Visste du at en av de mest populære franschisene for barn er basert på japansk manga og anime? De siste ti årene har norske spillere, film- og tv-seere fått stifte bekjentskap med Pokémon, en verdensomspennende franchise basert på et særegent kulturuttrykk fra det fjerne østen.

Anime brukes ofte som et samlebegrep på tegnefilmer fra Japan.

Denne uka kom blant annet serien Supernatural: The Anime Series på Blu-ray og DVD her i Norge, og er du ikke kjent med sjangeren/stilen kan det fort virke veldig fremmed og skummelt.

ANMELDELSE: Supernatural – Uengasjerende og kjedelig

Anime dreier seg ikke kun om TV-serier, men omfatter også kinofilm. Blant annet har Hiyao Miyazakis filmer oppnådd kultstatus både på hjemmebane og ute i verden.

Sannheten er at anime er en ekstremt populær greie i mange land, også i Norge. Dog for det meste som et undergrunnsfenomen.

Anbefalte serier

Her er en bitteliten anbefalingsliste til de som har lyst til å bli kjent med en viktig del av den japanske kulturen, basert ut i fra mine egne erfaringer med anime og forslag fra lesere på Twitter.

Disse tre seriene representerer et bredt spekter av hva japansk animasjon har å by på, og er veldig forskjellige i både historie og stil.

Og på toppen av det hele er seriene lett tilgjengelige for oss vanlige folk i vesten (nei, jeg kommer ikke til å anbefale Gundam eller Neon Genesis Evangelion til førstegangsreisende).

Alle seriene jeg omtaler i denne artikkelen er lett tilgjengelige via norske nettbutikker.

Samurai Champloo

Hva får du om du blander hiphopkultur med japansk samuraihistorie? Jo, du får serien som på originalspråket uttales ‘Samurai Chanpurū’.

Shinichirō Watanabe har jobbet med å spre animekultur til vesten, blant annet ved å jobbe på USAs første animasjonsfilm inspirert av anime. Han regisserte også en av kortfilmene i antologien Animatrix, hvor internasjonale filmskapere ble bedt om å skape korte glimt fra universet som omgir filmfortellingen i The Matrix.

I Samurai Champloo møter vi de to rebellene Jin og Mugen, som etter å ha reddet tevertinna Fuu, vikles inn i jakten på en samurai som lukter av blomster.

Serien blandet på en unik måte den japanske Edo-kulturen, med kontemporær amerikansk hiphop. Det er tøft laget, tøft klippa og sabla artig.

Spesielt vil jeg hente frem den smått så legendariske og japanske undergrunnsprodusenten Nujabes, som skapte seg et navn i flere miljøer for sin tolkning av hiphopkultur og jazz (sjekk superlåta «Shooting Stars» på YouTube her, ekstern lenke).

Han ble ofte sammenlignet med J-Dilla, spesielt etter at også Nujabes døde i en tragisk bilulykke (så altfor tidlig).

(flere anbefalinger under traileren)

FLCL

Japansk TV er berykta for sine mange merkelige påfunn, og ganske så ekstreme TV-programmer. Dette finner du selvsagt igjen i anime, og FLCL er noe av det rareste (og feteste) jeg har sett.

Forøvrig; FLCL uttales på japansk som Furi Kuri eller Fooly Kooly.

En skolegutt kjeder seg, han heter Naota. Så en dag blir han påkjørt av ei dame på scooter, som så forsøker å gjenopplive ham. Blant annet ved å slå en enorm bassgitar i hodet hans.

Det som så skjer er litt merkelig…

Det som så skjer er litt merkelig, roboter begynner å vokse ut av panna hans (!).

Gigantiske roboter, mystiske fabrikkeiere og dama som slo vår hovedperson i hodet med en bassgitar, fører Naota og FLCL ut i en intens fortelling som varer i knappe ti episoder.

