Anmeldelsen er basert på de to første episodene av sesong 3.

Maktkampen om jerntronen fortsetter når vi tar turen tilbake til Westeros sine syv kongeriker i tredje sesong av Game of Thrones.

Nå tilspisser intrigene seg, vår kjære favorittdverg er ute i hardt vær og serien tar en mørkere vending, for som vi alle vet: «winter is coming».

Det kan være lurt å se de siste episodene av andre sesong på nytt nå før du begynner på sesong tre, for du bør ha hendelsene fra forrige sesong friskt i minne for å holde tritt med hva som skjer. Det er mange nye rollefigurer å holde styr på, så her gjelder det å ha tunga rett i munnen.

Les også: Anmeldelsen av Game of Thrones S01|Game of Thrones S02

Kaster deg ut i historien

Første episode kaster ikke bort noe tid på å sette seeren inn i hva som har skjedd tidligere, men fortsetter historien der andre sesong slapp.

Kong Joffrey og Lannister-klanen klamrer seg til tronen og makta i Kings Landing, mens Tyrion Lannister blir mørkere til sinns etter hvert som det blir tydelig akkurat hvor uønsket hans eksistens er.

Rob Stark fortsetter sin krig og hevntokt lenger nord, mens Jon Snow går bak fiendens linjer «beyond the wall». Og i øst vokser Daenerys Targaryen sine drager seg store, mens hun kjøper seg en hær av slaver hun skal erobre Westeros med.

De forskjellige historielinjene veves sammen på en god måte, med en fin flyt i vekslingen mellom dem.

If Mance Rayder likes you, you’ll live another day. – Ygritte til Jon Snow.

Hivju er som født for rollen

Det er ingen tvil om at Game of Thrones er en av de mest imponerende produksjonene seriemesteren HBO noensinne har produsert. Dette er det nærmeste vi kommer Ringenes Herre på fjernsyn og med tredje sesong av serien fortsetter festen av storslåtte sett, kostymer og omgivelser.

Som i de foregående sesongene er det likevel de interessante rollefigurene og den enestående ansamlingen av skuespillere som gjør inntrykk i tredje sesong av Game of Thrones.

Serien utvider rollegalleriet med en rekke nye, gode rollefigurer. For oss i Norge er det spesielt morsomt å se Kristofer Hivju i rollen som Tormund Giantsbane, wildlings-lederen Mance Rayders høyre hånd, og han er en svær kriger med en spøkefull tunge.

Med sitt store skjegg og ville utseende er Hivju som født for rollen, men det er gøy å se at det er mer enn utseendet som er på plass for Hivju.

Han gir Giantsbane en grov røst som passer rollen godt, og et inntrykk av at Tormund er en farlig mann, samtidig som han har glimt i øyet.

Kristofer Hivju er som født for rollen som Giantsbane i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Kristofer Hivju er som født for rollen som Giantsbane i Game of Thrones. (Foto: HBO).
Imponerende rolleprestasjoner

Arya Stark, spilt av Maisie Williams, er ei tøff lita jente som er en av mine favorittfigurer i serien. På flukt fra grusomhetene som utspilte seg i Harrenhal møter hun mange interessante figurer på sin vei i sesong tre, blant annet Thoros of Myr, en R’hllor-prest som er mer opptatt av damer, alkohol og slåssing enn å være gudfryktig.

Den britiske komikeren Paul Kaye spiller Thoros, som er et medlem av the Brotherhood Without Banners, en gruppe fredløse som jobber mot Lannister-klanen, og Kaye gjør Thoros til et gøyalt innslag i sesongen.

Ciarán Hinds (Rome) som Mance Rayder og Diana Rigg som Lady Olenna Redwyne er andre nye ansikter jeg likte godt, men jeg lot meg spesielt imponere av Thomas Brodie-Sangster, som spiller Jojen Reed, den synske gutten som kommer til å hjelpe Bran Stark med å utvikle seg denne sesongen.

Thomas Brodie-Sangster som Jojen Reed. (Foto: Helen Sloan, HBO).
Thomas Brodie-Sangster som Jojen Reed. (Foto: Helen Sloan, HBO).

Brodie-Sangster, som er mest kjent fra Love Actually er trygg og selvsikker i rollen som den alvorlige Jojen, og er svært troverdig som en slags læremester for Bran.

Jeg likte ham umiddelbart og gleder meg til å følge med på hvordan Brodie-Sangster presterer utover i sesongen.

