ADVARSEL: Denne artikkelen kan inneholde flere spoilere til flere store TV-serier.

Chuck gikk av med en totimers smell 27.januar i år. House M.D. avsluttes for godt 21.mai senere i år. Vince Gilligan har begynt å snakke om avslutningen på Breaking Bad og Dexter ser ikke ut til å slutte selv om serien begynner å skrike etter det.

Jeg spurte mine mest serieinteresserte kolleger om å gi meg 1) den beste serieavslutningen de hadde sett, 2) én serie de ville sett mer av og 3) den verste serieavslutningen de noensinne hadde sett. For moros skyld. Dine egne kan du sette opp i kommentarfeltet nederst!

Ken Wasenius Nilsen – programleder i Miksteip:
1. Six Feet Under
2. Extras. Det absolutt beste Gervais har laget.
3. Hvis man ser bort fra serier som ble kansellert og derfor ikke avsluttet skikkelig, som Carnivàle og – så vidt jeg vet – Deadwood, så må det nesten bli Lost.
Lost, altså. For no dritt.

 

Maria Lindberg – vaktsjef for P3.no:
1. Den beste serieavslutningen noensinne for min del er kanskje kontroversiell, men jeg mener den er akkurat sånn som er serieavslutning bør være. Du sitter igjen fryktelig trist, ekstremt tom, men helt seriøst – som et mer tilfreds menneske. Jeg snakker om avslutningen på nyinnspillingen av Battlestar Galactica.Vi sier farvel til våre helter etter de har nådd sitt endelige mål, etter det som må ha vært tidenes mest nervepirrende avslutningssekvens hvor mange av mysteriene fra de tre foregående sesongene ble oppklart. De gjenlevende etter krigen finner sitt paradis, og heltene våre finner endelig ro, enten det er gjennom å endelig gi slipp på den du elsker eller gi livet de ikke turte å håpe på en real sjanse.

2. Sex og Singelliv. Jeg skjønner at både skuespillere og filmskapere var ganske ferdige med Sex og Singelliv-serien da Carrie i avslutningsserien titter ned på telefonen sin hvor det står at «John» ringer, og med dette for første gang avslører hva Mr. Big egentlig heter. Likevel ble det livet fryktelig tomt da serien var over, og filmene som har kommet i etterkant kan knapt sies å være noen god erstatning for fans med hjertesorg. Selv med seks sesonger følte jeg at jeg fortsatt kunne ha det gøy med jentene, og jeg mistenker at flere er enige med meg der.

3. Den desidert dårligste serieavslutningen noensinne kommer fra en aldri så liten guilty pleasure innenfor serieverdenen. Noen som husker The L Word? Gikk en del på TV3 og var kanskje det verste du kunne se på med foreldre i stua. Mye sex. Mye lesbesex. Nå sporer jeg av her. Poenget er: Det var nå slik at vi som faktisk så på dette ble smått forarget da vi oppdaga at serieskaperne i starten av siste sesong drepte en av hovedkaraktere, og lot oss tro at vi kom til å få vite hvem som stod bak ugjerningen. Bare for å gi oss en stor feit langfinger i serieavslutninga og pakke ned hele greia. Takk for den.

 

Even Nielsen – nyhetsanker i P3nyheter:
1. Six Feet Under. Fantastisk serie, med en utrolig rørende, trist og melankolisk avslutning. Musikken driver scenene framover og viser skjebnene til hovedpersonene i serien. Jeg har sett hele serien to ganger, og klarte ikke å stoppe tårene i å trille begge gangene jeg så de siste scenene.
2. Kunne svart Six Feet Under her også, men slutten var så bra at det kanskje var greit å stoppe der. Tror det må bli delt mellom The Wire og Sopranos altså. Ikke så veldig oppfinnsomt, men knallserier.
3. Lost kanskje? Minna vel litt om den populære avslutninga av stiler på ungdomsskolen: Så våkna jeg heldigvis, og alt hadde vært en drøm.

 

Martin Aas – videojournalist i P3:
1. Satt med en stor klump i halsen gjennom de siste 20 minuttene av Six Feet Under. Makan til verdig punktum for en av tidenes beste serier skal man lete lenge etter. Da episoden var over satt jeg i flere minutter i stillhet og titta på den svarte skjermen. Og innså at det var over. Det var veldig trist. Men også veldig riktig.
2. HBOs Carnivàle ble brutalt avslutta etter bare to sesonger. Jeg har fremdeles, og vil nok aldri, ikke tilgitt HBO for dette.
3. Den verste serieavslutningen er den som aldri skjedde. Supernatural burde slutta etter sesong 3, men er nå på nummer 7!