Etter du har sett den siste episoden, føles ut det som om du har fått en vitaminsprøyte med japansk kultur satt rett i brystkassa.

(flere anbefalinger under traileren)

Cowboy Bebop

Samme fyr som står bak den merkelige blandingen av samurai/hiphop i Samurai Champloo står også bak Cowboy Bebop. Serien handler om en gruppe dusørjegere som reiser rundt i verdensrommet for å fange intergalaktiske rømlinger.

Hva om du så ser for deg en slik fortelling, ispedd store mengder italiensk spagettiwestern og Hong Kong-action. Bra stil ikke sant?

Men vent, det er mer. Ikke bare henter serien MYE inspirasjon fra tvilsomme western- og Hong Kong-filmer, lydsporet er dominert av amerikansk jazz fra 30- og 40-tallet.

Denne merkelige blandingen skaper en helt spesiell serie, som jeg personlig sikkert har sett tre ganger.

Er du fortsatt forvirra over den merkelige sjangerblandinga? Se åpningssekvensen til serien i videoen under, og jeg tror du vil skjønne litt mer av hva dette er.

Forøvrig, navnet uttales på originalspråket slik: Kaubōi Bibappu – herlig engrish ikke sant?

Har du en animeserie du vil anbefale? Legg inn ditt forslag i kommentarfeltet under videoen.Trykk her for å se en vanlig trailer.

 • For de som er ute etter a bit of the old ultraviolence kan Hellsing anbefales på det varmeste: tøff vampyraction med en av verdens mest badass vampyr i hovedrollen, merkelig improjazz-rock og latinske kor på soundtracket, og nok blod til å tilfredsstille de aller fleste.

  • Benjamin B.

   Hadde tenkt å poste om Hellsing, eller rettere sagt Hellsing Ultimate OVA, som er en veldig bra serie, lett-seelig for alle og veldig bra tegnet.

   Vil samtidig påpeke en feil (?) i artikkelen. Pokémon startet ikke som hverken manga eller anime, men som spill på Gameboy. Det var basert på den utrolige populæriteten de spillene fikk at Nintendo bestemte seg for å melke konseptet med anime, manga og annen merchandise.

 • Jus

  Mine 3 beste anbefalinger er:

  Full Metal Alchemist Brotherhood (64 ep)
  Elfen Lied (13 ep)
  Death Note (37 ep)

  • Benjamin B.

   Death Note er veldig bra. Elfen Lied også, men kanskje for spesielt interesserte?

 • Andy

  Prøvde å tweete, men fikk liten respons. Jeg vil anbefale å se OnePiece, serien har holdt på i veldig mange år og serien er nå bare litt over halveis.

 • ørjan

  anbefaler serien berserker. er kun en sesong men episke greier 😛

  • Benjamin B.

   Antar du sikter til Berserk? I så fall vil jeg heller anbefale mangaen, som i mine øyne er tidenes beste tegneserie.
   Animen er ok, men ikke i nærheten av mangaen. Det ryktes dog om at det skal komme en ny anime-serie basert på Berserk.

   • Elias

    Det «ryktes» ingenting, det har allerede blitt offentliggjort flere Trilere og diverse info om den nye sesongen. Den første av tre filmer som skal ta for seg storyen til den orginale animen, blir lanser ti Japan en gang i vinter.

    For mer informasjon : http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-09-15/tv-berserk-hirasawa-eva-sagisu-compose-berserk-film

    Videre er det hyggelig å se at når NRK først skal abeale anime, så er det over gjennomsnintslige gode serier. Denne listen kunne (måtte Gud forby) lett ha bestått av Naruto, One Piece og Bleach.

    Til slutt vil jeg også anbefale «Monster,» «Phantom, Requiem for the phantom» og for de som ikke har sett så mye anime; «Neon Genesis Evangelion»

 • H

  Synes Death Note er bra jeg 🙂 Hvertfall første halvdelen av serien.. Ser det er nevnt i en annen kommentar også. Sinnsykt spennende! Liker Naruto også. Vet det er mange som hater det, men jeg synes fortsatt det er kult så lenge man hopper over fillers.