Les mer om de nye rollefigurene her!

KVALITET

To episoder er kun en liten smakebit på den tredje sesongen av Game of Thrones, og jeg har ikke blitt introdusert for alle de nye rollefigurene enda.

Som fan av bøkene vet jeg imidlertid hva som kommer til å skje og det er mye som skal utspille seg på TV-skjermen som jeg gleder meg til å se.

Så langt er det uansett helt klart at også tredje sesong av Game of Thrones er velskrevet, velspilt og veldig, veldig spennende.

Game of Thrones ser du på C More mandager klokken 20.00, eller når som helst hos HBO Nordic.

Hva synes du om Game of Thrones? Diskutér i kommentarfeltet, men pass på spoilers!

Om SERIEN

Game of Thrones
 • Game of Thrones
 • Slippdato: 01.04.2013
 • Sesong: 3
 • Regi: David Benioff, D.B. Weiss
 • Utgiver: HBO
 • Sjanger: Drama, Eventyr

 • Satan jeg gleder meg!

 • Tredje boken er den jeg likte best av alle, så dette er den sesongen jeg tror blir best 😀

  • Tredje og femte bok for meg. Er det ikke slik at sesong 3 skal være halve bok 3? Med tanke på hvor mye som skjer så bør det nok deles opp, ellers vil det bli ramaskrik etter siste episode vises 😉 

   • Har komt meg halvveis i bok  5 nå, så føler jeg ikke kan si noe veldig om den enda :p

    • Ohh, alright! Den tar seg opp når tidsforskyvningene er tilbake til normalen.

 • Får faen meg frysninger bare av å tenke på denne serien!…. Rett og slett genialt!

 • Gleder meg så utrolig mye til mandag! Dette blir nok den beste sesongen til nå tror jeg. Er mye som skjer!
  Jeg vet det er litt vanskelig å si noe særlig etter bare to episoder, men jeg husker da jeg først leste om Lady Olenna at jeg synes ho var en genial dame og at jeg gleder meg til å se om ho er like tøff og om ho snakker rett fra levra i serien også.

 • Jomar Bakkeli

  Det blir vel som sesong 1 og 2, mye prat og posering, lite action og så mange historier på ulike fronter at det nesten ikke er framdrift fra episode til episode.

  For all del, bra serie men hypen er heller latterlig. Personlig gleder jeg meg like mye til Doctor Who som fortsetter sesong 7 dagen før.

  Og forøvrig har vel anmelderen i denne artikkelen snakket om GoT hver gang hun har vært på radio eller tv det siste året. Sikkert den rette til å vurdere om dette er kvalitet…..

  •  Sier meg delvis enig, men er glad for å se fortellingen i TV-mediumet i tillegg til bøkene.

   I år er det jo 50års jubileum for Doctor Who! 😀 Så forventer mye fra de åtte neste episodene i serie 7.

   Har du noen tips hvor jeg kan se DW live, hvor bruker du å se?

   • Spørs. Jeg bruker å se det direkte fra England via en livestream. Altså en direktesendt stream av BBC1. Bare søk på BBC One livestream, så finner du sikkert en som fungerer bra

  • Da du sikkert vet at TV-serien er basert på bokserien, så burde det ikke kommet som et sjokk at det er mye prat. Det er forsåvidt mer action i bok tre enn de to forrige bøkene i serien. Flere høydepunkter, garantert.

   Med tanke på produksjonsverdi kan nok ikke Dr. Who sammenlignes med GoT, men når det er snakk om smak og behag er det lov 🙂 Liker begge seriene, men setter sterk pris på at GoT er filmet på locations og ikke bare i studio.

  • Hei Jomar! 

   Siden jeg har lest bøkene flere ganger brukes jeg litt som «Filmpolitiets ekspert på Game of Thrones», men at dette er det eneste jeg har snakket om på radio og TV det siste året blir å overdrive. Hvis du så hele TV-sendingen som du nevner la du kanskje merke til at jeg trakk frem The Walking Dead som det beste på TV-skjermen i 2012, når det gjelder radio snakker jeg støtt og stadig om andre ting.Når det er sagt, har du rett i at jeg har gledet meg stort til denne sesongen av Game of Trones. Dette har imidlertid ingenting å si på min journalistiske vurdering av om dette er kvalitet eller ikke. 

