Vintermørke, regninger, skole og jobb – noen ganger er det godt å kunne flykte inn i en god fortelling. La fantasien få være sjefen, og la deg forføre av episke historier om helter, skurker, prinsesser, gull og grønne skoger.

The Elder Scrolls V: Skyrim er ikke bare et engasjerende fantasyspill. Fortellingen og universet som spillet rommer suger deg inn i en alternativ virkelighet.

200 år etter hendelsene i forgjengeren The Elder Scrolls IV: Oblivion viser en drage seg, et tegn på at historiens store hjul igjen er i bevegelse.

Mitt alterego heter også ‘Rune’, men min menneskelige kropp ligger igjen i kongeriket Norge. Jeg er en høyreist alv, magiker er min vei livet og Skyrims skjebne er i mine hender.

ANMELDELSE: The Witcher 2 – rollespill for den harde kjernen

Fortellingen starter med at du, en ukjent fange, fraktes med hest og kjerre til retterstedet. Du er dømt for forbrytelser mot kongeriket, men underlig nok fører en rekke hendelser til at du unnslipper (høres kjent ut?).

Forførende spillverden

Vevd inn i starten av fortellingen finner du også spillets figurskaper, hvor du i tradisjonell rollespillstil kan velge rase  – samt justere utseendet. Yrke (class) der i mot velger du ikke, men du får erfaringspoeng etter hvilke egenskaper du bruker mest. Ved å aktivere spesielle steiner omkring i landskapet, får du bonuserfaring i en av tre hovedveier; kriger, magiker eller tyv.

(anmeldelsen fortsetter under traileren)

Det slo raskt meg at figuranimasjonene ikke var så gode som jeg ventet meg. PC er min valgte spillplattform for Skyrim, og det er ikke nødvendig å se lenger enn Battlefield 3 for å se hvor utrolig naturlige datagenererte spillfigurer kan se ut.

Figurene du møter på din vei, ser likevel lysår bedre ut enn de gjorde i Oblivion fra 2006. Det tok ikke lange tiden før dette lille irritasjonsmomentet forsvant som dugg for solen.

VIDEO: Sjekk Filmpolitiets splitter nye videopodkast – vi vil høre hva du syns!

Kart over kontinentet Tamriel, hvor 'The Elder Scrolls'-spillene finner sted. (Foto: Bethesda)
Kart over kontinentet Tamriel, hvor 'The Elder Scrolls'-spillene finner sted. (Foto: Bethesda)

Omkring meg, i byer, landsbyer og ute i den store åpne spillverdenen, møtte jeg spillfigurer som reagerte naturlig på hendelsene omkring dem. Plutselig var jeg absorbert inn i fiksjonsuniverset som omgir kontinentet Tamriel, hvor alle The Elder Scrolls-spillene finner sted (Skyrim er en provins på kontintentet).

Stemmeskuespillerne gjør også at figurene du møter er troverdige (stort sett), og akkurat dette er nøkkelen til en engasjerende spillunivers.

Siden spillet er åpent velger du selv i hvilket tempo du vil følge spillets historie, eller utforske de store landområdene i Skyrim. Uannsett hvilken vei du velger, oppdager du nye deler av folkloren som hele spillserien består av. Selv følte jeg meg hele tiden dradd mot å følge fortellingens gang, slik at jeg aldri fikk inntrykk av at eventyret ble satt på pause.

Førstepersonsperspektivet, som spillserien nesten er alene om i rollespillsammenheng, tvinger deg også til å være mer oppmerksom på omgivelsene rundt deg (det er og mulig å bytte til tredjepersonsperspektiv). Pulsen min spretter rett til himmels om jeg befinner meg utenfor allfarvei, og må selv forsvare meg mot skogens mørke trusler.

SNIKTITT: Star Wars: The Old Republic – les om vinterens store MMO-spill

Bedre kampsystem

Kampsystemet er naturlig nok kraftig påvirket av spillets førstepersonsperspektiv. Alt foregår i sanntid, og du kan ikke ta vanlige pauser for å tenke ut taktiske trekk (slik som i Neverwinter Nights– og Dragon Age-spillene).

Nytt er muligheten til å ha en gjenstand i hver hand (på engelsk: «dual-wielding»), noe som betyr at magikere og trollmenn ikke lenger er dømt til å bli hugget ned i sine tynne bomullskjortler. Min figur, ‘Rune’, løpte rundt med magiske flammer i den ene, og et beskyttende skjold i den andre.

