2012 er litt over halvveges, og etter ein liten tørkeperiode den siste månaden står me no framfor ein ny straum av spel. Tida fram mot jul er høgsesong for spel, og eg har prøvd å samle nokre av spela eg gledar meg mest til utover hausten.

Haustens storspel er prega av oppfølgjarar og vidareføringar av tidlegare serier – som både kan vere bra og dårleg – men innimellom er det eit og anna glimt av nytt håp. Lista mi – som for øvrig er unummerert – har med litt av kvart.

Kva spel gledar du deg mest til? – legg ei liste i kommentarfeltet!

Borderlands 2

Eg var ein av dei som var veldig begeistra for Borderlands sitt knirkete, rustne univers. Blandinga av rask skytefest og ei karakterrik post-apokalyptisk verd fanga meg, og dei eg spelte med (alltid bonus med fleirspelar på delt skjerm).

Sjølv om oppfølgjaren frå 2K Games reklamerar med at det har 87 bazillionar (nei, ikkje eit ekte tal — journ.anm.) skytevåpen, så er det nettopp planeten Pandora eg har lyst til å sjå igjen.

Her kan du sjå Gearbox Software sin lettare Løvenes Konge-inspirerte trailer.

Fem år etter einaren har verda haldt fram. Ein mann kalla Handsome Jack har teke æra for handlingane du gjorde i det første spelet, og er no eineherskar over planeten. Eg overraskar vel ingen om eg tipper at han vert vår hovudmotstander i spelet.

Borderlands 2 har sleppdato den 21. september.

Pokémon Black/White 2

I det som faktisk er den første direkte oppfølgjaren til eit Pokémon-spel nokonsinne plukkast historia opp fem år etter at Pokémon Black/White slutta. Ikkje at det er radikalt annleis, altså:

Pokémon-spela har lenge blitt kritisert for å berre vere det same opp igjen og opp igjen – berre med nye monster – men 3D-verda og problematiseringa av Pokémon-«slaveriet» som vart innført i dei førre spela, samt ei kontinuerleg historie, kan kanskje blåse nytt liv i franchisen.

Kanskje dette kan vere det som gjer til at eg vert verkeleg engasjert i Pokémon-verda igjen, nokre år etter at eg gav opp FireRed? (Eg innrømmer glatt at eg ser episodar av TV-serien innimellom.)

Og Nintendo, når gir de oss Pokémon-MMO-et i ei sandboks-verd som eg har drøymd om så lenge?

Pokemon Black/White 2 har sleppdato den 12. oktober.

Assassins Creed 3

Det kan vere vanskeleg å halde ein serie i gang over lenger tid, men Ubisoft verkar å ha eit aktivt forhold til dette.

Sjølv om Assasins Creed: Revelations – det fjerde i rekka – ikkje holdt seg like godt som dei tidlegare spela, så har ikkje forventningane til serien blitt lågare. Spesielt når Ubisoft slepp videoar som dette:

Borte er den italienske renessansen, no er det den amerikanske revolusjonen Desmond skal ta del i – med semi-indianeren Connor Kenway som sin avatar. Nye våpen, som ei tomahawk-øks, vert ein del av verktøyskassa til spelaren.

Som alle forteljingar med konspirasjonar i botn pensar sjølvsagt også Assassins Creed 3 innom at verda skal gå under i 2012, lat oss berre håpe på ein «happy ending».

Assassins Creed 3 har sleppdato den 31. oktober.

Dishonored

Dishonored kom – passande nok for eit spel om snikmyrding – veldig overraskande på spelverda. Arkane Studios er folka som stod for utsjånaden til vidareutviklinga av Bioshock-serien.

Med tanke på den fengslande undervassbyen Rapture, augnar eg iallfall håp om noko minst like iaugnefallande i Dishonored.