   Hadde det ikke vært godt nok, med dårlig manus, casting, skuespill eller andre problemer, ville jeg selvfølgelig skrevet dette i anmeldelsen, og gitt trekk for det.

   At du skriver at det er for lite action i serien peker bare på at dette ikke er serien for det, siden dette er en dramaserie som fokuserer på karakterutvikling.

   • Jomar Bakkeli

    Jeg har ikke påstått at GoT er det eneste du har snakket om.

    Men strengt tatt føler jeg dette er en overflødig anmeldelse. Her er mitt forslag:
    Game of Thrones starter sesong 3 snart. De fortsetter handlingen fra sesong 2. Det er noen nye folk med. Har du sett og likt de to første sesongene fortsetter du sikkert å følge med, har du ikke sett er det lite trolig du begynner nå.

    PS: Jeg liker serien selv om jeg ønsker det var mer handling og mindre prat.

    • Denne jeg tenkte på: «snakket om GoT hver gang hun har vært på radio eller tv det siste året». Men samma det. 😉 
     I Filmpolitiet dekker vi både film, spill og TV-serier, og anmelder derfor nye sesonger av serier når de kommer. Hvis vi skulle gjort som du sier og bare anmeldt den første sesongen i en serie hadde det blitt veldig bakpå. Det kan ofte være svingninger på om en serie holder seg bra/dårlig fra sesong til sesong, og vi mener det derfor er av interesse for våre lesere å skrive om dette. 

     • Jomar Bakkeli

      Jaja, fint man har skarpe hoder som plukker opp svingningene basert på to episoder.

    •  Det finnes ganske mange som venter med å se serier før det har kommet ut en god del sesonger av dem. Dette er på grunn av at mange serier, f.eks Lost, Heroes og Prison Break(som jeg liker) har fått strålende omtale de første sesongene, før det i manges øyne(ikke alles) sporer helt av og blir dårlig. Så det finnes folk som faktisk ikke velger å begynne å se en serie før den er ute i sesong 3-4, for at de vill ha kvalitet hele veien.
     En annen grunn til at Game of Thrones kan få mange nye seere i Norge er at Kristofer Hivju er med.
     Jeg skjønner at det er lett å bli oppgitt over Journalister og artikler på nettet nå om dagen, det kan virke som VG og Dagbladet  bare er interessert i å ha flest mulig nyheter om Tone og pupper.
     Kult at Marte svarer på kritikken og ikke gjemmer seg . NRK er den beste norske nettavisa jeg vet om 😉

    • Jeg vet ikke om du har fulgt noe særlig med på nettsidene til Filmpolitiet, men de har for vane å anmelde de første episodene av en sesong rett før den starter, det er ikke «særbehandling» for GoT-fans. Synes det er ganske greit egentlig, i tilfelle man er usikker på om man vil fortsette å se på en serie eller om man bare bør droppe den.

  • Series 7* for å være en pirkende pendant. Eller sesong 33 😉 gleder meg veldig. Er veldig interessert i Clara Oswald Oswin twisten. Go Moffat!

 • poprockmo

  1. Håper det kommer en anmeldelse når hele sesongen er ferdig. Synes det er sesongen som helhet som er viktig, ikke bare inneldningen.
  2. Noen som vet om hele bok 3 skal dramatiseres i sesong 3 eller om det blir en del? (Det er jo to bøker og mye handling å komme seg igjennom på 10 episoder).
  3. Gleder meg :)))))))

  • Har forstått det sånn at tredje bok skal fordeles over minst to sesonger. Regner med de holder seg til to.

  • foca9

   De har vel sagt at bok 3 skal deles over to sesonger, men det skal nevnes at en hendelse (folk som har lest bøkene vet hva jeg mener …) som er ca. 2/3 inn i ASoS skjer i slutten av sesong 3. Derfor tror jeg nok sesong 4 strekker seg over mer enn bare bok 3.

  •  2. Svaret er nei. Bok 3 vil være i 3 sesonger virker det som. I siste episode av sesong 2 så er scenene hentet fra både bok 2 og 3. Ettersom bøkene ikke alltid følger en helt linjær fortellingslinje, og gjerne kan hoppe tilbake i tid når man er innom en annen karakter. Det at vi er innom karakterer i serien som vi bare blir fortalt om handlinger til i bøkene er en annen ting. Faktisk lukter det at ting leseren ikke får vite før i bok nr 5 dukker opp allerede i sesong nr 3.

