Bamsen Teodor var en av mine barne-TV-helter på 1970-tallet. Kanskje er det derfor jeg synes denne filmen er hylende morsom?

Regissør og manusforfatter Seth McFarlanes Ted er nemlig politisk ukorrekt i alt den gjør, og tråkker herlig over flere grenser.

Noe av humoren er så avgjort av det infantile slaget, men det gjør meg ingenting når det er pakket inn så smart som her. Dette er det morsomste jeg har sett på veldig lenge!

LES OGSÅ: Filmbamse har tjent over en 1 milliard i USA.

En snakkende bamse

En overbegeistret fortellerstemme (Patrick Stewart) gir oss bakgrunnshistorien om John og hvordan hans ønske om at bamsen Ted skal kunne snakke går i oppfyllelse.

27 år senere er John (Mark Wahlberg) og Ted (med stemmen til Seth McFarlane) fremdeles bestekompiser, men det er i ferd med å skape problemer for Petes forhold til kjæresten Lori (Mila Kunis).

Hun tror at Johns forhold til Ted hindrer ham fra å bli skikkelig voksen. Det kan hun ha rett i.

LES OGSÅ: Anmeldelsen av 21 Jump Street!

Gjør historien mer absurd

Allerede ved starten aner jeg at dette kan bli riktig så morsomt. Premisset er jo helt fjernt, ikke sant? Men Seth McFarlane gjennomfører ideen til 20 i stil.

I en tidlig sekvens får vi fortalt hvordan Ted blir nasjonal tv-kjendis, for så å bli glemt. Men alle i nærmiljøet ser ut til å akseptere en snakkende teddybjørn som en hvilken som helst annen person.

Det gjør at også jeg som publikummer godtar dette utgangspunktet, selv om det gjør hele historien enda mer absurd.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Ted kommer mellom Mark Wahlberg og Mila Kunis i Ted (Foto: United International Pictures).
Ted kommer mellom Mark Wahlberg og Mila Kunis i Ted (Foto: United International Pictures).
En kostelig personlighet

Mark Wahlberg og Mila Kunis gjør habile jobber, men det er altså en digital teddybjørn som er filmens beste rollefigur, godt hjulpet av Seth McFarlanes egen stemme.

Ted har en kostelig personlighet, lojal mot sin venn, vil ingen vondt, men er likevel ikke alltid like stø på det moralske planet.

Slike figurer ser vi ofte på film, men svært sjelden i form av en teddybjørn. Derfor blir det ekstra morsomt!

LES OGSÅ: Anmeldelsen av American Pie: Reunion!

Min type humor

Seth McFarlane er kjent som skaperen bak Family Guy, en serie jeg sjokkerende nok IKKE har et forhold til.

Det må jeg rette på. Umiddelbart. For med Ted treffer McFarlane min type humor aldeles strålende.

Denne filmen er stygg, ufin, politisk ukorrekt og veldig, veldig morsom!

Om FILMEN

Ted
 • Ted
 • Slippdato: 10.08.2012
 • Regi: Seth McFarlane
 • Utgiver: United International Pictures
 • Sjanger: Komedie

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • FraOven

  Family Guy passer nok perfekt ja. Det jeg har sett av de siste sesongene er dog ikke så bra, mye stillstand i serien. Men tidvis glimtrer Family Guy skikkelig til. American Dad synes jeg at har blitt bedre.

  Gleder meg til filmen. Virker meget morsom

 • Dæven steike, Birger! Voiceover uten å fjerne dialogen fra filmen? Øra mine blir forvirret.
  Jeg leser anmeldelsen i stedet og tror jammen jeg skal stikke og se filmen selv.

  • Hadde dessverre lite råmateriale til redigeringa!

