Det er duket for krig, intriger, sex og drama når de adelige familiene i de syv kongerikene i Westeros fortsetter kampen om makten og tronen i Game of Thrones.

Da Torfinn Borkhus anmeldte den første sesongen, mente han at dette var det beste som hadde skjedd fantasysjangeren på ti år. Han omtalte Game of Thrones som en fantastisk serie – og det er den fortsatt.

Denne anmeldelsen er basert på de fire første episodene i andre sesong, og jeg er ikke skuffet over fortsettelsen!

Maktkrigen fortsetter

Andre sesong av Game of Thrones starter der den første sesongen slapp.

Borgerkrig herjer i de syv kongerikene i Westeros. Lannister-klanen klamrer seg til makten med den ufordragelige drittungen Joffrey på tronen.

Han blir mer og mer fryktelig mot sin forlovede Sansa Stark, mens han hersker i King’s Landing som en maktsyk og sadistisk treåring.

Brødrene til den avdøde kongen Robert Baratheon, Renly og Stannis, vil begge vippe Joffrey av tronen og ta kronen selv, mens Robb Stark kriger for rettferdighet, hevn og herredømme i nord.

Se promoen for sesong 2 av Game of Thrones her! (Anmeldelsen fortsetter under videoen).

Et rikt persongalleri

Dette er bare noen få av de mange historietrådene vi følger i andre sesong av Game of Thrones. Det er mye å følge med på, og manusforfatterne og regissør Alan Taylor vever det sammen på mesterlig vis.

Likevel gjelder det å ha handlingsforløpet og persongalleriet fra første sesong friskt i minne. Andre sesong bruker nemlig ikke tid på å introdusere oss for menneskene og universet på ny.

Du må holde tunga rett i munn for å følge med på hvem som kriger mot hverandre og hvem som er allierte, spesielt hvis du ikke har lest George R. R. Martins A Clash of Kings, som andre sesong er basert på.

Les også: Norsk utvikler lager spill av Game of Thrones

Strålende skuespillere

Peter Dinklage er fabelaktig som Tyrion Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Første sesong av Game of Thrones ble hyllet for sterke skuespillerprestasjoner, og Peter Dinklage fikk en Emmy for sin rolle som dvergen Tyrion Lannister.

Det var ikke alle rollefigurene som overlevde første sesong av serien.

Persongalleriet er imidlertid ikke svekket av den grunn. Du møter flere nye rollefigurer i sesong to av Game of Thrones.

Balon Greyjoy, Stannis Baratheon, prestinne av R’hllor Mellisandre av Asshai og Davos Seaworth, er noen av figurene som veves inn i historien.

Liam Cunningham er flott som Davos Seaworth, en tidligere smugler og som nå er lojal tilhenger av Stannis Baratheon. Stephen Dillane gjør en god jobb for å få meg til å mislike den strenge Stannis, mens Carice van Houten er skremmende og forførende som Mellisandre.

Det er imidlertid skuespillerne fra første sesong som jeg fortsatt har mest sansen for. Lena Headey overbeviser spesielt som manipulerende adelskvinne og beskyttende dronningmor, mens Peter Dinklage er den virkelige stjernen i serien som Tyrion Lannister.

Tyrion er en kompleks figur med både gode og dårlige egenskaper, som handler både uselvisk og egoistisk. Dinklage spiller dette ut med en overbevisning og troverdighet som imponerer.

Lena Headey overbeviser i rollen som Cersei Lannister i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Carice van Houten som Mellisandre og Stephen Dillane som Stannis i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Et mesterlig drama

Game of Thrones er et intenst karakterdrama med solid manus og dyktige skuespillere. Andre sesong fortsetter eventyret på mesterlig vis. Dette er en serie der fantasyfantaster og dramaelskere kan møtes i skjønn forening.

Dramaet fengsler deg fra første til siste stund i hver episode, du kjeder deg ikke et sekund! De timeslange episodene flyr forbi og gjør deg sulten på mer.

Game of Thrones er allerede sikret en plass på listen over serieklassikere.

Hvis HBO fullfører adapsjonen av alle bøkene i George R.R. Martins mesterverk A Song of Ice And Fire, vil Game of Thrones gå ned i historien som en av de beste seriene gjennom tidene!

GAME OF THRONES HAR PREMIERE PÅ CANAL+ ONSDAG 2. MAI KLOKKEN 20.00. Serien kommer på NRK3 tidlig i 2013.

Hva synes du om Game of Thrones? Si din mening i kommentarfeltet!


Om SERIEN

Game of Thrones
 • Game of Thrones
 • Slippdato: 02.05.12
 • Sesong: 2
 • Utgiver: HBO
 • Sjanger: Drama, Eventyr

 • Anonym

  Eneste riktige terningkastet spør du meg 🙂

 • Anonym

  Jeg håper, og håper så inderlig, at Joffrey på ett eller annet tidspunkt dør en helt jævlig pinefull død! Har aldri hata en karakter like mye som Joffrey, hatten av for Jack Gleeson!

