Michael Fassbender som David i Prometheus (Foto: 20th Century Fox).
Michael Fassbender som David er en av figurene regissøren vil ha med i oppfølgeren. (Foto: 20th Century Fox).

Ridley Scott hviler ikke på laubærene. Science fiction-filmen basert på universet rundt Alien-filmene har hentet inn i overkant av 300 millioner dollar på det internasjonale kinomarkedet. Dette er langt over innspillingsbudsjettet på omkring 800 millioner norske kroner.

INTERVJU: Ridley Scott – «Rapace er en talentfull skuespiller»

Tidligere har regissøren fortalt at han allerede vet hvordan historien skal utvikle seg: – Jeg vet at å holde David i live er viktig, og å holde Elizabeth i live er viktig. Og reise hvor de kom fra … er viktig.

Her tolker jeg «de» som de hvite romvesnene gruppen møtte på månen LV-223. Nettstedet Total Film skriver at manusforfatteren Damon Lindelof kan være opptatt med andre prosjekter og at andre skribenter er til vurdering.

Regissør Ridley Scott er snart 75 år, men skaper filmer som aldri før. Han er godt i gang med en oppfølger til Blade Runner fra 1982, en nyhet som fikk mange filmtilhengere til å sette kaffeen i halsen da den kom i mai.

– Ridley er utrolig gira på filmene, men vi må gjøre det riktig. Vi kan ikke forhaste oss, fortalte produksjonssjefen til filmstudioet Fox til The Hollywood Reporter.

Samme nettsted rapporterer at studioet venter oppfølgeren til Prometheus på kino i 2014 eller 2015.

Kinosommeren 1982: Blade Runner – et dystopisk mesterverk

Hvilken vei mener du Scott bør ta med oppfølgeren? Legg inn din mening i kommentarfeltet under videoanmeldelsen av Prometheus.

 

  • Villard2u

    Klarte ikke å se på den botox dama i hovedrollenl. Ødela hele opplevelsen

    • Obersten

      hvem er botoxdama di?

      • Villard2u

        Noomi Rapace. Hele trynet ser helt latterlig ut i filmen. Det er såpass ille at det blir et forstyrrende element, hele castingen var dårlig. I bunn å grunn var du lettet når de endelig døde. 

        • Um, Michael Fassbender?

          Rapace har en god del mannlige beundrere også, tro det eller ei 🙂

  • Skvate

    Blir mer spennende med hva Ridley får til med bokserien «Wool» av Hugh Howey. Satser på at den også vil komme rundt 2015, hvis ikke før.

  • Truls Johnsen

    Ennå ikke fått sett denne, og så slippes det info om en oppfølger.. nei nå! 😉

  • fmortens

    Jeg tror Prometheus er den filmen som har skuffet meg mest. Skulle tro Ridley gjorde det med vilje…

    • tolunay

      Er delvis enig med deg. Jeg syns det var altfor kort og ulikt forgjerene. Mer karakter-utvikling og mer «aliens» neste gang.

      • Carl-Fritjof Bergan

        Jeg er egentlig klar for noe litt nytt..Ser liksom ikke helt poenget med å lage den/de samme type filmene nok engang. Nå skal det selvfølgelig legges til at Scott ikke har regissert alle filmene som involverer alien, men de er nå engang laget og det blir litt merkelig om Scott skal gjøre de samme filmene, men på sin egen måte.

        Det er så utrolig mange kule historier en kan ekspandere og utbrodere i en oppfølger som ikke holder fokus på siklende aliens, sprengte brystpartier og sjøstjerne-liknende skapninger som overtar kroppen til folk:)

        • tolunay

          Kan si meg enig i dette. Selv om Prometheus prøvde litt utenom det vanlige, syns jeg ikke at den var så gjennomført. Men er Fortsatt åpen for nytt

  • Synes det var en kongefilm!! 😀 Gleder meg til oppfølgeren! Håper vi får se en ordentlig alien borgerkrig eller noe. Håper hun utsletter alle de forvokste forfedrene våre!! DE SUGER!

  • Det var jo åpenbart at det kom til å bli en oppfølger med tanke på åssen Prometheus slutta. Jeg vet ikke helt hva jeg tror skjer videre, men jeg håper ihvertfall at vi ser like mye av David, for der gjorde Michael Fassbender en genial rolle (ikke noe nytt det akkurat)

  • Carl-Fritjof Bergan

    Jeg håper på mindre aliens ut av bryst og ned i magesekker(er lei nå), og mer av den spennende krøniken(som så vidt ble berørt i filmens prolog og noe underveis) om menneskets stamfedre og hvor de kommer fra etc. Jeg har fått nok av det utslitte skrekkelementet som brukes igjen og igjen i alien-universet. Vi har fått forklaringen på hvordan alien ble skapt, nå er det på tide å komme seg videre og ekspandere universet litt:)

    Jeg tror noe av svakheten til prom. er nært knyttet til at Scott, tilsynelatende, ikke har bestemt seg for en klar retning i filmen, den tar for seg både hvordan alien ble skapt og regenereres samtidig som han skal lage en mer episk film om oppstandelse og opprinnelse. Derfor blir det verken skrekk eller spesielt episk. Skrekk i dette universet har vi allerede fått mange ganger, jeg vil ha noe mer nå!

    • Obersten

      ja dette innlegget ditt Carl-Fritjof mener jeg dekker min mening om filmen også.

      Håper Scott følger opp tråden om menneskets stamfedre(?), som filmens slutt åpnet opp for, enn mere monstere etc.
      Det har vi sett mer enn nok av at jeg tror at den «gaten» er blitt stengt for fremtiden.