En munnrapp afroamerikaner, en hvit kis kjipere enn norskeksamen, heftige sci fi-våpen, sprø gadgets, tørre vitser, artige actionsekvenser og MASSE romvesener?

De svartkledde herrene i Men in Black 3 serverer en heftig og underholdende film om tidsreiser og vennskap.

Fortid og fremtid

Selv etter 14 år som partnere er ikke Agent J (Will Smith) og Agent K (Tommy Lee Jones) blitt særlig godt kjent. Sistnevnte snakker ikke, og førstnevnte har skjønt at han ikke skal spørre.

En dag forsvinner K i løse lufta. J må ikke bare løse mysteriet og redde planeten (og menneskeheten) – alle årene med stillhet har en forklaring, en dramatisk forklaring.

Saken tar J til 60-tallet hvor han i ren Tilbake til fremtiden 2-stil må forsøke å rette på fortiden for å redde fremtiden.

Kulturkrasj

Forviklinger og misforståelser er morsomt, Will Smith får meg til å både le og gispe. Problemene som oppstår når en velkledd afroamerikaner ramler inn i et samfunn som fortsatt bærer preg av forskjellsbehandling mellom hvite og svarte brukes smart.

Det er i dag lattervekkende å se hvordan Agent J reagerer når to rasistiske (hvite) politimenn stopper han i ”for fine klær og for fin bil”.

TOPP 5: Menn i svart – sjekk lista her

(anmeldelsen fortsetter under bildene)

Men in Black 3. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
– Se inn i denne, du er nå en frosk.
Men in Black 3. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Filmen er preget av høy produksjonskvalitet.


Skildringen av New York og den amerikanske østkysten i 1969 er godt gjennomført, men betyr lite for filmopplevelsen. Det skjer så mye i løpet av filmens 1 timer og 45 minutter at du ikke har mye tid til å dvele.

En scene fra Andy Warhols berømte studio The Factory mesker seg i popkulturelle referanser og vitser før romvesenene skaper god action.

På tidsreisen møter Agent J også sin fremtidige partner. Den unge Agent K spilles av Josh Brolin, som på sin måte spiller en helt annen type figur. I motsetning til 2012-utgaven er Brolins agentfigur både morsom og snakkesalig.

Will Smith: – Innspillingen var som en skolegjenforening | Se videointervjuet her

Kontrasten mellom Brolin og Le Jones’ figurer er et flott grep som gir meg en nærmere forståelse av den kompliserte bakhistorien til Agent K.

God skurk

Sjefsskurken, Boris the Animal, spilles overraskende nok av Jemaine Clement (kjent fra The Flight of the Concords), han gjør en knallgod jobb også. Overraskende er det fordi stemmen i filmen (resten av figuren er stort sett digitalt animert) er så langt unna den forsiktige fremtoningen han er kjent for.

(anmeldelsen fortsetter under bildet)

Men in Black 3. (Foto: The Walt Disney Company Nordic)
Josh Brolin (venstre) spiller den unge Agent K i Men in Black 3. (Alle foto: The Walt Disney Company Nordic)

Selv om det er mye ”eye-candy” i Men in Black 3 er det manuset og skuespillerne som leverer humoren.

Hele filmen viser at Men in Black 3 flyter på mange rike historier, med materiale nok til flere titalls filmer. Ender tredje film i serien opp med å bli med publikumssuksess lik forgjengerne kan jeg garantere at det kommer flere filmer. Og det håper jeg det gjør.

Om FILMEN

Men in Black 3
 • Men in Black 3
 • Slippdato: 25.05.2012
 • Regi: Barry Sonnenfeld
 • Utgiver: The Walt Disney Company Nordic
 • Sjanger: Action, Komedie, Sci-fi

 • Da kommer UFO observasjonene til å følge tett opptil som vanlig 🙂 
  Om ikke alle er opptatt av Mayaer og Sosialister, det ville vært litt synd, er søtere med selverklærte alienbabyer enn dommedag og politikk. 