  • Skjer dessverre ikke med det første

  • Anonym

   Perfekt casting. Sjeldent vært så lett å hate noen haha.

  • Anonym


   Dette er en ide om hvordan han kan dø 😛

 • Gleder meg enda mer til sesong tre! Da kommer mange til og bli ekstremt glade og skuffet

 • Serien er nesten like god som bøkene, og det sier litt 😀

 • Robert Stark? Det skal kanskje være Robb?

 • Anonym

  Er nok en femmer, kun for måten de totalt ødela Littlefinger som karakter, og irriterende endringer som ikke har noe poeng. Og bruken av Ros som sjefshore som alltid er i scener med horer, gjør det hele vanskelig å tro på. Men iforhold til andre TV-serier er dette svært bra uansett.

 • Anonym

  Er det god eller dårlig tålmodighet å vente til sesongen er ferdig? Jeg har ikke tålmodighet til å vente en uke mellom hver episode, men har tålmodighet til å vente til sesongen er ferdigsendt, før jeg ser alle på en smell. Da blir det lastet ned «ulovlig», men de kan takke seg selv for at man må vente i et utall måneder før blu-rayen ankommer. Siden jeg da med 100% sannsynlighet kommer til å kjøpe den, regner jeg nedlastingen som godt innenfor god moral og etikk.

 • fordelen med å vente til sesongen er ferdig, er jo at du får sett alt på en ca en dag. jeg klarer ikke å vente til alt er ferdig, og nå har jo allerede 5 episoder komt ut, så du er på god vei.

 • Anonym

  Det eneste rette terningkastet.

 • Bøkene er ikke noe å skrive hjem om, men det egner seg godt på tv. En såpeopera som reddes av gode rolletolkninger gjør det til noe av det bedre som lages av serier. Men fra HBO forventes dog ikke mindre heller.
   

  • Anonym

   Helt enig. Han bruker ofte alt for mye plass på en del kapitler og beskrivelser som ikke trenger å være med. Det er en grunn til at bøkene er så lange og det er ikke bare at handlingen trenger så mange sider. Han skriver egentlig ikke veldig bra. Den store fordelen serien har er selve handlingen ikke språket. TVserien har forkortet tiden det tar å fortelle historien og det gjør jo stemingen mer intens på mange måter.

 • Anonym

  Denne serien kan faktisk bli en del dårligere – og likevel holde på sekseren. Bokserien er perfekt. Karakterene er perfekte. Tv-serien er perfekt. Historien er perfekt. George har skrevet noe unikt, ved å gjøre noe så enkelt som å lage karakterene sine menneskelige. Jeg elsker og hater dem og handlingene deres mens jeg leser og ser.

  Jeg skulle nesten ønske jeg var tilbake til da jeg ennå ikke hadde begynt på dette eventyret. All ære til Lord Martin og gutta i HBO for alt dette. Jeg grugleder meg ekstremt til RW – for det kommer til å bli det sykeste (tør ikke beskrive det mer utdypende, vil jo ikke være moron) jeg har sett på en skjerm. Spent også på Blackwater!

  Samtidig er jeg lei meg på vegne av alle jeg kjenner som ikke vil se på fordi det «er for mye sex», «er i middelalderen», etc. Jeg skulle ønske jeg på en eller annen måte kunne forklare hvor mye de går glipp av. 

  You know nothing! 

  Peace out!

 • Anonym

  Beklager. Jeg liker fantasy, men dette gir meg såpeopera-asossiasjoner, riktignok med fantastisk filming, flott natur, og storslagne kulisser. Jeg fulgte interessert med, men etterhvert ble det mer og mer tydelig at dette er en oppvisning i hvor utspekulert manipulativ en kan være, i den grad at det går på troverdigheten løs.  Det er tydelig at forfatterne er ute etter å lage plots for å sjokkere og forferde, og det er forsåvidt bra, men når Lord Stark halshugges mens døtrene ser på, da falt jeg av lasset. Og hvorfor kvitte seg med en av personene som bærer historien? Etterhvert ble det så mye intriger, og så mye usannsynlige og utspekulerte intriger, at ihvertfall denne seeren mistet interessen.

  Dette er en serie for damer som liker serier som Sagaen om isfolket.

