Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy har bekreftet at filmkomponisten John Williams er hyret inn for å skape musikken til de tre nye Star Wars-filmene.

– Musikken hans gir meg gåsehud. Det er så viktig for filmsagaen og vi er veldig glad for at han er en del av dette.

Kennedy er en av hovedattraksjonene på Star Wars Celebration Europe-messen i Essen i Tyskland, hvor titusenvis av fans har samlet seg for å hylle de populære science fiction-filmene.

LES OGSÅ: Avviser regissørbytte på ny «Star Wars»-film

Har ikke lest filmmanuset

I en forhåndsinnspilt video (se nederst i denne artikkelen) snakket Williams varmt om arbeidet med filmene: – Jeg ser frem til å vende tilbake til en galakse langt, langt borte. Faktisk føles det som om jeg aldri dro.

– Jeg er glad for fortsatt å være en del av «Star Wars»-sagaen … og for oppdagelsesreisen som venter oss alle.

Etter salget av George Lucas’ produksjonsselskap, som sitter på rettighetene til både Star Wars– og Indiana Jones-filmene, til storkonsernet Disney i oktober 2012, ble det raskt fart i gamle planene om å lage enda tre filmer. Med den originale trilogien (1977-1983), den andre trilogien (1999-2005), og de nye filmene, blir det totale antallet filmer ni.

Hvilken vei historien i de tre nye filmene vil ta vet selv ikke Williams, som i videoen understreker at han ikke har lest manuset til de nye filmene. Innspillingen av den første filmen er ventet å starte snart, og fortsette i hele 2014, før premiere i 2015.

Hemmelighetskremmeriet rundt produksjonen har ført til stor oppmerksomhet i sosiale medier, et rykte om at de tidligere Disney-stjernene Ryan Gosling og Zac Efron hadde blitt tilbudt en rolle spredte seg som ild i tørt gress. Goslings representanter har gått ut og avvist at filmstjerna har vært i samtaler med Disney og regissør J.J. Abrams.

TOPP 5: Star Wars-scener – hvilken er din favoritt?

Promovideoen under ble sluppet på nett i forbindelse med kunngjøringen.

Klikk oppe til høyre i artikkelen for å høre musikk fra den første filmen (1977) i Spotify. Bruker du strømmetjenesten Wimp kan du klikke her.

 • Jon_A_S

  Yes, dette er gode nyheter! 🙂 Da vet vi ihvertfall at musikken blir bra.

 • Bjørn Ove Strand

  John Williams får det virkelig til.

 • CLPE

  Godt å høre! Det var jo John Williams som startet opp igjen orkestrale melodier i spillefilmer! Han har skapt sin egen nisje. Jeg håper han går tilbake til stilen i de første Starwarsfilmene, det ble litt for anmassende og komplekst i de nyeste tre filmene, etter min smak. Home Alone theme, er helt enkelt, for eksempel. Det er helt suverent, kanskje det fineste han har skrevet.

 • Stein-Inge Åsmul

  Star Wars, Indiana Jones, Schindler’s List, E.T, Supermann, Jaws, Harry Potter, Close Encounters of the Third Kind, Jurassic Park, Saving Private Ryan og dusinvis av andre verk. Heilt i særklasse.

  Om Schindler’s liste:
  Williams: «You need a better composer than I am for this film.»
  Spielberg: «I know. But they’re all dead!»

 • Truls Johnsen

  Herlig! Ingen Star Wars stemning uten Williams!

 • Protectus

  Dagenz gladnyhet!! Håper de kommer kjapt gang, venting er oppskrytt 🙂