Opprømte fotografar rundt den nye Xbox One-maskina til Microsoft. (Foto: REUTERS/Nick Adams)
Opprømte fotografer rundt den nye Xbox One-maskinen til Microsoft. Den nye oppgraderte håndkontrolleren kan sees til venstre, mens den nye Kinect-sensoren kan sees til høyre. (Foto: REUTERS/Nick Adams)

I forkant av årets store bransjesamling på spillmessen E3 i Los Angeles kvesser både Sony og Microsoft sine strategier.

Tidligere i år fortalte Sony om sin nye konsoll, Playstation 4, og hvordan den skal revolusjonere underholdningshverdagen når den kommer ut i butikkene mot jul i år. I kveld var Microsoft sin tur til å presentere sin fremtid for Xbox-konsollen.

DEBATT: Si din mening og delta i kommentarfeltet her

– Navnet er Xbox One

Microsoft startet med å peke nese til sin japanske rival Sony ved å vise frem den nye konsollen helt i starten av sin pressekonferanse. Sony har ennå ikke vist frem selve boksen til sin konsoll, selv om de dedikerte en hel pressekonferanse til å fortelle om den tidligere i år.

Xbox One kommer ifølge Xbox-sjefen Don Mattrick ut på markedet i 2013 mot slutten av året, i likhet med Playstation 4, men det ble ikke spesifisert om forskjellige kontinenter får ulik lanseringsdato.

Operativsystemet på Xbox One blir en sammensmelting av dagens Xbox 360-system og Windows-plattformen, og får funksjoner som sømløs bytting mellom spill, tv-sendinger, filmstrømming og Skype. Dette integreres med SmartGlass-systemet som ble annonsert i fjor.

Blant de temaene det var knyttet størst spenning var om konsollen krever å alltid ha en aktiv nettilkobling, men det ble ikke nevnt under pressekonferansen. Ifølge en tweet fra den amerikanske spilljournalisten Geoff Keighly fortalte Mattrick etter pressekonferansen at konsollen ikke «alltid er på».

SimCity-skandalen: Det EA ikke vil snakke om

Microsoft la stor vekt på sammensmeltingen av tv-opplevelser og interaktive muligheter. Steven Spielberg er hentet inn for å skape en eksklusiv tv-serie basert på det populære Halo-universet, mens metadata fra sports-eventer og -kamper skal sendes rett til konsollen. Dette ble illustrert med typiske amerikanske sporter, og det er ukjent om denne funksjonaliteten vil komme til kamper i den norske Tippeligaen (svært lite sannsynlig om du spør meg).

Forza 5 Motorsport. (Foto: Turn 10 / Microsoft)
Konseptbilde fra «Forza 5 Motorsport». (Foto: Turn 10 / Microsoft)

Blant de nye spillene som ble vist frem og annonsert til den nye konsollen finner vi Forza Motorsport 5, FIFA 14 (og andre populære sportsspill), Quantum Break fra finske Remedy, og Call of Duty: Ghosts.

Mattrick fortalte videre at Microsoft Game Studios har hele femten spill i produksjon til konsollen, åtte av dem er helt nye franschier.

Likevel var det påfallende få spill som ble presentert i løpet av den knappe timen Microsofts representanter brukte på podiet i det spesialbygde teltet som var satt opp ved hovedkvarteret til selskapet i byen Richmond. Det er ventet at spillene vil få mer plass på pressekonferansene på årets store spillmesser, E3 i Los Angeles i juni og på Gamescom i Köln i august.

Erkerivalen Sonys aksjekurs steg med omkring 9% i timene etter presentasjonen av Xbox One, mens Microsofts aksjekurs holdt seg relativt uendret.

VIDEO: Sjå den ferske «Call of Duty: Ghosts»-traileren her

Store uklarheter om bruktspill

Flere andre spørsmål som dukket opp i forkant av pressekonferansen ble ikke besvart, men amerikanske nettsider melder blant annet at du ikke lenger kan kjøpe brukte spill som vanlig.

Konsollen krever at du betaler en engangssum om du velger å kjøpe dine spill brukte for å få tilgang. Et sterkt fokus på kopibeskyttelse betyr også at du ikke lenger kan kjøre spillene fra en disk, men må installere på den innebygde harddisken.

