Når Steven Soderbergh lager film om stripping sparer han ikke på kruttet.

Glinsende muskler, dampende heite kropper og deilige mannfolk – Magic Mike vil nok få selv de kaldeste menn og kvinner til å sikle.

Heldigvis er ikke Magic Mike kun en overfladisk film med fine kropper, naken hud og glitrende tangatruser – dette er en film med velskreven dialog og interessante rollefigurer.

Tenner damene

Når den 18 år gamle Adam, spilt av Alex Pettyfer (I Am Number Four), mister collegestipendet sitt flytter han inn på sofaen til storesøsteren som bor Tampa, Florida.

Den tiltaksløse Adam føler seg som et null, helt til han møter Mike Lane (Channing Tatum), en erfaren stripper, som tar Adam inn under sine vinger og skaffer ham en jobb på den lokale strippebula Xquisite.

Det viser seg at Adam er et naturtalent når det kommer til å tenne damene, og han venner seg fort til et nytt liv fullt av penger, jenter og dop.

Channing Tatum er medprodusent for Magic Mike. Filmen og rollefiguren Adam skal være løst basert på Tatums egne dager som stripper da han var ung.

Historien om den uerfarne nykomlingen som viser seg å være et naturtalent er et scenario vi har sett mange ganger før. Selv om det i starten av filmen kan virke sånn, er det imidlertid ikke den historien som fortelles her.

Det er Mike og hans ønske om å komme seg vekk fra livet som strippestjerne for å realisere drømmen om sitt eget møbelsnekkerfirma som er i fokus.

Anmeldelse: Haywire – Soderbergh leverer en god thriller med for lite detaljer.

Channing Tatum og den relativt ukjente Cody Horn spiller godt sammen i Magic Mike. (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
God kjemi på lerretet

Tatum har oppnådd stjernestatus de siste årene, men han har ikke levert veldig imponerende rolleprestasjoner. I 21 Jump Street, som kom på kino 15. juni i år, viste han seg riktignok som en habil komiker og i Magic Mike viser han seg nå som en god skuespiller med mer dybde enn vi har sett tidligere.

Magic Mike kan skryte av et velskrevet manus som gir deg både humor, alvor og en liten dose romantikk.

Filmens beste scener er dialogen mellom Tatum og Cody Horn, som spiller Brooke, søsteren til Adam. Tatum er sjarmerende, morsom og troverdig i rollen som Mike og samspillet mellom ham og Horn er strålende.

De to har god kjemi på lerretet og jeg koser meg med den småertende flørten de har på gang gjennom filmen.

Anmeldelse: 21 Jump Street – God paring av Jonah Hill og Channing Tatum!

Gjør sitt livs rolle

Matthew McConaughey gjør også det som må være hans livs rolle, som Dallas, den sleipe eieren av Xquisite. Med McConaugheys ekstreme behov for å ta av seg skjorta i hver eneste film han spiller i er denne rollen perfekt for ham.

Og han er faktisk ordentlig god for en gangs skyld, Matthew McConaughey. Han spiller overbevisende som ultraselvsikker kvinnebedårer, og skifter mellom å være kompis med gutta og kynisk sjef på troverdig vis.

Jeg vet det er tidlig å si, men jeg kommer ikke til å bli overrasket om det venter en Oscar-nominasjon for beste birolle til McConaughey for hans prestasjon i Magic Mike.

Anmeldelse: The Lincoln Lawyer – Løfter Matthew McConaughey opp fra glemselen.

Matthew McConaughey med det som må være hans drømmerolle i Magic Mike. (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Dro nesten frem dollarseddelen

Med Magic Mike leverer regissør Steven Soderbergh en underholdende film, med et hint av alvor, som både menn og kvinner kommer til å like.

Channing Tatum får vist frem danseferdighetene sine, som de som har sett Step Up vet at er ganske så bra.

Jeg koste meg med Magic Mike, men dette er likevel ikke en film du ser sammen med moren din, for Soderbergh oppsøker de mest avslørende vinkler med kameraet i de heftige strippescenene.

