– Godzilla startet som en metafor for Hiroshima og Nagasaki, og testsprengningen av atombomber i Stillehavet, i årene etter. Det fryktelige som kommer og ødelegger byen din, det er Godzilla!

Frank Darabont, mannen bak zombieserien The Walking Dead og den kritikerroste filmen Den Grønne Mil, er i full sving med manusarbeidet til en ny vestlig Godzilla-film. Nyinnspillinger og gjenskaping av gamle filmer og serier er i vinden i Hollywood. Mantraet ser ut til å være: «Hvorfor lage noe nytt når vi har noe som funker?».

BAKGRUNN: Ny Godzilla-film på vei

Godzilla-filmene har en lang tradisjon i Japan og er en integrert del av populærkulturen i landet. Siden første film kom i 1954 har det blitt laget 28 filmer om den forvokste øglen, mens Roland Emmerich skapte sin Hollywood-versjon i 1998.

– Vi forsøker å se på historien med nye øyne, men med tradisjonen fra den første filmen. Dette skal være en mektig og skremmende naturkraft, og det var – for meg – utrolig spennende å veve inn det menneskelige dramaet i fortellinga, forteller Darabont i et intervju med nettstedet io9.com.

ANMELDELSE: The Walking Dead – mennesker og zombier i en ny verdensordning

Darabont har fått mye skryt for nettopp å skildre de menneskelige utfordringene i zombieserien The Walking Dead. Og et slikt kvalitetsløft kan denne nye filmen trenge – 1998-filmen fikk hard medfart hos kritikerne.

– Et stort og stygt stykke «film» som kun vil gi tenåringer inntrykket av å se på en ordentlig film, skrev den amerikanske anmelderen Roger Ebert i 1998.

Filmpolitiet anmeldte også filmen samme året – anmelder Guttorm Andreasen hadde ikke noe positivt å si om filmen, regissøren eller skuespillerne. Trykk på spilleren til høyre for å høre en filmslakt av høy klasse.

Nyinnspillingen er ventet på kino i 2014 og har regissør Gareth Edwards ved roret. Edwards var et ukjent navn før han slo gjennom med indie-science fiction-filmen Monsters i 2010.

Har du trua på en ny monsterfilm? Sleng inn dine meninger i kommentarfeltet under bildegalleriet.

 •  Hvis man først skal ny-tolke noe, er ikke Godzilla den værets ideen man kan finne på. Personelig ser jeg mer fram til Pacific Rim som kommer til sommeren. Den har tross alt både gigantiske monstere og gigantiske robot-drakter, hva mer kan man ønske seg lissom?

  • Alekzen

   Man kan ønske seg en original ide istedenfor det som del toro har valgt å lage i pacific rim. Det finnes så utallig mange animer med akkurat samme premisser (oss mot kjempemonster, jorda i fare etc) at man kan spørre seg om det egentlig er noe som helst originalt ved pacific rim. Og jeg er forøvrig helt enig med deg, dette var ikke ment krasst. 

   Neon genesis evangelion – PASSE lik historie som pacific rim, så og si det samme utenom det at mechsa styres av utvalgte kids. Søk opp serien og les plottet, det er nesten latterlig hvor likt det er.

   Bokuranu (eller noe sånt) – Noe av det samme, jorda i fare, oss mot dem, kjempemechs

   Det er kun de to jeg kommer på i farta, men det er liten tvil om at selve ideen er hentet RETT ut fra en anime. Akkurat som hunger games er en kopi av battle royale. 

   Nei, den pacific rim filmen skal være særdeles bra for at det skal treffe noe særlig. Gleder meg faktisk mer til en ny godzilla film, der prøver de hvertfall ikke lure deg med at dette er originalt.

 • Xagu

  EFF GOJIRA!! MOOOOOTHRA!!! MOOOOOOOOTHRA!! MOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTHRA!