Utviklaren av Rock Band-serien, Harmonix, uttaler at det no er på tide å gi seg med den populære musikkspelserien. I ein diskusjon på si eiga forumside skriv communitysjef Aaron Trites at dei vil trappe ned:

– Me har slept over 4000 songar for Rock Band-plattforma, men i det siste har me skalert ned produksjonen etter kvart som me går over til andre prosjekt. 2. april vil bli det siste vekentlege DLC-sleppet for Rock Band.

Harmonix vil framleis halde serverane, butikken og poengtavlene opne for «all overskodeleg framtid». I tillegg skriv dei at det ikkje er nokre planlagde Rock Band-titlar blant Harmonix’ komande prosjekt.

Dei skriv ikkje kva musikk som vil dukke opp på dei siste sleppa, berre at det blant anna inkluderar band som ikkje har vore med i serien før, og at det skal avslørast på ein konsert på spelmessa PAX East i Boston. Så får ein håpe at dei kan avslutte med eit smell. Rockemyten seier trass alt at det er «better to burn out, than fade away».

Anmelding: Dance Central 3: – De spillene som utnytter Kinect-teknologien best

Dance Central 3. (Foto: Harmonix Music Systems).
Dance Central 3. (Foto: Harmonix Music Systems).
Musikkspelets død?

Spelutviklaren har gjort seg store på ulike musikkbaserte spel, deriblant Rock Band og Dance Central. I tillegg var dei selskapet som arbeidde med Guitar Hero før Activision og Neversoft tok over.

Den siste utgivinga for Harmonix’ del var Rock Band Blitz, eit rytmespel med ein vanleg handkontroller – meir som ein forenkla versjon av Dance Dance Revolution.

Med dalande interesse for dette spelet, samt skuffande europeiske sal av Rocksmith – ein versjon av Guitar Hero der ein kan spele med ekte gitarar – kva skal til for å utrope musikkspelas død?

Anmelding: Rocksmith: – For lite, for sent

– Me er veldig stolte over nedlastingsmilepælane me har sett, spesielt når det gjeld å produsere det største musikkbiblioteket for noko spel nokosinne, skriv Trite.

Dermed er fem års arbeid over for Harmonix som i det siste heller har retta fokuset sitt mot spel som Dance Central. I juni i fjor avslørte dei òg at dei arbeider med tre nye spelkonsept som framleis ikkje er offentlege. Mest sannsynleg følgjer selskapets raude tråd med rytme- og musikkbaserte spel.

Spelar du framleis Guitar Hero/Rock Band/Rocksmith?

 • Hadde ikke konsollen vært hjemme i Førde, så hadde jeg spilt Rock Band 3 stadig vekk. Fortsatt det beste musikkspillet. Fortsatt tilfredsstillende og gøy. Den største skuffelsen er selvfølgelig at mesteparten av de 4000 låtene de skryter av ikke er tilgjengelige i Norge fordi de er sluppet på Rock Band Network, som bare en håndfull land (inkl. Sverige, merkelig nok) har tilgang til.

 • Rock Band vil for alltid være en favoritt. Med lovnaden om at musikkbiblioteket vil bli opprettholdt, har en fortsatt mange år med mye moro igjen.

 • Alekzen

  For en som spiller trommer (Hobby riktignok) så blir aldri dette gammelt eller kjedelig, så lenge man ikke blir hater fordi det er vanskelig eller «annerledes» enn måten man spiller på ellers.  Ja, jeg vet godt at det ikke er sammenlignbart med ekte trommer, men det er fandens gøy likevel!

  Det er digg å slippe å høre på det originale trommetracket når man hamrer løs, og uten masterversjoner av låter blir dette vanskelig. Har bestemt meg for at det neste innkjøpet mitt blir rock band og en xbox/ps3, mest fordi denne artikkelen minner meg på hvor gøy det var å slå seg gjennom diverse metall låter fra rock band, spesielt eldre a7x!

  Gleder meg allerede 😀

 • Kim Åge Martinussen

  Rock Band 3 spilles stadig annen hver måned eller deromkring. Helt klart det beste av «Guitar Hero»-spillene, blant annet på grunn av det varierte musikkbiblioteket.

 • KennethChristensen

  Har hatt utrolig mye morro med Rock Band (og bittelitt Guitar Hero). Bare synd at de sensurerer låtene, det blir for dumt med den «pausen» i flyten når de tar vekk et slemt ord…

 • ole

  jentespill