(anmeldelsen fortsetter under bildet)

The Elder Scrolls V: Skyrim. (Foto: Bethesda Softworks)
Magi i den ene, våpen i den andre. Gode våpenkombinasjoner i høyre og venstre hånd er viktig i 'The Elder Scrolls V: Skyrim'. (Foto: Bethesda Softworks)

Museknappene aktiverer korresponderende arm i spillet, og det taktiske elementet dreier seg med andre ord om å finne gode kombinasjoner – og ikke minst bruke de på riktig måte.

TOPP 5: ‘Vart-du-skremt-no?’ – se den skumle topplista her

Et av mine hovedproblem med Oblivion (som jeg forøvrig brukte flere hundre timer på), var den kontinuerlige justeringen av fiendene du møtte i forhold til nivået på din figur. Selv etter å ha blitt feriet som den største krigeren i Cyrodiil kunne en enkel ulv by på en real utfordring.

Dette har ikke blitt helt borte i Skyrim, men i likhet med Fallout 3 (spillet utviklerstudioet Bethesda lagde før de startet arbeidet med Skyrim) er det områder med vanskeligere fiender. Slik at om du streifer for langt avgårde, så vil du få føle på den kalde og brutale virkeligheten i Tamriel.

Førsteklasses rollespill

The Elder Scrolls V: Skyrim får litt trekk for grafikken, den holder i seg selv til en terningkast 5. Og da snakker jeg altså på PC-plattformen. Xbox 360- og Playstation 3-utgavene møter helt andre restriksjoner i forhold til maskinvare, og vil ligne i større grad på forgjengeren Oblivion – selv om figuranimasjonene har blitt betraktelig bedre.

Spillverdenen er likevel detaljrik, spennende og innbydende, fiendene og monstrene du møter er fryktinngytende, og spillfigurene både høres og ser troverdige ut. Hodet mitt går i spinn om jeg begynner å fantasere om hvordan grafikken i det sjette spillet i serien kan bli seende ut.

Fortellingen, den åpne verdenen, stemmene, musikken, lydarbeidet, presentasjonen og eventyrfølelsen i spillet står ellers til toppkarakter, noe spillet som helhet også fortjener.

Gi deg selv lov til å leve deg inn i Skyrims majestetiske univers, la drager og sverdkamp bli en del av hverdagen. Jeg gidder ikke krype ut av Tamriel før en gang på vårparten, vi sees.

Hva syns du om The Elder Scrolls V: Skyrim? Legg inn din mening i kommentarfeltet under.

Om SPILLET

The Elder Scrolls V: Skyrim

 • Flott anmeldelse 😀 Gleder meg til det her kommer i hus ^_^

 • Prøvd det på konsoll? Ser det er litt debatt om man burde velge pc eller konsoll:
  http://www.gamespot.com/forums/topic/28934860/is-it-me-or-does-skyrim-feel-like-console-game-then-pc-game.?page=0 

  Hva tror du?

  • Har man en brukbar PC er det vel ingen tvil? Grafikken og kontrollen er bedre på PC. Selv om det er en smaksak, så er vel de fleste som spiller både PC og konsoll enige om at mus/tastatur er bedre enn en håndkontroller i et FPS-spill.
   Eneste argumentet jeg ser for konsoll er vel at man kan sitte i sofaen og spille det på storskjermen.
   EDIT: Ok, jeg klikket på lenken din etter at jeg skrev posten min. Det er vel mulig at Skyrim faller i den stadig økende trenden med å være designet for konsoll og porta til PC, så kanskje jeg tar feil.

   • Menyer og slikt skal visstnok være kraftig konsollifisert, spesielt med tanke på dual-wielding systemet. Du kan sette opp en favorittliste som du kan velge for hver hånd, og må bla gjennom disse for å skifte fort. Dette funker jo flott for konsoll, men kan fort bli litt trasig på PC. Har også hørt at det ikke går an å sette spells og slike ting til hurtigtaster heller.
    Merk: Jeg har ikke spillet enda, så dette er bare ting som jeg har plukket opp fra diverse anmeldelser/kommentarer og lignende. Det skal visstnok ikke være noe stort problem, bare litt småirriterende. Har selv bestilt Skyrim til PS3, og gleder meg som en liten unge 😀

    • Anonym

     Tipper at modderne fikser dette ganske raskt. RPS har en liten sak på dette allerede
     http://www.rockpapershotgun.com/2011/11/11/getting-skyrim-skytrim/

    • Jonathan Desor Lindkjenn

     Du kan lett hotkey’e alt av potions, spells, weapons, apparel, etc. Men her så heter det å Favorite.. Fant ikke ut av dette selv før jeg hadde spillt ferdig introen.