  Av anime-filmer kan jeg anbefale Ghost in the shell. Utrolig bra, cyberpunk-sci-fi med en dyp, eksistensialistisk histore. Passer bra for hobbyfilosofer. Minner om Blade Runner og The Matrix både estetisk, og med tanke på historien. Forøvrig har både Wachowski-brødrene og James Cameron nevnt Ghost in the shell som en stor inspirasjonskilde.

 • マーカス

  Flott liste Rune :3
  Har ikke sett FLCL og Samurai Champlo enda, men de er i listen min av must see anime:p

  Føler jeg må anbefale noe anime selv:

  Code Geass – spesielt for de som liker Death Note

  Black Lagoon – handler om leiesoldater og russisk mafia i en thailandsk by (som ikke finnes på ekte;P). Har også litt sterke scener, bare så det er sagt.

  Baccano! – har en klassisk krim-stil. Handler om mystiske mord og andre rare hendelser på et lokomotiv.

  En film jeg vil anbefale er Lupin The Third: Castle of Cagliostro. Den kjente animatøren Hayao Miyazaki, som lagde f.eks. Chihiro og Heksene, var med på animeringen av denne filmen.

 • Aksel

  Aah, Cowboy Bebop!
  Utvilsomt noe av det største jeg har sett av TV-serier, uavhengig av sjanger.
  Ser ut til at Samurai Champloo blir neste på listen.

 • barereklame

  Bifaller valgene som glimrende intro til anime!

  Litt nyere greier:

  «Karas» – fantastisk action/thriller miniserie med mye overnaturlige greier og glimrende animasjon. Legg merke til animerte «lydeffekter»!

  «Basilisk» – tatt over arven fra klassikeren «Ninja Scroll» som brutal action, dog i serieform. Kommer komplett med spesielle evner for hver slåsskjempe, og heavy-metal åpningsmusikk ; )

  For de med litt mer sansen for drama og romantikk; «White Album» over 2 sesonger. Intriger i alle retninger. Også glimrende serie for de av oss gutta som takler litt føleri!

 • Kalle

  Mye bra her.

  Men må si at «Hunter x Hunter» er noe av det beste jeg har sett. Noen gang.

  «Cowboy Bebop» og «Samurai Champloo» på en klar andre plass.

  Ellers er «Trigun» brukbart.

  «Death Note» er litt spennende til tider, men mangler sjarm.

  Berserk er noe spesiell. Anbefales, enten så liker du det, ellers kan det være ganske kjedelig.

 • Maria

  Ergo Proxy og Claymore er to meget bra (men to helt forskjellige) Animeserier. Hvis man liker vampyrteamer, så er Hellsing veldig god, men Trinity Blood og Blood+ er bra. (Blood+ er forresten historien til «Blood, the last vampire-filmen.) Elfen Lied og Berserk er nok for spesielt interesserte, selv om jeg personlig syns de var veldig spennende. Man må nesten finne ut hva man liker og hva man ikke liker, her som med alt annet;)

 • Daniel

  Jeg synes Macross Frontier er ekstremt bra.
  Ellers må jeg si meg enig i at Hellsing er fantastisk for de som liker vampyrer og slikt.
  Ghost In The Shell Stand Alone Complex 1&2 er også å anbefale!

 • Theobaldio

  Slenger meg på anbefalingene av Ergo Proxy og Karas, og vil også legge til Serial Experiment Lain som er en fantastisk serie, og litt av et mindfuck.

  Ellers er det verdt å nevne Hajime No Ippo, eller the Fighting Ippo som jeg tror er den engelske tittelen, som er en veldig morsom og vellaget animeserie om boksing.

  Last Exile er nok en god serie med fantastiske animasjoner og satt til en veldig interessant verden.