 

Ronny Brede Aase – programleder i P3morgen:
1: Eg likar at det går bra til slutt. Når karane i Entourageforlet oss, lukkelege, i eit privatfly er det greitt for meg. Eg er ein sucker for at ting berre ordnar seg. Seriefinalen kan gjerne vera uforutsigbar, men eg treng at det ender lukkeleg på eitt vis.
2: Diverre får alt for mange seriar alt for mange sesongar. Ein gjev seg gjerne når alt har gått nedover sopass lenge at sjåarane har forlete ein. Arrested Development forsvann for tidleg, men dei kjem jo visstnok tilbake neste år! Tenk det!
3. Den er jo dritbra, men likevel så jævlig…Sopranos. Der går det i svart, i det nokon kjem inn på dineren der Sopranofamilien sit. Der blir skapt ei sånn underliggjande frykt for at det går gale, men eg har forsona meg, etter eit langt og usikkert vakum, om at der ikkje skjer nokon ting. At livet berre går vidare. Eg håpar det, i alle fall.

 

Silje Therese Reiten Nordnes – programleder i P3morgen:

1. Den serieavslutningen jeg liker best er avslutningen på sesong 8 av Scrubs. (Det finnes riktignok en sesong 9, men den telles ikke). Scrubs var en serie som gjorde livet mitt verdt å leve i en periode. Hver ettermiddag spiste jeg middag og så på Scrubs på tv2. Lo og gråt så spagetti bolognesen fløy veggimellom. Siste episode slutter med en fantastisk sekvens der hovedpersonen JD i kjent stil drømmer seg bort, med indre monolog og fin musikk. Bare se selv!

2. Jeg ville gjerne hatt Scrubs i storform tilbake, takk.

3. Den verste serieavslutningen må være avslutningen av The L Word. Hele siste sesong handler om drapet på en av hovedkarakterene som blir funnet drept i første episode av sesongen. Når siste episode er ferdig henger det fullstendig i løse lufta hvem som er morderen. Hele historien i sesongen er latterlig i seg selv, det at en dramaserie plutselig blir et drapsmysterie altså, og det gjorde det bare enda mer irriterende at man ikke fikk vite hvem morderen var.

Scrubs (Foto: ABC)
Scrubs (Foto: ABC)

Yngve Hustad Reite – programleder i P3morgen:

1. Jeg husker jeg nær gråt da siste episode av Batman gikk på TVNorge eller noe på nittitallet. Men husker ikke hva som skjedde. Tror jeg var åtte år. Men Seinfeld er vel den serieavslutningen jeg husker aller best – der de oppsummerer med alt det jævelige de fire har fått til i løpet av sesongene: Fengsel er eneste utveien. Genialt! Oppsummeringen og tilbakevendingen av skummelheten og mysteriet i Twin Peaks var megabra.
2. Jeg så nettopp introen til I’ll Fly Away etter at Birger ”Biggie” Vestmo snakka om den på radioen nyss. Den ønsker jeg reprise på – men ikke noen remake altså, neineinei.
3. Jeg slutter å se serier jeg ikke liker lenge før avslutningen jeg. Unngår skuffelser.

 

Erlend Lånke Solbu – nettjournalist for NRK.no:

1. Den beste serieavslutninga jeg har sett er utvilsomt de siste seks minuttene av Six Feet Under. Jeg har allerede skrevet noen linjer om den i en sak jeg laga om serien. Avslutningssekvensen er et kapittel i seg sjøl. Et vondt, vakkert, viktig og vemodig kapittel. Kryssklippinga av Claires reise mot det nye og usikre med oppsummeringa av alle hovedrollekarakterenes liv og død til tonene av Sias Breathe Me er seks mildt sagt intense minutter. Ingenting jeg skriver kan være i nærheten av å yte denne monumentale serieavslutninga rettferdighet, den må bare sees. Og føles. Jeg var forberedt på den lille tomhetsfølelsen som kan snike seg inn når du nettopp har sett siste episode av en serie du er glad i, og vet at du er stengt ute fra det universet for alltid.

Post-Six Feet Under-følelsen var jeg derimot ikke forberedt på.

De siste omveltende episodene som kulminerte i de seks mest emosjonelle TV-minuttene jeg noensinne har opplevd røska tak i meg på en måte jeg aldri i verden hadde trodd en serie kunne gjøre. Og etterlot meg fullstendig apatisk. Det var som om noen – eller noe – hadde dødd.

Kombinasjonen av at Nate, Claire, David, Ruth, Brenda, Rico, Keith og resten av gjengen var borte for godt og den sterke fornemmelsen av at jeg aldri skulle komme til å se noe så bra igjen var slitsomt trist. Fiksjon hadde aldri vært mindre fiktivt.

2. Det er lett å tenke at man vil ha sine allerede avslutta favorittserier tilbake i ruta, men jeg tror ikke det nødvendigvis er veien å gå. Six Feet Under, Sopranos og The Wire er avslutta og helhetlige kapitler, og jeg er glad for at folka bak la inn årene da de gjorde – selv om deler av meg brøler etter usette episoder av alle tre.

