FX’ adapsjon av Coen-filmen Fargo, sett i det kalde Minnesota, er på veg til TV-skjermane. No har TV-serien fått med seg Martin Freeman (Hobbiten, The Office) på laget, ifølgje Variety.

Han skal spele skandinaviskætta Lester Nygaard, ein bilforsikringsmann som kjem i trøbbel når den skumle Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) kjem til den vesle byen. Historia, karakterane og hendinga skal vere ei original historie – sjølv om rollebeskrivingane verkar kjende – men miljøet er basert på filmen frå 1996 med William Macy og Frances McDormand i hovudrollene.

Dermed er det potensial for store mengder «Minnesota Nice» i serien, som i utgangspunktet er planlagt å ha 10 episodar.

Billy Bob Thornton, her frå «Monsters Ball». (Foto: Lionsgate Films)
Billy Bob Thornton, her frå «Monsters Ball». (Foto: Lionsgate Films)

Anmelding: Hobbiten: En uventet reise

Manusforfattar er Noah Hawley (Bones), og den første episoden skal regisserast av Breaking Bad-regissør Adam Bernstein.

Forsøkte seg på TV-serie allereie i 1997

Joel og Ethan Cohen – som regisserte den opphavlege filmen – returnerar kun i den ulne stillinga «executive producer», som i dette tilfellet sikkert betyr at dei har eit enkelt overblikk over kva som hender.

TV-serieprosjektet dukka opp allereie i 1997, då med Kathy Bates som regissør og Edie Falco i rolla som politibetjenten Marge Gunderson, men det vart med éin pilotepisode som aldri vart sendt på lufta.

Les også: Topp 5: Filmer fra Coen-brødrene

Martin Freeman spelar for tida inn tredje sesong av den fantastiske BBC-serien Sherlock etter å ha avslutta innspelinga på Hobbiten-filmane i sumar. Den neste av hans filmar som kjem på norske kinoar er Edgar Wrights The World’s End den 18. oktober.

Endå ein brite inn i sentral rolle i amerikansk TV-serie? Legg inn di meining under ei av dei mest «Minnesota-ete» scenene i filmen Fargo.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • pompel

  Får håpe serien kan leve opp til filmen.
  Fargo er en av de beste filmene noen sinne spør du meg.

  • Ughabugha

   Ja, enig med deg Pompel. Dette kan jo aldri gå bra.Coen brødrene lager magi….som ingen andre kan. Håper Billy Bob kan redde dette prosjektet….. :))

 • Jon_A_S

  Tror ikke dette kommer til å fungere. Coen-brødrene skaper filmmagi, å skulle gjenskape dette på TV-skjermen med andre mennesker har jeg svært liten tro på. Men for all del, det kunne vært gøy hvis det funka.

 • Sweet

  Martin Freeman er en kjempeflink skuespiller, og jeg er sikker på at han kommer til å være like bra i denne serien!