 • Strande

  Jeg vil anbefale den første ordentlige animen jeg så (pokemon telles ikke, «alle» så på pokemon) som het Tengen Toppa Gurren Lagann. Handler om noen ungdommer som bor under bakken, som finner en robot og til slutt prøver å redde verden fra en badguy som sørger for at mennesket lever under bakken. Men vær advart: Dette er tidenes mest cheesy serie..

  For de som liker litt sære ting vil jeg anbefale Wolf’s Rain. Makan til trist slutt skal man lete lenge etter.. Jeg grinte som en unge de siste fire episodene..

  • Elias

   Wolf’s Rain, er noe av det mes overvurderte jeg har sett i mitt liv. Hvis du er ute etter en Anime som er mer deprimerende, anbefaler jeg deg «Phantom, Requiem for the phantom», «Berserk», «Elfen Lied», «Saikano» og hvis denne tells, «Grave Of The Fireflies»

  • michael

   Tengen toppa gurren lagann! Det er serien sin det! Utrolig animasjon, humor og cheesyness.. sjekk første episode, innen ep 3 er man hekta 😉

   Var en stor Hellsing-fan før, og vil også anbefale death note, elfen lied (herre, den introlåta er MEKTIG) og Karas. Jeg elsker universet de har laget i Naruto, der alt overnaturlig er basert på visse regler. Alt for ofte blir det mye powers og lite dypdykk i hvor det kommer fra. Art direction er også ekstremt gjennomført og erkejapansk. Bleach er interessant i en god periode, samme med One Piece, men den serien ble litt syk og barnslig etterhvert for min del. Fullmetal Alchemist er også en fet serie som jeg vet har introdusert flere venner til anime.

 • Pia

  Har sett veldig få animeserier (kanskje 2-3 stykker), men av de jeg har sett så synes jeg Death Note er ganske spennende.

  Når det gjelder animefilmer så har jeg heller ikke sett så mye variert, men hvem liker ikke Studio Ghibli-filmene? Hvis jeg skulle ha valgt noen favoritter blant disse filmene så må det være Spirited Away og Nausicaä.
  Akira er ikke dum.
  Paprika er også utrolig bra (etter min mening). Det er kanskje bare meg, men føler den har en del til felles med Inception.

 • Andreas

  Naruto, Naruto shipergun ( shippergun er en fortsettelse av naruto). en av de beste animene. over ca. 500 episoder, ikke svart hvit ( du får se motiver og drømmende til de slemme), animen har action, følser og mye innspirasjon. du må se den. status: lages fortsatt

  Death note: færre episoder, men fortsatt epic. kan ikke forklares så veldig, kanskje som en inntelektuell krig.status: avsluttet

  tips: hvis du er innterisert i en anime, søk den opp på youtube og legg til amv. for eksempel. søk: «Naruto amv».

 • Eirik

  Min favoritt er Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Er en av mine favorittserier, uansett type serie, kun overgått av Game of Thrones på overall lista mi. Absolutt verdt å se!

 • Sett på «End of Evangelion»? (1997) Den ble laget som en offisiell alternetiv avslutning til alle seerne/fans som er misfornøyde med opprinnelige TV-avslutningen til den populære TV-serien (for sånne folk som deg som putter «Samurai Champloo» over undervurderte klassikere som for eks «Kaiji» og «Mononoke»). Den er ganske åpenbart det største grunnlaget til Matrix Reloaded og Revolutions (likheter: delt opp i to halvdeler i midten av en lang episk historie (den første halvdelen er actionpreget mens andre halvdelen handler om meningen med livet) og de to feiler i hvert eneste level som «End of Evangelion» har lykkes i!

  Og den inneholder den beste stemmearbeid av noen som helst japansk skuespiller i hvilket som helst i anime, Megumi Hayashibara som Ayanami Rei, (ved siden av fortelleren i «Kaiji» av Fumihiko Tachiki som er også med i filmen/serien som Gendo) som er den store (virkelig giganisk smirk) stjernen inni filmen.

