– Spillverdenen er vakker, enorm og variert. En stor satirisk gjengivelse av det moderne sør-California.

Fortellerstemmen i den ferske traileren til årets mest hypede og etterlengtede spill slår an tonen fra første øyeblikk. Spillstudioet Rockstar Games vil overgå forgjengeren – det genierklærte GTA IV.

GTA V. (Foto: Rockstar Games)
De tre hovedpersonene i «GTA V» er Michael, Trevor og Franklin. (Foto: Rockstar Games)

Videoklippet er det første som viser GTA V i aksjon, og gir svar på noen av de mange spørsmålene som har dukket opp i kjølvannet av markedsføringskampanjene Rockstar har kjørt de siste årene.

LES: «GTA» er den store samtidsromanen

ANMELDELSE: GTA IV – brutalt og genialt!

Spiller tre figurer – samtidig

Med tre hovedpersoner – Michael, Trevor og Franklin – har studioet et uttalt ønske om å tenke helt nytt rundt hvordan en historie kan fortelles i åpne spill som GTA-serien.

Forundringen blant spillere var stor da utviklerne fortalte at du kan spille alle de tre hovedfigurene samtidig, men denne traileren gir endelig svar.

I en sekvens vises en av spillets hovedfigur i en gisselsituasjon omgitt av flere væpnede soldater, spillskjermen bytter så til en annen av spillets hovedfigurer som redder situasjonen fra avstand.

Om bytte mellom spillets figurer er valgfritt, og så sømløst som traileren viser, står spillnarrativer og -fortellinger ovenfor et spennende veiskille.

Måten spillet forteller sin historie er ikke det eneste Rockstar-studioet har jobbet mye med. Minispill i GTA V involverer både tennis, sykling, dykking, fly, klær, aksjehandel, eiendomsspekulering, golf og mye mer. Alt skal være noe du kan bruke tid på i den åpne spillverdenen.

Hvordan flerspillerdelen av spillet vil fungere er fortsatt ukjent, men helt på slutten av traileren vises en kort sekvens som kan tyde på at mange spillere kan samarbeide eller konkurrere mot hverandre i storbyen Los Santos.

Hva syns du om den nye traileren? Legg inn dine meninger i kommentarfeltet.
 • Bendik

  Ser veldig lovende ut!

 • Kurt Hest

  Veldig spent på hvordan GTA Online blir.
  Ellers ser det ut som de har tatt alle de beste elementene fra de foregående spillene og gjort alt bedre.

 • @SiggmunnD

  Spent på dette med å planlegge egne ran!

  • jomar

   Tviler på det blir så fritt som det kan høres ut som. Blir vel at man får velge hva slags biler man skal kjøre til/fra ranet, velge hvilke posisjoner folkene skal stå på og eventuelt hvilke kostymer man skal bruke. En illusjon av valgfrihet som dekker over at man egentlig bare følger programmerernes valg.
   Vil det f.eks. være mulig å gjøre katastrofalt dårlige valg under planleggingen slik at ranet er dømt til å gå i dass? Vil det være muig å feile? Neppe. I verste fall er det vel bare å plaffe løs inntil banen er noenlunde klar og deretter stikke innom en pay’n’spray for å kvitte seg med wanted-stjernene.

   • Forholder meg avventende til mer informasjon om mulighetene til å bytte sømløst mellom figurer kommer. Nettopp på bakgrunn av de punktene du nevner @jomar_123:disqus .

   • John Ragnar Nyhus

    Curb your enthusiasm 🙂