  • Øyvind W.

   Med PC kan du med tiden laste ned masse modder, så hvis du tror dette vil bli et spill du vil holde fast på over tid, så definitivt PC.

   • Jonathan Desor Lindkjenn

    Mods For the Win…

    Selv om PC kanskje har litt dårligere grafikk med tanke på at målgruppen skal bli større, så vil det etterhvert komme mods. Etter at jeg var ferdig med storyen på Olivion så var det mods som holdt spillet i live de siste 400 timene jeg var in-game. The Elder Scrolls spillene burde ikke spilles på noe annet en PC. Jeg klarer ikke forklare forskjellen engang. Det finnes ingen god sammenligning.
     
    Mods For the Win…

 • Noen som har lest anmeldelsen og kan fortelle om det er trygt med tanke på spoilers? Gleder meg uansett noe helt vilt til dette kommer i hus.

  BTW så er Youtubefilmen litt i veien for slideshowet.

  • Jeg skriver som regel uten å spoile historien, i denne anmeldelsen har jeg med beskrivelser om ting du møter i løpet av de 10 første minuttene.

   • Jonathan Desor Lindkjenn

    Men første gang du spiller spillet føles det som om kjerreturen tar flere timer. xD

 • Synes du var lovlig seint ute med en anmeldelse! Hva gjør vel det? Som du skriver øverst; den virkelige verden er oppskrytt! Logger av og fortsetter min ferd igjennom Skyrim!!

  • Dessverre var det slik at den nordiske distributøren kun sendte ut tidlige anmelderversjoner av spillet til tre norske medier (uten å si i fra til oss at vi ikke fikk).

   • Anonym

    Hvorfor boikotet dere ikke da? Dere boikotet jo BF3 pga. dere ikke fikk annmelderversjonen. Må si dere mistet respekten min nå. selv om ikke det bryr deg noe

 • Simen Abelsen

  Skyrim er fantastiskt! Jeg føler meg virkelig hjemme i verdenen. Kulturen og verdenen generelt er inspirert av nordisk kultur, noe som man lett kan kjenne igjen på noen av byene. Landskapet er også veldig norskt. Skyrim skyrim do not fear, dovaking Simrayz is here.

  • Jonathan Desor Lindkjenn

   Du vet det er Dovahkiin. Direkte oversatt til (av) Drageætt (Dragonkin), men brukes som Dragefødt (Dragonborn). Bare informerer, jeg er en av mange som er ganske nøye på sånt. 😛

   • Simen Abelsen

    Jeg er fullt klar over det. Bare et ordspill. Dova King, altså Dragon King.

 • Anonym

  Kjekt spel, men einig at da mangla litt på grafikk ut ifrå ka eg forventa meg. kan til tider sjå litt ut som eit konsoll spel på pc-versjonen. Er og veldig lei meg for at dei ikkje har fått med seg trenden i spel bo til dags, og lagt ved ein mulegheit for å spela co-op!

  • Anonym

   Det er ikke noe co-op fordi at du skal kunne komme deg ut av huset og treffe andre mennesker i virkeligheten.

   • Bra svar! Å sitte alene og spille er jo langt mer sosialt enn å spille sammen med en venn…

    • Jonathan Desor Lindkjenn

     Så spill med en venn… På hvert deres spill. Jeg og noen kamerater LANa hele helga og de gangene vi spillte Skyrim så pratet vi sammen og delte erfaringer, «Easter Eggs», meninger, quests, locations osv. Du må ikke spille i samme verden for å spille sammen.

   • Øyvind W.

    Enig med den, er langt fra obligatorisk at spill skal kunne spilles med andre.

 •  Leste anmeldelsen først i DB i dag og ble gira , men hva mener Filmpolitiet tenkte jeg . La nå ikke dandy «Pressfire» komme dere i forkjøpet neste gang 🙂 Blir konsoll for min del

 • Anonym

  Skyrim er nå på vei til harddisken min! O’ lykke! Har gledet meg i flere år.