  • Anonym

    Hm… Jeg absolutt hater det når noen uttaler seg om dette og hint, totalt uten kunnskap eller forståelse annet enn at man liker/ ikke liker noe. Hvorfor bryr du deg med å kommentere noe du tydeligvis ikke har peiling på, eller giddet å sette deg inn i? «forfatterne er ute etter å lage plots for å sjokkere og forferde…» For det første er det ikke forfatterne, serien er basert på bokserien av én forfatter: George R.R. Martin. Hyllet som den ypperste av moderne fantasy forfattere, google navnet hans! Prøv å les bøkene først, så vil du skjønne hva terningkastet handler om… 

   • Jeg har ikke lest bøkene  og har ikke planer om det heller. De er sikkert bra, men jeg mener serien er god nok for min del. Jeg trenger ikke å lese bøkene for å forstå hva som skjer, og elsker serien selv om jeg ikke hadde hørt om GoT før det dukket opp på Canal +.

    Nå har jeg sett gjennom 1. sesong 2 ganger og det er ikke sikkert det blir siste gang.
    At du blir sur av å lese kommentarer fra folk som har andre meninger eller erfaringer enn deg, Gkraft, er noe helt annet. Og jeg forstår at du mener at det er en av beste fantasy seriene som er blitt laget, og jeg er også enig. Men en kritiker skal som regel kritisere et verk uavhengig av hva opphavet er. Hadde serien vært basert på ett sett elendige bøker kunne den fortsatt vært kjempe bra, dersom manusforfatter og regissør hadde gjort en god jobb. Serien kunne også vært elendig samme hvor bra bøkene er.
    Jeg hater egentlig fantasy, men missforstå meg rett; er noe presentert troverdig nok så kan jeg faktisk godta det. Jeg ser heller ikke på GoT som en fantasy serie, men mer som en middelalder serie, ja Westeros er ikke et ekte sted, men sett i et middelaldrer boers perspektiv så er er de fleste av tingene som skjer i denne serien ganske mulige; med vekt på perspektiv her… folk i middelalderen var nok konstant beruset og størrelsen på dyr og hallusinasjoner var sikkert overdrivet på. Det er jo tilsvarende avbildninger i andre historiske verk som Bibelen og de var i alle fall stein, men nok om det.

   • Anonym

    Får vel si det samme til deg som en annen her: Synes du bør skrive under med fullt navn, og holde et visst saklighetsnivå. 

    Selv om noen ikke mener det samme som deg betyr det ikke at de er kunnskapsløse og ikke har peiling.

    Har ikke lest bøkene, og uttaler meg bare om tv-serien.

    • Å be noen å skrive med fullt navn er temmelig unødvendig.

     Det gir ikke bedre kvalitet (empirisk undersøkt, tvert imot er anonymitet ofte å foretrekke da debatten blir demokratisert og ikke avhengig av kjønn, etnisitet, samfunnsposisjon osv).

     Navn gir også NRK en gedigen database med personopplysninger om tusenvis av mennesker over tid (ja, der har du et dilemma) og det gjør at vi nå går off-topic 😉

     Bare for å gi litt faglig input på det store nettdebatt-feltet. 🙂

  • eventuelt for de av oss som setter pris på at ikke alt er så lett og rett fram fortalt som historiene så ofte er innen fantasy-sjangeren. For en gangs skyld får man ikke en karakters personlighet lagt framforen som svart og hvitt. Her har man gråtoner, og ingen egentlige snille eller slemme roller. Slik sett synes jeg egentlig det gir hele serien et aspekt annen litteratur ofte mangler, men igjen; dette kan jo være akkurat hva du mener med såpeopera. skjønner vel forsåvidt poenget ditt. 

   • Anonym

     Jeg synes vel tvertimot at flere av karakterene framstilles i stor grad som i svart/hvitt. Hvilke gode sider har Joffrey? Og Lord Stark hadde vel knapt en brist i sin personlighet? Jeg kunne nevne flere hvis jeg husket navnene dems. Men dvergen er en karakter som så absolutt har både godt og vondt ved seg.

    Såpeoperaer kjennetegnes vel først og fremst av et vell av mer eller mindre usannsynlige intriger, kun med det formål å sjokkere/forarge seeren, for å holde interessen. Nå er det sånn at livet selv på ingen måte er intrigefritt, og det er fint at filmfolk prøver å reflektere dette. Men i såpeoperaer vil intrigene ingen ende ta, og for min del går de langt over grensa for hva jeg tror på. Og det var det som var tilfellet for min del med Game of thrones også.

  • Anonym

   Hva i alle dager….

   Du bør virkelig komme med hva slags fantasy du liker, så vi vet hvor du legger lista.
   Er det den enkle sorten hvor skurken er skurkete og helten er heltete? For vanskelig å følge med så lenge det ikke er stereotypisk sort/hvit kanskje? 🙂

   • Anonym

    Synes du bør skrive under med fullt navn, og holde et visst saklighetsnivå. Forøvrig er det vel få serier hvor the bad guys er mer bad enn i Game of thrones. 

