Game of Thrones er en fantastisk serie. Den som vil beskrive Game of Thrones for en annen person, bruker gjerne Ringenes Herre som en referanse. Og det er ikke så dumt det – Ringenes Herre er en ti år gammel filmtrilogi og var det beste som hadde skjedd fantasy-sjangeren på den tiden.

Game of Thrones er det beste som har skjedd fantasysjangeren siden. Nå er sesong 1 ute på Blu-ray og DVD!

Ingenting i Game of Thrones er kjedelig å følge med på.

Stedet er Westeros – et kontinent som kanskje kan beskrives som et langstrakt Storbritannia, der nordspissen er dekt av en evig vinter som trolig strekker seg til nordpolen. Her har en stor mur stått i tusenvis av år for å beskytte resten av landet mot skrekkelige vesener fra nord. Sørspissen av Westeros består av stein og ørken og strekker seg østover mot nabokontinentet Essos.

– Khal Drogo ville rundjult Conan | Game of Thrones på Comic-Con

Anmeldelsen fortsetter under bildet av klassisk Westeros-trening.

Game of Thrones (Foto: HBO)
Jon Snow (t.v.) lærer halvbror Bran(midten) å skyte med pil og bue. Eldstebror Robb til høyre. (Foto: HBO)
Urovekkende beskjeder fra isødet

I Westeros kan ’vintrene vare en mannsalder og somrene flere tiår’, og idét HBO-serien begynner kommer det urovekkende beskjeder fra isødet i nord om at ‘de andre’ – overnaturlige skapninger og menneskenes fiender –  igjen er blitt observert.

Game of Thrones går opp i den høyere enheten enkelte glimrende TV-serier iblant når.

I tillegg kommer meldinger fra øst om at gjenlevende ættinger av en avsatt konge har planer om å ta igjen makten og mer til.

En konstant maktkamp

Ingenting i Game of Thrones er kjedelig, og dét er en bragd i seg selv, så mye det er å følge med på i Westeros’ syv kongeriker. Landet befolkes av mennesker, dyr og andre vesener i en slags middelaldertid som er typisk for fantasysjangeren. Og sjangeren tro foregår det også en konstant maktkamp om herredømmet over hele Westeros.

– Disse koster golvet med resten | 2011s beste serier

Game of Thrones (Foto: HBO)
Mark Addy som Kong Robert Baratheon (Foto: HBO)
Game of Thrones (Foto: HBO)
Peter Dinklage som Tyrion Lannister. (Foto: HBO)
Motiver, strategier og intriger av stor underholdningsverdi

Maktkampen foregår mellom de forskjellige adelsfamiliene, og kampen står om å få sitte på Jerntronen. Det er et sammensurium av motiver, strategier og intriger av stor underholdningsverdi; den gåtefulle evenukkens lavmælte hvisking og den brautende kongens rop i fylla fascinerer selv den som har sett lignende før.

Grunnen til seriens umiddelbare appell er nok et solid skriftlig utgangspunkt i forfatter George R. R. Martins bøker A Song of Ice and Fire (jeg har ikke lest bøkene), men også et lykkelig ekteskap mellom serieskapere og skuespillere som gjør at Game of Thrones går opp i den høyere enheten enkelte glimrende TV-serier iblant når.

Game of Thrones (Foto: HBO)
Emilia Clarke som Daenerys Targaryen. (Foto: HBO)
Kjente (og ukjente) kjære

Rollelisten består av kjente og kjære fjes som Sean Bean, Michelle Fairley, Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau og Aidan Gillen, og de nye fjesene blir like fort kjære de også.

Spesielt synes jeg Maisie Williams som den guttete Arya Stark og Emilia Clarke som den vevre og usårlige Daenerys Targaryen fortjener å trekkes frem. De blir rollene sine, kort sagt.

Og de er gode eksemplifiseringer på Game of Thrones’ suksess.

Jeg har allerede kåret sesong én av Game of Thrones til 2011s beste TV-serie, og det er all mulig grunn til å investere i en Blu-ray eller DVD!

Har du kommentarer, spørsmål eller synspunkter? Kommentarfeltet under er åpent for alle!

Trykk her for flere TV-serie-relaterte artikler!

Om SERIEN

Game of Thrones
 • Game of Thrones
 • Slippdato: 5.1.2012
 • Sesong: 1
 • Regi: Diverse regissører
 • Utgiver: HBO
 • Sjanger: Action, Eventyr, TV-Serie

 • Rebecca Johnsen

  Jeg bare ELSKER denne serien. Jeg var livredd for å se serien, for bøkene var ubeskrivelig gode. Da jeg så første episode, ble jeg forhekset. Jeg skal følge med. 🙂 Jeg er kanskje en 14 år gammel jente, men vi kan like groteske sener vi også! Jeg er jo nokså betatt av Jon Snow. Han er en unik person. Arya Stark er også en soleklar favoritt. Jeg finner meg selv i henne. En liten guttejente som ikke er redd for å si meninga si. Det faktum at hun hater Joffrey, får meg til å føle et enda tettere bond med henne. 🙂 Sansa er en drittunge. Hun lever i en fantasiverden om at alt er som i sangene, og det liker jeg ikke! Bare gleder meg til reaksjonen hennes i serien når hun finner ut av hva Joffery engentlig er. Når det kommer til Cersei Lannister og Jaime Lannister, har jeg ikke ord. Dumme, irriterende drittsekker. Heldigvis blir Jaime bedre etter hvert da. 🙂 Tyrion er den råeste av karakterene (Untatt Arya). Bare måten han forholder seg til andre på.. Fantastisk! 😀 ♥

 • så første episode var bra syns jeg men litt røff i kantene for meg, heldigvis går den i reprise ofte så jeg kan jo alltids svitsje bort når det blir for tøft..( liker ikke voldelige scener, eller røffe som de i har i true blood og liker true blood men er derfor ingen stor fan.)
  men ja, litt av serien var bra..et få talls scener som ikke var for meg.

