Ivar Nikolai Fallet i en episode av Filmjunkiene. (Foto: Filmjunkiene)
Filmjunkiene blander ofte fiksjon og fakta, og bruker mange virkemidler for å gjøre anmeldelsene litt uforutsigbare. Her ser Ivar filmen «Yor, the Hunter from the Future» i episode 31. (Foto: Filmjunkiene)

– Det er en serie hvor vi i hovedsak har fokus på B-film, exploitation og undergrunnsfilm – filmer som ikke får mye oppmerksomhet, forteller Ivar Nikolai Fallet til Filmpolitiet.

Sammen med Aleksander U. Serigstad står de bak nettserien Filmjunkiene, hvor de anmelder filmene andre kaster i søpla. Ideen til serien kom da Aleksander oppdaget at det også går an å lage god kvalitetsunderholdning på YouTube.

– Det kom til et punkt der jeg så mer på YouTube enn på TV, og da vi ikke fant noen norske representanter fikk vi lyst til å lage en web-serie der vi anmeldte filmer vi er interesserte i, forteller han.

– En B-film har ofte lave budsjetter, mye lavere enn en typisk Hollywood-film, forklarer de to. – Selve begrepet startet vel med at det var filmene som ble laget på halve budsjettet i studioene på natta, når A-filmene ikke brukte lokalene.

– De er ofte laget på et lavt budsjett, og det er fascinerende å se hva folk får til med lite penger. Det resulterer ofte i «cheesy» skuespillere og effekter. «Cheesy» er forøvrig et ord som beskriver godt det vi driver med, fortsetter Ivar. – Noe som kanskje var kult en gang i tida, men som ikke helt har tålt tidens tann, skyter Aleksander inn.

(hør hele radiointervjuet her)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Trass i beskjedne seertall, serien har vakt internasjonal oppmerksomhet. Filmklipperen Bob Murawski (vant Oscar for Hurt Locker) driver et selskap som spesialiserer seg på å gi ut gamle grindhouse-filmer, et selskap han inntil nylig drev med sønnen til Sylvester Stallone.

– Han så vår episode om An American Hippie in Israel, og ville bruke den som et hemmelig påskeegg i Blu-ray-utgaven av filmen. Vi hoppa i taket nesten, da vi så den eposten.

Filminteressen har også ført til et dokumentarprosjekt om en av norsk films mest obskure rebeller: Bredo Greve.

Tre år er gått siden den første episoden ble lagt ut, og denne sommeren runder duoen 40 episoder.

Vi har fått oss nytt studio i en garasje – så det blir garantert flere episoder utover høsten, forteller de to ekspertene på dårlig film.

Sjekk Filmjunkiene sin YouTube-kanal her. Hva syns du om serien? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet, som du finner under siste episode.

Forresten, her er lenka til første episode av parodiserien Italian Spiderman.

 • brekken

  Antar disse gutta har sett en del av disse filmene: http://judgefudge.net/2012/07/23/topp-20-latterlige-horrortitler/ 😛

  • Nexuscrawler

   Ikke overraskende at de fleste titlene kommer fra Troma productions.

 • Liker konseptet. Endel B-filmer er faktisk så dårlige at de blir bra. På samme måte som at Psy med «Gangnam Style» faktisk er den beste musikkvideoen i 2012 hands down. Gå på YouTube dersom du ikke har sett den.

  Et spørsmål som på en måte er relevant med reportasjen (men egentlig ikke). Finnes det noen streaming/nedlastings tjeneste lik Netflix der ute, som vi i Norge kan bruke? En spotify for film og tv-serier (mest serier som er interessant da. Går jo sååå lang tid før tid kommer over dammen)?

  Jeg vet jo at det finnes metoder å skaffe seg dette som går utenom alle disse tjenestene. Og skal vel ikke prøve å skyve under en stol at da man var yngre var dette måten det ble gjort på. Men da hadde man ikke råd. Slik er det ikke lenger. Og med denne sommeren vi har hatt til nå, kunne man med letthet ha pløyd gjennom et par sesonger med diverse serier.

 • Har leeenge fulgt folka hos http://www.thatguywiththeglasses.com for reviews av både kjente og mindre kjente filmer. Kanskje spesielt Nostalgia Critic.

  Kan også varmt anbefale The Cinema Snob som anmelder ekstremt obskure slasher-shot-on-shiteo filmer og andre merkelige filmer (som E.T. the Porno), hovedsakelig fra 80-tallet. http://www.thecinemasnob.com

  Ønsker disse norske karene lykke til, det er gøy med slike reviews 🙂

 • Arn_Thor

  Når det engang er snakk om å anmelde gamle, dårlige, dårlig-bra eller legendariske filmer må Filmsack nevnes. en passelig regelmessig podcast der en veldig morsom gjeng tar seg god tid til å anmelde og diskutere filmer som The Game, Dazed and Confused, Starcrash, Flash Gordon, Troll 2 og andre folkeskatter. http://filmsack.com Gir de en personlig anbefaling

  •  Troll 2 er vel kåret til den beste dårligste filmen som er laget 😀

 • Kongen av alle B-filmer: The Room!
  Ellers er Mystery Science Theater 3000 et must.

 • Rodilla2

  The Toxic avenger og Surf Nazis must die, er bra «drittfilmer»

 • Zombie flesh eaters 4 e er jo en klassiker:)

 • Jokeren123

  House of 10000 Corpses er den beste horrorfilm ever! 🙂 http://www.imdb.com/title/tt0251736/

 • Liker å se dårlige filmer fra tid til annen. Setter så mye mer pris på de som virkelig er gode:)

 • Få med dere den nyeste episoden her: http://www.youtube.com/watch?v=Fg3FNo4Ihk4 Her blander vi inn en god dose fiksjon, samtidig som vi tar for oss våre Topp 10 Post-apokalyptiske filmer. 🙂 Lista inneholder en god blanding av fornøyelige søppelfilmer, klassikere og høykvalitets b-filmer.