Carnivàle, derimot. Denne skitne perla av en serie fikk aldri den avslutninga den fortjente, og jeg hadde veldig lett tålt en sesong eller to til.

Den siste episoden er absolutt ikke verst i serieklassen sånn reint kvalitetsmessig, men det er helt tydelig at manusforfatterne måtte nøste opp for mange tråder for fort – i utgangspunktet hadde de lagt opp til flere sesonger. Det er greit med åpne slutter, altså – men det får da være grenser.

Heroes-avslutninga var veldig lite tilfredsstillende for TV-seerne.

3. Her er det er vanskelig å komme utenom Heroes – en skikkelig kjip fjerdesesong kulminerer i en rotete, og voldsom – men særdeles uengasjerende – avslutning. Det skal sies at sistescena etterfølges av en plakat med ”To be continued” – noe som altså ikke skjedde – så manusforfatterne skal slett ikke ha skylda alene. MEN – når du faktisk drar på med en plakat som sier akkurat det bør du være ganske så trygg på det faktisk er tilfellet.

Uansett: Heroes-avslutninga var veldig lite tilfredsstillende for TV-seerne, og det ble ikke noe mindre frustrerende av at den aller siste scena forandra noen premisser og dermed bar bud om at femte sesong kunne bli hakket mer severdig enn de foregående.

Ikke så overraskende at NBC satte en stopper, riktignok – Heroes-folka la seg jo på ei linje der det virka som om ”bestemt og tydelig nedtrapping av kvalitet” var arbeidsmantraet deres.

Heroes. (Foto: NBC)

Nå er det din tur, legg inn svarene i kommentarfeltet – eller diskuter av hjertens lyst.

 • 1. Hva er den beste serieavslutningen du har sett?
 • 2. Hvilken serie ville du sett mer av?
 • 3. Fortell om den verste serieavslutningen du noensinne har sett.
  • 1) Twin Peaks
   2) Rubicon, og jeg er ikke alene om å «hate» AMC for at det tok livet at serien etter sesong 1 (google i vei, så finner du flere) .. og så skulle jeg gjerne ha sett mere av The Wire 

   • Christian Borck

     Synd ikke flere fikk med seg Rubicon. Det var en genial serie!

  • Her er listen med serier som overlever og de som er terminert: http://www.tv.com/news/whats-renewed-whats-canceled-and-whats-still-in-between-2012-edition-28304/

  • Anonym

    2) én serie de ville sett mer av: Rome!

  • 1. må si meg enig med Battlestar Galactica(remaken)
   2. Joss Whedon’s Firefly (hvilke idioter tok den avgjørelsen?)
   3. Lost og Heroes er på en delt 1. plass her

   • Thomas Haugland Rudfoss

    Firefly!
    Battlestar Galactica slutten var fin helt til den siste scenen i «nåtiden». Den ødela nesten hele serien for meg.

  • Anonym

   LOST er den værste avslutninga ..blei så skuffa
   Beste avslutninga er Six Feet Under

  • Bærta

   1. Jeg er veldig helt enig med Martin Aas på Carnivàle – den serien sluttet altfor brått.
   2. Scrubs (sesong 8) hadde en fin og verdig avslutning (og sesong 9 skulle aldri ha funnet sted).
   3. Og som mange andre nevner – Twin Peaks, selv om den ikke hadde det forløpet som kanskje David Lynch ønsket, så var det en spennende serie med spennende avslutning.

  • 1. Må si meg enig angående Six feet under. Jeg så alle sesongene på relativt kort tid og jeg husker jeg lå i sengen og gråt etter å ha sett siste episode. De neste timene den kvelden gikk jeg bare apatisk rundt og hadde det vondt. Det gjorde inntrykk!
   2. Deadwood eller Rome. Jeg føler ikke at historiene var ferdig.
   3. Tror jeg har vært heldig å klart å unngå det, men er redd det spøker litt for Mad Men.

  • Kai

   1: FarScape
   2: Babylon 5
   3: ST:Enterprice

  • 1. Six Feet Under. Og det er ikke synsing, men et ubestridelig faktum. Den avslutningen er perfeksjon.
   2. Rome.
   3. Heroes.

  • 1. Mange gode har vært nevnt; bl.a. Six Feet Under, The Wire, Seinfeld, og jeg kan legge til Star Trek: TNG – men den som slo meg i sin tid var M*A*S*H. Tårene trillet.

   2. Det er mange serier jeg jeg skulle sett mer av, men de to jeg savner mest er Firefly og Heroes (hvis man later som alle sesongene etter den første ikke eksisterte, og man i stedet kunne drømme at den fortsatte med samme spenning/kvalitet som sesong 1).

   3. Både Twin Peaks og Heroes ble grusomme parodier av seg selv etterhvert, men er enig med flertallet her: Lost er den verste serieavsluttningen noensinne.