Spelet verkar å fokusere på spelarens eigne valg og ifølgje forhåndsomtaler er det mogeleg å spele det både som ein hardtslåande motstander, og ein skuggesnikar som knappast drep nokon som helst. Denne nylege traileren visar ulike måtar ein kan angripe eit problem på:

Med ei verktykasse som inneheld ei blanding av magi, akrobatiske triks og steampunk-teknologi kjempar – eller sniker – du deg fram i enkeltbaner for å løyse oppdraga du får.

Hovudpersonen er Corvo, ein tidlegare vakt i den rojale garde, som har no søkjer hemn etter å – urettmessig(?) – ha fått skulda for mordet på dronninga.

Dishonored har sleppdato den 21. oktober.

Prison Architect

Til slutt, eit spel som neppe vert heilt ferdig i 2012. Dette er eit tilbakekall til business-simulatoren – ein sjanger som var særs populær på 90-talet med spel som Rollercoaster Tycoon og Theme Hospital, men som diverre døydde litt ut.

I Prison Architect styrar du derimot ikkje noko så streit som eit transportselskap eller eit sjukehus, men eit fengsel. Og det som gjer til at eg gledar meg mest er det at ein kan styre det på fleire måtar.

Det verkar ikkje å vere ein litt fastlagt sti, som til dømes i The Sims, men fleire ulike styremåtar – som til dømes ein ondskapsfull tyrann, ein rehabiliterande bestefar, eller ein utspekulert mellomting. Om du vil vite meir om spelet og prosessen bak kan du sjå skaparane sin 46 minutters-presentasjon frå årets Rezzed-konferanse.

Prison Architect har ingen sleppdato, men er meldt å kome i alfaversjon i løpet av året.

Kva spel gledar du deg til i haust?

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Det eneste jeg lurer på er når andre kapittel i Star Craft II-trilogien kommer ut.

 • siggmunn

  Venter i spenning på episode 3, 4 og 5 av The Walking Dead Game. Fantastisk spill!

  • Har ikkje fått komt meg til episode 2 enno, men første gav absolutt meirsmak!

   • siggmunn

    Episode to var enda bedre, enda mer voksent og grusomt. Har ikke fått spilt epside to mer enn en gang, så er spent på hvor mye mulighet jeg har til å forandre historien.

 • Uhm…. Wii U?

 • Intet om verken Darksiders 2 eller War of The Roses, det skal tydeligvis mye til for at en «spill kritiker» i Norge skal få med seg ting som ikke e tungt reklamert for :/

  • Darksiders 2 har eg absolutt høyrd om, War of the Roses hadde faktisk falt litt av radaren min. Takk for påminninga! 🙂

 • Det jeg gleder meg mest til er Black Ops 2, Medal of Honor Warfighter, GTA5, Crysis 3 og Halo 4.

 • Ok: ZombieU, Pikmin 3, Project P-100 er tre spill til bare Wii U i år. Så har vi enda masse spill til PS3/360 som noen har nevnt. Bra det! Og en 3DS og en Vita! Litt tragisk liste dette her ja!

  • Eg kan ikkje nemne alt, så tok ei lita shortlist over dei eg ser mest fram til. Project P-100 frå Okami-folka kan jo bli kjempegøy 🙂

 • Det eneste spillet jeg ønsker meg i høst er Assassin’s Creed III. Og takk gud for det! Kanskje får jeg endelig tid og råd til å arbeide meg igjennom alle de spillene jeg har måttet prioritere bort.

  • Kjenner til problemet! Fann nyleg ut at japanarane – som vanleg – har eit spesialisert ord for det (om bøker): Tsundoku (takk, Elisabeth!)

 • xmariusx

  Det beste som kommer i år er nok Guild Wars 2! 😀

 • Hvor kommer alt 2d-hatet fra? Pokemon i 3d er ikke fremgang, det er et tegn på at verden har gått helt feil.

 • PeterIcedale

  Assasins Creed er Ubisoft, så lykke til med always Online DRM, rootkit og annet snask.

