Kristofer Hivju. (Foto: NRK)
Kristofer Hivju skal spille i Game of Thrones. (Foto: NRK).

Siste sesong av fantasyserien Game of Thrones er nær sagt ferdiginnspelt, og no har dei første klippa dukka opp på nettet.

Se klippet nedst i saka.

Blant seriens mange nye figurar denne sesongen er Tormund Giantsbane – spela av norske Kristofer Hivju. Han har ein sentral del i plottet som går føre seg nord for «The Wall» – det iskalde øydelandet der skrælingane styrer.

I bøkene er han ein hardtslåande, kvithåra brande med (stort sett) godt humør, i TV-serien har Hivju fått behalde det karakteristiske raude skjegget.

Melding: Game of Thrones S2: – Det beste som har skjedd fantasysjangeren på ti år

Første glimt av sesong 3

Hivju fekk rolla etter audition i juli i år, etter ein lang periode med Hollywood-rykte.

I videoen under (frå Game of Thrones Youtube-kanal) kan du sjå dei første ordentlege glimta frå sesong 3, og fleire av miljøa me får møte. Der får me òg sjå Hivju i samtale med Jon Snow (Kit Harington) i noko som ser ut som eit bak-scenene-klipp.

TV-serien er basert på George R.R. Martin sine bøker om det eventyrlege Westeros og dei omliggande områda. Tredje sesong tek handlinga frå første halvdel av den tredje boka A Storm of Swords.

Game of Thrones sesong 3 får premiere på amerikanske TV-skjermar 31. mars 2013.

 • Gleder meg noe helt vilt! Får bare håpe at HBO Nordic får rompa i gir og blir lansert snart.
  Men «tredje sesong tek handlinga frå første halvdel av den tredje boka A Storm of Swords og første del av boka A Song of Ice and Fire.»? Tror nok det var en liten feil der, eller så skjønner jeg ingenting.

  • Gjorde det endå tydelegare no, eg hadde skrive det litt uklart. Tredje og fjerde bok går parallellt, så til tredje sesong låner litt frå båe bøkene for å fortelje det meir kronologisk 🙂

   • Men fjerdeboka heter A Feast for Crows, det var derfor jeg ble litt forvirra der :p

   • Tredje og fjerde bok går ikke parallelt. Fjerde og femte går parallelt, men siste tredjedelen av A Song of Ice and Fire går forbi handlingen i A Feast for Crows.

    • Jepp, det var det eg fann ut! Eg hadde blanda titlane på bøkene 🙂

 • Er det lov å si at jeg sikler? For jeg gleder meg noe enormt!

 • Spennende 😉

 • Mr_Ask

  Håper sesong 3 er like bra som sesong 1…for nr 2 var middelmådig.

  • Det er ikke så mye handling i A Clash of Kings da, men det skjer derimot veldig mye i A Storm of Swords. Så du kan nok forvente en mye bedre sesong med mer handling.

 • Kire3c

  Dette må være feil. Tredje bok er ikke parrallell med noen deler i fjerde bok, overhodet. Fjerde bok (aFfC) går parallelt med  femte (aDwD). Når du leser femte boka merker du gradvis langt ut i boka (omtrent 2/3) at historiene tar igjen hendelsene som skjedde på slutten av aFfC. Har aldri hørt noe om at de skal ta scener fra fjerde boka i tredje sesongen. Det hadde vært høyest kontroversielt og jeg kommer ikke på noen relevante scener som kan bli dyttet en halvt år tilbake i tid (i ASOIAF universet). Tredje sesongen skal dekke omtrent halve tredje boka, deretter skal fjerde sesongen gjøre ferdig resten og ta noen scener fra fjerde boka som kan bli dytta tilbake den lille ubrukelige tiden som er igjen. Men dette funker ikke i denne sesongen. Bare pirk, men er fanboy av series!