  • Hei du! Vi pleier vanligvis ikke å skrive to anmeldelser av en serie, men kanskje jeg kan skrive en artikkel med en oppdatering på om kvaliteten holdt seg ut sesongen. 🙂 Helt enig med deg at helheten er viktig. Derfor viktig å påpeke at det er de to første episodene som er anmeldt her.

 • siggmunn

  Game of  Thrones starter ny sesong samme dag som The Walking Dead har sesongavslutning… det er nesten som om noen krefter der ute ønsker at jeg skal gjøre det dårlig på eksamen.

 • Noen som vet om SPOILERS the Red Wedding kommer til å skje i sesong 3?

  • foca9

   Kall det RW, så skånes utenforstående, selv om du understreker at det er en spoiler.
   Hvis du ser på navnene på episodene (f.eks. engelsk Wikipedia), så kan du lett skjønne hvilken av dem som er nevnte hendelse 🙂

  •  http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Season_3 blir nok 2-3 bryllup her ja, og resten i sesong 4.
   Interessant at Lysa og Robert Arryn kommer til å dukke opp denne sesongen. Åja, det er ikke bare Jojen og Meera som dukker opp en sesong for seint, men Ramsay kommer også. At Theon og Asha/Yara er castet denne sesongen er også spennende. Forutenom det så er visst ingen castet i rollen som Edric Storm, så der kommer det en liten tvist har jeg hørt.

   • kåre

    Edric blir erstattet av Gendry, siden de begge er Roberts bastarder og det gjør det enklere for seerne.

 • Artikkelretting:
  Lannister-familien (eller hus Lannister)
  wildlinglederen (evnt wildlingkongen)
  Lady Olenna Tyrell (ikke Redwyne!)

  Jeg er enig i at Hivju er perfekt, men skal man gå i detaljer og pirke så er ikke Tormund rødhåra eller rødskjegga i bøkene. Jeg er overrasket over at du ikke sammeligner bok og serie. Skildringen av Tyrion som blir mørkere er bra, og denne siden kommer også godt til syne i visse episoder i sesong 1 om man følger nøye med. Jeg savner allikevel mere snakk om tematikk og stemning i den nye sesongen. Burde kanskje vært utdypet mer om politikk og  sexscener for eksempel?

  Utdypning i kommentaren om at historiene er godt sammenvevet savner jeg også, ettersom mange fans misslikte hvor mye tid Dany fikk forran lærretet i sesong 2.

  • Hei Anders!

   Takk for et konstruktivt innlegg, men du har ikke helt rett:

   Lady Olenna Redwyne er bestemoren til Margaery og Loras Tyrell, men hun er inngiftet i Tyrell-klanen, datter av Runceford Redwyne og heter derfor Redwyne til etternavn.

   Klan: det er et ord som er helt innenfor å bruke.

   Wildlinglederen, wildlingkongen, som du skriver, eller wildlings-lederen som jeg skriver, er egentlig feil uansett. På norsk heter wildling skræling, men det er litt for obskurt til at jeg valgte å bruke det. 

   Jeg er klar over at Tormund ikke er rødhåret i bøkene, han er også eldre. Jeg skriver ikke at det er det røde skjegget, men det «store skjegget og sitt ville utseende»  som gjør at han passer utseendemessig.

   Grunnen til at jeg ikke sammenligner med bøkene er jeg kun har sett to episoder, som bruker litt tid på alle figurene. Dermed er det ikke så mye grunnlag for sammenligning enda, men det er noe man kan se på utover i sesongen. Kanskje en artikkel om boka vs serien kan være noe? 

   Dette gjelder også for tematikk og stemning, og måten historiene er vevd sammen på. Det er fortsatt litt for tidlig å si om Dany får mye skjermtid eller ikke, siden jeg kun har sett to episoder.

   Hilsen Marte!

   •  Bra svar. Du tar meg på Queen of Thorns. Men å understreke hvilken familie hun støtter hadde allikevel kanskje vært greit for uvitende lesere? Lady Olenna spilles av den tidligere avengers stjerna og også kona til selveste James Bond, tenker det hadde vært greit å nevne. Hun er GRRM sin favorittbooking av de nye stjernene.  Når det gjelder tematikk tenker jeg at det er veldig værdt å skildre hvor godt serien viser frem sterke kvinner, noe som kanskje er hovedgrunnen til at så mange kvinner leser bøkene. Synd at folk tror serien er mykporno.

