Med The Hunger Games som ein av årets mest populære ungdomsfilmar, er det ikkje rart at fleire vil kaste seg på bølgja (ikkje ulikt Eragon og Det gylne kompasset i tida etter Ringenes Herre tok av).

Samanlikningane mellom Battle Royale og Hunger Games har vore mange – både fortjente og ufortjente – men at den overfladisk sett kan likne er det liten tvil om: Ei dystopisk verd der born – for ulike grunnar – vert satt i kamp mot kvarandre.

Ifølgje L.A. Times ynskjer CW (CBS og Warner Brothers samarbeidsnettverk) å lage ein TV-serie basert på den japanske filmen.

The Hunger Games: Jennifer Lawrence er en perfekt heltinne!

TV-serier i kjølvatnet av filmar

CW valgte vekk ein liknande TV-pilot tidlegare i år, serien The Selection, som handlar om ei jente som vert valgt til ei liknande konkurranse frå eit lotteri. No kan det altså verke som dei vil gå for eit liknande prosjekt.

The Hunger Games (Foto: Lionsgate).
Katniss Everdeen i The Hunger Games skaper pengestrømmen, og bransjen følgjer etter (Foto: Lionsgate).
Ein amerikansk Battle Royale-remake var på teiknebrettet i fleire år, allereie før The Hunger Games var skriven, men etter filmen kom tidlegare i år vart alle planar skrinlagde. Men TV-serier verkar å vere ei løysing som fleire har gått for.

Håpet er nok at denne skal få det same boosten som The Vampire Diaries fekk, eit anna prosjekt som starta som ein kansellert film (på grunn av Twilight), men fekk suksess som TV-serie (i kjølvatnet av Twilight).

CW er ikkje dei einaste som vil kapitalisere på denne bølgja, Anchor Bay – distributøren til Battle Royale i USA – gav ut Blu-Rayen til Battle Royale II: Requiem like før The Hunger Games-premiera.

For øvrig, om du har sett Battle Royale og er interessert i meir, hald deg unna oppfølgjaren – den syg.

Les også: Topp 5: Overlevelsesfilmer

Får me sjå vald som dette på amerikansk TV, mon tru? (Foto: Arthaus)
Får me sjå vald som dette på amerikansk TV, mon tru? (Foto: Arthaus)
Ikkje fastlagd enno

Det største hinderet i vegen for denne filmen verkar for tida å vere forfattar Koushun Takami, som skreiv den opprinnelege romanen som filmen er basert på. I følgje japansk lov må han godkjenne alle prosjekt basert på sine verk.

Spørsmålet er vel framleis om ein eventuell TV-serie klarar å halde på den mørke, dystre stemninga frå filmen. Det ville overraske meg stort om valden vert like framheva, men dersom temaet vert behandla med respekt bør det vere mogeleg å få noko underhaldande ut av det.

Men uansett kva kanalen – som blant anna står bak Gossip Girl og Supernatural – kjem fram til, vil det nok bli møtt av ekstra kritiske blikk frå BR-fansen.

Hunger Games eller Battle Royale? Kva velgjer du?

 • Battle Royal uten tvil! Har lest boken også. Den er veldig bra! Filmen er forholdsvis kort i forhold, så i den er det mye å hente. Hadde heller håpet på en japansk tv-serie enn amerikansk da…

 • PeterIcedale

  Jeg har ikke sett eller lest «Hunger Games» av 
  Suzanne Collins, men det først som slo meg var hvor likt dette premisset var «Battle Royal» og  til en viss grad filmen «Running Man» Nå oppgir 
  Suzanne Collins i følge wikipedia at hun ikke viste om Battle Royal, men for meg vil alltid Hunger Games være en kopi for «young adults» og Battle Royal vil være orignalen.

  tl;dr
  Hunger Games er en kopi av Battle Royal.

  • Filmen «Running Man» var ganske ille. Men historien «Running Man» (som filmen fikk sin tittel, men dessverre ikke et snev av innhold fra) av Stephen King dreier seg om mye av det samme, ja. Gameshow med livet på spill.
   Men hvis man virkelig skal tilbake til forbilder til både «Hunger games» og «Battle Royal», så sjekk ut den fantastiske «The Long Walk» av Stephen King. Barna dreper riktignok ikke hverandre, men avlives av arrangørene underveis.  

   • PeterIcedale

    Enig at filmen ikke var spesielt god, var ikke klar over Stephen King bøkene, takk for tipset.

  • Hvis du leser bøkene skjønner du at det ikke er så likt som du kanskje tror 😉

 • En TV-serie er kanskje ikke så dumt. Min erfaring tilsier at man ofte kan «dra det litt lenger» i en TV-serie enn i en film, hvor man gjerne vil ha så lav aldersgrense som overhode mulig. CW er heller ikke de dårligste til å lage TV-serier.

 • Kaithlyn

  CW ser ut til å ha god dreis på drama serier, men det ser magert ut på action fronten. Battle Royale er så absolutt full av action. Jeg tror jeg heller hadde foretrukket om det var HBO som stod bak det, om det absolutt skal lages en slik serie og den absolutt skal lages av et amerikansk selskap. Men en slik japansk produksjon kunne absolutt vært mer interessant. Men som vi ser, konseptet som ligger til grunn her er ikke noe som krever at man må basere det på en eksisterende historie, det er liten nok dekkning på dette feltet til at man kunne laget en ny og egen serie med en ny historie.

 • Vel  Koushun Takami har sakt ganske tydelig at han er veldig kresen på hvem han vil skal lage serien så jeg ser på dette som lite sansynlig men…

 • Brytryne

  Uffda, dette lover ikke bra.

 • Jeg vil ikke velge mellom Battle Royale og The Hunger Games. Selv om det er en viss likhet mellom temaet i begge filmene/bøkene, så er historiene likevel ikke så like som folk kanskje tror.

 • The CW sin målgruppe er 16-34 år, fortrinnsvis kvinner. Volden vil tvilsomt gå lenger enn hva man ser i deres andre serier (Nikita, The Vampire Diaries).

  CW er som annonsekanaler flest noen som lager serier mer skreddersydd annonsører enn publikums ønsker.

  Skal man ha heftig og usensurert action må man nok heller håpe på Starz (Spartacus), HBO (True Blood, Game of Thrones osv) eller Showtime (The Borgias).

  Eventuelt AMC (The Walking Dead, Breaking Bad), selv om de begrenser seg noe mer.  🙂

 • Den filmen er kjempebra! Jeg synes ikke noe om at amerikanerne skal lage en TV-serie ut av den, da må de hvertfall satse stort slik som True Blood og Spartacus feks. Japanerne, asianere generelt, er myyye bedre på slike ting/denne sjangren enn andre. The Hunger Games er jo et eksemplar på det: det er stor forskjell mellom den og Battle Royal (ang. vold osv.)! Battle Royal har jo også en etterfølger, men som ikke var like bra som den første.

  Jeg håper på en serie, men det kan nok bli vanskelig å få til…