Skuleåret startar dårleg for high school-eleven Lola (Miley Cyrus) – populært kalla LOL – då ho vert dumpa av sin heite kjærast. Men plutseleg – ut av det blå – visar det seg at Kyle (Douglas Booth), hennar beste venn, har eit veldig godt auge til ho. Oh, the drama!

Og det vert ikkje betre av at mora hennar (Demi Moore) finn dagboka hennar, og det akkurat i tide til å potensielt avlyse skuleturen til Paris. Åh, nei! Og så chattar folk på Facebook. Mykje.

Remake – med same regissør

LOL er ein remake av ein prisbelønt fransk ungdomsfilm med same namn frå 2008. Denne har eg ikkje sett, men traileren avslører at vitsane og situasjonane ser ut til å vere mykje det same. Det er like vel ein merkbar skilnad: Eg lo fleire gongar av den fire år gamle traileren som eg gjorde av heile 2012-filmen.

Den andre store skilnaden: alle i den amerikanske versjonen er latterleg pene. Det merkelegaste er at desse to filmane har same regissør – Lisa Azuelos.

Som ei parfymereklame

Heile filmen har fått eit slør av parfymereklame over seg, med veldig planlagt lyssetjing på ansiktstrekk som er så skarpe at ein kan skjere ost på det. Det er tydelegvis meir enn språklege bileter som har blitt vekke i omsetjinga frå fransk.

Frå filmens Gilmore Girls-del (Foto: Scanbox).

Den opphavlege LOL kjennest ut som den har gått gjennom ein slags fabrikkprosess i amerikanske filmbransjen. I staden for å caste dei snappy tenåringane med komisk timing som denne filmen openbart treng, har dei utelukkande gått for kjempevakre 20-åringar med karisma som ein uimpregnert treplanke. Dette selgjer sikkert filmen hjå det dei reknar som å vere målgruppa, men det er ikkje nok til å selgje filmen som film.

…Og så må me ha Facebook og sånn

Sidan me trass alt er i 2012, er óg sosiale medier ein naturleg del av kvardagen til ungdommane, så ein del av dialogane foregår naturleg nok på Facebook. Heilt greit, ein del av skodespelarferdigheitene vart faktisk sterkare når profilbiletet må gjere arbeidet for dei.

Filmens drivast fram av korte, nesten sketsje-aktige scener, som raskt og hemningslaust hoppar til neste situasjon – gjerne ispeidd litt musikk. Rytma i filmen vert sterkt påverka av klippinga, og berre tidvis fungerar overgangane mellom fleire scener. Men i all hovudsak vert både humoren og tristheita me pensar innom for raskt forbigått, og dermed får ingen av kjenslene rot i meg.

Dersom dette er fortsetjinga av remake-trenden som i den siste tida har ruska over Hollywood, så er det berre å gløyme meg. Let me in, ja. Girl with the dragon tattoo, ja. LOL, nei.

Om FILMEN

LOL
 • LOL
 • Slippdato: 01.06.2012
 • Regi: Lisa Azuelos
 • Utgiver: Scanbox
 • Sjanger: Drama, Komedie

 • Ingen bombe dette her. Aner ikke hvor mange ganger jeg har sett variasjoner av dette plottet. Aner heller ikke hvorfor jeg fortsetter å se slike filmer.

 • Hodegjerne tjente like mye på 4 saler i america som LOL tjente på 104 saler i america.

  • Det bør dog presiserast at Lionsgate valde å køyre opningshelg same helg som The Avengers, ein film som har blåst det meste ut av vatnet.

   Dog, at LOL har «Box Office Flop» som keyword på IMDb er jo beskrivande nok (sjølv om den delar den statusen med td. Shawshank Redemption).

 • Denne har eg venta på :—)

 • Jeg skjønner det liksom blir et ordspill… men hvis man heter «Lola», er det ikke da et tegn på eksepsjonell latskap å bli kalt «Lol»? Holder for øvrig mulighetene åpne for at jeg fokuserer på feil ting. 