  • 1. Band of Brothers
   2. Firefly eller Freaks and Geaks, knallserier som kun fikk 1 sesong pga for lave tall.
   3. Prison Break. Hadde potensial til å bli tidenes beste serie ever etter den første sesongen de leverte, men produserene valgte å melke den for alt den var vært, den siste lange episoden – for noe piss.

  • 2) Sarah Connor Chronicles. Cliffhanger av en avslutning på sesong 2, også kommer det aldri en sesong 3……

  • Anonym

   Bra avslutninger: 
   MASH, Scrubs, Malcolm in the Middle, Friends, Seinfeld,(Band of Brothers og Genereation Kill teller ikke siden det er sanne historier og dermed har en naturlig slutt.)

   Sett mer av: Better off Ted, FireFly (selv om filmen brukte 3-4 sesonger av materiale) Storage Wars (vet ikke om det blir en sesong 3) Community hvis det ikke blir sesong 4. Mini-serier som BoB, Generation Kill og The Pacific.

   Verste avslutninger: Aner ikke siden jeg har en tendens til å slutte å se på serier før siste sesong hvis kvaliteten synker.

   Burde være et punkt om serier som burde slutte, dvs serier som fremdeles går, men som er drøyt på overtid:Simpsons, Family Guy

  • 1) Beste sesongavslutning er vanskelig. Battlestar Galactica er by far den beste sci fi-serien (den nyere altså) som er laget og avslutningen er herlig triggende. Men rent kvalitetmessig og formmessig er det en større prestasjon å avslutte slik The West Wing gjorde etter 7 hektiske sesonger. Loddtrekning mellom de to blir til at Battlestar Galactica tar seieren her.

   2) Siden The West Wing ikke vant frem i nr. 1, så er sesongavslutningen slik at det fint kunne vært lagd en oppfølger til serien. Serien er herlig og avslutningen gir rom for å tenke videre om karakterene i serien.

   3) Den verste er vanskelig. Her må man nevne Lost som en soleklar kandidat. Et av tidenes tidsran sto de for, da de avsluttet med måten de gjorde det på. Skal heller ikke undervurdere den kjedelige avslutningen av Seinfeld. Men det blir likevel Frasier som tar tittelen «verste sesongavslutning». Den var råskuffende og nesten litt for forutsigbar.

  • Da jeg leste tittelen på artikkelen, VISSTE jeg at mange kom til å skrive LOST, og at de kom til å skrive «æsj, det var bare en drøm»-tolkingen.

   Det er veldig synd for dere, for det var ikke det som skjedde. Enten har dere ikke sett serien skikkelig, eller så var dere ukonsentrert på slutten.

   KORREKT: Hendelsene på slutten beskrev hva som skjedde etter at alle menneskene i serien var døde, og møttes i himmelen (eller whatever). Alt som skjedde på øya var virkelig, mens siste episode skjedde mange titalls år senere, i himmelen el.l.

   Dette er lett å skjønne f.eks. hvis man ser på samtalen mellom Hurley og Ben i siste episode, der de skryter av hverandre hvor flinke de var til å styre øya, det vil altså si etter de hendelsene som ble beskrevet i serien.

   Jeg syns det er veldig synd at så mange har denne tolkingen, for slutten på Lost var poetisk, vakker, rørende, forklarende, fullkommen og sannsynligvis den aller beste måten å slutte en slik serie. Jeg utfordrer hvem som helst til å komme opp med en bedre avslutning.

   • Pål: hvor har du tolkningen av slutten på LOST fra? Intr. hvis det er fra skribentene selv. Jeg likte serien godt, og også slutten. Fra ganske tidlig tolket jeg hele serien i lys av noen sentrale buddhistiske teorier om hva som skjer i etter-livet, de prøvelsene en møter der o.l. og når de løses, møter vi den virkelige død, noe som skjer mot slutten i serien. I ulike intervjuer jeg har sett med skribentene av serien hadde de tatt utgangspunkt i mange teologiske/filosofiske betraktninger på livet og hva som skjer etterpå. Og også forholdet til tid, som det i en del mijøer, ikke er linær som vi vanligvis betrakter den, men at fortid, nåtid og fremtid eksisterer samtidig.  Jeg synes, i min forståelse av serien, at de på en utmerket måte klarte å beskrive disse betraktningene, hva som skjer når du dør, hva som skjer om du klarer å løse traumene/fryktene dine, og hva som skjer når du virkelig dør. Likte ideen bak beskrivelsen av denne «virkeligheten – utenfor virkeligheten» slik vi vanligvis kjenner den. 
    Jeg valgte tidlig å tolke serien i disse rammene, og da ble det jo min forståelse av serien, og ble noe jeg likte 🙂

   • Jeg tror det handler mindre om hva som egentlig skjedde og mer hva folk føler at de satt igjen med når serien var ferdig. Problemet til Lost var nok det at det startet knallbra med en fantastisk første sesong, og etter hvert sank ned i en tilsynelatende bunnløs myr av dårlige plottråder, mangel på system og karakterer som var fullstendig umulige å like.