 • Den beste serien EVER. Enig, Emilia Clarke er en stjerne og det er herlig å se henne. På den annen side er det så fort å glemme at barna også er skuespillere, så jeg tenkte aldri over at Arya var noen annen enn Arya, men det sier vel egentlig sitt om hvor dritgod Maisie Williams er! Herlig! Serien som fikk meg til å lese bøkene jeg unngikk! Herlig!

 • Jeg synes Game of Thrones er skikkelig utrivelig. Ble uvel av å se første episode. Har prøvde å se flere, men ikke sjans. 

  • Synes også første episoden var litt ubehagelig til tider, men har ikke følt det etter å ha sett noen av de andre. Vel, bortsett fra når en viss svakelig drittunge på 10 (+/-) fortsatt får die av mora si. Men det står jo i boka også da, så jeg ble ikke så sjokkert.
   De har ikke tatt like mye av som de kunne ha gjort, for i bøkene er det jo enda verre. Og der er alle noen år yngre i tillegg.

  • Jeg skjønner hva du mener. Det er ubehag i hver episode, og selv om ubehaget varierer i styrke er det en vesentlig del av GoTs atmosfære – hele sesongen gjennom.

 • Gleder meg til sesong 2 allerede, jeg som egentlig ikke liker fantasy engang 🙂

  • Anonym

   Du gjør nok egentlig det. Jeg tenkte det samme før jeg så Game of Thrones. Frem til da hadde jeg prøvd, men ikke klart å lese ut ringenes herre, og tenkt som så at dette er ikke noe for meg. 
   GoT derimot… Etter tre episoder hadde jeg bestilt boka fra amazon og ca. halveis ut i den bestilte jeg resten av bøkene også. Nå har jeg lest ut alle, men mr. Martin skriver så altfor sent så, det er desverre enda en stund til neste bok kommer ut. Når jeg skjønte det så satte fantasy-cravingen inn for allvor og jeg har nå startet på Wheel of Time serien til Robert Jordan som foreløpig er dritbra.

    GoT har altså dratt frem den lille fantasynerden i meg, som utrolig mange av oss bærer på uten å vite om det. 

   Så kjøp deg bøkene PROMPTE, og kos deg glugg ihjel 🙂

 • Jeg forhåndsbestilte første sesong på blu-ray for ca. 2 måneder siden. Ble jo overlykkelig da den kom i posten tidligere denne uka, men det varte ikke lenge. Prøvde å spille av første cd’en på spilleren, men neida, det gikk jo selvfølgelig ikke. Må jo oppdatere firmwaren på spilleren, noe jeg har utsatt i lang tid. Det er jo enkelt nok i seg selv hvis man har de rette programmene på pc’en, men jeg kan bare ikke fordra at alt må kobles opp til internett for å kunne funke ordentlig. 

  • Christoffer Ronander

    Jeg syns egentlig det er ganske greit med firmware oppdateringer igjennom internett jeg. Det betyr at de kan utvikle og forbedre Blu-ray formatet uten at man må kjøpe ny spiller.

   Mine spillere oppdaterer firmware automatisk, så jeg har aldri vært borti at en BD ikke har fungert. 🙂

   • Da er det jo ikke noe problem hvis det skjer automatisk! Jeg har prøvd å få oppdatert min nå, men det skjer absolutt ingenting, selv om jeg vet at jeg gjorde alt riktig. Det er så utrolig frustrerende.

    • Christoffer Ronander

     Ja det skjønner jeg er frustrerende. Håper du finner ut av det.

     • Jess. Skal nok finne ut av det på ett eller anna vis.

 • Har hatt den på Pre-order i over en måned nå! Blir nokk marraton neste uke 😀

 • Gikk ikke glipp av den når den gikk, kommer ikke til å gå glipp av denne fantastiske Blu-Rayen! En av verdens beste tv-serier, gjennom tidene! 

 • Truls Johnsen

  Fet serie ja, absolutt et lyspunkt i alle de andre møkkaseriene som frekventer tvskjermen. 🙂 Kanskje feil forum, men når (hvis?) sender NRK sesong 2?

  • Andre sesong begynner første april i USA, så det blir en stund til det kommer på nrk igjen. Når det gjaldt første sesongen ble den vist på canal+ ca. en måned etter den begynte i USA. Jeg tror kanskje det går minst et halvt år før vi ser andre sesongen på nrk3.

  • Andre sesong begynner første april i USA, så det blir en stund til det kommer på nrk igjen. Når det gjaldt første sesongen ble den vist på canal+ ca. en måned etter den begynte i USA. Jeg tror kanskje det går minst et halvt år før vi ser andre sesongen på nrk3.

  • yotube1997

   Mest sannsynleg lenge til, men du kan se di gratis uten registrering eller lignende på tubeplus.me

 • Denne produksjon er GULL verdt!!

 • yotube1997

  På tubeplus.me kan du se alle game of thrones episodene fra både sesong 1 og 2 (av di som har blitt vist på amerikansk TV)