Når den første av dei tre komande Star Wars-filmane har premiere i 2015, vert det med manus fra den Oscarvinnende manusforfatteren Michael Arndt, skriv starwars.com.

Arndt står bak manuset på kritikerroste filmar som Little Miss Sunshine og Toy Story 3 – nyleg skreiv han manuset for den neste Hunger Games-filmen – og han har vist at han evner å fange både det unge og det voksne publikummet med historieforteljinga si.

Båe desse filmane imponerte Birger nok til å gi soleklare femmarar på terningen!

Les også: Ny Star Wars-film i 2015

Star Wars IV: A New Hope. (Foto: Twentieth Century Fox Norway AS)
Luke, Leia, og Han Solo i den første filmen i Star Wars-trilogien. (Foto: Twentieth Century Fox Norway AS)
Nervøse fans

Etter nyheita om at Lucasfilm vart seld til Disney har ei heil verd av fans og filmelskarar grugledd seg til nyutviklinga i Star Wars-selskapet.

Det vesle me veit om manuset hittil er at det skal ta for seg en ny generasjon av heltar, ei original historie, med mogelege innhopp av dei «gamle» heltane Luke og Leia Skywalker og Han Solo.

Både Mark Hamill og Carrie Fisher, samt 70 år gamle Harrison «Han Solo» Ford, har meldt si interesse for å ta opp sine gamle roller i de nye Star Wars-filmene.

Les også: Harrisson Ford åpen for Star Wars-comeback

Men kven skal regissere?

Med manusforfatter på plass er det neste store momentet kven som skal bli regissør. Steven Spielberg (E.T.), J.J. Abrams (Star Trek), Zack Snyder (300) og Quentin Tarantino (Kill Bill) har alle uttalt at dei ikkje skal sitje i registolen, og Guillermo del Toro (Hellboy) har strukke det så langt som å seie at han ser på oppdraget litt som å date ein supermodell – ikkje noko det går an å gå rundt og tenkje på.

Iron Man-regissør Jon Favreau har svara litt unnvikande på direkte spørsmål om han kjem til å regissere, men eit av dei fremste rykta nett no er Matthew Vaughn (Kick-Ass, Stardust). Han gjekk uventa ut av den komande X-Men-filmen nyleg, og har dermed ingenting planlagd i dei komande åra.

Eit anna uventa rykte er Colin Trevorrow, som hittil har stått bak lite anna enn Safety not guaranteed, ei merkeleg lita romantisk komedie.

Sjølv håpar eg framleis at Disney-Lucasfilm hentar opp Brad Bird frå Pixar – mannen bak The Incredibles, Gutten og jernkjempen og Mission Impossible: Ghost Protocol. I likskap med Matthew Vaughn har han ei fin blanding av underhaldningsfilmar for born og vaksne, med god action innimellom.

Les også: Topp 5: Star Wars-scener

Dersom du treng meir overtyding om Brad Bird, sjå denne filmen!

Kva trur du om Michael Arndt som Star Wars-manusforfattar? Kven bør regissere dei nye Star Wars-filmane?

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Er ikke dette gammelt nytt nå?

 • Tror ikke Disney er de rette folka til å redde absolutt noe som helst!  Kaptalistiske svinpelser! 🙂

  • kjetilsen

   Avengers

 • playboy33

  Hunger game fy faen for noe dritt.. Og han der er neppe den rette til og skildre og skrive ett manus for star wars fans.!

  • For den *neste* Hunger Games-filmen, altså den vi ikke har sett enda. Litt tidlig å dømme han ut i fra det.

 • Matthew Vaughn for alle penga her, mannen har jo ikke laget en dårlig film!

 • Har BÅDE Mark Hamill, Carrie Fisher, samt Harrison Ford meldt si interesse for å ta opp si gamle rolle som Han Solo? Litt dårlig setning..?

  • Jepp, og Alec Guinness i digital 2Pac-versjon skal spele Jar Jar Binks. Det blir heftig!

