Köln, Tyskland (NRK): – Dette gir oss muligheten til å dele historien vår med et enormt internasjonalt publikum, forteller spillskaper Ragnar Tørnquist til NRK etter at Sony slapp nyheten om at Drømmefall: Kapitler kommer eksklusivt til Playstation 4.

Dermed blir Red Thread Games den første norske spillutvikleren som finner veien til Sonys spillkonsoll.

Selskapet ble startet av flere tidligere Funcom-ansatte, som tidligere har vært involvert i utviklingen av Den lengste reisen fra 1999 og oppfølgeren Drømmefall: Den lengste reisen fra 2006.

GAMESCOM 2014: Microsoft satser hardt på eksklusive spill

Klikk for å se traileren til spillet her.

Norsk spillserie med kultstatus

– Dette er kjempeviktig for Drømmefall: Kapitler, fortsetter Tørnquist. – Spillet fungerer veldig bra på konsoll og Playstation 4 gir oss muligheten til realisere vår visjon.

Den norske spillserien har oppnådd kultstatus i enkelte land, og en svært suksessrik folkefinansieringskampanje for spillet våren 2013 – i tillegg til støtte fra Norsk Filminstitutt – sikret Red Thread Games finansieringen til å fullføre utviklingsarbeidet.

Hva er ditt forhold til «Drømmefall»-spillene? Del dine synspunkter i kommentarfeltet under.

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • 050986

  Hvor fikk hun prikken på nesen fra? Betyr det terningkast 1?

  • orkerIkkeMer

   Hehe, du aner ikke hvor mye den lille piercingen har blitt debattert blant Drømmefall-fansen. :p Men det blir spennende å se hvordan spillet mottas. Tipper fansen får det de vil ha, RT pleier å levere sånn sett, men forhåpentlig blir det også et greit salg blant førstegangsspillere også.

   • Jon-Lennart Landaas

    Har aldri spilt Drømmefall men er nysgjerrig på dette. Hvordan blir det da å hoppe rett på kapitlene?

    • orkerIkkeMer

     Har du prøvd deg ennå? Det skal gå an å gå rett på kapitlene, utviklerne sier de har lagt til rette for det, og jeg tror jeg er enig. Naturligvis er det noen referanser til Drømmefall her og der, men det kommer du deg nok over. De har også lagt ved en liten film som oppsummerer (eller forsøker å oppsummere) forrige spill på fire minutter.

     Når det er sagt så vil jeg på det sterkeste anbefale at du i det minste prøver deg på forløperspillene Den lengste reisen (The Longest Journey) og Drømmefall (Dreamfall). Du går utvilsomt glipp to episke fortellinger om du lar være. De koster nesten ingenting på Steam. Om du liker eventyrspill generelt så er Den lengste reisen en klassiker av dimensjoner. Og Drømmefall – som er første del av et todelt spill der Kapitler er del to – står ikke mye tilbake.

 • EvonM

  Håper bare det er en timed exclusive… Var så spent til å ha dette på Wii U og PC….

 • Jon_A_S

  Vent nå litt… Eksklusivt? Som i at det ikke kommer til PC? Er det takken trofaste fans får? Den var pokker så kjip, du…

  • mrKnask

   Først til PC.

   • Jon_A_S

    Aha! Flott, min tro på gutta er gjenoppretta. 🙂

    • karantene

     Og jentene.

     • Jon_A_S

      Selvfølgelig! 🙂

     • Merkela_Angel

      Og transpersonene.

 • Guest

  «Dette gir oss muligheten til å dele historien vår med et enormt internasjonalt publikum»
  bullshit, ekslusivitet vil jo si et mindre, avgrenset publikum.

  «…Playstation 4 gir oss muligheten til realisere vår visjon»
  økonomisk mener du?

  • wormgirl

   PC/mac/linux-publikummet vil uansett få spillet først, så det er ikke snakk om veldig avgrenset publikum. Og Xbox er ikke nødvendigvis utelukket, men det blir isåfall etter PS4, ifølge denne tweeten til Ragnar:
   https://twitter.com/RagnarTornquist/status/499254248186851328

   • Øyvind Rosmer

    Søren også… jeg har ikke Xbone..!

  • orkerIkkeMer

   Best mulig økonomi er selvsagt kjempeviktig for RTG. Det blir jo uansett tilgjengelig for alle på pc og mac. Men skal man ha et håp om at The Longest Journey Home skal realiseres en gang i fremtiden så er det bare å håpe at de får inn så mye penger som mulig.

 • wormgirl

  Filmpolitiet, kan dere være så snill å få det bedre frem at eksklusiviteten gjelder konsollmarkedet og ikke det generelle markedet? Altså, at det fortsatt kommer til PC++ først. Folk freaker lett ut av ordet «eksklusivitet», og jeg regner ikke med at alle leser kommentarer..

 • Apropos norske spill på PS4, så kommer også Teslagrad til konsollen en gang senere i år.