– Dette er ekstremt viktig! Det er jo førsteinntrykket av filmen, sier en spent Tommy Wirkola (32) i Los Angeles.

Traileren til den norske Død snø-regissørens første Hollywood-film, Hansel And Gretel: Witch Hunters, ble lansert på nett i dag.

SE TRAILEREN HER!

– Vet hva som selger

– Det er et stort markedsføringsapparat i sving. Paramount er kjent for å ha en av de beste PR-avdelingene. De vet mye bedre enn meg hva som selger og ikke selger. De tar gjerne imot ideer og innspill, og viser oss underveis. Men i et filmstudio er produksjonsavdelingen og markedsavdelingen veldig separert, sier Wirkola.

LES OGSÅ: Bli med Tommy bak kulissene i Hollywood! 

Tommy Wirkola går fra Død Snø til Hans og Grete. (Foto: Scanpix)
Tommy Wirkola i forbindelse med Død Snø. (Foto: Scanpix)

Hansel and Gretel: Witch Hunters tar opp tråden 15 år etter eventyret vi i Norge kjenner som Hans og Grete. Søskenparet har blitt voksne, men deres traumatiske opplevelser i barndommen har satt sine spor.

Først ble de forlatt av sine foreldre i skogen, deretter forsøkt spist av en heks. Nå reiser de rundt i Europa for å bekjempe hekser og andre monstre.

LES OGSÅ: Hansel and Gretel: Witch Hunters får 17-års grense. 

– Har en Tarantino-stemning

Hovedrollene spilles av Jeremy Renner (The Hurt Locker) og Gemma Arterton (Quantum Of Solace), mens vi også får se norske skuespillere som Stig Frode Henriksen, Ingrid Bolsø Berdal, Jeppe Beck Laursen, Vegard Hoel og Christian Rubeck i mindre roller.

– Det er en fantastisk eventyrverden som er litt røff, litt morsomt. Det blir en god opplevelse, sier Jeremy Renner i et intervju med MTV, mens Gemma Arterton sammenligner filmen med noe Quentin Tarantino kunne gjort.

– Den er veldig, veldig mørk og blodtørstig, med mye banning. Den har en Tarantino-stemning, sier Arterton til Entertainment Weekly.

LES OGSÅ: Jeremy Renner: – Jeg digger Tommy!

– Viktig å få ut traileren nå

Datoen for filmens endelige verdenspremiere er 11. januar 2013. Derfor er det viktig å få ut traileren nå.

– Mange har kanskje en ide om hva slags film dette er, så det er godt å få dette ut og vise hva slags film vi har laga. Det er fint at vi kan vise hva vi står for, sier Wirkola.

Hvilke forventninger har DU til Hansel & Gretel: Witch Hunters? Hva synes du om traileren? Skriv under!

 

 • AWSOMEEEE

 • Hadde jo en del forventninger fra før av, ihvertfall med tanke på musikken som jeg allerede visste var helt rå. Nå er forventningene enda høyere, for jeg hadde sett for meg noe litt annerledes, men i traileren virker den bare enda bedre!

 • Pastasil

  Altså: Kill Buljo -> Død snø -> Tomme tønner -> Legenden om fjordheksa -> Hans og Grete

  Fra norsk lavbudsjettfilm til påkostet Hollywood-produksjon. Her snakker vi om eksponensiell vekst! Helt enormt. Respekt.

  • Hvor du får Tomme Tønner fra? T.Wirkola var ikke med på den..

   • Pastasil

    Min feil. Var bare en rask sjekk på Wikipedia, men overså at det sto «skuespiller» i parentes. Redigerer innlegget.

 • Dette kan gå begge veier! Den kan selge bra, utvilsomt – og traileren den er jo god! Så markedsføringa virker å være på plass. Hvis filmen har litt ekstra sjarm, og noen litt fiffige grep som ikke veldig forutsigbare, og gjerne en litt morsom dialog – Da tror jeg den kan bli bra. Poenget for meg er i alle fall at slike ting som spesialeffekter og stygge monstre som vekker oppsikt skal være der for å forsterke poenget, eller hele historien så måtte være – på den andre siden – så kan det fort være at filmen nesten kun er der for disse effektene og visuelle skremmeskuddene. Og hvis dette er nok en film hvor kun det overfladiske visuelle er det som kommer best frem, og er det som filmen profeterer på, så får vi bare håpe det blir en dårlig film som selger bra på kino..

  Når det er sagt, har troa på den her. Kan vel kanskje garantere allerede nå, at det blir en bedre film enn den forrige filmen på marked hvor man jaktet på mystiske skapninger hvor en kjent amerikansk tidligere president var hovedrolleinnehaveren.

 • Trenger ikke se traileren. Jeremy Renner er med, det betyr at jeg SKAL se filmen. Han er enorm.