  • Jonathan Desor Lindkjenn

   Hvem har ikke <3

   • Anonym

    The lady of the house springs to mind. 😉

 • Kommer det en videoanmeldelse, forresten? 😀

  • Dessverre kommer det nok ikke videoanmeldelse på Skyrim 🙁

   • Anonym

    Jeg synes det er litt kjedelig å lese en spilleanmeldelse, håper dere begynner med videoanmeldelser til disse relevante artiklene! ^^

   • Olaf Helmersen

    Årets (kanskje) største spill, men ingen videoanmeldelse? Kom igjen da, Rune.. Vi vet du vil.

  • sjekk day9.tv han spiller gjennom det, hopp til noen episode litt uti siden han bruker en time bare på å customize characteren, men en artig type 😛

 • OlaPola

  Hvordan er det med stats/attributes? Har hørt at godbiter som agility, speed, intelligence og alle disse tingene som formet karakteren er byttet ut med 3 attributes?

  • Jepp, du har magicka, healt og stamina. Men til gjengjeld har du perks, akkurat som i fallout 3! Personlig synes jeg dette er bedre 🙂

   • Jonathan Desor Lindkjenn

    Men må vel helt ærlig si at det er ganske uvant med perks. Jeg har sammenlagt in-game-time(non-afk) ca. 500 timer på oblivion og syntes at det var litt kjipt i starten. Nå som jeg har spillt spillet i 23 timer og har 4 karakterer i lv. 14-17, så er det mer vant og egentlig ganske greit. Bare sinnsykt irriterende å glemme at jeg må trykke på «level up» for å kunne starte med å få experience til et nytt level. Men igjen er alt dette bare en vanesak. TES V: Skyrim ftw :3

 • Anonym

  Til dere som vurdere konsoll vs. PC: Jeg har ett ord til dere – modifisering.

  Og som Kristoffer Lerstang sin lenke påpeker. Bethesta sin «lead platform» er konsoll, så det bør ikke komme som en overraskelse at PC-versjonen er gimpet mtp brukergrensesnittet.

  Som sagt, modderne vil gjøre dette til et PC-spill.

  • modifisering gjør at spillet også lever lenger, da du kan laste ned brukerskapte oppdrag våpen etc.  Pc eier totalt når det er et modifiserings-vennlig spill.

  • Robert Karlsen

   En annen ting: 1000x bedre grafikk!!!!!

 • Må man ha spilt de foregående Elder Scroll spillene, eller kan man bare begynne rett på denne?

 • Ahhh. Er dette det nye spillet til Mojang?

 • Det er fantastisk. Tiden flyr, og livet (til karakteren min) er fantastisk.
  Topp stemning!

  • Men livet til spilleren har sjelden vært så ensformig og asosialt:P

   • Anonym

    Det er et liv utenfor Skyrim også. I resten av Tamriel..

 • Som regel er jeg enig med anmeldelsene deres både på spill og film. I dette tilfellet er jeg derimot litt overrasket over terningkast 6. Nå har jeg kun spilt Skyrim et par dager (på level 7 i skrivende stund), men allerede har jeg støtt på en rekke irriterende glitches (finishing moves hvor man ikke ser annet enn gulv/bakken og et våpen som angriper en usynlig motstander, usynlig hest osv.), quest bugs som gjør at man må save/loade mye. EKSTREMT lange loading sequences og viktigst av alt et primitivt combat system, samt en UI av det uoversiktelige slaget, for å nevne noe. Savner i tillegg en inventory screen/backpack system som vanligvis er standard på slike spill, samt et leveling system med litt mer variasjon enn en perk og et poeng fordelt på én av tre stats. Vi snakker ikke om massive feil/mangler, men de som er der gjør det vanskelig å forsvare terningkast 6 slik jeg ser det.

  • Anonym

   Jeg tror nok det er dataen din er det problemer med, ikke spillet. Har ikke opplevd noe av det du beskriver, og det tror jeg ikke Rune har heller.
   Derfor = terningkast 6

   • Anonym

    Rart nesten alle andre opplever det da. bare les på forumer, klikker omtrent vært 5.min det bare hopper ut i windows uten en feil melding. Eller så er plytselig alle trær rosa og vips så vil ikke spillet starte i heletatt. men blir et bra spill om noen måneder etter en patch. og nei det er ikke pc men det er noe galt med. flonka ny med Nvidia 590

    • Anonym

     Folk som skriver om problemene sine på forum er ikke «alle andre», er jeg redd. Ikke nesten alle heller. Ingen jeg kjenner har hatt noen problemer med spillet, bortsett fra de som har lastet det ned. Og de kan strengt tatt skylde seg selv.
     Men du får ha lykke til med å ordne det. Og husk at det faktum at du ikke får spilt spillet ikke kan trekke ned en anmeldelse. Har du ikke fått spilt det har du ikke noe grunnlag å anmelde det på. God natt.

