Se en oppsummering av de viktigste Emmy-vinnerne her.

Neil Patrick Harris, kjent fra blant annet tv-serien How I Met Your Mother, har blitt den amerikanske showbiz-bransjens gullgutt etter en lang rekke imponerende opptredener som vert for prisutdelinger.

Han har imponert stort med storslagne dansenumre på de direktesendte Tony Awards-showene, som hedrer musikalteaterbransjen, og etter årets Emmy-utdeling vil det ikke overraske noen om han dukker opp som Oscar-vert om et par år.

Mens Ricky Gervais og Seth McFarlane har sjokkert og gått for grov humor i henholdsvis Golden Globe- og Oscar-utdelingen de siste årene, er Harris alltid «innafor» og familievennlig. Det var han også under årets Emmy-utdeling.

ALT OM: Emmy-utdelingen 2013 – les alt her

Sjekk ut Filmpolitiets favorittøyeblikk fra prisshowet under.

Kevin Spacey snur seg til kameraet i et velregissert åpningsnummer under årets Emmy-utdeling. (Foto: REUTERS/Mike Blake)
Kevin Spacey snur seg til kameraet i et velregissert åpningsnummer under årets Emmy-utdeling. (Foto: REUTERS/Mike Blake)

Kevin Spacey har lagt onde planer for Neil Patrick Harris’ åpningsnummer

Mens verten for showet holdt åpningsmonologen sin avbrøt fjorårets vert Jimmy Kimmel ham for å gi noen velmenende råd, før det hele ballet på seg og både Jane Lynch, Jimmy Fallon og Conan O’Brian stod på scenen og kjeklet.

Alt viste seg naturlig nok å være satt i regi av Kevin Spacey, som snudde seg til kameraet og spilte ut sin hovedrollefigur fra tv-serien House of Cards. I serien blir Frank Underwood forbigått som USAs utenriksminister og setter i sving et voldsomt maskineri for å hevne seg.

ANMELDELSE: House of Cards – terningkast 6!

Under Emmy-showet parodierte Spacey seg selv og fortalte at han var blitt forbigått til jobben som vert for prisutdelingen. Kaoset på scenen var med andre ord hans verk. Publikum i salen jublet, det gjorde Filmpolitiet også.

PS. Spol deg frem til 5:30 i videoen under om du ikke gidder å se resten.

(artikkelen fortsetter under videoen)


Kjent for sine spektakulære dansenumre, Neil Patrick Harris skuffet ikke under årets Emmy-utdeling. (Foto: REUTERS/Mike Blake)
Kjent for sine spektakulære dansenumre, Neil Patrick Harris skuffet ikke under årets Emmy-utdeling. (Foto: REUTERS/Mike Blake)

Neil Patrick Harris fremfører et spektakulært dansenummer midtveis i showet

Mens Harris ofte åpner prisutdelinger med et stort dansenummer var det en mer sober, men veldig morsom, monolog som startet årets Emmy-utdeling (se videoen over). Selv Jimmy Fallon kom inn på scenen og etterlyste litt mer «showbiz».

Midtveis i den tre timer lange sendingen fra Nokia-teateret i Hollywood kom det alle ventet på.

TOPP 5: Neil Patrick Harris-øyeblikk

Ikke bare danser Harris omkring med en stor flokk av flinke utøvere, midt i nummeret dukker også skuespiller Nathan Fillon og komiker Sarah Silverman opp som gjestedansere.

Morsomt og velkoreografert, dette er «showbiz» slik Hollywood kan best.

(artikkelen fortsetter under videoen)


Merrit Wever tar i mot prisen for beste kvinnelige birolle i en komiserie. (Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP)
Merrit Wever tar imot prisen for beste kvinnelige birolle i en komiserie. (Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP)

Merritt Wever holder tidenes korteste takketale

En tydelig overveldet Merrit Wever ble meget forfjamset da hun ble kalt opp på scenen av tv-stjernene Amy Poehler og Tina Fey – Wever vant prisen for beste kvinnelige birolle i en komiserie for sin innsats på settet til Nurse Jackie.

Hun spiller rollen som Zoey Barkow i serien om akuttsykepleieren Jackie Peytons liv på sykehuset All Saints’ Hospital i New York. Serien er nå inne i sin femte sesong, og er allerede fornyet for en sjette.

ANMELDELSE: Nurse Jackie – vanvittig god serie

Etter Wever hadde fått statuetten i hånden på scenen under Emmy-utdelingen stotret hun «tusen takk» et par ganger, før hun plutselig la til «jeg må gå, hadet bra».

Publikum i salen lo hjertelig og varmt, og klappet den sjokkerte skuespilleren av scenen. Sjarmerende, litt flaut, men mest søtt.

(kommentarfeltet finner du under videoen)