Nettstedet Wired.com, som har en stor gjennomgang av den nye konsollen, forteller at en Microsoft-representant utdypet dette og skriver: – Det som følger naturlig av dette er at hver disk blir knyttet til en unik Xbox Live-konto, ellers kunne man tatt den spilldisken og sendt den til alle du kjenner og kopiert spillet så mange ganger du ønsket. Siden dette ikke er noe som skal skje, må hver disk bare installere spillet for en eier.

– Microsoft fortalte at om en disk brukes med en ny spillerkonto, kan den nye spilleren betale en avgift og installere spillet, noe som vil bety at denne nye kontoen nå også eier spillet og kan spille uten disken.

Dette er noe Sony også har eksperimentert med med sitt konsept «Playstation Pass», men dette blir altså første gang en hel konsoll er bygd opp rundt samme tanke.

Oppdatert: Microsoft har senere sagt at det ikke er fullstendig klargjort hva praksisen blir. Blant annet har redaktøren for Official Xbox Magazine skrevet at dersom spillet blir installert på en annen konsoll uten din bruker, så slettes spillet fra din maskin.

– Vi har ikke bekreftet noen spesifikke scenarier, sier Xbox Live-sjef Larry Hryb på bloggen sin.

Ikke bakoverkompatibel

Noe overraskende er det også at Xbox One ikke vil være bakoverkompatibel. Det betyr at spill som er kjøpt til Xbox 360-konsollen vil ikke fungere med den nye spillkonsollen. Microsoft-sjef Mark Whitten bekrefter til nettstedet The Verge at det snart kan bli aktuelt å legge Xbox 360-spillene på loftet. Dette inkluderer også nedlastbare spill som er kjøpt via Xbox Live.

– Systemet er basert på en annen prosessorarkitektur, så bakoverkompabilitet fungerer ikke sett fra et teknisk perspektiv.

I likhet med Sony har Microsoft valgt en såkalt x86-arkitektur på sin nye konsoll, (Playstation 3 bruker Cell-arkitektur, mens Xbox 360 bruker PowerPC-arkitektur) noe som betyr at gamle spill må omprogrammeres for å fungere på den nye konsollen. Ved siden av å satse på den mest populære og brukte CPU-arkitekturen i verden til sin nye konsoll, er det klart at Xbox One får 8 gigabyte med minne og innebygd harddisk.

Si din mening og delta i diskusjonen i vårt kommentarfelt – klikk her

Få fulloversikt over pressekonferansen ved å bla deg gjennom direkteoppdateringene under.


VIDEO: Se videopresentasjonen en gang til på avisen Forbes sine nettsider (ekstern lenke)


CoD Ghosts. (Foto: Microsoft)
Konseptbilde fra «Cod Ghosts». (Foto: Microsoft)

Kl. 20.05: Det var det hele. Microsofts nye spillkonsoll heter Xbox One, kommer i 2013, ny Kinect-sensor følger med i pakken når du kjøper konsollen, operativsystemet åpner for sømløs bytting mellom underholdning, mens nettskylagring blir en viktig funksjon for å spre innhold utover mobiltelefoner og PC i tillegg til selve konsollen.

Kl. 20.02: Price er en av hovedfigurene i Call of Duty: Ghosts. Pressekonferansen avsluttes med en trailer til spillet.

Kl. 20.00: Ny spillmotor betyr også dynamiske omgivelser, mer detaljerte figurer. Og ja, det blir hunder. Spillet skal fortsatt gå med 60 bilder i sekunder takket være den nye konsollen.

CoD Ghosts. (Foto: Microsoft)
COD Ghosts. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.59: – Det amerikanske militæret er ødelagt, du spiller en spesialsoldat som er en av få soldater som kan beskytte de gjenværende landområdene.

Kl. 19.57: Call of Duty: Ghosts-traileren vises snart for første gang. Ny spillmotor vil ta spillserien et langt skritt fremover, hevder utviklerne i en pressevideo fra utgiveren Activision.

VIDEO: Sjå den ferske «Call of Duty: Ghosts»-traileren her

CoD Ghosts. (Foto: Microsoft)
COD Ghosts. (Foto: Microsoft)
Later this year. (Foto: Microsoft)
– Later this year. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.56: Xbox One kommer ut i 2013.