   (Neida, det var ein liten setningsblings, takk for påpeiking 🙂 )

 • Redde Star Wars fra hva?

  • PeterIcedale

   Viser til «exhibit 1-4» Star Wars episode 1-3 samt Jar Jar Binks.

   • Kjellossy

    Jeg er ikke så negativ til episode 1-3. De har sine fordeler og ulemper, noe som også er tilfelle med episode 4-6. Jeg som mange andre er voksne fans som opplevde magien med de gamle filmene da vi var små. Når man er et barn gjør denne type filmer svært sterke inntrykk som vi bringer med oss, savner og har et ønske om å oppleve igjen. Når jeg prøver å se episode 1-3 med barneøyne, og når jeg har vist disse filmene til barn så er disse filmene utvilsomt stor underholdning. Det som nesten er det «verste» er at mange av barna ser ut til å le og kose seg med Jar Jar Binks.
    Episode 1-3 sitt største ankepunkt er etter min mening, at de ikke helt får bestemt seg om de skal være barnefilmer eller voksenfilmer. Episode 1 har mye bra for barna, men de forstår ikke det politiske aspektet ved den, og krever derfor at en voksen (som forhåpentligvis har forstått det selv) forklarer det til dem. Går vi til episode 3 ser vi derimot en ganske mørk og voksen film (som jeg som voksen liker svært godt!) som har scener som ikke akkurat tilsier at denne filmen er ment for barn. 
    Men vi har jo noe av det samme problemet med episode 4-6. Episode 4 har et tempo som kan bli for tregt for dagens barn. Episode 5 er mørk og voksen (min favoritt over episode 3), og episode 6 får ikke helt bestemt seg om skal være Bompibjørnene eller en skikkelig actionfilm. 
    Jeg håper selvsagt at de kommende filmene tar en mer voksen retning. Filmserien har mest og hente på det skal den leve lenge. De fleste er nemlig ikke barn så veldig lenge, og når de vokser opp er det de mørke og litt dystre filmene som best fortsetter å gi inntrykk. Jeg elsket episode 6 over alt annet frem til jeg kom i ungdomsalder, fra da av var det episode 5 som gjalt, og som fremdeles gjelder. 

    • CLPE

      Godt sagt!

 • PeterIcedale

  Når jeg fikk tenkt meg litt om så var jeg ikke stresset for at Disney kjøper Star Wars IPen i det hele tatt. Tvert i mot tror jeg de evner å gjenskape noe av dem magien jeg opplevde når jeg så de første filmene. Og selv om Disney er like glad i «comic relief karakterer» som George Lucas tror jeg de har nok fokusgrupper til ikke å gå på blemmen Jar Jar Binks.

  Men hva man vil om Disney, men de har vist at de klarer å holde to tanker i hodet samtidig både action filmer fra Marvel og søte pixarfilmer.

  • Kjellossy

   Jeg er ikke så negativ til episode 1-3. De har sine fordeler og ulemper, noe som også er tilfelle med episode 4-6. Jeg som mange andre er voksne fans som opplevde magien med de gamle filmene da vi var små. Når man er et barn gjør denne type filmer svært sterke inntrykk som vi bringer med oss, savner og har et ønske om å oppleve igjen. Når jeg prøver å se episode 1-3 med barneøyne, og når jeg har vist disse filmene til barn så er disse filmene utvilsomt stor underholdning. Det som nesten er det «verste» er at mange av barna ser ut til å le og kose seg med Jar Jar Binks.

   Episode 1-3 sitt største ankepunkt er etter min mening, at de ikke helt får bestemt seg om de skal være barnefilmer eller voksenfilmer. Episode 1 har mye bra for barna, men de forstår ikke det politiske aspektet ved den, og krever derfor at en voksen (som forhåpentligvis har forstått det selv) forklarer det til dem. Går vi til episode 3 ser vi derimot en ganske mørk og voksen film (som jeg som voksen liker svært godt!) som har scener som ikke akkurat tilsier at denne filmen er ment for barn. 