Vi får aldri se for mye i Magic Mike, men det kan nok likevel hende at de nakne mannekroppene blir litt mye for noen.

Selv følte meg som en av de hylende damene som satt på første rad i strippeklubben, og jeg dro nesten frem den ene dollarseddelen jeg har liggende i lommeboka.

Om FILMEN

Magic Mike
 • Magic Mike
 • Slippdato: 20.07.2012
 • Regi: Steven Soderbergh
 • Utgiver: Nick Wechsler Productions
 • Sjanger: Drama, Komedie

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Neo

  Hehe! Kom til å tenke på hvor spennende det hadde vært om vi fikk en kvinneanmeldelse og en manneanmeldelse av denne filmen, også sett på forskjellene 😛 

  Nå har jeg dratt dama mi igjennom alskens skrekkfilmer og ræl jeg vet innerst inne ho vegrer seg litt for å se på, så kanskje det er min tur til å være snill å se denne med ho 😉

  • Når du har sett den selv, så må du komme med din mening i kommentarfeltet. 

   Jeg påstår jo at dette er en film for både menn og kvinner – blir spennende å finne ut om det faktisk stemmer! 😀

   • Neo

    Jeg tviler ikke. Likte traileren godt, og Channing Tatum synes jeg har blitt en svært god skuespiller. Det blir selvsagt en titt 🙂

   • playboy33

    For menn sier du!?.. Nei jeg tviler på at en ordentlig mann med en god dose respekt for seg selv vil se en gjeng med teite tullinger som bare vil vise seg fram nakene og for å «suge» til seg mest mulig oppmersksomhet for så og få musa til en gjeng dumme kåte blåndiner våte som igjen da er fylt med de vanlige klisje rollene for å prøve og gjøre det litt interesangt med dop osv..!? Nei.., for noe dritt.! Den vil selvfølgelig virke på ja nettopp blånde overkåte «norske» kvinnfolk som aldri har fått seg eller opplevd en virkelig mann i livet å ikke gjør noe anet enn og gå rundt å dag drømme om den perfekte mannen som skal en dag helt evneløst dukke opp i livet dems.!

    • Hei playboy33! 

     Du har helt rett, nå for dagen drømmer jeg ganske mye om den perfekte mannen. Han har jeg riktignok vært sammen med i åtte år og vi gifter oss i august. Det blir stas! 🙂

     Men ta en titt på filmen før du dømmer den nord og ned. Jeg mener absolutt at menn kan ha glede av denne filmen så vel som kvinner, både homofile, bifile og heterofile menn med respekt for seg selv.

    • En mann med respekt for seg selv kan sette pris på alle gode filmer, uansett sjanger.

  • Kan to ta en titt på stemmestatistikken til IMDb: 
   http://www.imdb.com/title/tt1915581/ratings
   Per 19. juli er det drøye 8000 stemmer, og mannfolka gir verdier jevnt over ett poeng lavere j.f. damene.

   • Neo

    Men for pokker da, jeg visste ikke at man kunne se stemmestatistikk engang! Takk du 🙂

 • «Matthew McConaughey gjør også det som må være hans livs rolle, som Dallas, den sleipe eieren av Xquisite.»vent til killer joe, sier jeg bare.

  • Ja, den fikk jeg anbefalt i går faktisk! Sjekket ut traileren, og McConaughey ser rimelig tøff ut også der. Deilig å se at han drar seg bort fra fløtepus-stempelet!

 • Skal innrømme at jeg har ventet på denne filmen i månedsvis bare fordi Matt Bomer. Men det som (forhåpentligvis, jeg har jo ikke sett den enda) gir Tatums karakter en stor dose ekstra troverdighet er at dette faktisk en kort stund var jobben hans før han ble skuespiller.

  Ettersom det, som det sies, ikke bare er sixpacks og halvnakne menn, har jeg også tro på at dette er en film man kan ta med kjæresten på. Den har faktisk plot, storyline og damer, også.