Kl. 19.54: Don Mattrick, Xbox-sjefen, kommer ut på scenen igjen for å runde av pressekonferansen.

Kl. 19.52: Alt nedlastbart innhold til Call of Duty kommer først til Xbox One. Om dette stemmer er det et stort slag for Sony, spillserien er den mest populære i verdenen.

NFL on Xbox, for fansen. (Foto: Microsoft)
NFL on Xbox, for fansen. (Foto: Microsoft)
Steven Spielberg. (Foto: Microsoft)
Steven Spielberg forteller om sitt arbeid med «Halo»-serien. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.49: Direktesendt sport blir viktig, større interaktivitet mellom seere, spill og utøvere, men det er igjen ukjent hvor mye av slike tjenester som blir tilgjengelig i Norge.

Kl. 19.47: Steven Spielberg: – I løpet av årene har spillopplevelsen eksplodert, historiene har blitt mer engasjerende etter hvert som teknologien har utviklet seg.

Kl. 19.46: Steven Spielberg: – Jeg startet å spille Pong i 1974!

«Halo» blir TV-serie. (Foto: Microsoft)
«Halo» blir TV-serie. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.44: Halo blir TV-serie på Xbox One skapt av ingen ringere enn Steven Spielberg.

Kl. 19.43: Nancy Tellem, jobbet tidligere ved den amerikanske TV-kanalen CBS, kommer inn på scenen: – En helt ny plattform for både seere og produsenter, TV er ikke lenger en enveisopplevelse. Vi står på randen av en ny revolusjon i TV-bransjen.

Kl. 19.41: – Investerer mye i originale spill til den nye konsollen. Flere spill under utvikling nå enn noensinne. Planlegger å lansere 15 eksklusive spill i løpet av det første året, med hele åtte nye franschier.

Kl. 19.40: Finske Remedy (Alan Wake) står bak det nye spillet Quantum Break. En teasertrailer viser en båt som krasjer inn i en bilbru.

Kl. 19.38: Phil Spencer fra Microsoft annonserer Forza Motorsport 5 fra Turn 10-studioet. – Så ekte at du også ser den skitne lakken.

Forza Motorsport 5. (Foto: Microsoft)
Forza Motorsport 5. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.35: FIFA 14 Ultimate Team blir eksklusivt til Xbox One, mens spillet kommer på alle plattformer. Wilson avslutter med å vise en demonstrasjonsvideo. De fleste videoene på denne pressekonferansen avsluttes med «Inception»-drønn. En litt overivrig lyddesigner?

Kl. 19.33: Wilson fortsetter å prate om hvor mye dette endrer alt, men avslutter med å si at de skal vise mer snart uten å være noe særlig konkret. En liten smakebit dette altså.

Don Mattrick presenterer Xbox One. (Foto: REUTERS/Nick Adams)
Don Mattrick presenterer Xbox One. (Foto: REUTERS/Nick Adams)

Kl. 19.29: En av toppsjefene for EA sin sportsavdeling, Andrew Wilson, kommer inn på scenen. Viser frem en ny spillmotor med navn «Ignite», har som mål å viske ut grensene mellom spill og virkelighet.

EA har hentet inn verdens største sportsstjerner for å fortelle om hvordan det er å drive med sport. Tipper hver enkelt utøver får klekkelig betalt.

Kl. 19.26: 300 000 servere vil betjene den videreutviklede Xbox Live-tjenesten. Alt innhold lagres i skyen, både spill, filmer og musikk.

#XboxReveal. (Foto: Microsoft)
Den nye Kinect-sensoren lover større nøyaktighet, blant annet at den kan lese hjertefrekvens. (Foto: Microsoft)
#XboxReveal. (Foto: Microsoft)
#XboxReveal. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.23: En ny Kinect-sensor vil bli solgt sammen med konsollen. Mens håndkontrolleren ser ut som den gamle har den fått en rekke nye funksjoner. SmartGlass, som ble introdusert i fjor, vil koble sammen forskjellige enheter på en sømløs måte, loves det fra scenen.

Kl. 19.22: Operativsystemet er en sammensmelting av dagens Xbox-system og Windows. En nærmere, og forventet, sammensmelting av PC, konsoll og mobiltelefoner.

Kl. 19.19: – Maskinvare, kontrollsystemer og nettilkobling er fundamentene for den nye konsollen.

