Grimm (Foto: NBC)
Silas Weir Mitchell som Monroe. (Foto: NBC)

NORGESPREMIERE – 4.3 – 20:30 – Viasat 4

Nick Burkhardt (David Giuntoli) begynner plutselig å se folks ansikter forandre seg til det groteske mens han ser på dem. Han er drapsetterforsker i Portland, Oregon. Omtrent samtidig kommer hans kreftsyke tante på besøk og vil fortelle ham noe.

Hele førsteepisoden av Grimm veksler mellom Burkhardts arbeid med draps- og forvinningssaker og den gradvise avsløringen av hvem han er, elller kanskje rettere sagt hva han er; en Grimm – en av de få som kan se hvem iblant oss som er hekser, varulver og lignende.

Stakkars svarte makkere

Med seg har han sin svarte makker Hank Griffin (Russell Hornsby), som tjener som et slags komisk innslag med ikke så veldig morsomme vitser. Stakkars alle de svarte skuespillerne som må ta til takke med artigkar-rollene, siden de hvite hovedrolletypene er så innmari kjedelige. Hornsby er ikke noen førstefiolinist av en skuespiller heller altså, men det er drøyt når de fastlåste rollemønstrene blir så tydelige.

Noe som derimot er litt morsomt i Grimm er at Burkhardt får hjelp av en rehabilitert varulv ved navn Monroe (Silas Weir Mitchell) til å løse sakene.

Michell er en eksotisk skuespiller i John Turturro-sjangeren som har skjermtekke og merkverdig nok ansikt til å løfte serien et stykke.

Stort ego – liten kropp | Life’s Too Short

Grimm (Foto: NBC)
Rødkledte har det med å forsvinne i Grimm.... (Foto: NBC)
Grimms mest potente side

Actionsekvensene er dempet for å gjøre serien spiselig for yngre seere. Jeg liker ikke den måten å lage serier på, for da kunne serien like godt handlet om noe annet. Når det er snakk om varulver og hekser og annen jævelskap er det rom for mye grafisk råskap. Det er det i alle fall i de opprinnelige eventyrene, som var ment å skremme livskiten av ungene.

Jeg personlig kommer nok ikke til å følge med Grimm videre. 

Det mest fascinerende med Grimm er glimtene hvor jeg får se ansiktene til folk forandre seg fra daglig fasade til dyrisk monster. Her ligger Grimms mest potente side – ikke ulikt slutten av (og det beste ved) Bruce Willis-filmen Unbreakable – hvor en person gis en innsikt i andre som gjør at han kan foregripe eller forhindre grusomme hendelser.

Førsteepisoden av Grimm faller litt mellom to stoler for meg, siden den ikke er morsom nok til ungdomsserie å være og ikke rå nok til voksenserie å være. Men jeg ser at Burkhardts egenskaper som en Grimm kan underholde etterhvert som han lærer seg å bruke det.

Jeg personlig kommer nok ikke til å følge med Grimm videre. Men er du eventyrjunkie, finner du sikkert nok å like ved Grimm til at du gjør det.

Grimm har norgespremiere søndag 4. mars 20:30 på Viasat 4, og omtalen er basert på første episode. Har du spørsmål eller kommentarer til omtalen, er det bare å bruke kommentarfeltet under.

LES OGSÅ:

 • Heldigvis blir serien bedre, mer spennende og morsom + litt mindre PG etter et par episoder.

 • Etter første episoden ble jeg også litt skeptisk, men den blir mye bedre. Og det med at slåsscenene er dempet pga de yngre seerne stemmer ikke. Kanskje i første episode, men ikke senere. Det har kommet 12(?) episoder til nå, og den 10 og 12 episoden er helt geniale hvis du spør meg.
  Nå skal det sies at du kun har sett den kjedeligste episoden, så jeg skjønner hvorfor du ikke er så imponert da, men det blir bedre, det kan jeg garantere deg.

  • Det er en lettelse å høre, Pia. Du er faktisk i ferd med å overbevise meg om å gi den et par episoder til 🙂

   • Det er bra! Håper ikke jeg overselger her nå da, for serien er kanskje ikke av de beste, med tanke på de ikke litt kjedelige hovedpersonene (med unntak av Monroe selvfølgelig, som gjør hele serien mye bedre). Men det er bra underholdning (:
    Men det er ikke egentlig noen fortsettelse fra episode til episode, så da anbefaler jeg deg heller å se noen av de som er litt lenger utover i sesongen, for første og tredje er de kjipeste episodene.

   • Martin Røang Berntsen

    I episode 10 er det en gruppe som kidnapper barn og innhøster organene dems 🙂

    • Genial episode. Omtrent like bra som ep. 12 med Lowen Games (:

  • Anonym

   Jeg så 3 episoder og var ikke spesielt imponert, så jeg droppet den fra «rotasjonen». På bakgrunn av din anbefaling så skal jeg gi den en ny sjanse. (Og ta det med ro, jeg ser den på eget ansvar så jeg kommer ikke til å «klandre» deg hvis jeg fremdeles ikke liker den^^)

   • Hehe, det er bra at du ikke skylder på meg isåfall. Nå skal det sies at jeg ikke er så ekstremt kresen som mange andre er når det gjelder film og tv. Er det underholdende er det bra nok for meg :p

 • Jeg har nesten utelukkende dårlige erfaringer med serier som prøver seg innen mystiske fenomener. Enten det starter bra eller dårlig. Lost begynte bra, men etter 2. sesong ga jeg opp i ren frustrasjon. Det samme med Heroes og True Blood (ga opp etter 4. sesong). Andre serier begynner ikke fullt så bra. F.eks. Haven som var beint gjennom kjedelig. Det samme gjaldt etter min mening pilot-episoden av River, som jeg kjedet meg gjennom og bestemte meg for ikke å følge med på. Derfor gidder jeg rett og slett ikke gi dette en sjanse. Har nok av andre serier å følge med på. 😉

 • Anonym

  Jeg har plass til flere serier i min fritid, det bare er The Walking Dead og Person of Interest jeg følger med på. Tviler litt på at denne serien kommer til å fenge like mye, men den skal få de vanlige to-tre episodene på å overbevise meg.

  • Hvis du er kresen burde du gi den litt mer enn det, for første og tredje episode er dessverre de dårligste (til nå). Litt dumt egentlig, for det er sikkert mange som ikke gidder å se mer, så de går glipp av det som virkelig er noe å se på.

 • Anonym

  oi, trodde først personen på bildet var sean maher, han minnet veldig om simon tam fra firefly!

 • Serien er bra, men de som har gjort sminkearbeidet ved f.eks et skuddsår eller andre skader, burde selv blitt skutt for å skjønne hvordan et sår skal se ut.. holder ikke å bare smørre på litt rødmaling

  • Virkelig? Det har jeg ikke lagt merke til engang. Skal laste den nyeste episoden nå, så jeg skal holde øynene åpne :p

 • Adrian Pedersen

  Sørgelige greier. I likhet med Supernatural, er dette Buffy’s håpløse lausunger. Redselsfullt skuespill, lavpannet manus, og effekter på sparebluss. Dette er overnaturlig søppel-TV som tilsynelatende aldri blir kansellert, mens kvalitetsserier går til grunne, en etter en. Verden vil bedras.