Filmpolitiets Kortfilmpris 2012

  • Kveler- Blodtørst
  • Regissør: Torjus Førre Erfjord
  • Prod.år: 2011
  • Format: ProRes
  • Lengde: 4 minutter

Musikkvideoen Blodtørst av Kvelertak, regissert av Torjus Førre Erfjord, gikk seirende ut i Filmpolitiets kortfilmpris 2012!

Prisen, 10.000 kroner og et diplom, ble delt ut under kortfilmfestivalen i Grimstad lørdag kveld til en jublende glad regissør, som takket bandet fra scenen for at han fikk lage video av låta deres.

Brutalt kaos

Den 3’58 lange animerte videoen viser en liten gruppe vikinger som har etegilde og lever det glade liv, men deres voldsomme adferd vekker den mytiske dragen Nidhogg. Dette utløser brutalt kaos og ellevill action fra ende til annen, akkompagnert av Kvelertaks hardtslående musikk.

SE VIDEOEN I TOPPEN AV DENNE SAKEN!

Erfjord lagde filmen i løpet av det siste året som student på høgskolen i Volda, har tegnet den for hånd, og fant handlingen sammen med bandet.

– På grunn av teksten ville de gjerne ha med en drage, Nidhogg, som er noe norrøne greier. Og de har jo et norrønt tema sånn generelt, så det kom litt automatisk, egentlig, sier den ferske prisvinneren.

– Det ble det jo bare å finne en måte å lete opp en litt sånn actionfylt handling rundt vikinger og denne dragen. Vi måtte jobbe visuelt for å få det til å passe med sangen og variasjonene i den, sier Erfjord.

Store framtidshåp

Hva eller hvem inspirerer deg når du arbeider med film?

– Følelser, stemninger og uttrykk fra musikk, filmer, spill og design som jeg liker. Kommer an på prosjektet jeg jobber med.

Kvelertak står bak låta Blodtørst. Fra v. bassist Marvin Nygaard, vokalist Erlend Hjelvik og Vidar Landa. (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix).
Kvelertak står bak låta Blodtørst. Fra v. bassist Marvin Nygaard, vokalist Erlend Hjelvik og Vidar Landa. (Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix).

Fortell om den største utfordringen du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Å spikre deler av storyboardet, og finne et kompromiss mellom det jeg ville ha med og det jeg faktisk ville rekke å lage.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– Da har firmaet mitt, Raindog Studios, vokst til et stort kreativt beist som kverner ut fantastiske animasjonsfilmer i hytt og pine. Om vi har kreativ frihet på egne premisser, og masse arbeid, da er jeg fornøyd, sier Erfjord.

Å vinne Filmpolitiets kortfilmpris 2012 er et godt utgangspunkt!