Fansen var trist da HBO-serien Bored to Death vart kansellert etter tredje sesong. Men etter at ein fransk journalist kom i tale med Ted Danson under ein filmfestival i Monte-Carlo har ryktet om ein film spreidd seg. Representantar for HBO bekrefta i dag at det vert jobba med ein film til Hollywood Reporter.

Med tanke på tidlegare filmprosjekt frå HBO Films skal ein kanskje ikkje vere for optimistisk. Høgst reelle planar om både Carnivale- og Deadwood-filmar vart aldri realisert, og Sex og Singelliv-filmane klarte ikkje å realisere universet frå TV-serien dei var basert på.

Dog, dette er selskapet som står bak både Generation Kill, Band of Brothers og vakre vesle American Splendor, så litt håp er det like vel lov å augne.

I tillegg til å vere forfattar er Jonathan Ames óg ein fantastisk historieforteljar. Her frå The Moth.
Les også: Topp 5: HBO-serier

Bored to Death handlar om forfattaren Jonathan Ames (spela av Jason Schwartzman) som i eit anfall av skrivesperre legg ut ei annonse om «privatdetektiv til leie».

Han får dermed utløp for sin indre film noir-detektiv, saman med sin redaktør George (Ted Danson) og Ray (Zach Galifianakis). Serien er laust basert på den verkelege forfattaren Jonathan Ames sine eigne memoarer.

Om du vil vite kva Filmpolitiet tykkjer om TV-serien kan du lese våre anmeldingar av sesong 1 og sesong 2.

I Noreg vert TV-serien sendt på Canal+ og TV2, tredje sesong har enno ikkje fått lanseringsdato i norsk versjon.

 • Nehk

  Tror egentlig sjansene for at filmen faktisk blir noe av er små. Det er jo enda bare tidlige samtaler om en mulig film. Krysser fingrene, men har ingen forhåpninger. Overskriften i denne artikkelen foregriper kanskje litt.

  • Litt luremus denne artikkelen ja. Men det er større sjanser for at Bored To Death gjenoppstår i en tv-film enn Deadwood og Carnivale (ikke film, forfatteren av denne blekka fikk det til å virke som at den kommer på kino). 

   Bored To Death har mulighet med casten. Danson kan ta seg fri fra CSI til det, eller få det til å virke med filmingen av serien. Både Galifianakis og Swartzman kan også. Og Jonathan Ames gjør ikke stort om dagen. Serien var i grunn aldri noe fiasko, serien døde rett og slett siden HBO utsatte den for et prøveprosjekt som feilet med å gi den plass på en mandag (fremfor søndag). Dermed gikk den mot ganske tøff konkurranse (selv om HBO er kabel-tv). 

   Problemet med at det aldri ble noe film av Deadwood var både på grunn av skuespillerne og fordi det at Deadwood ville koste for mye til at det var vitsen å lage mer. Samtidig så slutta ikke serien med den beste oppslutningen av seere heller, samme med Bored To Death – Men HBO burde eller er ganske klar over at det er deres feil at BoT endte opp med elendige seertall i sesong 3 (fordi den gikk på mandager). Sesong 1 og 2 gikk veldig bra, og ganske gode seertall for å være komedie, større enn f. eks Veep og Girls som er fornyet for nye sesonger i vår. Carnivale som Deadwood, tiltross for mye promotering falt veldig mye i seertallene. Og slikt gjør ikke HBO akkurat villig til å satse på mer, enten i form av tv-film eller ny sesong. 

 • Quack_Practice

  Faen, er den kansellert? Kjipt! En av de kulere seriene som har kommet fra USA de siste årene (sammen med Eastbound & Down)