Tommy Wirkola i Hollywood. (Foto: NRK)
Tommy Wirkola i Hollywood. (Foto: NRK)

– Han har denne vikingmentaliteten, og han har veldig bra humor, forteller skuespilleren, som den siste tiden har stått i skuddlinjen for one-linerne til internasjonale stjerner som Robert Downey Jr. og Samuel L. Jackson i The Avengers.

ANMELDELSE: The Avengers – skikkelig superheltsirkus

I den actionfylte superheltfilmen spiller Jeremy Renner bueskyttereksperten Hawkeye, men til neste år blir han å finne på kino som Hansel i Tommy Wirkolas Hollywooddebut Hansel and Gretel: Witch Hunters. Filmen er løst basert på Brødrene Grims eventyr om Hans og Grete.

– Kjempemorsomt

Handlingene finner sted 15 år etter søskenparets grusomme opplevelse med heksen og pepperkakehuset. Hans og Grete har vokst opp, valgt det spennende yrket dusørjeger og reiser verden rundt for å drepe hekser!

– Jeg elsker folk fra Skandinavia.  I filmen hadde vi masse folk fra Sverige og hele verden – det var kjempemorsomt, sier Renner til Filmbonanza. Han får med seg både Ingrid Bolsø Berdal og Peter Stormare inn i Brødrene Grimms skoger.

INTERVJU: Tommy Wirkola – «Jeg elsker Hollywood!»

Og det er ikke utenkelig at Renner kan få oppleve enda mer av norsk vikingmentalitet.

The Avengers til Tromsø?

Både i Thor og The Avengers har den norrøne mytologien fått god plass, og hvis Filmpolitiets ganske vage mistanker slår til, er det mulig det også blir en Norges-tur på Renners og hans Avengers-figur Hawkeye.

Birger Vestmo har nemlig fanget opp en referanse i The Avengers, som kanskje kan føre superheltene nordover i en eventuell oppfølger:

«The Avengers er nesten like god som sine forgjengere, og jeg er viss på at det kommer flere.

Blant annet hører jeg en Tromsø-referanse i filmen som får meg til å tro at vi kanskje skal dit ved en senere anledning?»

Kan Jeremy Renner og hans rolle som Hawkeye i The Avengers dytte flere fans inn i kinosalen for å se Tommy Wirkolas Hansel and Gretel: Witch Hunters til neste år? Legg inn din mening i komentarfeltet.

  • Gleder meg til denne filmen ja! (:

  • Jo Inge

    Ligner gjør de og!

  • Hvilken Tromsøreferanse siktes det til her?

    • Edstone1

      SHIELD sendte Jane Foster til et astronomisk observatorium i Tromsø for å holde henne unna fare mens Loke loka rundt i New York. Litt tynt å anta noe på grunn av det , men men…