   Men vi har jo noe av det samme problemet med episode 4-6. Episode 4 har et tempo som kan bli for tregt for dagens barn. Episode 5 er mørk og voksen (min favoritt over episode 3), og episode 6 får ikke helt bestemt seg om skal være Bompibjørnene eller en skikkelig actionfilm. 

   Jeg håper selvsagt at de kommende filmene tar en mer voksen retning. Filmserien har mest og hente på det skal den leve lenge. De fleste er nemlig ikke barn så veldig lenge, og når de vokser opp er det de mørke og litt dystre filmene som best fortsetter å gi inntrykk. Jeg elsket episode 6 over alt annet frem til jeg kom i ungdomsalder, fra da av var det episode 5 som gjalt, og som fremdeles gjelder. 

 • Dette forteller egentlig veldig mye om hvilken retning Star Wars mest trolig tar. De fleste filmene (som han har hatt stor suksess med) kan vel sies å være rettet mot et litt «yngre» publikum. Selv om han har skrevet en del variert, så er det ikke utenkelig at det er den retningen Star Wars går.

  • Det vert nok heilt sikkert i ei familievenleg retning, ja. Men ein må hugse at filmen han vann Oscar for omhandla mellom anna sjølvdrapsforsøk, menneskelege defekter og rusmisbruk – ikkje akkurat Disney Channel-materiale 😉

   • Absolutt.

    Jeg mener ikke å plassere ham helt i «familiebåsen», for han har uten tvil skrevet ting i begge ender av skalaen, men føler likevel at det er ganske sikkert hvor dette går. Uten at jeg stiller meg utelukkende negativt til det. Jeg har fremdeles stor tro på at dette er bra for serien og universet.

 • En helt annen ting, hvorfor har Disney stoppet opp å lage National Treasure? 

 • CLPE

  De første starwarsfilmene hadde absolutt mørke undertoner, og de er rimelig nerdete, men de er likevel familiefilmer. De stiller i ca.samme klasse som Pirates of the Carribean, når det gjelder modenhet. Forskjellen mellom filmene ligger hovedsaklig i mytologien som ligger rundt – universene de foregår i – og valget av skuespillere. Derfor har Disney et godt utgangspunkt til å spinne videre på merkevaren.

 • siggmunn

  Tarantino har takket nei til å regissere, hvor i alle dager kom den ideen fra til å begynne med?

   Likvel, kunne blitt en interessant Star Wars-film. Ser for meg en tjue minutter lang åpningscene med noen stormtroopers som sitter og prater på en diner om noe ganske trivielt.

  • Han har ikkje takka nei, han har sagt at han ikkje har blitt spurt. Journalistar spør absolutt alle det spørsmålet no til dags. 

   Og ja, eg trur det absolutt i så fall hadde vore ei eller anna Kevin Smith-aktig scene der dei hadde diskutert korvidt det er moralsk rett å arbeide for nokon som var onde.

 • Sunni Heltne
 • Tor Martin Kristiansen

  Det som bekymrer meg mest med at Disney nå eier Star Wars er ikke hvordan de neste filmene blir, men heller hvordan de har tenkt til å forvalte rettighetene til varemerket Star Wars. Si hva du vil om Lucas, men han var faktisk ekstremt åpen når det gjaldt å la folk bruke/pariodere Star Wars på ulike måter i egne prosjekter; han eier (eide) rettighetene til hver eneste en av figurene i Star Wars og kunne lett nektet andre å bruke noen av dem… men i stedet har vi tonnevis med fan-fiction, parodier, etc. Stort sett alle som har spurt har fått ja. Disney på sin side er i helt andre ende av skalaen: de er kjent for å true barnehager med søksmål fordi de har hengt opp tegninger av Mikke Mus i vinduet sitt. Ikke akkurat et god tegn eller noe som tyder på at vi kan se frem til mer Star Wars i for eksempel Family Guy eller Robot Chicken etc etc.

