– Når de ryktene begynte på noen amerikanske nettsider så var det ikke aktuelt med Game of Thrones, fortalte Kristofer Hivju på talkshowet Lindmo fredag kveld.

De siste ukene har en rekke medier i både inn og utland spådd nordmannen som en het kandidat til en rolle en den ekstremt populære fantasyserien.

– Etterhvert som ryktene begynte å svirre, begynte castingagentene (til serien, journ.anm.) å lure på hvem denne fyren var. Min agent pushet på, og så fikk jeg en audition, fortsatte han. Med sitt villstyrlige røde hår og skjegg har Hivju et distinkt utseende, Filmpolitiets redaksjon mener han kan passe i rollen som Tormund Giantsbane eller Edmure Tully.

VIDEO: – Eg håper dei treng villmenn ¦ Filmbonanza fulgte Hivju i Hollywood

– I går (torsdag journ.anm.) var jeg på audition, og for to timer siden kom telefonen om at jeg er videre til neste runde.

Hvilken figur tror du Hivju har vært på audition for? Legg inn din kommentar nederst i saken.

– Genial skuespiller
Will Smith hadde en videohilsen til Kristoffer Hivju i kvelden utgave av Lindmo. (Foto: NRK)
Will Smith hadde en videohilsen til Kristofer Hivju i kveldens utgave av Lindmo. (Foto: NRK)

Han og en rekke andre norske skuespillere prøve seg i den amerikanske filmbransjen med nyinnspillingen av The Thing i fjor. I vår har Hivju vært i USA for å spille inn Will Smith-prosjektet After Earth.

NETT-TV: Se Lindmo-sendingen her

Mens vikingutseendet har gitt Hivju flere roller, var det ikke aktuelt for Smith å la den rødhårete nordmannen beholde den ville looken.

– Da jeg kom til Philadelphia for å gjøre After Earth, sa det første mennesket jeg møtte at håret måtte av – etter to dager med forhandlinger kom sjefen selv, Will Smith, på settet og sa: «En tomme, ingen diskusjon».

I en videohilsen som ble spilt av under Lindmo hilste Smith til Hivju og beklaget at håret måtte gå, men la til:

– Han gjorde en fantastisk jobb, en genial skuespiller!

Hvilken figur tror du Hivju har vært på audition for? Legg inn din kommentar under.

 

 • simon balsnes

  Arstan Redbeard, haha

 • Hadde vært spennende med Hivju som Giantsbane. Tror nok det er mest trolig. Edmure Tully burde vel ha blitt introdusert i serien innen nå, men man vet jo aldri.

 • Booya! Dette hadde vært utrolig kult. Game of Thrones er en av mine nye favorittserier, og synes allerede det er stilig at vi har hatt en nordmann med. Jo flere jo bedre. 🙂

 • Sykt bra!

 • Genialt! Det passer bra vettu (: Har fortsatt ikke peiling på hvem jeg mener han kan passe til å spille. Jeg har egentlig ikke sett for meg noen av karakterene i bøkene med rødt, buskete hår og skjegg enda, men for min del passer han ganske godt til å spille en skræling.

  • Skræling?

   • Skræling er det norske ordet for wildlings.

    •  Det er det norrøne ordet for indianere og eskimoer.

   • Wildling ja. Er ikke så begeistra for å blande engelske ord inn i ting jeg skriver på norsk med mindre jeg ikke har noe ord for det på norsk 😉

    • Sær oversettelse, men ok. Foretrekker å lese slikt på engelsk, merker jeg. 😉

  • Og ja, jeg vet at Tully’ene er kjent for det røde håret, men har liksom ikke klart å se de for seg som ginger-rødhårede, men mer rødbrunt, som Catelyn faktisk er i filmen. Men for all del, Hivju er et bra valg til å spille Edmure uansett hva jeg har sett for meg eller ikke (:

 • Anonym

  Det må være Tormund Giantsbane. Iallefall en «wildling» eller «man of the north», sånn som mannen ser ut. Han er ikke helt Tormund Giantsbane, tror han må jobbe med stemmen isåfall (Tormund har dyp røst), men tror han kan bli en herlig utgave av Giantsbane, om ikke 100% etter boka.