De virkelig frekke vitsene uteble fra årets Emmy-utdeling som gikk av stabelen i Los Angeles natt til tirsdag norsk tid. Talk show-programleder Seth Meyers hadde fått den ettertraktede oppgaven med å lede kjendisene gjennom prisutdelingen, og valgte en trygg og familievennelig stil med noen velvalgte brodder.

– I år deler vi ut Emmy-prisene på en mandag og om jeg kjenner tv-bransjen rett betyr det at vi snart er kansellert.

Klikk på videoen øverst for å se åpningsmonologen til programleder Seth Meyers.

Som bransjehovedstad for produksjon av film og tv i USA er det liten tvil om at Emmy-utdelingen er viktig i Los Angeles – det var nesten alt folk snakket om!

Men på andre siden av landet, i New York, er det ikke like mange som bryr seg. Seth Meyers fikk sin utegående reporter Billy Eichner til å finne ut hvor mye folk i «The Big Apple» vet om Emmy-utdelingen.

Beste øyeblikk: – Frue, du er lesbisk. Ser du på Orange is the New Black? – Ja, det gjør jeg. Men jeg er ikke lesbisk.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Spørsmål fra salen

En god vert vet at det er viktig å passe på at gjestene har det bra, og Seth Meyers forsøkte å gjøre alle til lags ved å tillate spørsmål fra salen.

Innslaget var selvfølgelig godt planlagt på forhånd, men er likevel artig, og Melissa McCarthy er spesielt morsom, som vanlig.

Beste øyeblikk: – Jeg har et parkeringsspørsmål. Var litt forsinka så jeg parkerte bare på fortauet. Kommer bilen min til å bli tauet bort?

(artikkelen fortsetter under videoen)

Merkelig oppsummering

Weird Al Yankovic sto for det største underholdningsinnslaget under prisutdelingen. Den amerikanske artisten, kjent for sine hysteriske parodilåter oppsummerte tv-året til toner fra kjenningsmelodiene til forskjellige TV-serier.

Mad Men, Scandal, Homeland, Modern Family og Game of Thrones ble alle harselert med.

Om innslaget var direkte morsomt kan vel kanskje diskuteres, men rart var det ihvertfall.

Beste øyeblikk: Med forfatteren bak Game of Thrones i salen var det åpenbart at noe ekstra skulle skje. George R. R. Martin fikk en skrivemaskin i fanget med streng beskjed om å skrive ferdig den berømte bokserien.