  • Har sansen for Matt Bomer. Liker samspillet hans med Tim DeKay i White Collar. Channing Tatum, derimot, har til gode å imponere meg. Men jeg har ikke sett hverken Magic Mike eller 21 Jump Street enda, så jeg skal ikke selge det skinnet ennå.

   • Neo

    Anbefaler 21 Jump Street. Genial film 😛

 • Er det Kevin Nash som står bakerst i truppen der???

  • Stemmer på en prikk! Hadde ærlig talt ikke sett for meg ham i stripperrollen. Men hvem hadde vel?

   • Kan vel ikke, med hånda på hjertet, si at jeg så for meg han i noen som helst slags rolle. Kanskje som muskelberg med dialog bestående av utelukkende one-linere.

    • Han har faktisk hatt en del film- og TV roller de siste årene. Mye body guards og «himself», vel og merke. Rollefiguren hans i Magic Mike heter dessuten, ikke overraskende, Tarzan.

     • Joda. Er forsåvidt klar over det. Men han er bare «Diesel» i mine øyne. Vanskelig å viske ut det fra bevisstheten.

  • Det er det vettu!

 • «Med McConaugheys ekstreme behov for å ta av seg skjorta i hver eneste film han spiller i er denne rollen perfekt for ham.»

 • Jeg hadde ingen planer om å se denne filmen da jeg hørte at den var om mannlige strippere, men når jeg senere har hørt at det er mer til filmen har jeg blitt litt mer interessert. Spesielt når Filmpolitiet gir den en femmer 😉

 • Skuffet…forventet en klassisk kjønnsfokusert anmeldelse der fordømmelsen av det onde patriarkatet lå tykt utenpå.

  🙂

  Med basis i trailer og denne anmeldelse (blant annet) så er den satt på lista over filmer som skal sees.

 • Dette er er sånn film som aldri kunne blitt laget om den var om Kvinner, vi kunne aldri ha sett forbi nakenheten da og du kunne i hvertfall aldri avsluttet anmeldingen med den samme settningen som denne har.

  Personlig kunne jeg ha sett den om den var noe mørkere, jeg liker Soderbergh

  • Hei Arvid! Så bra at du skaper litt debatt, det liker vi. 🙂

   Men jeg synes likevel at filmen absolutt kunne blitt laget selv om det var med kvinner. Det har jo blitt laget film om kvinnelig strippere tidligere. Showgirls er et godt eksempel. Kan også nevne Striptease og Burlesque, selv om de ikke var spesielt bra. Og når det gjelder den småflåsete kommentaren min – du sier jeg ikke kunne avsluttet med en slik kommentar om det var snakk om en kvinnelig stripper. Det er jeg ikke helt enig i. Jeg bare nevner Jessica Albas heftige opptreden i Sin City som ett eksempel. 🙂

   • Du kunne avsluttet med en slik kommentar, men en mannlig skribent/anmelder kunne ikke ha gjort det, det ville virket grisete i de flestes øyne.

    De tre filmene du nevner er ikke akurat Oscar favoritter, de var veldig dårlige filmer som ikke en gang greidde å bli interresente å se på selv med kvinnelig nakenhet, for jeg tror ikke at en film kunne fått 5 på terningen om den hadde like bra historie som Magic Mike men med kvinner istedenfor menn, vel ok kansje den kunne fått heder og ære men folk ville ikke kunne sett forbi nakenheten, det er litt trist at det er kun mannekroppen som er fri til å både være komisk og sexy på samme tid, kvinnekroppen virker bare som om den kan være pornografisk eller fornedrende i folks øyne…

 • PerBobby

  «Magic Mike vil nok få selv de kaldeste menn og kvinner til å sikle.»

  Unnskyld meg, men hvorfor i all verden tror du menn vil sikle over andre menn som stripper?

  • Hei PerBobby! Det er ikke bare kvinner som liker menn, vettu. 🙂 

 • TAE

  Når det er menn som stripper er det sexy, men når det er kvinner som stripper er det ufyselig og undertrykking av kvinner.

  Når skal vi begynne å overse gale rødstrømper som ikke har noen logisksans, men er kun er der for egen interesse.