 • Geogold

  Ingen andre som syntes traileren var en smule svak? Forhåpentligvis blir inntrykket noe annet når filmen kommer ut.

  • Nedskallingsscenen var ihvertfall en smule pg13/disney. Spesielt realistisk var den ihvertfall ikke.

 • Edstone1

  Part of me really wants to give this movie the benefit of the doubt and hope it will be some goofy dumb fun, but the trailer just makes it look dumb minus the fun. The film was supposed to come out this past March, but was delayed to January 2013, and this trailer kind of explains why. The effects look shoddy, the dialogue is cringeworthy, the story sounds rote, and it just seems like it’s trying way too hard to be cool. Yeah, your movie has gatling guns even though it takes place before gatling guns were invented. My mind remains intact.
  Fra Collider.com.

 • Får vibber av en krysning mellom «Van Helsing» og «Abraham Lincoln: Vampire Hunter» når jeg ser traileren. Kan være spennende, bare håper filmen ikke følger den forutsigbare Hollywood strukturen til punkt og prikke.  

  Og et lite glimt av Bjørn Sundquist får vi også 🙂
  http://i.imgur.com/C6iUY.png

  • Jeg vet! Fantastisk herlig «krøssklepp» m Sundquist i bakgrunnen. Du bare venter på at han skal begynne å banne: «Men f#en i, h#lvetes, j#vla hæstpe#s av en s#tan!» 🙂

 • Sikkert lurt å utsette den med tanke på inntektene. Siden Jeremy Renner er med i flere storfilmer dette året og har blitt en mye større stjerne, får filmen mye mer oppmerksomhet i januar, enn den ville fått i mars.

 • Kealvis

  Minn meg på å aldri se trailere, inneholder alltid for mye spoilere.

 • Baard85

  Ser ut som en litt mer actionfylt «Brødrene Grimm». Begge filmene har også Petter Stormare i tilsynelatende like roller…

 • Mads K. Bækkevold

  Pft, som om noen her hadde syntes dette så lovende ut om det ikke var norsk regissør. Var det NOEN i det hele tatt som likte Brødrene Grimm, Van Helsing eller Abraham Lincoln: Vampire Hunter? Det at studioet slipper den som en smygfjert i en sofa i møkkafilm-måneden januar sier vel sitt allerede.

  • Jeg likte Van Helsing i alle fall. Brødrene Grimm er det flere år siden jeg så sist, og Abraham Lincoln: Vampire Hunter har jeg ikke fått sett enda. Jeg ser ingenting galt i slike filmer. De har sin underholdningsverdi, og det setter jeg pris på.

   Det er nok kanskje sant at studioet valgte å utsette filmen til Januar, men jeg tror det handler mer om å slippe konkurranse fra filmer med betydelig større budsjett, type Skyfall og Hobbiten. Det at Jeremy Renner er med er mer enn nok til at de er villige til å satse noe på den. Spesielt etter suksessen han har hatt i det siste.

   • Ole Marius Kristensen

    Enig med deg om Van Helsing. En høydare i min filmhistorikk. Når det gjelder Hans og Grete filmen, eller snarere traileren, er jeg derimot litt skeptisk. Første som slo meg var at her kunne de jobbet mer med skuespillerne, en del av replikkene virker som om de kunne jobbet mer med skuespiller-coaching for å få dem til å sitte bedre. Virker vel overfladisk, men jeg har jo forståelse for at scener med store eksplosjoner etc. ikke kan tas så mange ganger, men mye kunne blitt løst med å dubbe enkelte replikker i etterkant for å få et mer troverdig tonefall. Men nå har jeg bare sett denne traileren, og skuespillerne er jo gode nok, men som sagt gjenkjente jeg litt av det norske filmer ofte sliter med. Har noe med tonefall å gjøre. Men rett skal være rett, dette er jo ikke en Shakespeare filmatisering akkurat.

  • Kenneth

   Your comment is not valid.

  • Van Helsing? Formidabel actionfest! For en steintøff film that is.

  • Jeg har bare sett Van Helsing av de du har nevnt, men jeg liker den veldig godt. Og etter en nærmere kikk tror jeg nok at de fleste her så langt er uenige med deg når det gjelder akkurat det 😉

   • Mads K. Bækkevold

    Ja, må innrømme at jeg er veldig overrasket over hvor mange som kryper ut av treverket for å bekjenne sin kjærlighet for Van Helsing. 23% på Rotten Tomatoes, men men. Smaken er her tydeligvis virkelig som baken.
    Imens gråter Brødrene Grimm stille i et hjørne.

 • Dette virker som akkurat min type film. Passe hjernedød, awesome action og litt steampunk. Tror dette blir bra jeg.

 • 😀 Dette blir bra! 

 • Får litt Van Helsing følelse over denne traileren.. og for meg var Van Helsing en film som virkelig Sugde!!!

  Så.. skeptisk ja..