    For min egen del følte jeg at jeg bare hadde kastet bort tid når jeg var ferdig. Og det er jo litt trist. Det føltes så dratt og tynt i lengden, litt som Bilbos beskrivelse av alderdom i RH, «I feel like a piece of butter spread over too much bread.».

   •  Jeg er så enig med deg. Blir provosert når folk skriver at slutten på LOST var dårlig. Makan til minneverdig serie skal man lete lenge etter. Griner som en idiot hver gang av de 5 første minuttene av sisteepisoden.

   • Anonym

    Jeg mener sesong 5 var tidenes beste sesong, av alle serier jeg har sett. Så jeg koste meg da, og så mye som skjedde, en veldig innholdsrik sesong i motsetning til den sjette som føltes treg og utvannet.

   • Anonym

    Folk elskar overraskelsar og uventa twists, heilt til slutten kjem: då skal det helst ende akkurat slik ein sjølv har sett det for seg. Eg snakkar av erfaring, hadde sett for meg at Lost skulle ende med at alle døde, men samtidig redda seg sjølv over i ein annan dimensjon ved hjelp av eit lokalt svart hol, skapt som bieffekt av ein partikkelakselerator under bakken, som også forklarte dei fleste mysteria i ein deilig smekk (fri passasje mellom multivers med uendelege variasjonar, store muligheiter for nyskapande dramatikk, tenkte eg). Men no såg eg nettopp slutten på ny, og utan forventnings-skylappar såg det heile veldig mykje betre ut.

  • Jimmy B

   1. Star Trek: Voyager. Borg, time travel m.m, en fin avsluttning på et litt for langt maraton.

   2.John from Cincinnati. Skulle gjerne sett mer, bra cast og en ubergripelig story line. Hvem i granskauen var John? (og sef Stargate Universe!!)

   3. Mass Effect triologien. Jaja, oppfyller ikke helt kriteriene, men litt som en intaraktiv tv-serie.

  • Anonym

   Beste avsluting ever:
   Sci-Fi Farscape, noen fantastiske sesonger , avsluttet med to timers episk film The peacekeeper wars.

   Verste: The X-files.

  • Anonym

   1. Battlestar G. Fikk meg faktisk til å grine og det er ingen enkel oppgave. Dessuten var slutten på Jerico bra etter at CBS tok fansen på alvor.
   2. The Event, Invasion og Carnivale hadde fortjent flere sessonger
   3. Lost, en soleklar vinner. Forventningene var skyhøye, tidenes mageplask! Det hadde faktisk vært bedre uten en avslutning.

  • 1. Helt klart Sopranos! Det at det faktisk ble helt mørkt gjør meg gal, men på en fantastisk måte. Får meg til å tenke mye over hva og hvorfor, og gir mening hvis man ser tilbake på  kommentarer om hvordan døden er. Med andre ord, DYPT! 

   2. Entourage! Fantastisk serie, som er uslålig i bakfylla! Glem asprin og tomatjuice.

   3. Jeg klarte aldri se ferdig Lost eller Heroes, så that sucks. Men, om jeg skulle velge en; Boardwalk Emipres sesong 2. Ender på en måte som gjør at du sitter der, og det eneste som kommer ut er: wtf? Kan det komme en ny sesong? Isåfall, how, why, who!?

  • Morsom nevningen av Heroes. Helt klart den verste serieavslutningen jeg har sett. Tim Kring er en stor uoriginal fjott, og mesteparten av hva som gjorde Heroes bra i enkelte tilfeller var med verket av de andre produsentene enn hva serieskaperen (Kring) bidro med. Utrolig at Kring driver å kaster bort talentet til Kiefer Sutherland i Touch om dagen.  

  • 1. Firefly
   2. Carnivale
   3. Jeg har som regel mistet interessen før serier har blitt (skikkelig) avsluttet.

   • Spesielt. Hvordan er Firefly den beste sesongavslutningen du har sett? Den har jo ikke en skikkelig avslutning engang…

    • Firefly har en film som avslutter serien. Avsluttningen er meget bra 🙂

     •  Er fullstendig klar over filmen Serenity. Og den er god den. Men TV-serien «Firefly» fikk aldri en skikkelig slutt. En film som kommer 3 år etter at serien er kansellert kan vel neppe kalles en serieavslutning. Og, ja, dette er utelukkende semantikk og jeg er bare vrang og vrien 🙂

      • Helt OK, og semantisk er jeg helt enig.
       Hadde vært kjekt om Carnivale fikk en lignende avsluttning! 🙂