    • Kunne forsåvidt skrevet mer om Rigg, men det ligger lenke til denne artikkelen i anmeldelsen http://p3.no/filmpolitiet/2013/02/endelig-en-ordentlig-titt-pa-hivju/ 
     Der skriver jeg litt mer om de nye rollefigurene, så tenkte at det holdt.
     Rigg er forøvrig veldig god som Lady Olenna, en skikkelig rå og skarp gammel dame. 🙂

     Vi pleier vanligvis ikke å gjøre det, men denne gangen vurderer vi å lage en til anmeldelse av hele sesongen når den er ute, og da tenker jeg vi kan gå dypere inn i tematikken der.

     Helt enig i at det er synd noen tenker mykporno pga sexscenene osv. Jeg lot meg spesielt provosere av NY Times’ Ginia Bellafantes anmeldelse av sesong 1, da hun omtalte sexscenene som «a little something for the ladies», og kalte serien for guttefiksjon. http://tv.nytimes.com/2011/04/15/arts/television/game-of-thrones-begins-sunday-on-hbo-review.html?_r=0

     • Rart at alt engasjementet brukes til å pirke på Marte her, men siden hun klarer seg selv skal jeg heller støtte om ikke anmeldelsen, så et punkt i den NYT anmeldelsen. 

      Det er såklart ikke sex og voldtekt som er kjernen i bøkene, og det fortjener ikke å bli trukket frem slik når det er så mye annet bra. 
      Men, som virkemiddel er det ganske vanlig. 
      Bøker om skjebnene til kvinner, om elendighet, selger som bare det. 
      Og det er nok ikke generelt menn som er mest empatiske med voldtektsofre, som leser det som underholdning. 

      Så hun har et lite poeng der, og jeg har hørt andre klage på når karakterer hopper over voldtekt som en liten hump. 
      Men det er småpirk egentlig, jeg mistenker at det er mengden vold generelt i bøkene, heller enn noe moralsk standpunkt som enkelte reagerer på.  

      Det er det i alle fall for meg, jeg orket ikke lese bøkene ferdig pga all volden, jeg forestiller meg det for ille. 
      Men på TV blir det greit, flatt nok. 
      Det er noen ting som fungerer bedre på TV enn i bok og omvendt. 
      Zombier i bokform fks er gørr kjedelig, men effektivt på film. 
      Følelser blir lett mye verre i bøker. 

      (PS: Når hun påstår fantasy i seg selv er en gutteting er hun selvfølgelig helt på bærtur.)

      • Jeg virker kanskje pirkete. Det er nok fordi jeg nesten ikke klarer å vente lenger på å se første episode. Og da håpet jeg på å finne litt spoilers fra Marte som allerede har sett to episoder 😀
       Leste ferdig bok 4 i går, og jeg er vel ikke i tvil om at sesong 3 er skjebnesesongen(og at bok 3 er den mest spennende), som D&D selv sier at de så frem til, og denne skal de utivlsomt klare å levere. 🙂

       • Proppi

        Pesonlig likte jeg bok 5 best, så du har litt å glede det til der.

        • kåre

         Bok 5 best? Unnskyld meg men leste vi samme bok? Så utrolig mange ganger jeg bare la fra meg boka i skuffelse over å ha kommet til ENDA et Daenerys kapittel. Bok 3 (del 1+2) er såklart den beste boka i serien.

   • kåre

    Vil da tro at inngifting reglene for etternavn gjelder i ASOIAF også… Catelyn blir jo kalt Lady Stark ved flere anledninger, samme som Lysa blir kalt Lady Arryn. Men, det er jo ikke feil å kalle Olenna Redwyne for det.

 • *nerd glaze*

 • Feynman32

  Wow, magiske nisser fenger fortsatt i 2013. Let the nerd orgy begin!

 • FraOven

  Men Dagbladet er ikke enig. Hvem tror man på? Helt klart filmpolitiet, og serienytt. Gleder meg veldig til sesongen.

 • Det nærmeste vi kommer Ringenes Herre? Ringenes Herre ble vel passert i kvalitet i første sesong episode en 🙂

  • er veldig uenig, og jeg vil ikke si at jeg er en større LotR fan enn Game of Thrones-fan

   • Når jeg har sett LoTR på ny de siste årene så blir det litt for mye bromance for min smak. Det er nesten så jeg tror de skal begynne å kline. Dramaet er mye bedre i Game of Thrones, selv om fortellingen i seg selv er topp klasse i LoTR.