 • Truls Johnsen

  Blir morsomt å se denne ja! Har hatt den i kikkerten en stund. At den er «absurd» er for meg bare et godt tegn. Det er deilig med slike filmer innimellom alle de seriøse filmene som fins. Ser for meg en kveld med kompisene, en pils og litt potetgull her ja! 
  Den Teodor referansen traff meg og da jeg så traileren, Teodor var en stor favoritt her i gården og.. Tror du har rett i at de som har vokst opp med han, kanskje får det lille ekstra «kicket» av Ted? ;-)Takk for god anmeldelse! 🙂

  • den er dritbra,stonerfilm de luxe 😉 har sett den på tube+

 • Egofri

  Jeg må musikknerde litt:

  The Heavy sin  «How You Like Me Now? må være den mest brukte låta i filmer fra de siste 4-5 årene. Den er med OVERALT når noe skal være litt kult. Ja, det er låta du hører med en gang her i denne anmeldelsen og høres ut som en James Brown-låt. Denne, altså:

  http://open.spotify.com/track/7ckO5VCuSYBQGceDzJMd6S

 • Takk til Birger for en god anmeldelse!Da sender jeg ektemann og 17-årig sønn i stedet for å gå selv.De kommer til å elske den! #stolerpåBirger

 • Neo

  Jeg har ved en tidligere anledning hintet til at du, Birger, kanskje var blitt for gammel for enkelte filmer. Jeg tar det tilbake! Mens andre norske anmeldere trekker ned for denne humoren, er du som en ungfole og gjør det bra!

  Blir å se Ted, asap!

  • 18 till I die!

   • Neo

    Hehe, det er bra!

    Så forresten Project X. Du hadde delvis rett, det var ikke alvorlig mye kjøtt på beinet der til å begeistre seg over, men det var mye babes 😉

 • Bærta

  Jeg har ikke sett en god komedie på leeenge, og er nysgjerrig på hva skaperen av The Family Guy har å by på. Dessverre – ut i fra traileren – ser jeg bare koffert-humor, og i så fall er den ikke for meg 🙁

 • Amonyn

  Må takke filmpolitiet for utallige bra anmeldelser. Jeg har helt gitt opp de surmaga anmeldelsene til Jon Selås og VG.

 • Eg saag denna filmen igaar her i Liverpool, og den er heilt bak maal paa ein god maate!! kjempe bra! 🙂 Spring for aa sjaa!

 • Litt barnslig og politisk ukorrekt humor er godt for sjela fra tid til annen. Gleder meg til å se filmen.

 • Sjeldent jeg har sitte og ledd så mye på kino. Herlig at noen i Hollywood har sluttet å bry seg om at filmen får 17 års grense og bare har kjørt på. 

 • Pastasil

  Litt som Beaver med Mel Gibson og Jodie Foster? Bortsett det i min mening var en mørk og dårlig film.

 • foca9

  Stygg, ufin, politisk ukorrekt og veldig morsom. Der har du også Family Guy, Birger! Du har noe å glede deg til. De beveger seg konstant på kanten av hva som er greit.

  Oi, oi, du har jo ikke sett Star Wars-parodiene!!! 
  Gratulerer, du er en heldig mann.

 • Det overrasker meg ikke at denne filmen fikk et bra terningkast. Har hatt den på radaren og gleda meg i flere måneder nå, så det er bra at det virker som forventningene kommer til å bli innfridd! Stoler på deg når du sier den er bra Birger.

  • Kom gjerne tilbake hit og meld hva du syntes når du har sett filmen!

   • Det skal du ikke se bort ifra at jeg gjør 😉

 • Jostein Næsheim

  Bamser kan bety så mye: koselig , trygg og snill. Men er jo en utgave av et stort , farlig rovdyr. Fascinerende fenomen . MÅ SE :o)

 • birger, ikke kast bort tiden din på family guy. family guy er ikke like morsomt som the simpsons, og langt ifra like drøyt og politisk ukorrekt som south park. 

  • Takk for advarselen, men jeg kommer nok til å sjekke ut de første episodene, i alle fall!

   • Ikke døm serien etter første sesong ihvertfall! Synes det tar seg opp mer fra sesong 3

    • Falsum

     «Problemet» med Family Guy etter min mening er at den er altfor lite subtil. Der Simpsons lar satiren og ironien ligge i luften slik at seeren må oppfatte den selv (og man tar bare noen av dem avhengig av hvor mange popkulturelle og politiske referanser man kjenner), sier Family Guy alt ut direkte, gjerne anmasende gjentatt mange ganger slik at humoren forsvinner og man snarere blir irritert.