  Hilsen Ayanami Rei-fanatiker.

 • Får jeg annbefale en litt eldre enn: Samurai Deeper Kyo. Min personlige favoritt. Kom som en Standalone serie i 20 deler eller så, og handler om, tja, en fyr med splittet personlinghet, ei jente som lar seg fornærme av alt og så en gjen sidekarakterer med hver sine styrker og svakheter. Vi snakker selvsagt EDO, og masse syke monstre og overdrevne kamptriks. =)
  Og selvsagt plot’twister på høyde med Metal Gear! Elegant og ikke for lang. Setter meg alltid i riktig modus når jeg ser det på orginalspråk med engelske tekster.
  Og hvis du vil se noe sykt/weird/perverst og som du kanskje må se en 2-3 ganger før det gir mening: Bastard! Sier ikke noe mer om den.

 • Personlig favoritt: Naruto/Naruto Shippuuden. Første ordentlige anime jeg fikk sett, og har opplevd mange gode stunder med den serien. Var den som fikk meg interessert i japansk språk og kultur, og som etter hvert førte til at jeg nå bor i Japan ^^

  Death Note: Sykt spennende historie, der hovedpersonen er skurken. Anbefales.

  Fullmetal Alchemist: En av de beste seriene noensinne, hands down.

  Neon Genesis Evangelion: For mange er det denne serien som definerte mecha anime (anime med svære roboter og unger som styrer dem). Forteller en sykt dyp historie, med flere dypdykk i psykologi også. Serien er faktisk så bra, at japanske psykologer fortsatt studerer den. Har også kommet i ny filmserie.

  Code Geass: Meget bra serie i et sinnsykt interessant univers. Her finnes ikke USA, men the Holy Empire of Britannia, som er den største stormakten på kloden (regjerer over hele Nord- og Sør-Amerika, samt Oceania). Serien begynner med at Britannia innvaderer Japan, og at japanerene blir undertrykket i eget land. Hovedpersonen Lelouch sverger at han vil ødelegge det britanniske imperiet.

  Cowboy Bebop: Også en favoritt.

  Grave of the Fireflies: Tristeste film jeg noensinne har sett, og en av de beste krigsfilmene noensinne lagd. Handler om et søskenpar og deres kamp for å overleve i Japan under andre verdenskrig. Advarsel: Ekstremt trist film, så ikke se den om du er deprimert.

  A Spirit of the Sun: Miniserie i to deler. Første del starter med at Japan blir rammet av en serie naturkatastrofer, som igjen fører til at Mt. Fuji får utbrudd, og et kjempeskjelv deler øya Honshu, og dermed Japan, i to. De to delene blir så satt under kinesisk og amerikansk administrasjon. Resten av serien handler om japanske flyktninger i Taiwan.

  Monster: Sykt spennende serie om en japansk lege i Øst-Tyskland, som blir anklaget for en rekke mord begått av en gutt som han tidligere reddet.

  Rainbow: Serie om noen ungdommer som havner i en ungdomsanstalt i Tokyo på 50-tallet. Skikkelig bromance-serie, som virkelig vet å spille på hjertestrengene til folk.

  Disse er de jeg kommer på i farten, men det finnes sykt mye annet bra også ^^

  • I farten, Even? Dette er jo et samlet pensum i grunnkurs: Anime!

 • min favoritt, Naruto og fortsettelsen Naruto Shippuuden. og Bleach disse to e heilt fantastiske. spesielt naruto den serien har alt, action, spenning, følelse, og ikkje minst humor.

 • Anime er ikke helt min kopp te, til tross for noen hederlige unntak. Klarer ikke å venne meg til flyten som er i de fleste japanske tegneseriene. Prøvde å følge Naruto en stund, men da en duell mellom to karakterer trakk ut i både tre og fire episoder (mulig overdrivelse) ble det nok for meg. Nå er det vel noen purister som blir sinte på meg, men det eneste i den retningen jeg virkelig liker er Avatar-serien fra Nickleodeon. Gleder meg som en liten unge til The Legend of Korra kommer neste år. 