  • Haha, ja. Sånn var det vel med X-Files også. Husker det var mange som snakket om at det aldri har vært «observert» så mange UFO-er som da den serien gikk :p

 • Truls Johnsen

  Positivt! Takk for anmeldelsen.
  Var spent på mottakelsen av denne.. Er generelt skeptisk til oppfølgere, bra at vi får en som funker! 🙂

 • Anonym

  Dersom alle steder finnes akkurat nå må også alle tider finnes akkurat her fordi tid og sted er knyttet sammen.  Tid måler man i avstand og avstand måler man i tid.  Dette er litt artige filosofiske betraktninger som passer fint til denne filmen…

  • Anonym

   Tid er knyttet til universet som en egen dimensjon, og henger sammen med det som er rommet er laget av, altså energi som skifter form og forskjellige typer masse (materie, anti-materie og mørk materie) i mer eller mindre equilibrium. Alt som eksisterer av masse, eksisterer altså slik det er akkurat nå, ikke slik det eksisterte for 500 millioner år siden. Hvis du skulle foreta en tidsreise, ville du miste alle atomer i deg som er resirkulerte, dvs alle. avhengig av hvor langt tilbake i tid du drar. En viss andel atomer av deg som dro tilbake for å se på dinosaurene, tilhørte dinosaurene før de ble en del av deg, og ville dermed forsvinne på veien tilbake i tid. Tid og sted har ikke noe med hverandre å gjøre i den forstand du tenker på, men overalt der det er masse, må det også eksistere tid som en fjerde dimensjon. Tiden er flytende, men konstant slik energi-forflytning er det, og kan ikke manipuleres. 🙂

   • Anonym

    Dette er nå litt omdiskutert.
    Masse forflytter seg konstant over tid og alternative hendelser fra før, det finnes intet vakuum fordi det konstant dukker opp materie og forsvinner materier som ikke skulle vært der / skulle vært der.Derimot er det vel heller tvilsomt om «tidsreise» utenom det som allerede eksisterer på kvante-nivå i latterlig korte tidsrom er mulig.

    • Anonym

     Helt rikitg – på kvantenivå skjer det underlige ting med masse, og det er sant at det ikke finnes vakuum (fullstendig tomt rom), fordi at masse spontant oppstår som følge av den kosmiske bakgrunns-strålingen (WMP). Men, selv om masse KAN være to steder samtidig, betyr ikke det at det nødvendigvis vil være det i en gitt situasjon, f. eks. ved en tidsreise. Masse kan heller ikke være del av to bestandigheter samtidig, f. eks. kan ikke samme atom-karbon befinne seg i to forskjellige diamanter på én gang. Skjønner? 🙂 

     • Anonym

      karbon-atom, mente jeg selvfølgelig. 🙂

 • Dette er veldig lovende. Skal på førpremieren i Colosseum. Så med denne anmeldelsen i bakhodet er forventningene skrudd til værs.

 • Anonym

  Begynner nesten å glede meg til denne nå, det sies at den er mye bedre enn MIB 2, og det er jo lovende. Litt skuffa over at Frank ikke er med, Frank er kul. 😉

 • Filmen var fornøyelig nok den. Ikke så mange latterbrøl, men satt og humret godt flere ganger i løpet av filmen. Men jeg blir mer og mer overbevist om at 3D bare er en hype. Riktignok er det et par artige shots, men 3D-brillene er til mer distraksjon enn glede.
  Historiemessig fungerer hele filmen ganske greit. Skuespillerne fungerer bra sammen, og det er lett å tro på Brolin som en ung Tommy Lee Jones. Alt i alt koste jeg meg ganske bra, men jeg ville kanskje trukket den 5’ern ned til en 4.

 • Så den i forgårs, Helt fabelaktig selvom filmen kostet 120 kr.

 • Serr,filmen er jo helt konge. Alle MIB filmer er legendariske! Will+Tommy er jo en umåtelig blanding som rett og slett bare fortjener en 6er, kansje ikke denne men de 2 første seriøst! Det er akkurat som å gi Inception og The Dark Knight og Gudfaren 5!!!!

 • Anonym

  Er film-fantastast, men har en svakhet overfor sci-fi, mystery og fantasy da jeg elsker ting som pirrer fantasien.
  Hadde nytelsen av å se filmen på lørdag og må si det var en stor opptur fra MiB 2 som jeg ikke hadde store sansen for ( trass i helt OK underholdningsverdi, misforstå meg rett ).
  Det var kos fra start til slutt og har ikke så mye å legge til i forhold til anmeldelsen, men anbefaler denne i 2D for de fleste. Den er ikke ekte 3D, men de gjør et par bra forsøk på å utnytte teknologien og jeg irriterer meg ikke over 3D fra før av.De få gangene det var litt fancy effekter fungerte det bra og ga et lite pluss uten at det brøt med opplevelsen for min del, var pluss for meg. Men så er jeg 3D – elsker.