    • Simen Aune

     Der jeg er veldig uenig. Noen skiller seg ut som klare bad guys på ett tidspunkt i historien, men senere vil man innse at de kanskje ikke var så slemme likevel. Tyrion er et eksempel på dette, Theon et annet, Sansa et tredje, Stannis et fjerde.. Lista er lang. Alle karakterene har sine gode og onde sider, selv om noen heller mer mot en side enn en annen. Forøvrig er navnet til Klabben_Tor ganske irrelevant. Han stiller jo også logiske spørsmål ut fra din tidligere kommentar.

    • Hva var usaklig med Klabben_Tor’s innlegg ?  Og hvorfor skal han skrive med fullt navn ?  Jeg har ingen som helt «bevis» på at du faktisk heter Geir Kvalsvik selv om du bruker det som Discusnavn.  Hva en kaller seg er rimelig likegyldig så lenge innholdet i posten er greit?  Han spurte jo bare hvilken fantasy du liker?  GOT er den mest avanserte og komplekse serien jeg noengang har sett, så da er det jo naturlig for meg å tro at du vil like noe enklere så lenge du ikke liker GOT?

    • Anonym

     Hva mitt fulle navn er vel ravende likegyldig? 🙂

     Men vær så snill å kom med eksempler på hva du mener er god fantasy, og la oss ha en ordentlig diskusjon på det. Bare fordi du føler deg fornærmet betyr ikke at saklighetsnivået er lavt 😉

  • Anonym

   Lord Stark var ikke en person som bar historien. Han var en «point of view» karakter som var en utløsende faktor for krigen mellom dei 5 konger. Og siden han holdt kortene så kort til brystet var det kun gjennom hans syn vi kunne fått vite sannheten til Joffery, Det var han som gjennopptok etterforskningen til den avdøde «hand og king».

   Selve Game of thrones handler vel mer om Westeros under oppveksten til Stark barna. Sett gjennom point of view karakterer rundt om i westeros der viktige ting skjer.

   Det måtte jo nesten blitt på samme måte om en skulle lage en lignende historie fra Norge under en 20års periode i vikingtiden, en måtte ha hatt flere personer å følge, for Norge er langt, hadde mange konger, mykje viktige hendelser på forskjellige plasser i landet, og vanskelig å følge en person som kunne naturlig få med seg alt. Mange av kongene levde korte liv å døde brått og uventet, som i Westeros. En kunne jo også evt følgt historien gjennom et slags gude/fortellerperspektiv, men det hadde jo skapt mer distanse til personene og hadde nok virket unaturlig.

   Regner med nå framover blir det mer fokus på Tyrion, Dany og Jon

  • Den viser konflikter og hvordan enkelthendelser spiller inn i det store bildet. Fremfor å være tradisjonell og følge svart/hvitt-skildringer. Bare se på Sudan-konflikten og hvordan faktorer på «bakkenivå», «nasjonalt nivå» og «internasjonalt nivå» spiller inn. En enkel uenighet mellom nomader kan benyttes til å utløse en borgerkrig. 

   Alle kan dø. En god person blir ikke nødvendigvis en god konge. Osv. 

   Hilsen en mann som ikke etterlyser at serier følger den vante formelen du savner 🙂

  • Jeg må si meg sterkt uenig med deg. Det er jo nettopp det at tilsynelatende sentrale karakterer plutselig faller ut av historien som gjør den troverdig i mine øyne. Jeg har ikke lest bøkene, men det som driver historien i serien fremover for min del er at vi aldri vet hvor vi er på vei. Og om Stark var bærer av historien i første sesong, har den stafettpinnen mesterlig blitt tatt over av Arya, Tyrion og flere andre gode karakterer.

   Og ettersom dette er en adaptasjon, som tilsynelatende er tro mot bøkene, så ville det vel vært uakseptabelt å la Stark leve, bare fordi Sean Bean gjør en flott prestasjon? Boromir dør jo like forbanna både i boka og filmen…

  • Anonym

   Sean Bean dør i hver eneste film eller serie han er med i (søk det op YouTube) så du kan ikke kklage på at han døde…

  • Anonym

   Morn du. Bøkene TV-serien er basert på er veldig inspirert av bl.a. Rosekrigene i England på 1400-tallet, og virkeligheten viker ikke tilbake for fiksjonen i dette tilfellet. Folk VAR så utspekulerte og manipulative i datidens maktkamper, og det gjenspeiles i bøkene / serien.

 • Angrer bare på at jeg leste bøkene etter sesong 1. For her i sesong 2 blir flere av karakterene ødelagt, med tanke på hva de skal i gjennom i senere sesonger. Så blir spennende å se hvordan de skal løse det. Tenker spesielt på Littlefinger, Brienne og Loras Tyrell.

 • neinei sesong 2 begynne dårlig. begynne å bli lei den nå. s1 starta bra men dabba av midt i og slutta så som så. s2 dårlig start.