 • Eg er en gold digger =D Har gravd meg langt ned og funnet mye gull på veien gjennom dei over 200 anime seriene eg har sett. Og ja Naruto er ein av dei men eg lurer på korfor so mange sier den er best når der er so mykje meir =D grav juppere folkens ^^ og presentere en 500 episoders serie til folk som er nye til anime er kanskje ikkje det beste alltid.

  Deler gjerne min nylagde liste av animer eg har sett og har ranka dei men ikkje helt korrekt kanskje og ikkje heilt utfylt men dekker masse. Og tar gjerne imot andres tips.

  Men her er en smakebit. (men alt etter mak og behag, der finst gruver i alle retninger som sport, musikk og skyting osv… er enklere å si vist eg veit ka folk vil see)

  Komedie:

  Clannad, Hyakko, Genshiken, Hanasaku Iroha, Love Hina, Mitsudomoe, Lucky Star, Softenni, Skip Beat og Welcome To The NHK.

  Action:

  Baccano!, Chrome Shelled Regios, Claymore, D.Gray-man, Durarara!!, Fullmetal Alchemist, Fairy Tail, Getbackers, Last Exile, One Piece, Pumpkin Scissors, Sengoku Basara, Soul Eater og Samurai 7.

  Og so litt random sport, musikk osv:

  Air Gear, Giant Killing, Immortal Grand Prix, Usagi Drop, Yumeiro Patissiere, Bakuman, Basquash!, Lemon Angel Project, Spice And Wolf, Sora No Woto og K-on osv….

  Mange her er kanskje siktet til barn/ungdom men her finst en del for den eldre genrasjonen også ^^.

  Min kilde er http://www.animeultima.tv/, men har brukt mange andre også siden ikkje alltid er lett å fine dei mest awsome anime seriane. Har blant annet funnet mange gjennom å see på AMV på youtube, synest anime er en fin ting har fått meg interisert i å tegne, gjere og prøve ut nye ting.

  Kanskje eg skreiv litt for mye ^^ og hoper folk ser dette uansett det er lenge siden denne siden var skikkelig aktiv.

 • noen av mine yndlingsanimeer:
  soul eater
  higurashi no naku koro ni /kai /rei /kira (ganske blodig psykologisk thriller <3)
  clannad afterstory ( triiiiist!!D': )
  hetalia
  umineko no naku koro ni
  death note
  elfen lied (splatter and GORE )
  jigoku shojou
  ouran high school host club
  panty and stocking with garterbelt ( sannsynligvis det sprøeste jeg har sett xD )
  darker than black
  fullmetal alchemist 
  durarara!
  ao no exorsist
  mirai nikki
  negima!?
  black rock shooter ( kansje noe av det mest awesome som noen gang er blitt laget med bare 4 episoder!!)
  hetaoni (ok, det er kansje ikke en ekte anime, mn den er ganske bra fordeom :3 anbefales)
  k-on
  nr. 6 
  bokura ga ita ( romantisk og kjempesøt anime)

  • ttthedarkknight

   «Noen»?

   Nærmere 100

 • Fant akkurat Afro Samurai 🙂 Anbefales

 • OlaPola

  Den lille hackeren i Cowboy Bebop er en av de mest hysteriske karakterene jeg har kommet over i min animenerdende karriere!

  Syntes det er rart at Elfen Lied og Fullmetal Alchemist (brotherhood) ikke er på listen, det er en grunn til at de nådde ekstrem popularitet, og det var ikke hyllene til Lucy.

