Endelig blir man engasjert igjen! Den femte sesongen av vampyrdramaet True Blood er den beste i serien hittil.

De to siste sesongene av HBOs blodige eventyr om Sookie Stackhouse har ikke overbevist.

Nå er det godt å se at serien er tilbake på rett kjøl. Dette er deilig underholdning.

Anmeldelse av True Blood S03|S04

Politikk og religion og sånn

Sesong fire av True Blood var preget av intriger som ble dratt ut til det kjedsommelige. Heldigvis er det et helt annet tempo over serien i den femte sesongen og du får aldri tid til å kjede deg.

Politisk renkespill, religion og opprør er stikkord for det som utspiller seg.

Når vampyrene Eric (Alexander Skarsgård) og Bill (Stephen Moyer) blir arrestert av vampyrmyndighetene, blir vi med til basen for vampyrenes hemmelige og aller høyeste styresmakt, der en politisk maktkamp utspiller seg blant styremedlemmene.

Skal vampyrene fortsette å leve av det kunstige blodet True Blood, eller skal de gå tilbake til et levesett der vampyrer er en overlegen rase og mennesker kun er kveg?

Samtidig dukker det opp opprørsgrupper som vil ta knekken på vampyrer og andre overnaturlige vesener. Livet blir derfor ekstra farlig for våre venner i Bon Temps.

Politikk og religion fungerer godt som tema for sesongen. Det gir serien mer substans enn den har hatt tidligere og gjør handlingen mer interessant.

Se traileren for sesong fem av serien her. (Anmeldelsen fortsetter under videoen).

Nye og gode rollefigurer

Dialogen i den femte sesongen av True Blood er blitt skarpere og frekkere.

Vi blir også introdusert for flere sterke, nye rollefigurer i denne sesongen. Christopher Meloni, kjent fra Law & Order: Special Victims Unit, er for eksempel rå i rollen som styrelederen Roman.

Meloni overbeviser stort som den beinharde vampyren som leder med jernhånd. Hans skuespillerprestasjon overgår selv Alexander Skarsgård, som lenge har vært min favorittskuespiller i serien.

I tillegg til flere gode nye, utvikler også flere av de gamle rollefigurene seg til det bedre. Hovedpersonen Sookie, spilt av Anna Paquin, har endelig fått litt mer bein i nesa, Tara gjennomgår en større forandring som gjør henne mye tøffere og Jason vokser som person i denne sesongen.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet).

Christopher Meloni er rå som Roman i femte sesong av True Blood. (Foto: HBO).

Glimrende underholdning

I femte sesong av True Blood har serien mer vold og galskap enn noen gang – og mer blod, mye mer blod enn noen av de tidligere sesongene.

Det er spennende og jeg liker det! Sesongen fikk meg til å rope til TV-en og småhoppe i sofaen ved flere anledninger.

Det er tydelig at serieskaper Alan Ball ønsker å avslutte med et smell. Tidligere i år ble det klart at Ball legger fra seg det kreative ansvaret og slutter som manusforfatter for serien, og Ball har gitt alt i arbeidet med sin siste sesong av True Blood.

En spennende historie, bedre karakterutvikling og gode skuespillerprestasjoner gjør dette til en solid sesong som gir deg 12 episoder med glimrende underholdning. Det skal bli interessant å se om den sjette sesongen i serien vi klare å toppe dette.

True Blood S05 hadde norgespremiere på C More 6. september og kommer på NRK3 våren 2013.

Hva synes du om True Blood? Si din mening i kommentarfeltet!


Om SERIEN

True Blood
 • True Blood
 • Slippdato: 06.09.2012
 • Sesong: 5
 • Regi: Daniel Minaham, med flere.
 • Utgiver: HBO
 • Sjanger: Action, Drama, Eventyr, TV-Serie

 • Jeg er enig i at femte sesong er et stort steg i riktig retning igjen (etter den ganske labre fjerde sesongen), men den greier enda ikke helt å toppe første sesong for min del. Det var episoder der jeg rett og slett måtte jobbe for å beholde konsentrasjonen.

  Jeg dog enig i at temaene i denne sesongen ga historien en mye etterlengtet substans. Spesielt Roman gjorde sesongen for min del, mens Bill begynte å irritere meg mot slutten.

 • Jeg er ikke helt enig i at dette er den beste sesongen så langt, for ingen har overgått første og andre enda etter min mening. Men det har tatt seg grådig opp etter tredje og fjerde, det er det ingen tvil om!
  Jeg vil ikke avsløre noe for de som ikke har sett sesongen enda, men styr unna det jeg skriver under her for sikkerhets skyld.