  • Kire3c

    Ok, nevermind. Tror jeg har ganske peiling på hvilke elementer dette er. De kommer egentlig bare til å ta ting vi ser i flashbacks/indre tilbaketenking dialog og stappe det inn i tredje, fjerde, femte osv. sesong. Kan ikke røpe noe mer enn det.

 • Arbeideren

  Skrælingane? Er det den norske oversettelsen på wildlings? Det er i så fall kleint arbeid fra oversetteren…

  • Jepp, det er wildlings. Teke frå vikingane sitt namn på urbefolkninga i Nord-Amerika, så det har faktisk historisk tilknytning. Slik sett synest eg det fungerar godt! http://no.wikipedia.org/wiki/Skr%C3%A6ling

   • Arbeideren

    Helt uenig. Skræling er nedsettende og henviser til ordet «skral» som betyr dårlig, undermåls etc. Slik mitt inntrykk av wildlings fra bøkene så er det så feil som det får blitt. Wildlings framstår som langt i fra skrøplige og undermåls, tvert imot. Oversetteren burde ha tatt utgangspunkt i villmenn e.l for å finne en bedre oversettelse. Uansett, så dårlig valg gjør det enkelt å lese resten av serien på engelsk.

    • Som det står i Wiki-artikkelen, opphavet til ordet er uklart, men kjem mest sannsynleg frå at dei nytta skinn(skrá)-klede (og ordet skrælna – skral – er lite nytta i såpass gamle tekstar). Då tykkjer eg det passar fint.

     Dog, samd i at det kan skape slike koplingar for dei som ikkje kjenner til opphavet. Det kan jo vitterlegen høyrast ut som det er «skral» det er snakk om.

     • Arbeideren

      Nå skal man ikke stole på Wikipedia men det kan være du har rett mht etymologien. Mener likevel å ha lest en kilde på at Skral –> skræling og at våre forfedre gav dette tilnavnet til alle folkeslag de syntes var noen sveklinger.   

      • nå skal det også sies at når det kom til rå kraft var vikingene sterkere/kraftigere grunnet genetiske/livsstils årsaker enn indianere, det kan være derfor de ble kalt det. Men Skrælinger vil jeg som andreas være enig i at heller er en betegnelse for villmenn, som da gudeløse f.eks. Dette vil jeg synes passe bra siden de få som tilber de gamle gudene i westeros noen ganger blir kalt for skrælinger som et skjellsord fordi de tilber de gamle gudene.

    • Øyvind W.

     «Wildlings» er nok ment temmelig nedsettende også, spesielt når du tenker på hvor lite respekt og aktelse (med forholdsvis god grunn) Night Watch hadde for dem i bøkene 😉 .

  • Gulvplanke

    Syns det er en kul oversettelse jeg

 • brunopia

  gleeeeeeedeeer meeeg 😀

 • Bj_Bj

  Det stemmer at «skrælingjar» var den islandske benevnelsen av urbefolkningen i «Vínlandi hinu góða». Det kan jo nevnes at Þorfinnur Karlsefni, bror til Leifur Eiríksson (kaldt Leifur heppni), og den første hvite mannen man vet om som overvintret i Amerika, ble drept av skrælingene. 

 • Sogning111

  听起来很有趣,我会很高兴终于看新赛季。

 • zhera

  Når kommer sesong to på NRK da? Håper virkelig ikke at jeg har gått glipp av den!

  • regner med den kommer ganske nøyaktig 1 år etter at den ble vist på HBO. Såvidt jeg har forstått har NRK rammeavtale med HBO, hvor NRK kan vise allt innhold laget av HBO, 1 år etter at det ble sendt.
   Dvs game of thrones sesong to kan vises på nyåret en gang.

  • Game of Thrones sesong 2 kjem til NRK i byrjinga av 2013, og vil nok òg vere tilgjengeleg gjennom HBO Nordic når det etter kvart tek av.

   • zhera

     Takk!

 • Gleeeeeeeder meeeeeeeg!!!! 😀

 • HildeK

  Ciarán Hinds som Mance Rayder ja. O ho hooo. Dette ser kult ut!