 • Anonym

  Det er mye som er bra med denne serien, men den går så treigt at den rett og slett blir for kjedelig i lengden. Jeg ville virkelig like den, men sånn den er nå er det helt umulig å gi den noe mer enn terningkast tre. 

 • Anonym

  Kjedelig? Langt ifra! Gleder meg veldig til sesong 2!

 • Anonym

  Kjedelig?!? Blir bare bedre og bedre og mørkere og mørkere. Jeg kooooser meg!

 • Hvis den blir fullført så blir det ikke en av de beste noensinne, men DEN beste noensinne.  Jeg er ytterst imponert over kompleksiteten i denne serien, hadde aldri trodd et amerikansk selskap kunne lage en så kompleks serie.  For en som ikke har lest bøkene så er det en utfordring å holde rede på alle trådene og karakterene.

  • Og i serien har de (i alle fall i sesong 2) kuttet en del personer og byttet «House» til noen personer for å gjøre kompleksiteten TV-vennlig. 

   • I forhold til bøkene mener du ja ?  Venta lenge med å se sesong 1 og skjønner nå frustrasjonen til en kamerat som var så fortvila over at jeg ikke gadda se den 🙂  Når jeg først såg den var det jeg og en kamerat som såg hele greia på 3 kvelder.  Det var herlig å se alt så kompakt, for da henger en mer med.

 • Anonym

  Utrolig at det går an å gi denne søpleserien 6. Trekker hele Filmpolitiets kvalitet etter dette. Hadde gledet meg til slagsenene fra boka, men de er redusert til en dau fis i serien (sikkert for å spare penger på dataanimasjon). Flate karakterer, bare unntaksvis godt spilt. (Peter Dinklage er veldig bra), gjennomsiktige plot, lite oppfinnsom verden som er mer i middelalder enn i fantasy ånd. (bortsett fra noen drageegg og navn på landområder kunne den like gjerne vært fra engelsk middelalder). Nå er i og for seg ikke det siste noe galt i seg selv, men når man utgir seg for å være fantasy serie, settes forventninger til at genreen utnyttes til fulle. Slik sett er GOT milevis unna LOTR. Nei, vi venter i spenning på Hobbiten og håper på en ny runde Breaking Bad (uten sammenligning forøvrig) og lar være å se sesong 2 av GOT. Sesong 1 var et laaaangt gjesp……..zzzzzz

 • Genial serie. Må være det beste som har kommet fra HBO siden Six Feet Under og Deadwood.

  • Anonym

   Hva er genialt da? Ta «Frustrerte Fruer», kle dem opp i middelalderklær, utvid husene deres til landområder, putt inn en dverg og en halshugging, så har du Game of Thrones. Hva er så genialt med det?

   • Anonym

    Det virker som du ikke har sett mye eller forstår serien

    • Anonym

     Sett ALT. Så der tar du feil. Forstår ingenting av at dette er bra. Så der har du helt rett. Serien i seg selv er derimot ikke særlig mye å forstå. Historien ligger på grunnskolenivå.

     Det har ikke kommet noen forklaring på hvorfor i all verden dere synes dette skvipet er bra, annet enn «synes det er bra». Langtekkelig såpeopera i ny ham for meg. Tror mitt sammenligningsgrunnlag er godt over middels, noe som vel ikke synes å gjelde alle her.

     • så synd at du ikke forstår eller VIL forstå. gi den tid så skjønner du sikkert litt mer. virker som at du har bestemt deg for å mislike serien

      • Anonym

       Jeg har forsøkt gjennom alle episodene. Gledet meg til den skulle komme. Leste bøkene. Ville gjerne like den. Hypet på forhånd og erfaringen med bøkene dro opp forventningene. Skuffelsen var derfor enorm. Jeg synes det er ekstremt historiløst å gi dette mølet en 6 på terningen. Et hån mot alt som er bra av serier og film. «Breaking Bad» og «Sopranos» er bare to eksempler på serier som ligger milevis foran GOT. Hvis GOT er en 6’er. Hva er da disse? Og hva er LOTR?

     • Jeg er klar over at dette ikke er et saklig svar. Hvis du synes serien er dårlig, så har du bare ikke skjønt det.

     • Svaret ligger i gjennomførelse. 
      Klart det er såpeopera, det vet da alle, men det er ikke dårlig såpeopera. 
      Det er virkelig den beste såpeoperaen på en stund,
      og noensinne i eventyrsammenheng. 

      Mye fine kostymer, helt greie skuespillere og med tanke på hvor mange de er skiller ingen seg særlig negativt ut og flere briljerer innimellom. 
      (var bare Daenerys jeg måtte venne meg litt til, jenta hadde jo ikke mimikk i hele første sesong)

      Se det i forhold til True Blood hvor alt skuespillet aktivt måtte ignoreres for ikke å få latterkrampe så sier det litt om hvilket hopp i standard GoT er. 