     • Anonym

      jeg har lastet det ned via steam og det må vel være lov. det funket fint den første dagen og jeg er level 12 så jeg kan si hva jeg vil.

      • Jonathan Desor Lindkjenn

       14 år og sitter våken og spiller på et 18+ rate’a spill klokka 1 om natta?!! Hva skjer med dagens ungdom?

      • Anonym

       Hvis du ikke liker attituden min så er det vel strengt tatt ditt problem. Jeg svarer hva jeg vil, og «attituden» er en egenskap DU tillegger meg, ikke noe iboende i meg 🙂 tror kanskje det er du som må vokse opp siden du ikke tåler en diskusjon.
       Og bare for å synke til ditt nivå: jeg skal kjerpe meg. Kjerpe meg veldig mye.
       God dag.

     • Anonym

      ja ja du får ha en god natt. og kose deg med et spill som fungerer for deg, takk for all hjelp

    • Anonym

     Ehh… Nvidia 590 er et halvt år gammelt. «Flonka ny» er når en først leser hw kravene til spillet, og deretter kjøper pc. En kollega på kontoret bestilte ny BF3 spillmaskin til en +20 før helgen, og nå greier han nesten ikke å sitte i ro. Er ikke helt bra når voksne menn går med spillabstinens FØR de har begynt å spille. 🙂 Men fritid er i så mangelvare at det er like greit å bare bestille seg ei ny spillmaskin når en skal begynne på et nytt spill. Og en laster ALDRI ned via steam. Steam er et skjellsord blant gamere! Virker som det er bare venstrehåndsarbeid som blir publisert der. Så som på alle andre områder i livet: Hvis en vil ha kvalitet, så koster det. Og det koster mye! 

     • Steam er skjellsord blandt gamere? Jeg kjenner knapt noen gamere som ikke bruker Steam, hvertfall ikke av de mer seriøse som gamer mye..

    • Anonym

     Så spill på ps3 da!

  • På level 13, ingen kræsj so far. Må være driver til et eller annet kort tydeligvis.

  • Du er antagligvis litt uheldig!! Har aldri hat noen store problemer med spillet….. Men jeg bruker jo også en Xbox 360

  • CLPE

   Eg er berre nysgjerrig: Kva tykkjer du om Skyrim, no?

 • Spilt det omtrent 20 timer allerede 😀

 • FUS RO DAH!

 • Utsolgt i hele Tromsø (Til PC vel og merke) Av mangel på tålmodighet kjøpte jeg det via Steam. 2 timer igjen før det er ferdig nedlastet. Klarer virkelig ikke vente.  

 • Anonym

  Klarer ikke helt  å bestemme meg for om jeg skal ha dette. Virker jo gøy å kveste drager.
  Hatet Oblivion etter et par timer. Her slipper du i alle fall de forferdelige portalene som dukker opp.

 • Jeg synes det er merkelig at du trekker ned på grafikk, Rune. Skyrim er det første spillet på mange år som har fått meg til å stoppe opp og bare nyte synet av omgivelsene.

  Spesielt den byen som ligger ved de vulkansk aktive sjøene, og det underjordiske treet. Fy flate…

  • Hva heter byen? Begynner å lure på om jeg har godt glipp av noe?

   • Det lurte jeg også på, tror ikke jeg har vært inne i Riften ennå, og har tilgode å oppsøke Marketh/Markath helt til vest. Er vel ikke utenkelig at det er en av de to.

  • Helt enig der!

 • En liten bug som mange nok synes er positivt, er at man kan hoppe opp de fleste fjellsidene bare man har litt tålmodighet og prøver forskjellige vinkler når man står fast. Ellers er det bare å konstatere at dette spillet er sublimt! Jeg finner egentlig ikke et superativ som er dekkende nok. Jeg må tilbake til den alderen da jeg gikk på barneskole for å finne den samme spillegleden og engasjementet dette spillet har vekket i meg. 🙂 En soleklar «løp og kjøp» anbefaling fra en gammel gamer (38) 🙂 

 • Jeg er enig med deg Rune når det gjelder «The Elder Scrolls V: Skyrim»
  Dette blir ifølge meg blant The Game Of The Year fordi dette spillet er spennede, utfordrene og action fylt. Men et problem med dagens spill er at det begyner å bli ganske kraftig.
  Det er ikke egentlig allerbest å spille dette spillet på Xbox eller Playstaton fordi det rett og slett ikke klarer kjøre spillet som pc gjør. Man får full utnytelse av spillet vis du spiller på Pcen. Men vis du ikke er veldig nøye på dette er det greit å spille på Xbox eller Playstation.