Den vil ha Blu-ray-spiller og åtte gigabyte minne. Noe som stemmer godt overens med tidligere lekkasjer.

Slik skjer hovedskjermen til den nye konsollen ut. (Foto: Microsoft / Reuters / Nick Adams)
Slik skjer hovedskjermen til den nye konsollen ut. (Foto: Microsoft / Reuters / Nick Adams)

Kl. 19.17: Det første Microsoft viser frem er TV-funksjonalitet som neppe vil være tilgjengelig i samme omfang i Europa eller Norge. Viser at de satser på underholdning i sentrum, ikke bare spill.

Kl. 19.15: Mehdi demonstrerer også muligheten til å kjøre flere applikasjoner samtidig på skjermen. Blant annet film, nettleser og Skype.

Slik er Xbox One. (Foto: Microsoft)
Slik er Xbox One. (Foto: Microsoft)

Kl. 19.11: Konsollen kan skrues på med stemmeaktivering. Yusuf Mehdi demonstrerer hvordan konsollen kan bytte sømløst mellom direktesendt TV (ukjent om denne tjenesten blir tilgjengelig i Norge), andre tjenester og spill.

Frå innsida av Xbox Campus. (Foto: REUTERS/Nick Adams)
Frå innsida av Xbox Campus. (Foto: REUTERS/Nick Adams)

Kl. 19.07: Navnet på den nye spillkonsollen er Xbox One. Konsollen ser ut som en liten firkantet datamaskin og er ren i designuttrykket. Navnet spiller på at maskinen skal bli den ene tingen du trenger å ha i stua. Microsoft starter med å vise frem konsollen, i motsetning til Sony som kun snakket om sin nye konsollen uten å vise den under sin pressekonferanse tidligere i år.

Kl. 19.05: – Med Kinect gjorde vi deg til spillkontrolleren. Xbox 360 er fortsatt en levende spillplattform. Stua har endret seg enormt de siste åtte årene.

(les flere oppdateringer under bildet)

Xbox Campus i Redmond, Washington (Foto: REUTERS/Nick Adams)
Xbox Campus i Redmond, Washington (Foto: REUTERS/Nick Adams)

Kl. 19.03: Pressekonferansen starter med en video som forteller at alt skal endres, sånn passe storslagent det altså. Steven Spielberg, Cliff Blezinski og mange andre. Xbox-sjefen Don Mattrick går først ut på scenen.

Kl. 19.00: Annonsert start på direktestrømmen.

Xbox Campus i Redmond, Washington (Foto: REUTERS/Nick Adams)
Vakter står utenfor lokalet hvor det ventes at en ny Xbox-konsoll skal vises frem. Bildet er tatt tidligere i dag tirsdag 21. mai. (Foto: REUTERS/Nick Adams)

Kl. 18.55: En kvinne tar bilder utenfor teltet som er satt opp for å huse Microsofts pressekonferanse om fremtiden for Xbox.

Kl. 18.45: Sonys og Microsofts nye konsoller inngår i den åttende generasjonen hjemmekonsoller (les mer om temaet her). Nintendo tjuvstartet ved å gi ut sin nyeste konsoll, Wii U, allerede i fjor – da fokuserte den japanske spillgiganten igjen på tilgjengelig teknologi, fremfor å være bransjeledene med siste nytt. Det har ikke fungert godt og Nintendo sliter med salgstallene. Les Filmpolitiets dom over Wii U-konsollen her og si din mening.

Kl. 18:40: Les mer om kampen mellom Microsoft og Sony her

 • Design er ekstremt subjektivt… Personlig synes jeg både konsollen og kamera er ganske pent, men kontrolleren ser helt jævlig ut.

  • Hoddevik7

   Den eneste forrandringen på kontrollens utseende er den «bumperen» mellom triggerne.
   I tillegg, ser kontrollen litt bredere ut enn den forrige.
   For alt vi vet, er dette en prototype-kontroll. De kan gjøre mange endringer og forbedringer på kontrollen til Xbox One blir lansert om et halvt år.

   • Berre hugs Playstation-bumerang-kontrolleren som vart vist fram ca. 9-10 månader før Playstation 3 eigentleg skulle ha kome ut. Dog, eg synest denne ser ganske heilstøpt ut, berre skeptisk til alle dei «skarpe» kantane.