      Det er som når Whedon skrev X-Men, litt kreativitet med konvensjonene, litt mer dybde her og der, en god tegner og vips du har en klassiker. 
      Men det er såklart masse tåpeligheter å henge seg opp i om man gidder. 
      Det er det med Tolkien og, særlig fordi han ikke var den beste på plot. 

      Der jeg skjønner du kan bli provosert er når forfatteren selv kaller seg større enn Tolkien. 
      Egoet hans har grodd godt med suksessen. 
      Men ser du bort fra hypen er det fortsatt riktig å si det er den beste eventyrserien, for hvilke andre er det? Robin of Sherwood? 10th Kingdom? Merlin?

      Uansett, om du forventer grundig mytebygning, poesi, eller kreativitet i alle ledd, så er hverken film eller TV noe jeg ville anbefalt. 

      Da kan du heller lese Dunsany, Vance og McKillip fks.

      • Anonym

       Liker egentlig Wheel of time bedre enn GOT. LOTR ble bedre på film enn i bokform. Strammet opp vesentlig. LOTR står som ei kule sammenlignet med det meste. Alien serien ligger for meg nærmest både i bokform og på film. Ikke fantasy men fiction det også. Ser virkerlig frem til Prometheus kommer på kino!

       • Der er vi enige, prometheus blir stort 🙂 
        Lotr var mer underholdende som film ja, men mindre mye annet. 
        WoT kom jeg ikke lenger enn til bok 7 med, men jeg leser ikke serier så ofte, har heller ikke lest GoT. 
        Litt mer kresen med bøker enn med TV, og når jeg vil lese lett går det gjerne helt ned til tegneserier, sukkersøt fantasy eller gode barnebøker. 
        De lange seriene krever litt mer enn de gir tilbake synes jeg så dropper å lese dem, men det blir bra TV 😉 

        Visste ikke det var Alien bøker før nå, men noen virker som de samme historiene som tegneseriene utifra titlene? 

     • Prøv å lese bøkene istedet, så kan det hende at du får en anna oppfatning.

      • Anonym

       Har lest bøkene og de er mye bedre. Fantasien er som regel bedre enn dårlig skuespill.

     • Anonym

      Gå og sett på VHS-kassetten med «Mot i Brystet» for 180-gang, om du ikke liker denne serien er det DITT problem, for du er i massivt undertall buddy. Sammeligningen med Frustrerte Fruer kan jeg ikke si no på(I motsettning til deg så jeg aldri på den dritten)Men GoT handler om liv og dør, politiske spill på høyt nivå, så mange lag av konspirasjoner man blir svimmel. Ta Sansa f.eks. den karakterutviklingen hun har hatt bare den siste tiden er enorm, og om ikke historiene til disse persjonen interesser deg syns jeg oppriktig synd på deg.

      • Anonym

       Pizza Grandiosa er Norges mest solgte enkeltstående matrett. Se & Hør Norges mest solgte ukeblad. Hvor mange som bruker/kjøper/ser er åpenbart ikke noe argument for kvalitet.

       Hvis du ikke har sett «Frustrerte Fruer» kan du neppe utalle deg om sammenligningen er relevant eller ikke. For meg er de to seriene ganske like. Altså like dårlig begge deler. «Mot i brystet» har jeg dessverre ikke sett så der kan jeg ikke uttale meg. Jeg har heller ikke VHS, men at det er mye bra på det formatet også skjønner jeg jo nå ettersom en kjenner som deg anbefaler det.

     • KeroT

      Smaken er som baken. Og diskutere smak er meningsløst, liker du ikke serien, så liker du ikke serien. Men dersom du synes at historien ligger på grunnskolenivå, så hadde det vært morsomt å fått vite hvilken serie/r du finner genial, og selvsagt hvorfor. Hva skal til for at en serie i dine øyne kan betraktes som genial?

      • Anonym

       Breaking Bad og Sopranos. Band of brothers (sistenevnte er vel strengt tatt ikke i seriekategorien som de andre).

       Grunn: Plot og karakterer vi ikke har sett så ofte. Glimrende skuespill av de fleste av deltagerene. Overreaskende vendinger i historien. Flerdimensjonale karakterer.

       Alt dette mangler i GOT. Bøkene hever seg langt over filmatiseringen.

     • Anonym

       Ser ikke mere såpeopera her enn i Hamlet. Dramtugien er fantastisk, skuespillerene er enestående( kanskje fordi det er så få amerikanere med?) og intrigene ville gjort selv Shakespeare missunnelig. Men for all del, bare fortsett i Nick Carter boka di.

      • Anonym

       Sidestille GOT med Hamlet! Utrolig!