  • 1. BSG <3 Verdens beste serie.! Mye av greia jeg likte med denne, selv om ikke alle fikk de de skulle osv, er at det faktisk er en ekte avslutning! Ikke bare sluttet i tomme luften fordi serien ble nedlagt. Masse å lære her for serieskapere: Fortell den historien du ønsker, fra a til å ikke tyn ut storyen for lenge, som for lite smør smørt utover ei skive.
   2:Mange serier vil jeg se mer av fordi jeg har likt de, selv om det nok er litt motsatt av hva som står over her. Men jeg nevner: Medium, Heroes og October Road. Og selvfølgelig: Sherl<3ck! Gleder meg som en liten unge til ses. 3 og håper dette er en serie som forsetter å holde seg over 9,0 på IMDB i mange år. Men siden våre kjære venner Martin & Benedict er i New Zealand og fikler med en liten smalfilm der, så får vi vel bare tilgi dem og og smøre oss med tålmodighet. 🙂

   3: Serier som slutter i løse luften der man har fått greie på masse muffins og håper å finne ut hva hva greia er. Her må spes nevnes Heroes. Jeg har ennå ikke orket å se siste ses. fordi jeg VET at jeg ikke får svar på alt jeg ville. At serien begynner så utrolig bra, gjør det hele bare mer smertefull. Husk: "Save the cheerleader, save the world!". Og jo!! siste epi. av Medium!!!! Denne kom dessuten meget overraskende på meg, fordi den siste ses. var mye kortere enn de tidligere. :::::::::::::::::::-(

   • Ehm, smalfilm?

    Men jeg tror jeg ville ha sett siste sesongen av Heroes uansett hvis jeg var deg. Likte den sesongen veldig godt selv, bortsett fra slutten, fordi den hentyder at det kommer en fortsettelse som vi vet ikke kommer. Men ellers er sesongen knallbra etter min mening. Like bra som tredje sesongen (andre var jo dårlig, så den ligger på siste uansett).

  • 1. Friends har jo en veldig grei avslutning, der alle karakterene til slutt får en verdig «exit». Siste-episoden er heller ikke over-the-top, og den byr på overraskelser underveis (TWINS!). En serie som KUNNE fått en rå avslutning er Supernatural. Sesongavslutninga i sesong 5 leverte, så til de grader også. Hadde fungert utmerket som en serieavslutning, men produsentene bestemte seg for å melke serien videre, og jeg datt av lasset.

   2. Håper enda på en Friends-reunion film (ala American Reunion). I 2014 er det 10 år siden serien ble avsluttet, og da hadde det vært ypperlig med en kinofilm, der vi får se hva som har skjedd med karakterene siden serien slutta. Med tanke på populariteten til serien tror jeg det så absolutt hadde vært et stort nok marked for at filmen skulle gått på kino. Jeg krysser fingerene ihvertfall.

   3. Noen som har sett Seventh Heaven (eller den Syvende Himmel)? Jeg føler at jeg er en av de få som har sett hele serien, selv om jeg ikke er kristen av meg på noe slags vis. Men det gikk etter skolen hver eneste dag på TV2, og jeg ble smått hekta. Fine karakterer, og grei story underveis. En serie med stort hjerte. Men fy, den avslutninga var ikke bra. De avslutta det også i tillegg med en liten cliffhanger. Var vel egentlig meninga at serien skulle fortsettes men ble vel stoppa av en eller annen grunn.

   Ellers må det jo nevnes at Two and a Half Men har skutt seg selv i foten. Etter at Charlie Sheen ble drept i serien, ødela de hele historien som vi har fulgt med på i 8 sesonger (ikke at det var mye historie i utgangspunktet). Makan til slem serie skal man lete lenge etter.

  • 2. Heilt klart skulle det ha kome meir av Freaks and Geeks! kanskje den mest undervurderte serien nokon gong, såg den igjen i fjord, hadde den vorte laga i dag hadde den nok ikkje vorte tatt av lufta som den vart for ti år sida.

  • 1) Six Feet Under. Dette er udiskutabelt, og jeg er glad for å se at så mange andre mener det samme.

   2) Flight of the Conchords. Slutten er artig nok den, men den kommer minst én sesong for tidlig.

   3) Riget. Herregud for en talentløs avslutning på en av de rareste og beste seriene jeg har sett. Jeg vil gjerne høre hva dere andre mener om denne serien (og avslutningen av den).

   • Herrefred! Etter å ha trålet meg gjennom kommentarfeltet ser jeg at INGEN nevner Flight of the Conchords på spørsmål 2. Hva feiler det dere?

   • Ja, så utrolig talentløst av Ernst-Hugo Järegård (Stig Helmer) å dø i 1998, før de rakk å lage Riget 3. I år 2000 døde også Kristin Rolffes (Sigrid Drusse), hvilket gjorde innspillingen av del 3 utenkelig. Forferdelig talentløst av dem å dø sånn, før innspillingen av tredje del kunne påbegynnes! Lars von Trier skrev manus til del 3, men hvor det har blitt av, er jeg ikke sikker på. Har hørt at han sendte det til Stephen Kings innspilling av The Kingdom, men jeg aner ikke om de har brukt det. Ikke har jeg tenkt til å finne ut av det heller, for er det en ting jeg hater så er det å se mine favorittserier eller -filmer bli ødelagt av udugelige amerikanere som vil tjene mest mulig penger.