  (SPOILER)
  Jeg gleder meg til å se hva som skjer i sjette sesong med tanke på Andys nye jobb. Det var en litt morsom del av sesongavslutninga som gjør at jeg virkelig gleder meg til å se hva som skjer videre.
  Bill irriterte vettet av meg og jeg hadde et lite håp om at han faktisk døde på slutten der.

 • LarZen

  Går bare å venter på at HBO Nordic skal starte opp neste mnd, da blir det True Blood for alle penga!

 • Jeg syns igrunn at denne sesongen var litt kjedelig, ettersom det skulle handle om religion og politikk. Men ingen slår sesong 2, hvor Maryann var den store dronningen i den sesongen! 

  Og faktisk så irriterte Bill meg også mot slutten, og jeg håpte at han skulle dø… 

  • playboy33

   Jeg å. Døøøø Bil døøøøø!

 • playboy33

  True fucking blood suger fisering!

 • Christoffer Ronander

  Jeg vurderte å droppe serien etter den elendige sesong 4, men heldigvis gjorde jeg ikke det. Deilig å se en sesong på høyde med de to første!

 • For min del var dette den første sesongen jeg virkelig ikke likte… Sookie havner helt i bakgrunnen og jeg følte at mye av det som skjedde ikke var troverdig i forhold til karakterene… De siste episodene så jeg kun fordi jeg har fulgt med på serien og ikke fordi jeg hadde lyst til å se på.

 • Synd Christopher Melonis rolle ble redusert til å levere 5-6 ulike varianter av samme scene… Kvalitet ut vinduet, som frustrerte.

  Ellers er jeg helt enig i at dette er riktig vei. Vet ikke om det er anstending å linke til egen anmeldelse her, så jeg oppsummerer heller kort: Strukturen er på plass, men fortsatt endel rusk i maskineriet. Spent på vendingen de tok, kan slå begge veier. 🙂

 • Personlig så syns jeg de to første sesongene er best. Ja, den siste sesongen er bedre enn forrige, men skulle liksom ikke så mye til. Et av problemene jeg har med TB nå er at det er for mange historier å følge. Og blir så komisk når det viser seg at mer eller mindre alle i bygde har en eller annen for evne (vampyr, varulv, shifter, tingelling).

  • KeroT

   Enig med deg. Stort sett alle har en eller annen form for overnatturlig evne knyttet til seg. Mysikken og spenningen er borte. Likte sesong 5, men True Blood er nok i en bølgedal eller hengemyr som den neppe kommer seg ut av.

 • Kenjh71

  Tja, denne serien er tv-verdenens Lady Gaga. Smakløst og ekkelt, og populært. 

 • Vanligvis er jeg en veldig lojal fan når det kommer til TV-serier. Jeg følger med til slutten, uansett hvor dårlig det blir utover i sesongene. På en eller annen måte klarte jeg å karre meg gjennom sesong fire av True Blood, selv om det så ganske håpløst ut til tider. Men i sesong fem har jeg faktisk gitt opp! Da jeg kom til episode syv måtte jeg bare skru av. Jeg vil faktisk bare la være å se noe mer sånn at jeg bare husker de gode sesongene.

 • christox

  To første sesongene var nydelig underholdning. Syns det har rett og slett blitt for dumt etter det.

 • Sett ferdig Sesong 5, og venter på Sesong 6. 

  Personlig synes jeg den er fantastisk, men avsluttingen på sesong 5…Kan ikke vente til sesong 6.

  • Comtessa

   Sier meg hjertens enig med deg.

 • Martinus Karlsen

  True Blood har ikke vært bra på en stund, og sesong 5 mener jeg selv er seriens absolutte lavpunkt. Jeg kan ikke forstå at folk foretrekker dette fantasi-sirkuset kontra sesong 1 eller sesong 2. Nei, avslutt nå denne serien og begynn på noe skikkelig, for dette her har blitt for tåpelig.

 • Kari Lovise Bøthun

  Eg har kome fram til at eg bryr meg lite om deler av True Blood-universet, og ser difor ikkje desse delane. Dei delane eg faktisk likar, fungerar fint i 5. sesong. Eric er framleis favoritten 😀

  PS Marte: Det kan ikke bli mer blodig enN dette. 😉

 • Fitte Tryne

  Sesong fem var latterlig, True Blood var bra de to første sesongene, nå lider den desverre samme skjebne som Lost og Prison Break. Gode serier som fikk holde på alt for lenge.

 • Knallbra serie.. Kommer den på nrk igjen? Helt hekta. Og jeg er 63år…………..Noen plass jeg kan se den online?

  • Rykter har det til at HBO Nordic blir lansert i dag eller i løpet av uken. Der kan man se alle de nyeste episodene.