       • Anonym

         Sidestiller ikke, sier bare at det er like lite såpeopera i begge. Det er heller ikke colaflasker eller atomvåpen i noen av dem uten at disse fakta sidestiller noe som helst.

        • Like lite? Det er da masse drama i Hamlet!

         Men om jeg skulle sammenlignet med Got ville nok Titus Andronicus vært valget. Mer halshogginger der.Det er jo et splatterskuespill og Shakespeares første publikumsfrieri 😉 

        • Anonym

         Undres på om du vet hva en såpeopera er og hva opprinnelsen til begrepet er siden du sier dette.

        • Anonym

          Nå tenkte jeg at jeg skulle klubbe deg ned med noen velvalgte definisjoner fra ymse oppslagsverk, men der måtte jeg gi tapt. Selv om de fleste eksemplene som brukes for å beskrive såpeoperaer, som det vi vanligvis forbinder med utrykket; Hotel Caesar, Dynastiet, Dallas o.l, er definisjoen fra Stoe Norske, Wikipedia og Museum Of Brodcasting Communications så vid at alle fiksjonsserier med mennesker kan kalles såpeoperaer. Men om jeg tok Hamlet, selv om jeg fulgte skuespillet slavisk, hakket det opp og presenterte det som TV-serie, ville det også per def. være en såpeopera. Så jeg får vel gå tilbake på det jeg sa og forandre det til; det er like MYE såpeopera i GTO som i Hamlet. Noe som gir at det også er like lite…..som var det jeg sa.

        • Anonym

         Såpeopera kommer fra USA hvor såpefabrikanter lagde serier som gikk på formiddagene (rettet mot husmødre) og hvor reklameinnslagene var om deres såpeprodukter. De lagde altså serier for å kunne kontroller målgrupe og budskap = segmentering. Senere er det blitt en fellesbetegnelse på «evigvarende» serier hvor progressjonen fra episode til episode er liten. Slik sett kan man ikke si at det hverken er like lite eller mye såpeopra i GOT som i Hamlet.

         Sitat : «og intrigene ville gjort selv Shakespeare missunnelig» får vi vel aldri svar på, men det er vel grunn til å trekke det i tvil. Intrigene i GOT er temmelig forutsigbare og banale. Bakgrunnen for det er at det stort sett er endimensjonale figurer med (redusert fra bøkene og noe du ikke finner i Hamlet). Man kan altså gjette seg til neste trekk en god stund før det kommer. Da blir det kjedelig.

 • Truls Johnsen

  Moro og lese noen av innleggene under, det er tydelig at GOT engasjerer! JEG liker den nettopp fordi den er annerledes og ikke følger «standard» seriefortellermåte, slik som man kanskje blir vant til etter tiår med serier fra USA.. Det alene fortjener GOT kred for!
  God serie, begynner å ta seg opp nå (er på ep5). 🙂

 • Anonym

  Jeg lo godt da de gjorde narr av den paa snl.
  Det er jo unodvendig mye naken scener og sex, saa de harselerte med at regissoren var 13 aar gammel. 

 • Anonym

  http://www.vargas12.com/2012/03/game-of-thrones-tv-serien-som-tar-pusten-fra-alle-som-elsker-lotr/

  Denne fantastiske serien er snart å se på norske TV igjen, heldigvis! Dette er ikke for barn, ei heller en seire for sarte sjeler. I eventyr verdenen fra Games of Tjrones er ikke et liv mye verdt, om du er mennesker, Konge eller drage…

  Gleder meg vilt til sesong to!

 • Trodde jeg kom til å hive meg rundt og se andre sesongen så fort den begynte, men jeg har klart å la være, og det er jeg egentlig glad for. Liker å ha noe å glede meg til, og siden jeg allerede vet hva som skjer så har jeg ingen trang til å se andre sesong med en gang. Kan godt vente i en stund til, men hvis den ikke blir vist på nrk3 før i januar denne gangen også så er jeg ikke sikker på at jeg gidder å vente. Men vi får se 😉

 • Anonym

  Må innrømme at jeg er ikke så begeistret for «politisk» fantasy. Men som de sier: Når nøden er stor, så spiser fanden fluer. Og jeg ser 1000 ganger heller GOT enn TV2 serier som «Legende of the Cleavage».

  Men hva med rykteme om en serie/filmatisering av Wheel of Time serien? De første bøkene var glimrende. Mistet interessen rundt den 7 eller 8ende mursteinen, siden det da var mer intriger enn spenning. Tenkte å plukke den opp igjen nå når det har kommet en ny forfatter. Hvis jeg får tid til å sette meg ned i solveggen i sommer…. Men jeg mener at det gikk rykter om at den var en potensiell arvtaker til både Lord of the Rings og GOT når det gjelder film/tv-serie. Er det prosjektet dødt eller skjer det noe med det?