 • Synes den så enkel og grei ut. Det siste jeg trenger er et ikke-tidløst design som ser stygt ut i stuen. Xbox One vil passe fint inn med resten av de svarte «boksene» og vil bli «gjemt» i TV-hyllen min.

 • Hoddevik7

  Det ser mer ut som en boks? Noen gang tenkt over at konsollen går under navnet Xbox?

 • Major Haggar

  Bare lek med denne tanken; hvis Nintendo ikke hadde gitt ut WiiU, men skulle presentere sin nye maskin nå eller på E3. Så kom tiden for presentasjon, og der står dem med Super Nintendo II. Ikke no fancy smancy kamera eller kontroller med skjerm tull, KUN en konsoll til å stappe deres nye type kassetter og en enkel og grei kontroller. Og en BRÅTE nye spill.

  Vil jeg ha ett media senter kjøper jeg med en media PC, ikke en spill konsoll med kamera jeg kan prate til og sitte å vifte med henda. Kom med en ren SPILLkonsoll.

  • Haha, tror det ville vært en legendarisk pressekonferanse om Nintendo kom med Super Nintendo II. Men dagene da en spillkonsoll kun fungerte for spill er nok over. Dagens pressekonferanse fra Microsoft var første steg i deres visjon om et sømløst underholdningssenter i alles stuer.

   • Major Haggar

    Ja, men det hadde vært til stor glede. Pure gaming.

  • Greit hvis du vil være spill purist. Da kan du enten kjøpe deg en SNES, PS eller gamecube igjen på eBay. Du har alltids muligheten å gå tilbake til eldre konsoller og det er sikkert mange spill du ennå ikke har prøvd på alle rendyrkede spillkonsoller fra fortiden. Jeg kan selge deg endel Gamecube spill. Har blant annet eternal darkness, Super Mario Cart, men mine Resident Evil spill får du IKKE! Når jeg tenker meg om får du ikke Eternal Darkness heller. Men vi kan kanskje bytte låne hvis du vil.

   Problemet med Xbox One er ikke at den tilbyr mye annet enn spilling. Problemet er at det virker som om spilling er bare en liten flau side ting. Ikke nok med det, men Xbox og Microsoft har vært veldig lite bruker/kjøper orientert. Xbox konsollen må være koblet til nett engang om dagen, den kan ikke bruke gamle spill og nye spill kan ikke lånes bort. Allt i allt tegner dette et bilde av noen som har tenkt kun på selger og ikke på forbruker. Jeg er ikke sosialist så jeg støtter de som selger også, men jeg støtter ikke et firma som så tydelig gir f@en i meg som forbruker. Det er gir og ta. Også i kapitalismen.

 • Ifølgje The Verge har ikkje Xbox One noko bakoverkompatibilitet mot Xbox 360 i det heile teke:

  «No, there’s not,» said Whitten, when we posed the question. «The system is based on a different core architecture, so back-compat doesn’t really work from that perspective.»

  That means that Xbox 360 discs won’t work, but also extends to Xbox Live Arcade downloadable titles. Anything that was designed for the Xbox 360 will have to be rebuilt, and it sounds like Microsoft doesn’t plan to do so.

  • Mad Mullah Hastur

   Veldig synd.

   • Playstation 4 har vel eigentleg litt den same greia, men dei har lova at ein skal kunne spele Playstation 3-spel via Gaikai-streaming – Microsoft ser ikkje ut til å ha noko liknande.

    • Mad Mullah Hastur

     Ja, det har vore mumla om ein eller anna form for emulering her òg, men det vart tydlegvis ikkje noko av då. Jaja. Då ventar eg heller til eg er ferdig med min pile of shame 😉

     • Forstod aldri hvorfor Sony fjernet bakoverkompabiliteten de første PS3-modellene hadde egentlig. http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3#Model_comparison

      • Lars Hansen

       Enig, det gir ingen mening. Jeg er ekstremt glad for at jeg kjøpte den tidlige 60Gb-modellen. Det er mange PS1- og PS2-spill man ikke kan kjøpe i PS-store, som fortsatt er morsomme å spille.