     Men Family Guy har absolutt sine øyeblikk. Likevel en Poor man’s Simpsons.

   • Anbefaler også å ta en titt på de første episodene av American Dad jeg mener er hakke over family Guy når det kommer til politisk ukorrekthet og kanskje derfor ikke like kjent?! men en helt fantastisk serie. Amerikanske stereotyper satt på ytterkanten av stupet(med en tysk stereotype i form av en fisk).

   • Ottsel

    Må si meg totalt uenig i Simen her. Family Guy er hysterisk morsomt
    etter min mening og mye bedre enn The Simpsons. Du sa at denne filmen er
    stygg, ufin, politisk ukorrekt og veldig, veldig morsom. Vel,
    der har du Family Guy. Det kan hende at de første episodene ikke er de
    mest hysteriske, men med en gang du blir kjent med karakterene så kommer
    du til å digge Family Guy. Det er en grunn til at serien har over 47 millioner fans på facebook.

   • Første episoder? Har ikke serien Family guy eksistert i årevis? Har sett mange episoder og liker det veldig godt 🙂 

 • En filmanmeldelse som begynner med «Hysterisk morsom» pleier jeg normalt å styre langt unna. Men Birger Vestmo har kred hos meg, så da gir jeg den en sjanse.

 • Så filmen på premieren i går, og sier meg helt enig 🙂 Filmen er morsom på sin måte, noe bamsen Ted sørger for. Den klarer å overakse, og lattermusklene sitter løst 🙂

  Selv vil jeg anbefale Family Guy også 😉

 • skal se på kino 

 • 17 AUG Fredag 20.00 

 • EivindIle

  Et must for alle family guy fans!

 • Lars Peter Østrem

  Vet ikke om du er klar over dette Birger, men mange av personene bak stemmene i family guy er faktisk castet som skuespillere i denne filmen, sjekk bare IMDB. Dette gjør hele filmen enda bedra fra oss som kjenner Family Guy.

  Mila Kunis – Meg Griffin
  Alex Borstein – Lois Griffin – John`s mom
  Ralph Garman – Various people – John`s dad
  Patrick Warburton – Joe – Guy
  Mike Henry – Clevland –  Southern Newscaster

  Første navn fra Family guy, andre fra Ted.

  Dette er bare noen av dem, du har også folk som har vært med å lage manus og som har anne rolle.

  Kan være intresang informasjon

 • Thomas Skogestad

  Hvis Ted det morsomste du har sett på veldig lenge, tror jeg det må skyldes at ikke ser altfor mange morsomme filmer. Jeg fikk etter hvert inntrykk av at absolutt alle «deleted scenes» som burde havne på DVD-en var med i filmen. Handlingen man fikk servert når filmen ikke var morsom var heller ikke særlig interessant. Slutten var akkurat som man forventet hvis man har sett mer enn tre Hollywood-filmer.

  Da jeg så filmen var det lange strekk uten at noen i salen lo i det hele tatt. Rett og slett fordi det ikke skjedde noe morsomt. Dette i motsetning til f.eks. To With with Love, Horrible Bosses og The Hangover 2 som var preget av jevne latterkuler gjennom hele filmen.

  Men Ted i det minste morsommere enn filmer som The 40-Year-Old Virgin, Wedding Crashers og Knocked Up. Og så har den mange referanser for folk som vokste opp på 80-tallet.

  Jeg tror noen sekunder av Airwolf-temaet ble spilt i en scene. (Knight Rider var også med, hver gang Ted ringer John.)

  Det var en scene mot slutten jeg tok som referanse til Nattsvermeren. I originalen er det slik: «14. When Clarice is told that Lecter’s heartbeat «never went above 85″
  after he killed one of his victims, we hear the faint sound of a heart
  monitor on the sound track.»
  http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/19920426/COMMENTARY/44010319

  Men det var såpass overtydelig at jeg lurer på om vi i stedet har med ikke spesielt begavede filmskapere å gjøre.

 • Drit bra og funny 

 • magnarStoroy

  Likar family guy-serien, og likte denne. Simpsons derimot synest eg er dårleg. Denne var minst like bra som hangover.