  • Blir vel mer interesse for det etter GoT, men det er dyrt å lage TV og de vil garantert provosere fans pga mengden de hadde måttet kutte?
   Som fks 3/4 av karakterene 😀 
   Men … Sandman har jeg og vanskelig for å forestille meg på TV, men det skjer visstnok, så da kan alt skje 😉 

   FYI folks, de amerikanske seriene/bøkene blir drøyd såpass fordi de får betalt pr side. 
   En styggedom av en praksis synes jeg.

 • Anonym

  Mamma gir Home & Away sekser også!

 • Anonym

  Argh, det eneste som får meg til å gi denne noe annet enn 6 er att jeg må vente til natt til mandag hver uke! Har holdt meg våken hver til hver eneste episode har blitt sendt til nå….. og etter du har sett en ny episode må jeg vente en uke til!  argh frustrasjon! 

  • Nå kan du jo vente til mandag morgen eller ettermiddag istedet da. Ingen som har sagt at du må sitte oppe om natta’n for å se det 😉

   • Anonym

    can’t, blir for gira!

    • Hehe, skjønner. Jeg mener nå at så lenge jeg allerede må vente i en uke, så klarer jeg å vente en ekstra dag. Er verre rett etter en episode, eller når det nærmer seg to uker. Sånn som de ofte gjør i USA, når de tar en pause på 3-4 uker midt i en sesong. Det er så forbanna irriterende. Ser absolutt ikke poenget med det.

    • Anonym

     kjøp bøkene så slipper du den ventinga..

     • Enig. Er sånn jeg klarer å holde meg. Tror jeg skal klare å vente til de viser andre sesongen på nrk.

 • Terningkast 5 vil jeg si. De to første episodene var litt treige, for å ikke nevne ROS som får mer screentime enn de som faktisk har noe i tilføye i serien. Scenen mellom henne og Petyr i andre episode var grusom. Ser folk klager på sex og nakne kropper i serien? Neida, ingen bryr seg om de unge barna og babyer som blir drept på brutale måter.

  • Anonym

   Folk klager på nakne folk fordi det ikke trenges i serien. Serien er mørk og brutal og drap av barn er helt naturlig for en serie som denne

 • Verdens mest oppskrytte serie. Jeg ser på den som en dyrt produsert for lang porno! Selvsagt er den god, den har kvaliteter men de endeløse skrytingen er falsk og jeg gir den en femmer.

  • Anonym

   Jørgen Karlsen det der er den morsomste kritikken jeg har lest noen gang, FY SØREN ASZ FOR EN DÅRLIG SERIE TERNINGKAST FEM LIXOM!!  HAHAHHAAHA!!!

 • Anonym

  slettet pga doppeltpost pga verifiseringstull

 • Anonym

  SO2 …er den  allerdere begynt? hvilken kanal? NÅR???
   

 • Husker jeg så noen i kommentarfeltet her nevne at Robb bare het det og at det ikke var en forkortelse, men i denne boka, altså A Clash of Kings, sier faktisk Catelyn selv kong Robert når hun møter Renly. Og nei, hun snakker ikke om Robert Baratheon. Hun sier det når hun retter på noen når de sier lord av Winterfell og ikke konge. Så da regner jeg med at det er en forkortelse likevel.

  • ja men det er 2 personer Robert Baratheon som var konge og Robb Stark som er sønnen til Catelyn og lord of Winterfell men han kaller seg selv king in the North..

   • Jeg er fullstendig klar over det. Hadde du lest hva jeg skreiv så var det snakk om Robb, ikke Robert. Dette stod i andre boka, og det var snakk om Robb, kongen i nord, ikke kongen over hele Westeros. Da sa Catelyn Robert istedet for Robb, men det er også første gangen jeg har sett at han har blitt omtalt som Robert.

 • Er dette en serie for oss over 30? Er det på det nivået?

  • Det vil jeg nok si ja. Det kommer selvfølgelig an på personen, men jeg generelt sett ville jeg ikke sagt at den egner seg for de under 18.

   • Siri Johansen

    Jeg ville satt aldersgrensen til 15 år… Med det så mener jeg å si at andelen folk som kan ha glede av serien blant de som er over 18, ikke er større enn de som er mellom 15 og 18. Dagens ungdom er ikke så lite eksponert for tv og film som tidligere.

    • Det er ikke bare pga det visuelle at det settes aldersgrenser på film og tv-serier, men også på forståelsen av hva som faktisk foregår. Noen er jo selvfølgelig mer modne enn andre, mens andre ligger litt etter. Så generelt sett vil jeg si 18 jo, selv om det nok burde være noen unntak.

  • Jeg er 63, og jeg tekster serien og nyter hvert øyeblikk. Så mitt svar er ja. 

 • Fantastisk.  Helt hekta.

 • Der Insider

 • FANTASI 01

 • FANTASI 01