Bare en gærning kan lage en film som Abraham Lincoln: Vampire Hunter.

Regissør Timur Bekmambetov har vist tidligere at hodet hans er skrudd på litt annerledes, og gir oss ytterligere bevis på det her. Heldigvis!

Dette er en spektakulær og overdådig effektfest, der subtilt fintføleri må finne seg i å bli trampet ned av vill vampyraction med mye digitalt blod.

Et mesterverk er det kanskje ikke, men Bekmambetov gjør sitt beste for å underholde!

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Bekmambetovs Hollywood-debut, Wanted!

Tørster etter hevn

Dette er en historisk unøyaktig skildring av USAs 16. president, diktet opp av forfatter Seth Grahame-Smith.

Filmen forteller hvordan Abe som gutt mister moren i et vampyrangrep. Som ung mann (Benjamin Walker) tørster han etter hevn, og får hjelp av Henry Sturgess (Dominic Cooper) til å bli vampyrjeger.

Samtidig vekkes hans politiske engasjement, og som president skal hans to verdener kollidere, midt under den amerikanske borgerkrigen.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Vill vampyraction i Abraham Lincoln Vampire Hunter (Foto: 20th Century Fox).
Vill vampyraction i Abraham Lincoln Vampire Hunter (Foto: 20th Century Fox).
Stort og uoversiktlig

Jeg synes vampyrer kler 1800-tallet, noe vi har sett før, både i Dracula, True Blood og En vampyrs bekjennelser.

De passer inn i et stort og uoversiktlig samfunn, der de har alle muligheter til å gjemme seg vekk og bedrive sin bokstavelig talt lysskye virksomhet.

Dette bakteppets gamle preg står i sterk kontrast til filmens hypermoderne fortellerteknikker, men det fungerer som et moderne eventyr, tuftet på gamle elementer.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av Bekmambetovs Day Watch!

Lekende filmspråk

Timur Bekmambetov er ikke fremmed for vampyraction. Hjemme i Russland lagde han de overdådige filmene Night Watch og Day Watch før han eksporterte seg til Hollywood.

Han fortsetter i samme spor her, og benytter seg av et lekende filmspråk med gravitasjonsfornektende stunts og store mengder digitalt blod.

Han er kanskje ingen subtil filmskaper, han slår som en hammer, men er i det minste sjelden kjedelig!

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Dagjobben til Abe L i Abraham Lincoln Vampire Hunter (Foto: 20th Century Fox).
Dagjobben til Abe L i Abraham Lincoln Vampire Hunter (Foto: 20th Century Fox).
Morsomt tull

Benjamin Walker imponerer meg i hovedrollen.

Det kunne fort ha blitt parodisk å spille Abraham Lincoln som vampyrjeger, men sympatiske Walker (for øvrig Meryl Streeps svigersønn) gjennomfører rollen med verdighet, og har kvaliteter som i blant minner om en yngre Liam Neeson. Og han spilte faktisk en ung versjon av Neesons hovedrolle i Kinsey.

Men tro nå ikke at jeg kaller dette en verdig film. Dette er tull fra start til slutt. Men Abraham Lincoln: Vampire Hunter er morsomt tull, og slett ikke det verste å kaste bort et par sommertimer på.

Filmen har premiere 4. juli!

Om FILMEN

Abraham Lincoln: Vampire Hunter
 • Abraham Lincoln: Vampire Hunter
 • Slippdato: 04.07.2012
 • Regi: Timur Bekmambetov
 • Utgiver: Twentieth Century Fox Norway
 • Sjanger: Action, Skrekk

 • Det er jo godt å høre at det er underholdende. Kanskje jeg skal ta meg en tur på kino og se den.

 • Stoler på Briger! kino i kveld!

 • Likte veldig godt boka, så det blir nok ein tur på kino 🙂

 • Jeg har tro på denne filmen. Hjernedød underholdning er knall midt på sommeren:D 

  • Veldig Enig! Føler at «hjernedød underholdning» er definisjonen av en sommerfilm 🙂

 • Dette kan bli bra. Gleder meg mer og mer til rebooten av Van Helsing med Tom Cruise!

 • Gleder meg til Obama the zombie slayer!

 • Erik Furulund

  Abe Lincoln Vamp Hunter.

  Jeg lo jeg. Lo høyt å. Men aldri på de stedene regisøren ville att jeg skulle le.

  En film som heter Abraham Lincoln Vampire Hunter burde ha noe mer enn ufrivillig komikk i seg.
  Riktignok er det mange gode action sekvenser og slo-mo øksehogg som behager øyet, men det faller litt i fisk når den kreative blodspruten blir etterfulgt av lange, kjedelige og rett frem dårlige  scener. Det er her manuset er på sitt verste. Stivt spill, plothull og beint fram pinlige avleveringer av oppkonstruert 1800 talls lingo. Her burde noen ha grepet inn å fått praten til å flyte litt bedre. Jeg måtte flere ganger ta av meg 3D brillene mine og klø meg i huet og gremmes, for dette var formiddags tv verdig.

  *Spoiler Alerts ( Sort Of )

  Lincoln hater vampyrer, men får til stadighet spørsmål om han ikke har lyst å bli en allikevel, slik att han kan drepe blodsugere inn i evigheten. Fat chance.

  i en scene forteller Abe til kona si, Mary Todd, att hun må dra avgårde. Neste scene forteller Mary Todd att hun  må dra avgårde. helt meningsløst og bortkastet tid.

  Mary Todd vet mer om kuler og krutt enn de skjeggete generalene ved fronten.

  Abe Lincoln sender kona si til fronten! Hvor det kryr av vampyrer og regner kuler. Dette er riktignok en tøysefilm, men det får være grenser. når det attpåtill ikke er humor inne i bildet, så forventer jeg mer.

  Kun Abraham eldes, og det får meg til å tro att alle han kjenner er vampyrer.

  Setdesignen ser altfor ny ut og universet de opperer i ser ikke «levd» nok ut. Ingenting er slitt og alt er litt for ryddig.

  Dette faller vel for noen som flisespikkeri, men når man kjeder seg i en kinosal så legger man fort merke til alt som er feil.
  Og dette er er småfeil som ødelegger filmen for min del.

  Abraham Lincoln Vampire hunter, smak litt på tittelen. Den holder ikke hva den lover og er ikke verdt de 130 kronene jeg la igjen.

  Ser frem til å se hva Tommy Wirkola får til med Hans & Grete Witchhunters. Der kommer nok humor , horror og kvesting til en mer fullkommen symbiose enn det Timur Bekmambetov har fått til med Abe.

 • Joda «Erik F» Du har helt rett med den oppdiktede historien, Men Måten regissøren fikk alt dette med vampyrer til å passe inn i historien var helt utrolig. Dette er rett og slett en brilliant film so få hadde fått til å funke, med snakk om presidenter og god gammeldags «amerikansk stolthet» Denne personen som skrev for «filmpolitiet» har vært uverdig og unøyakt til å skrive om denne filmen, det var en god historie veldig bra effekter.  Dette har jeg sett flere steder blitt kalt «overraskelsen av 2012» og det at du sier «tull fra start til slutt» det var det særdeles ikke. Dette er ikke en komedie, dette er en action/eventyr film som overgikk mine forventninger. jeg gir den 4/5 fordi «adam» og søsteren døde på en veldig monoton metode. Det at dere ikke greier å se i de små detaljene er det jeg skulle minst forventet av det norske folk. skamme dere.