 • Jeg gir min stemme til vår egen Harald Swart ! Tror han kunne laget en super SW film

 • Jeg skjønner ikke helt at folk klager på Jar Jar Binks i så stor grad. De forferdelige dansene fragle-aktige barne-tv-dyrene som bor hjemme hos Jabba The Hut i Episode 6 er like irriterende, og mens jeg er inne på Episode 6, så har den også de utrolig irriterende Ewokene. Episode 6 er jo nesten alene mer barnslig og useriøs enn den nye trilogien, hvis det er så utrolig viktig å legge til grunne i diskusjonen. Kritikken rundt de 3 siste filmene går i nesten all hovedsak ut i nostalgi i mine øyne. De som ble forbløffet av Sci-fi-preget og hele den fantastiske, eventyrlige formen til de første filmene (i forhold til tiden), gikk muligens inn i kinosalene på starten av 2000-tallet med en viss forventning, og en viss forforståelse av de tidligste filmene som mest sannsynlig bærer preg av konteksten man så de første filmene i. Som jo åpenbart var en annen kontekst enn den konteksten man så de nye Star Wars-filmene i. 
  En slags ubevisst påvirkning må de gamle filmene ha hatt som må ha ligget til grunne for den voldsomme motstanden mot den nye trilogien. Selv er jeg ikke noen stor fan av Star Wars, eller sjangeren. De første Star Wars-filmene ble vel godt mottatt da de kom ut, og jeg tror kanskje de satte trenden, til en viss grad, for et mer sci-fi og effektpreget 80-tall innenfor filmen? Noe jeg mener ødela mye av det litt smartere og mer kunstneriske 70-tallet. Så kanskje Star Wars kan sammenlignes litt mer synthen i musikken? Når synthezeiseren kom så døde litt av den klassiske rocken. Se foreksempel på utviklingen til det fantastiske bandet Queen. 70-tallet: Dypere, renere og mer klassisk rock, mens 80-tallet kanskje ga litt enklere rytmer og noe hjernedød stimulans (Dog er den musikken gjerne utrolig deilig å lytte til i blant den og). 

  Vel, for å holde Star Wars on-topic. Jeg så Star Wars-filmene samtidig en kveld/dag, gikk oppover i rekkefølgen kronologisk i forhold til år. Jeg fant de to første å være gode filmer, som stilte opp interessante konflikter, og jeg syns de gjorde god mot ond-konseptet veldig bra. Deretter syns jeg nesten Episode 6 var mest tullete, tross med mye bra innhold likevel. Episode 1 derimot syns jeg er veldig rotete, og handlingslinjen i den filmen har nesten ingenting å si for hele historien. Episode 2 tar seg opp en del, mens jeg syns at Episode 3 og General Palpatine omtrent er det beste i hele serien. Mest sannsynlig er jeg da preget av at de siste filmene er teknisk utført mye bedre enn de 3 første, men det er egentlig ingen grunn når man tenker på tiden som gikk mellom filmene.

  Hvis de som tviholder på barnesynet sitt fra de 3 første filmene, og dømmer de nyeste filmene utelukkende utifra bakstreversk nostalgi, skal ha noe rett i kritikken sin mot den nyeste trilogien, så er de nesten nødt til å skrike like høyt når Disney kommer med sine filmer – Med mindre det blir episke mesterverk av høy klasse, noe jeg tviler sterkt på, selv om de har fått inn en veldig god manusforfatter som har skrevet to veldig engasjerende og interessante manuskript i Little Miss Sunshine og Toy Story 3. Jeg kommer ikke til å glede meg til å se de nye filmene, men jeg kommer til å glede meg veldig til å se akkurat hvordan de blir gjennomført, og ikke minst hvordan oppfatningen til publikumet er.