  • Hei TAE! Sjekk ut hva jeg har svart til Arvid.

  • Der tar du ganske så feil. De aller fleste jenter (håper jeg) synes at mannlige strippere er ekle og litt småkomiske. Jeg skjønner bedre hvorfor menn blir tent av kvinnelige strippere enn kvinner av mannlige strippere, for å si det sånn.
   Menn blir ofte rett og slett alt for feminine når de stripper, og det er veldig usexy.

   • Enig med deg Pia! Jeg synes også ofte det blir komisk og nesten litt flaut med mannlige strippere. Var et par flaue bevegelser og scener i Magic Mike også, hehe.

    • Offda, da tror jeg nok jeg vil se denne filmen hjemme. Er redd det kan være en god del fnising fra fjortisjenter der som kommer til å ødelegge hele stemninga :p

   • TAE tar absolutt ikke feil, med tanke på hvordan mannlige stripping blir mottatt i det offentlige rom sett opp mot kvinner som stripper. Og angående kvinner som synes mannlige strippere er ekle og småkomiske, meget mulig. Det gjorde iallefall ingenting på 90-tallet da chippendales herjet.

    http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/224251/

    • Nå har jeg ikke sett på den filmen, men veldig mange jenter er jo alt for glad i å hyle og skrike, uansett situasjon, så jeg regner med at det er reaksjonen du sikter til. Men jeg tror nok mannlige strippere appellerer mer til middelaldrende, halvfulle kjerringer som er lei av å se mannen sin sitte i sofaen og klø seg bak mens han ser på tv enn noen andre. Og jeg for min del er nok ikke riktig der ennå.

     • Forsåvidt ikke den reaksjonen jeg tenkte på, den er individuell. Men den politisk- og samfunnsmessige reaksjon. Skulle kvinner strippe, er det menneskehandel og utnyttelse. Er det menn så er de ekle og ganske så grisete.

      • Det er sikkert noen som tenker sånn, men helt ærlig har jeg aldri tenkt på den måten. Jeg synes synd på jenter som må ty til stripping hvis de sliter og ikke kan få andre jobber, men de som gjør det fordi de liker det har jeg ingenting imot, og derfor har jeg heller ingenting imot de som ser på.

       • Synd og synd…her er et eksempel for noen år siden som gjør litt skamme på «syndtenkning» , dog fra en annen del av samfunnet;
        http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3359686.ece (nederst, kvinnens kommentar)

        • Nå virker det ikke som at de ikke hadde noe valg da, så det er jo en forskjell der. Pluss at jeg snakket om stripping, ikke prostitusjon 😉

        • Som jeg også poengterte, at var en annen del av samfunnet. Men fremdeles er det mennesker i ytterkantene i samfunnet. Enten som faktisk er det, eller enda oftere er definert som det av samfunnene grunnet samfunnet sin aversjon mot å behandle de som er i bransjen som individer.

         Og selvsagt har de et valg. Det er å frata tenkende mennesker innflytelse over deres eget tankeliv å påstå at de ikke har valg. Man har kanskje ikke så mange valg som man har i dette landet. Men, det er få i verden som har. Men du kan iallefall trygt anta med rimelig stor sikkerhet at mange av de ikke liker «reddende ridder»-tankgang (white knight syndrome).

         Men, det er forsåvidt en annen bit enn det som startet konversjonen i første rekke. Nemlig den ironiske forskjellen på reaksjonene mellom kvinner og menn som stripper, og reaksjonen til samfunnet her i landet.

         For 2 måneder siden;
         http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article6053687.ece

 • Inneholder spoiler:
  Jeg så filmen i går, og jeg må si meg enig i mye av det du skriver Marte. Men en ting jeg reagerte på var slutten. Jeg er veldig gla i filmer som ikke ender i klisje, men jeg synes slutten i denne filmen kom veldig brått og brutalt. Ville jo vite litt mer, spesielt hvordan det ville gå med Adam(ikke så bra kunne det se ut til). Men en god underholdende film, med noen kleine moves.