    • poprockmo

     På presentasjonen virket det som om man skulle ha mulighet til å gå enda lengre tilbake også – PS2 osv

 • Interessante poenger, spesielt det første spørsmålet ditt. Jeg, og flere andre norske spilljournalister, tror dette kan være den siste gangen spillkonsoller lanseres på denne måten. Den teknologiske utviklingen vil kanskje gå så langt som at vi ikke lenger trenger en egen boks i stua hjemme for å få tilgang til alle tjenestene en slik maskin leverer i dag.

  • Det var jo det Gaikai teikna til å kunne vere, ei teneste der ein «berre» leigde streamingtilgang til diverse nyspel (før Sony kjøpte dei opp). Eg håpar framleis på ei liknande teneste som kan hoppe inn på diverse boksar, og ikkje vere knytt til éin bestemt ting.

   • Gaikai-teknologien skal vel også brukes til å strømme Playstation 3-spill, for å bøte (delvis) på inkompabiliteten pga. prosessorkjernearkitektur?

 • Virker som de er mer opptatt av god framerate – i hvertfall om vi skal tro på det Activision-sjef Hirschberg.

 • Jon_A_S

  Kan ikke si jeg lar meg imponere. Tenker jeg holder meg til PCen, som allerede kan gjøre det meste Microsoft skryter av med Xbox One. Og det navnet, da… Etter alle spekulasjonene som har gått om hva den nye Xboxen kom til å bli hetende, så går de for noe så kjedelig som dette?

  • poprockmo

   Mye bedre på alle måter enn for eksempel å kalle den xbox 720. Mer klasse, enklere, stiligere, lettere å huske, renere. Likte navnet jeg, men det stoppa egentlig litt der…

   • Navnet spiller på at dette skal være den eneste underholdningsmaskinen du trenger i stua. Litt fantasiløst, enig med deg i det, @Jon_A_S:disqus .

 • Den syvende far i huset

  Dette blir mer et valg mellom Get box og Xbox.

  V i som vil spille velger PS4 eller Wii U

  • HMH

   At Xboxen har mulighet for andre mediatjenester, betyr ikke at den begrenser mulighetene for spill. Er vel noe i navnet, alt i ett. Det som derimot blir spennende å se, er om dette får mye å si for prisen. Latterlig om vi her i Europa må betale like mye som amerikanerne, som også får avtaler gjort med NBA osv.

 • Mssangol

  Siden de nye konsollene er x86-basert, er det vel mulig å bruke dem som en PC?

  • Den tiden PS3 kom ut var det billigste stabile hardware som kunne brukes innen forskning. Tror det ble brukt av enkelte universiteter i USA, noe alá SETI@Home eller lignende. Det var billigere enn å bygge opp supercomputere.

   • Roberth1234

    Hva har det med spørsmålet å gjøre? PS3 var PPC, så var ikke like kompatibel som en tradisjonell pc.

    De kan brukes som pc hvis så lenge sony og microsoft ikke gjør det for vanskelig.

 • Niccolado

  Hvorfor skal man punge ut enorme summer på spill til konsoller når levetiden deres ikke strekkes utover tilgangen til og levetiden til et konsollsystem? Takker meg til PC..

  • HMH

   Fordi de fleste spill vil bli optimalisert til å spille på konsollene i mange år fremover, men for PC må du oppgradere hvert andre år eller så får å kunne spille på de samme nivåene. Du må punge ut mer penger for de oppgraderingene, i tillegg til en høyere startpris, enn det den antatte konsoll-prisen ligger på nå (4-5k).

 • Jeg tipper Apple vil åpne opp TV’n med en oppdatert versjon av Apple TV og knytte sammen din TV, din iPod, iPad og iPhone. Du vil da kunne spille i stor skala på TV-skjermen og bruke i-dingsen som kontroller. Den kontrolleren har en rekke fordeler som konsoll-kontroll ikke har; en haug med sensorer og skjerm.

  Du kan se for deg å styre spillene dine som du i dag styrer bilspill på iPhone bare på stor skjerm, der du har bakspeilet og sidespeil på kontrollen. Du kan spille FPS der du raskt kan titte bak deg eller til siden med kontrollen din mens du løper fremover på hovedskjerm osv.