  • Anonym

   To stavelser er litt for mye for late amerikanere, så der må absolutt alt ned i én stavelse, selv om det bare innebærer å droppe én bokstav.

   • Ikkje ver for fordomsfulle her, de må hugse at både Lola og LOL-namnet kjem frå den franske filmen 😉

 • Jeg sier meg helt enig i anmeldelsen og bra skrevet!
  Som du sier du er ikke akkurat målgruppa… Den finner du i høyeste grad i Oslo sentrum som i disse dager er innvadert av hylende ‘Dustbin Bieber’ zombies…

 • >Mykje Facebook, mykje tomprat og mykje Miley Cyrus… «LOL» er litt som kommersiell radio.

  Evt dagens P3.

  • Neo

   Samt musikksmaken til kidsa/Bugge, så traff du spikeren på hodet der.

 • Neo

  Ikke bare er LOL navnet på filmen, det er også betegnelsen på resultatet.

  • Neo

   Forøvrig klarer jeg nesten ikke vente på anmeldelsen av Prometheus, som forhåpentligvis kommer i morgen her på FP?

   • Martin Aas

    Det kommer anmeldelse i morgen tidlig ja 🙂

    • Neo

     Aiai, da er det bare å glede seg. Har billetter klare i 3D på fredag, men må ha min dose med filmpolitianmeldelse først! 

     Er det Birger som har tatt for seg anmeldelsen tro? Han er jo en science fiction elsker såvidt jeg vet 😛

     • Jepp, det er Birger. Noko som er litt synd (fordi me andre har óg veldig, veldig lyst til å sjå den).

 • jeg greier ikke lese nynorsk, jeg.

  miley cyrus har for øvrig bursdag 23. november og blir 20 år i år.

 • Jeg må nok på kino med lillesøstra mi.
  Bursdags gaven ho ønsket seg var kino med meg på «LOL»
  Jeje. Tror jeg har sett værre filmer..

 • hvorfor fikk den to?! den burde ikke ha fått mer enn en av seks! LOL-filmen i Frankrike er veldig bra og den har blitt en del av den franske ungdomskulturen. Jeg trodde bokstavelig talt at jeg skulle begynne å grine da jeg så traileren, det er som om de har kopiert alt ord for ord, men de har tatt vekk den franske karismaen, følelsene, dypheten og de gode skuespillerne og byttet det ut med noe amerikansk, dårlig og upersonlig og dårlige skuespillere og da er jo hele poenget med filmen borte.
  LOL er ikke noe aksjonfilm, filmen handler om forholdene mellom personene i alle forskjellige aldersgrupper og selve handlingsforløpet er ikke det viktigste, det er noe Hollywood ikke har forstått og det burde vært ulovlig å gjøre slikt!

  • Igjen – eg har ikkje faktisk sett den franske, men det du skriv om det forsterkar inntrykket eg har fått. Eg trur forresten eg vert nødt til å sjå den opphavelege no, spesielt etter den varme anbefalinga di!

 • Anne Loddesol

  det er kun en grunn til at denne filmen skal ses: douglas booth. han var fantastisk i worried about the boy, og siden han nå har fått rolle i romeo og juliet sammen med hailee steinfeld (som jeg forresten elsker) må jeg jo,som den shakespearenerden jeg er er, få opparbeidet meg et bilde av han/om den kommende versjonen av r+j er noe å glede eller grue seg til. selv holder jeg en knapp på det siste, er litt i overkant glad i gode gamle baz lurhmans film  og har vell ikke sett noe fryktelig nevneverdig av carlo carlei (+ julian fellowes har en hang til klisjeer hihi).  
  jaja, kino er nå morsomt uansett og dessuten har jeg ikke veldig mye valg, blir liksom tvunget med av lille  10årige kusine, som veldig gjerne vil gå på kino med kusina si… blir sikkert koselig det og c:

  • Tanja Wetterstedt

   Douglas Booth har, om mulig, en verre hentesveis enn Donald Trump.