    • Det tror jeg er første gang jeg har hørt noen beskrive «Lord of The Rings» som «bromance» – glitrende definert 🙂

 • Noen som vet om denne sesongen inneholder både del 1 og del 2 av bok 3, eller om det bare er del 1?

  • Bare del 1. Det kan være de tar med litt fra bok 2 også, men det visst hovedsakelig kun første bind.

   •  GRRM har tenkt å gå i dekning når dei sender sesongavslutninga. Det ligg ein spoilerfull artikkel ute på nett som seier noko om siste episode.  Du bør ha lest boka om du om du har lest boka så kan du søka den opp.  Trur du veit kva søkjeord som kan funka, kombiner med sesong 3, game of thrones.

 • Blir sesong 3 å se på NRK som før, eller vises den bare på Cmore???

  • NRK har avtale med HBO at TV-seriane går 9 månader etter premiere 🙂

 • Bjørn T. Bøe

  Hivju var kjempestilig i rolla, men eg blei seriøst flau over engelsken hans. Det var jo The Swede-engelsk…

  • spr0cket

   Nordisk aksent er flaut, mens britisk og arabisk aksent er OK?

   • Bjørn T. Bøe

    Nordisk? Nei. Oslosk? Ja.

   • Bjørn T. Bøe

    Eg burde lagt til at eg hadde vorten like flau om det var Helge Jordal som ralla i veg på bergelsk.

    • Dette fekk meg til å lure på kven Helge Jordal burde ha spelt i GoT. Ein eller anna maester, kanskje? Ein eller anna djupskåren sjel, iallfall.

     • Trond Oscar Aglen Losvik

      Helge Jordal burde ha spilt Davos Seaworth! -Eventuelt Donal Noye eller Bowen Marsh.

  • Han er wildling. Litt aksent passet fint til karakteren synes jeg.

   • Bjørn T. Bøe

    Ja, det var jo ikkje eigentleg noko gale med det, Hivju var knalltøff i rolla – det er berre alltid ein austlending med Heyerdahl-aktig engelsk når det er ein nordmann med i amerikanske filmar/seriar. Dei fleste nordmenn har jo ikkje sånn aksent!

 • Gunnar Sørensen

  Enig! Flott anmeldelse!
  Men, når kommer anmeldelsen av Vikings? Synes den fortjener oppmerksomhet 😉

  • Har sett to episoder av Vikings, og var ikke superimponert. Men jeg skal gi den en ny sjanse når hele sesongen er ute, og kommer med en anmeldelse da. 🙂

   • «Ikke superimponert» er ikke helt beskrivelsen jeg ville ha brukt av din anmeldelse etter å ha hørt den – men det er klart, man skal jo være politisk korrekt. 😉

    • Er «uutvunne potensial» ein del av omskrivinga di? I så fall er eg nok samd med både deg og Marte.

    • Det er Vikings jeg snakker om her, ikke Game of Thrones. Eller hva mener du?

     • Tenkte på din anmeldelse av «Vikings» ja. Det er mulig jeg leste litt mer mellom linjene der, men det hørtes da vitterlig ut som du syntes den var litt — vel — skikkelig dårlig. 🙂

      • Åja! Du mener da Andreas og jeg snakket om Vikings i Filmpolitiet på radio? Da prata vi kun løst om førsteinntrykket, det var ikke en anmeldelse. Basert på den praten kan jeg skjønne at du tenkte at jeg hata det da, hehe, men min dom over Vikings er ikke satt enda. 😉

       • Stemmer, stemmer. Jeg tror jeg avventer til du setter karakter før jeg beveger meg ut på Viking-tokt til HBO-land. Med mindre man er anmelder er livet for kort til dårlig TV 🙂

 • Hørt så mye bra om Games of Thrones men etter 2 første episoder, sesong 1 er jeg meget skuffet: dårlig skuespill, flere karakterer med meget dårlig innlevelse, især alle disse pene pikene som springer rundt (som å ikle en kjendis/modell en drakt fra den tid. Kulissene virker kunstige og dialogene minner meg om en såpeopera av klasse B. Denne digre mannen som ser ut som en pornoskuespiller, som skal hele tiden ha seg med hun pene blonde jenta, hva er dette egentlig. Ikke sett maken….. Blir denne hengemyra bedre utover? Er det mulig