To vingeskutte personer finner hverandre i Silver Linings Playbook, en morsom og rørende historie med godt skuespill av Bradley Cooper, Jennifer Lawrence og Robert DeNiro.

Regissør David O. Russell forteller historien med et levende og dynamisk filmspråk, som kanskje litt for ofte lener seg på soundtracket for å skape steminger.

Men historien er sympatisk, lettlikt og gir nok motstand til at dette føles verken lettvint eller overfladisk.

Forsøker å gjenvinne fotfestet

Pat (Bradley Cooper) blir utskrevet etter 8 måneder på en psykiatrisk anstalt, og flytter hjem til mor (Jacki Weaver) og far (Robert DeNiro).

Bradley Cooper og Robert DeNiro som sønn og far i Silver Linings Playbook (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Bradley Cooper og Robert DeNiro som sønn og far i Silver Linings Playbook (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Mens han forsøker å få livet på rett kjøl, møter han Tiffany (Jennifer Lawrence), en ung kvinne som også forsøker å gjenvinne fotfestet etter at mannen døde. 

Det blir starten på et kronglete vennskap som kanskje kan være starten på veien tilbake for begge.

LES: Anmeldelsen av Winter’s Bone

At Jennifer Lawrence virkelig kan spille, så vi allerede i gjennombruddsfilmen Winter’s Bone i fjor. I Silver Linings Playbook viser hun at hun har et talent langt over middels, og er ikke redd for å ta utfordringer.

At også Bradley Cooper har mer inne, er kanskje mer overraskende.

Vi kjenner ham først og fremst som komikjekkas fra The A-Team og Hangover-filmene, men her gir han oss et imponerende portrett av en ustabil nervebunt med bipolar sykdom.

Søt historie uten sukker

Det er ikke enkelt å formidle psykisk sykdom på en morsom måte, men David O. Russell mestrer godt den vanskelige balansegangen mellom humor og alvor.

Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i Silver Linings Playbook (Foto: Norsk Filmdistribusjon).

Morsomhetene springer ut av troverdige situasjoner, og føles ikke som fremmedelementer.

Alvoret er like fullt forankret i følelser og handlinger som er lett å sympatisere med og kjenne seg igjen i.

LES: Anmeldelsen av 500 Days of Summer

Silver Linings Playbook er feelgood om feelbad. Og sannelig om jeg ikke storkoste meg med resultatet!

Den forteller en søt historie uten å sukre, og kan i tillegg til Lawrence og Coopers gode rolleprestasjoner by på en Robert DeNiro i storform, i hans beste rolle på årevis.

Det er med på å gjøre Silver Linings Playbook til en film du må få med deg!

Om FILMEN

Silver Linings Playbook
 • Silver Linings Playbook
 • Slippdato: 11.01.2013
 • Regi: David O. Russell
 • Utgiver: Norsk Filmdistribusjon
 • Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk

 • poprockmo

  Denne har jeg trua på 🙂

 • Vis det er en film eg skal anbefale noen, er det Silver Linings Playbook! 🙂

 • Dette høres jo bra ut. Liker allerede Jennifer Lawrence veldig godt, men kanskje ikke Bradley Cooper noe særlig, så det er jo ikke dumt hvis jeg ender opp med å få et bedre inntrykk av ham ved å se denne filmen. Tror jeg skal kjøpe den når den kommer for salg (:

 • Fredrik Jackson

  Jennifer Lawrence ser for ung ut for å spille en karakter som har mistet mannen sin.

  • Ho er 22, så ho er ganske ung til å i det hele tatt skulle vært gift i virkeligheten også. Men det er jo ikke umulig.

  • Tom Weeee

   Jeg tror du vil skifte mening når du ser filmen. Det er vel en grunn til at hun er nominert til alt som er av priser i år, inkludert Oscar, Golden Globe, SAG, BAFTA, Critic’s Choice og et titalls mindre priser på diverse filmfestivaler. Hun er med rette blitt kalt en av hennes generasjons aller mest talentfulle skuespillere, og jeg tror nok ikke at hun a) hadde blitt castet i denne rollen om hun ikke kunne spille en litt eldre dame som har mistet mannen sin eller b) hadde fått såpass mye hyllest for det om hun ikke lykkes til fulle.

  • Jenny Dahl Bakken

   Hun spiller da også (sånn som jeg forsto det) en ganske ung dame, altså, hun giftet seg tidlig. Det tror jeg hun sier også. Så jeg syns akkurat det var realistisk.

 • Wow! Robert De Niro spiller endelig i en bra film igjen! Det er lenge sida det!

 • Flott film. Det beste er hvordan filmen fortelles på en veldig god måte. En troverdig historie, som beveger seg i perfekt tempo, som ikke gjør noenting av det som skjer overfladisk. Filmen unngår typiske klisjeer ved å bli fortalt på en interessant, og hele tiden innholdsrik måte. Viktig tematikk er det også mye av i filmen, noe som gjør filmen enda mer verdig. David O. Russell har lyktes med en god fortellermåte før i The Fighter – Silver Linings Playbook er faktisk enda litt bedre enn den forrige gode filmen hans. Hovedårsaken til at jeg likte denne så godt, gå på det at det brukes lite elementer for å påvirke seer følelsesmessig, i alle fall ikke rent overfladisk. Dette gjør at jeg føler med karakterene veldig sterkt – Noe som igjen gjør at når filmen faktisk når sitt «klimaks», så virker de emosjonelle virkemidlene enda bedre. I tillegg til at filmen har en god fortellerstil, og en engasjerende handling som er lett, men ikke uproblematisk å følge – Så er det veldig godt skuespill. Det er nok nøkkelen til at denne filmen også er så interessant i sin gang. 

  Bradley Cooper er fantastisk, han blander humor og alvor perfekt, akkurat som påpekt i anmeldelsen. Har ikke sett alle kandidatene, men Cooper er for meg, til nå, favoritt til å vinne beste mannlige hovedrolle.

  Jennfer Lawrence er opp mot like bra, rett og slett fantastisk skuespill, forholdet mellom hovedkarakterene var rett og slett perfekt balansert. Hun kan fort få Oscar for den rollen. Men Q. Wallis fra Beasts Of the Southern Wild og kanskje også Emanuelle Riva, fra Amour er muligens litt bedre, i mine øyne.

  Robert De Niro er helt rå. Han må jo bare få den Oscaren, den rollen han gjorde i Silver Linings Playbook har jeg ikke sett maken til fra den tøffe gangsteren siden 90-tallets mafiafilmer! 

 • Prient Mahes

  Den her var virkelig fin! FIne karakterer (morro å se trynet til Chris Tucker igjen). Anne Hathaway skulle egentlig spille Tiffany, er veldig glad for at det ble Jennifer Lawrence.

 • Neo

  Veldig bra film! 🙂 

  Se den!