 • Helt herlig at dette er de 3 seriene du har luka ut av myldret av animeserier! Cowboy bebop har første plass på min liste, fulgt av Full metal alchemist og Yakitate Japan (siste er valgt eksklusivt pga sin ekstreme selvironi og ekstremt uvanlige tema) Og de samurai champloo er et glitrende eksempel på skikkelig underholdende Anime! FLCL har jeg ikke sett! men den lastes ned as we speak!

 • Min absolutt favoritt er «Baccano!».

 • Hellsing OVA og Ultimate, One Piece er artig, Fairy tale, Kenichi the mightiest disiple, Black rock shooter, Trigun, Tokko er helt gode serier 🙂

 • Last Exile, Ninja Scrolls og Hellsing. Sist nevnte er jo ganske kjent. Vet ikke helt med de to første, men jeg synes de er de beste animeseriene sammen med Coboy Bebop!

 • Takk for at du ikke valgte ut Naruto eller noen av de andre Mainstream animeene. Selv om den er meget godt kjent, kan jeg anbefale Sword Art Online (SAO) på det varmeste! Litt vag story i begynnelsen, men blir en god del bedre når du kommer litt inn i serien. De er nå på episode 16 og kommer ut med ny episode hver uke. Kan ikke si at det er noen «fillers» enda (viss en anime har kommet litt lengre en original mangaen, tegneserien).

  Yakitate!! Japan er også ganske morsom. Viss du vil ha litt mer særiøse (og kanskje litt (mer meget) voldelige) er Another og Mirai Nikki kanskje noe i din retning. Til de litt mer barnslige, Cardfight!! Vanguard o.l (pokemon, duel masters, yu-gi-oh etc.) er kanskje noe dere leter etter. Actionfylt kan jeg anbefale meget, Persona 4: the animation, særiøst, men med middelmådig story. Masse god humor der!

 • anettegran88

  Sword Art Online har blitt ferdig med såkalt første sesong siste episode er nr 14.

  Sesong 2 er i god gang og etter informasjonen jeg har sett så kommer den til å bli promotert med en ny episode vær uke.SAO har sin egen offisielle Facebook side og hvis man har lyst til å vite om de populære seriene i Japan så vil jeg anbefale siden http://www.animetake.comAnimeTake is a website that is up to date with all the current anime series that are being aired in Japan.

 • Johannes Nysæter

  Jeg bare lurer på om det er noe anime annet enn pokemon og digimon som eg kan se på tv i norge? eg har funnet eden of the east en gang i blant men ikke noe annet

  • Om det er noe særlig som går på tv er jeg ikke så sikker på, men du kan jo stikke innom Outland. Der har de mye å velge mellom.

 • ChristerMLB

  Merker jeg er litt sær mht anime, synes det meste som blir anbefalt er kjedelige greier. Så jeg er imponert over at NRK i alle fall har funnet et par serier jeg også liker, men Samurai Champloo er mest stil og ikke så mye substans. Paranoia Agent er sannsynligvis min favorittanimeserie. Moralistisk, men på en spennende og original måte.

 • RT

  Synes det er en smule forkastelig av NRK å ‘anbefale’ anime når de ikke har giddet å lisensiere en eneste animeserie siden Mummi. Fate Stay/Night: Unlimited Blade Works står fortsatt ulisensiert i hele skandinavia, går faen ikke an å få sett lovlig i det hele tatt. Vi må ha en anime kanal i Norge.

  • RT

   FS/N: UBW er kun ett eksempel, er mange serier som fortjener å være foran i køen, blant andre Nichijou (typisk NRK-humor, men ville blitt ødelagt av dubbing)

  • robert the molester

   faen så enig.

  • ChrisHvide

   Ja vi trenger virkelig en anime kanal. Du kan bruke Crunchyroll.com (både sub og noen med engelsk dub), Viewster.com (både sub og engelsk dub) og Splatmix.com (bare engelsk dub). De er låvelige worldwide streaming-tjenester. Disse sidene har ikke så mange anime pga at de ikke er blitt lisensiert i norge, men det er bedre enn ingenting.