  Her er systemkravet til Pc for Skyrim

  Minimum                                                                 Ambefallt
  2.0 Ghz prossesor                                                    –
  2 GB                                                                     4 GB
  512 MB video Card                                                  1 GB video card
  Windows XP/Vista/7
  6 GB ledig hardisk                                                    –

 • df

  Vel, etter snart 80 timer spilling på Xbox begynner skuffelsen å sige innover. Spillet er skremmende repetetivt. Absolutt Alle oppdrag ender opp i 3 kvarters huleraid, samme søttan hva det er. Tilogmed sevjeavtapping fra et tre har de klart å plassere under et sabla fjell!

  Grafikken på konsoll er bare trist. Dette ligner på Fallout 3. Mitt størte problem foruten buggsa på New Vegas var at New Vegas var prikk lik Fallout 3. Så kommer Skyrim året etter….. og ser slik ut. Grovt, kantete, uten skygger (ikke engang fotspor i snøen) og karakterer som synker inn i objekter. For ikke å nevne hvordan en karakter i bevegelse til tider kan se ut… Er vel begrensa hva man kan presse ut av 360’n og det er sikkert ikke særlig praktisk å kjøre et så åpent spill på flere disker. Men det hindrer meg ikke i å bli skuffa. 

  Er heller ikke fornøyd med kontrolleren, treig og rimelig unøyaktige lydspor. 

  Er såklart noe bugging ute og går, men med tanke på hvor omfattende dette spillet er så er det ikke ille.

  Til syvende og sist er jo dette et stort og flott spill, er bare ergelig å tenke på det potensialet som virkelig ligger her….

 • Jeg har et spørsmål: Hvorfor er det 18-årsgrense på dette spillet? Jeg har sett på videoer hvor noen spiller Skyrim, men jeg har aldri sett noe som gjør spillet til å bli et 18-årspill.
  Ja, jeg vet at det kommer blod, men 18-årsgrense?
  Fra en 13 år gammel gutt.

  • Andreas Johansen

   Er ikke 18 år.Står 15 år på mitt cover iallefall…
   Var litt skeptisk til dette spillet,men greide ikke la være å skaffe det.
   Lurer bare på om det er mulig å se sin figur i tredjepersons perspektiv.Liker ikke førstepersons perspektiv så godt,det skyldes vel gammel vane.

   • tor jacob N

    du har et bbfc cover altsa den britiske ratingen, pegi mener 18

  • Øystein Birkelund

   man kutter av hoder på folk

  • Nils Marius Fjellstad

   Jeg er helt eni. Jeg syns å att 18 års grense er aaaalt for høyt. Jeg blir ikke 18 før om 10 år. Det er får lenge og vente. Dem burde endre det til 8 års grense fordi unger trenger og se lit blod i opveksten. Det er jo bare sunt!

 • Det er bare tull at konsollversjonene på Xbox360 og PS3 ligner «i større grad op forgjengeren Oblivion» – grafikken i Skyrim er langt bedre også på konsoll. Etter å ha prøvd alle versjonene må jeg si at det ikke latet til at grafikken var bedre på PC-versjonen i forhold til de andre. PCen hadde ikke det kraftigste grafikkortet, men allikevel. At PC-versjonen har et fortrinn ift mods og command-mulighetene, samt mindre loading, er derimot sikkert. Det største problemet med PS3-versjonen sammenlignet med de andre er at det er betydelige lagging når savefilen kommer over 10 MB, men den siste oppdateringen på 92 mb ser ut til å ha hjelpet på problemet.

 • tor jacob N

  Jeg sybes Aldersgrensen er for høy, pegi aner ikke noe om å rate spill. bbfc er mye bedre.

 • Robin Kjærnsmo

  kan dere legge ut videoanmeldelse

 • Suger Skyrim suger LOL?

 • Nils Marius Fjellstad

  Jeg syns dem burde fjærne alder grensa på skyrem. Det er diskriminerene att ikke alle menesker for låv til å spile det. Uretferdi!!!