    Unnskyld at jeg er litt krass, men alt dette hadde du visst hvis du hadde gjort et kjapt google-søk på Riget.

    Når det kommer til Six Feet Under, er jeg selvfølgelig helt enig med deg og alle de andre her som har sagt det samme! 

  • Anonym

   Filmpolitiet driver med lister opp og lister i mente. Er det mangel på kunnskap, fantasi eller ork som gjør at de ikke prioriterer opp mer betydningfulle saker?

  • Anonym

   Hvis du er på jakt etter artikler med substans skrevet av bransjefolk med dyp kunnskap innenfor fagfeltet film er norges desidert beste filmblogg «montages» plassen du leter etter. De har også en strålende podcast hvor film, filmteknikk, og histore diskuteres. 
   http://www.montages.no

  • 1. Best serieavslutningen jeg har sett tror jeg må være Lost; serien ble litt for ellevill den siste sesongen med tidsreisene, men jeg mener at den siste episoden oppsummerte serien på en perfekt måte. At de hadde før eller senere død – og at den alternative verden som de skapte var en plass for dem å komme i sammen (litt far fetched, men allikevel). At serien slutter slik som den starter er en perfekt «bookend» på serien. At de alle var døde (selv om det ble lovet om at det ikke skulle skje) var en selvfølge og Christian sier det best »
   This is a place that you… that you all made together so that you could find one another. The most important part of your life was the time that you spent with these people on that island. That’s why all of you are here. Nobody does it alone, Jack. You needed all of them, and they needed you. »
   2. Serien jeg ville ha hatt mer er serien V (80-tallsversjonen). Den nye er ikke bra… 
   3. Den mest skuffende avslutningen må være 24. Den levner bare et håp om en film eller en ny sesong. Ok, Jack er fri, men på flukt – så du har en «Jaget» serie om man ønsker det. Ingen god løsning. 

  • Hmm, vrien. Mye bra og velge i, men for meg er valget enkelt

   1:  Babylon 5 «Sleeping In Light»… Banebrytende serie da den gikk, vekket til live SciFi sjangeren da alle trodde den var død. Da siste episode rullet, gråt jeg sammen med 3 kompiser foran tvskjermen! Episk… 🙂

   2: Firefly 
   3: Mange har sluttet dårlig, men den aller siste serien jeg så som sluttet EKSTRA dårlig, må være «The River»! Jeg HÅPER ihvertfall den ikke dukker opp som en sesong 2! Makan til møl…

  • Anonym

   1. Kanskje ikke den beste, men overraskende bra var avslutningen av Prison Break. Det var en ordentlig slutt. Død og begravet in decent fashion.

   2. Carnival og Dead Like Me, men tviler på om de hadde klart å få til nå det de fikk til med Dead Like Me den gangen. Det har vært noe filmer rett på dvd som ikke har funka så velig bra. Terriers! Fantastisk serie fra AMC som fikk strålende kritikker og ble tatt av etter en sesong. Skam!

   3. Alle serier som blir kutta før manusforfattere får skrevet en setning. Gjør at du føler du har kastet bort timesvis av livet ditt

  • Anonym

   Etter avslutningen av MacGyver stod jeg igjen med meget blandede følelser, kunne veldig godt ha tenkt meg mer, men er samtidig glad for at den ble avsluttet ordentlig (om enn noe klissete). Henger meg på Martin Aaas, den verste serieavslutningen er den som aldri kom, men jeg tenker på Two and a Half Men.

  • 1: Må nok slenge meg på lasset og si Six feet under. Eller nei; når Mark Greene dør i ER(Akutten), de to-tre episodene er virkelig det mest rørende jeg noen gang har sett på en skjerm. Ja, jeg vet serien fortsatte i syv eller åtte sesonger etter det, men de teller ikke.

   2: Arrested development, med Jericho på en god andreplass.

   3: Battlestar Galactica, nyinnspillingen. For en elendig slutt den hadde. Bare overflatisk sipping uten å bruke de båndene en har knyttet igjennom serien.

  • 1 band of brothers
   2 how to make it in america 
   3 må si at siste sesong av House M.D. har ver vert en lang gravferd. 

  • Anonym

   1: Sopranos. De som ikke likte slutten, skjønte ikke slutten (og slutten er en definitiv konklusjon).
   2: Arrested Development.
   3: 24.

  • Anonym

   1. Extras har en fantastisk flott avslutning, hvis man regner julespesialen som sesongavslutningen. De som sier at Ricky Gervais ikke kan gjøre annet som skuespiller enn å klovne, ta dere en bolle. Og se den: http://www.imdb.com/title/tt1104921/

   2. Deadwood. Da siste episode i sesong 3 var over, var det ingen steder jeg heller ville fortsette å være enn shitfaced på The Gem med en whisky i hånda. Da jeg innså at HBO ikke ville at jeg skulle det, ble jeg tom.

