Eva Sørhaugs film 90 minutter vakte oppsikt under Toronto International Film Festival. (Foto: Emil L. Mohr / NTB scanpix).
Eva Sørhaugs film 90 minutter vakte oppsikt under Toronto International Film Festival. (Foto: Emil L. Mohr / NTB scanpix).

Norske Eva Sørhaugs film 90 minutter fikk mye oppmerksomhet da den hadde verdenspremiere under Filmfestivalen i Toronto i 2012.

Filmen, der Aksel Hennie spiller en psykopatisk kjæreste som holder samboeren sin fanget i leiligheten, skapte sterke reaksjoner på grunn av sine brutale voldsscener.

Nå skal regissør Sørhaug lage filmen The Godmother, og fortelle den sanne historien om Griselda Blanco, den eneste kvinnen som har vært høyt på rangstigen i det kjente Medellin-kartellet i Colombia, melder Deadline.

Anmeldelse: «90 minutter» – Ubehagelig bra om menn som dreper kvinner

Zeta-Jones i hovedrollen

I det som blir Eva Sørhaugs internasjonale debut skal Catherine Zeta-Jones spille hovedrollen som «La Madrina» (Gudmoren), som var en fryktinngytende figur i sentrum for narkokrigen som utspilte seg i Miami på 70- og 80-tallet.

Den steinharde narkodronninga var med på å starte Medellin-kartellet som senere avlet kokainkongen Pablo Escobar. I løpet av sitt terrorvelde skal Blanco ha fått hundrevis av menensker drept for å holde på makta og pengene, noe som førte til kallenavnet «Den sorte enken» i tillegg til «Kokain-gudmoren».

Les også: Topp 5: Narkofilmer

The Godmother blir ikke Catherine Zeta-Jones første rolle i en narkofilm. Skuespilleren gjorde en strålende figur som kona til en narkobaron i Steven Soderberghs Traffic fra 2000.

Innspillingen av filmen starter neste år.

Anmeldelse: «Lønsj» – God spillefilmdebut fra Eva Sørhaug