  Det finnes utallige App’s og utviklere for plattformen allerede, langt fler enn på konsoll, det finnes flere av disse boksene enn konsoll OG det er strengt tatt en mye mer attraktiv modell for utviklerne som rimeligere kan bygge spill enn de i dag gjør for konsoll. WWDC…

 • Werner

  Mange kule fuksjoner, men jeg ønsker ikke et «all in one entertainment system». Jeg vil ha en rein og rå spillmaskin, ikke en hybrid av mediasenter og xbox. One size fits none.

 • (^_^)

  avgift på bruktspill microsoft du må kødde ser ut som du blir mer og mer grådig som åra går håper ikke sony går på denne dumme ideen hva er så galt med brukt spill er det liksom den nye form pirat kopiering i følge microsoft og sony jeg bare lurer.

 • Neo

  Skal ha, enkelt og greit 🙂

  Riktignok vil jeg fortsette å spille på PC, men liker ideen med mediasenter, samt det fantastiske nye kameraet. Blir nok festens midtpunkt 😛

 • Leonarfd

  Likte ikke 360 heller pga meny system og mer eller mindre reklame. Blir ikke neste, hatt xbox, x360,ps1 ps2 ps3 og gode gaming pcer. Men denne gang blir det ikke noe fra microsoft, ps4 ser mer lovende ut.

 • Frederik Strindberg

  Kinect ser sykt bra ut, men ikke bakoverkompatibilitet slik at ens gamle spill blir søppel er bare trist – samt dette med avgifter… Microsoft skyter seg muligens i foten litt her. Hva er årsaken til at Sony sin aksjekurs steg med 9% tror de selv?

 • Ralfsen

  Den nye xboxen og hele avdukningen var veldig amerikanifisert. Amerikanske tvkanaler og amerikansk sport og amerikansk fantasy league. De bare gikk ut i fra at hele verden skjønte hva de snakket om. Eller så brydde de seg ikke om at folk utenfor usa faktisk så på også.

  Jeg ser for meg at veldig mange av disse funksjonene kommer til å være kraftig amputert, om ikke helt fraværende i andre deler av verden. Det tv-opplegget vil kreve en god del tilpasninger til lokale forhold for å fungere så sømløst som i presentasjonen. Jeg tviler på de kommer til å legge ned alt arbeidet som må til for at dette skal fungere i hele verden, med alle verdens tvtilbydere.

  Hvor bra kommer stemmestyringen til å fungere for folk som ikke snakker engelsk, eller et annet av de største språkene? Blir interessant å se.

  Betalt medlemsskap for xbox live fortsetter. Brukte spill skal det ikke lenger gå an å bruke, uten å betale for spillet enda en gang. Med EA som største samarbeidspartner så passer utviklingen der som hånd i hanske. Ingen bakoverkompatibilitet, og heller ikke snakk om noen løsning på det. Det blir vel relansering av klassikere som billigere nedlastbare spill etterhvert. Hvor mye bedre ps4 og gaikai blir gjenstår å se.

  Jeg syns selve boksen så stor og stygg ut, men det er vel en smakssak. Jeg likte det jeg så fra Sony bedre, selv om de ikke viste frem noen boks en gang. Jeg er først og fremst ute etter en spillmaskin. Jeg har allerede tv-ting på plass, og jeg tviler på at xbox one sitt opplegg for tv vil fungere særlig bra i norge uansett. Jeg tipper xboxen blir dyr på grunn av alt ekstrafjaset, som ikke har direkte med spill å gjøre. Og håper Sony presser prisen ned i forhold til da ps3 ble lansert. Den var dyr her til lands. Kommer til å kjøpe en ps4 til meg selv til jul i år.

 • Jon Arild Aanestad

  Det å la overskriften for hele avdukingen være basert på et utsagn som ikke kan bekreftes 100% er tvilsom praksis.

  MS har angivelig sendt en avbekreftelse til wired – det nettstedet som først meldte om avgiften.

  At det er overraskende at den nye boksen ikke er bakoverkompatibel er jo bare sprøyt. Verken 360, PS3 eller 4 er det,og med tanke på at de er bygd opp med en annen arkitektur (som var klart lenge før i går) er det som forventa. Tanken baserer seg på et luksusproblem! Dersom du har 360-spill som du ønsker å kjøre så har du 360 til å gjøre det! Drt handler bare om at du er for LAT til å bytte input på TVn!