   3. Jeg har alle sesongene av House, og har vært storfan hele veien, men som det er nevnt her, sesong 8 er forferdelig på absolutt alle måter. Det burde vært slutt etter sesong 6, til nøds etter nummer 7.

  • Anonym

   1. Extras har en fantastisk flott avslutning, hvis man regner julespesialen som sesongavslutningen. De som sier at Ricky Gervais ikke kan gjøre annet som skuespiller enn å klovne, ta dere en bolle. Og se den: http://www.imdb.com/title/tt1104921/

   2. Deadwood. Da siste episode i sesong 3 var over, var det ingen steder jeg heller ville fortsette å være enn shitfaced på The Gem med en whisky i hånda. Da jeg innså at HBO ikke ville at jeg skulle det, ble jeg tom.

   3. Jeg har alle sesongene av House, og har vært storfan hele veien, men som det er nevnt her, sesong 8 er forferdelig på absolutt alle måter. Det burde vært slutt etter sesong 6, til nøds etter nummer 7.

  • popcorn_per

   1: Six feet under. 

   2: Dead like me

   3: Alle serier som varer for lenge så jeg ikke orker å følge med helt til slutten.

  • 1: Babylon 5, Star Trek Deep Space 9 og Fringe.
   2: Firefly 
   3: Heroes, Friends, Being human  (Burde sluttet når Mitchell ble en hobbit..)

  • Thomas Kåfjord

   Er umulig å velge her, så jeg tar noen favoritter.
   1. Six feet under, Battlestar G, The Shield, Lost

   Fatter ikke at det er så mange som ikke «forstår» slutten på Lost, greit at en ikke får en A4 forklaring på alt som foregår, men selve slutten var den mest effektive og oppsummerende slutten på en serie siden 6 feet under. They all lived and died – the end.

   2. Twin peaks, Black books, Deadwood, Firefly, Carnivale, Jericho – her kan egentlig lista forvinne inn i evigheten, fordi seriene med skikkelige kvaliteter gang på gang forsvinner fra skjermen. Nesten så man kan lure på om det er en konspirasjon av uante dimmensjoner på gang. Ikke glem Jericho – Nuts! Kunne forøvrig godt tenkt meg å se Vic Mackey fra The Shield tilbake på skjermen, bare fordi han var så Bad.

   3. Alle seriene fra nr 2 som ble kuttet for kort, så klart, men hva med Hornblower ? Mener den slutta med at han ble gift fordi «it’s the proper thing for a man to do» og stod der på land og så litt fortapt ut. Kona følte seg ganske «snubbed» over slutten av Big Love, og jeg gjorde det samme da jeg så Shogun, som er fantastisk, men har en crappy ending.

   • JA! Black Books! Hvordan kunne jeg glemme den? Dylan Moran er jo helt rå.

  • 1) Buffy the vampire slayer. Elsker avsluttninga.

   2) Må bli Veronica Mars.. Serien stoppa jo plutselig bare med mange løse tråder i luften. Utrolig irriterende.

   3) Må bli 8 Simple Rules det.. De melka jo ut serien etter at John døde, og serien ble egentlig bare crap. Alle andre serier som taper seg gir jeg opp å se på..så har ikke sett så mange dårlige avsluttninger

  • Anonym

   2. Extras. Uten tvil. Helt genial serie fra Gervais og Merchant dette. Det virker som om de er det helt motsatte av de fleste andre manusforfattere. Der de fleste andre kjører på med to sesonger på overtid, velger Gervais og Merchant og avslutte seriene nesten for tidlig. De har vel såvidt jeg vet aldri lagd tre sesonger av noen ting.
   Man kan tydelig se forskjell på USA og Storbritannia når det gjelder serievarighet. The Office UK varte vel i 2 sesonger og en spesial. The Office er vel på sesong 8.

  • 1. Scrubs var nok den beste med tanke på hva J.D hadde vært igjennom og de tok med alle menneskene fra starten av sesongen og en slutt der man går igjennom det beste fra alle i serien.
   2. Det må nok være Entourage. Elsket slutten og når jeg hørte om filmen som skulle bli lagd fløy jeg i taket.
   3. Den værste av alle var nok Chuck. Jeg var på gråten hver gang det skjedde noe mellom Chuck og Sara, men når serien endte på en måte der du har ventet på noe og det ikke kommer fram, blir jeg ordentlig skuffa over serien.

  • 1. FRIENDS hadde en utrolig rørende siste episode, gråter hver eneste gang…
   2. FRIENDS igjen, sammen med Scrubs og Six Feet Under…
   3. Desperate Housewives…. Deprimerende, despeat og urealistisk slutt….Dårlig…