  Min liste er slik:

  Ekstatisk:
  XCom: Enemy Unknown
  Mechwarrior Tactics
  Banner Saga

  Kult:
  WoW MoP
  Borderlands 2
  Guild Wars 2
  A Game of Dwarfs
  Mechwarrior Online

  Skal prøve, men venter ikke:
  War of the Roses
  Jagged Alliance Online

 • Star Command til Android/iOS. Det må komme ut snart! Spesielt siden de også har startet Kickstarter for PC/MAC versjon.
  http://www.starcommandgame.com/

  Ellers håper jeg Marvel Heroes kommer i løpet av høsten… Men tvilsomt…

 • ederogalle

  Tror sleeping dogs blir fett..

 • Aleksander Grødtlien

  Det som gjorde Pokémon Black / White så bra er at fra starten av kan du kun få tak i de nye Pokémonene du aldri har vært borti før. Jeg fikk igjen den følelsen jeg hadde da jeg var 9 år, jeg visste ingenting om noen av Pokémonene, og jeg måtte prøve meg fram på alt. I alle de tidligere versjonene har jeg endt opp med nesten bare gamle Pokémon til slutt, fordi jeg vet fra før at de er sterke.
  Vet ikke helt hvor spennende en oppfølger kan bli, men jeg tror nok jeg kommer til å kjøpe ett av dem, siden jeg er en livslang Pokémon tilhenger.

  • Åh, det høyrest eigentleg veldig gøy ut å spele det på den måten. Dei siste gongane eg har spelt Pokémon har det stort sett vore med ein pokéwiki open heile tida så eg har kontroll.

 • Hoky

  Far Cry 3 er nok det spillet jeg gleder meg mest til untatt RockSmith og kanskje Playstation All-Stars, men la merke til at dere ikke dekte det spillet på sendingen deres 🙂

 • Må si det er lite som slår Baldur’s Gate Enhanced Edition for meg, men Borderlands 2 kommer på en sterk andreplass.

 • Niccolado

  Ingen av de nevnte spillene tiltaler meg egentlig. Så det som redder årets spillhøst for meg må nok være reinkarnasjonen av Baldurs Gate 1 som kommer 18 september.. (sjekk ut http://www.baldursgate.com)
   

 • Persona 4: The Golden.
  That is all.

 • Athox

  Guild Wars 2? Spillet som kommer til å kastrere WoW,

 • reyh

  Ingen av spillene her tiltaler til meg, jeg har dessuten mer enn nok å sette fingrene i med The Secret World. 😉

  Ubisoft? Bare jeg får vite at de er ansvarlig utgiver gjør det til at jeg ikke vil prøve spillet…men det er en annen historie, haha. =p

 • Jon_A_S

  Gleder meg til både Borderlands 2 og Assassin’s Creed III, men det er mye annet spennende på kalenderen fremover. Amnesia: The Dark Descent får en oppfølger, bl.a. Dessuten har vi jo rebooten (eller hva det er) av Tomb Raider, nytt Hitman-spill, Crysis 3, Resident Evil 6, Starcraft II: Heart of the Swarm, Dead Space 3 (men det kommer vel ikke før i 2013), og mye annet. En ting er i hvert fall sikkert: jeg må ha nytt skjermkort! 😉

 • Etter min mening blir dette en
  særdeles storslagen spillhøst/vinter. Med titler som AC3, Hitman, Warfare,
  Black Ops 2, Crysis 3, Far Cry 3 og Splinter Cell har spillverdenen mye å glede
  seg til. Riktignok må vi vente til neste år før flere av disse titlene
  lanseres, men uansett har vi mye å glede oss til. Det er stor kamp blant de
  største spillhusene og vi kan av den grunn vente oss høy kvalitet i både
  spillopplevelse og historie. Med andre ord – lås døren, skru av lysene og opp
  volumet, meld sykefravær fra jobben og benkre deg foran TV skjermen. God
  spillhøst!

 • ARMA III på vårparten 😀 Og selvsagt, community betaen som snart kommer ut!