Heia Fotball anmelder FIFA 16

FIFA 16 opprettholder suksessoppskriften og krydrer et allerede fantastisk spill med spillerjubel for taklinger, flere animerte stadioner og endelig – kvinnelige spillere.

Høsten er høytid for den fotballinteresserte spillentusiast, og FIFA-serien har vært religionen siden tidlig nittitall.

FIFA 16 er ingen revolusjon, men det er som å venne tilbake til en god venn. En venn som har fått seg nye og kule leker siden sist du var på besøk. Å jada, dere kjenner følelsen!

Og selv om sveisen til Wayne Rooney er i overkant fyldig, så er det også veldig artig at spillerutseende og bevegelser stadig blir mer virkelighetstro.

Det skal også være en smal sak å lære seg Rooneys boksefeiring, det trengs bare litt øving. (Se video)

ANMELDELSE: FIFA 15 – La fotballfesten begynne!

Gjenskaper virkeligheten

Da vi testet FIFA 16, spilte vi mye med Borussia Dortmund på Westfalenstadion. Det er en fantastisk arena, med en vanvittig god stemning.

Det er gøy å se at utviklerne har jobbet hardt med å gjøre stadionfølelsen mer autentisk i denne runden. Tribunene ser mer levende ut, og Westfalenstadion er aldeles lekker i all sin gule prakt på skjermen.

De som heier på for eksempel Portsmouth, vil også finne glede i at deres stadion har blitt inkludert i den nye utgaven.

Det er slike små forbedringer som gjør at en FIFA-entusiast med glede bytter ut FIFA 15 med FIFA 16 – for i det store og hele er de jo egentlig ganske like spill.

(Foto: EA)
Westfalenstadion tar seg knallgodt ut i FIFA 16. (Foto: EA)
Feirende forsvarsspillere

Det er selvfølgelig mange nye måter å feire skåringer på i FIFA 16. Med de rette knappkomboene kan du feire en lekker gåll med Rooneys nevnte boksefeiring, eller du kan glamourskli mot fotografene som den smellvakre Olivier Giroud.

En av de kuleste nyvinningene er at også forsvarsspillerne får vise fram sin glede over gode defensive bidrag. Da jeg spilte med Manchester United mot Blackburn (jeg knuste dem 5-0) la jeg merke til at Chris Smalling jubla etter en hissig blokkering.

Slikt varmer et fotballhjerte!

Like gledelig er det at dommersprayen også har gjort sitt inntog i spillet.

Jenteinvasjon

Det er ikke bare dommersprayen som har sin første opptreden i FIFA-serien i år. Jentene har også OMSIDER fått innpass.

Det er knall at FIFA endelig har inkludert kvinnefotballen. Men siden FIFA 16 er et spill der mange velger lag med hjertet, så er det litt skuffende at det kun er et bitte lite utvalg landslag (12 stk) som har kommet på kvinnesiden.

Du har for eksempel ikke muligheten vinne VM med Norge, og det er ingen mulighet til å velge ditt favoritt klubblag – det være seg Avaldsnes, Trondheims-Ørn eller Lyon.

Forhåpentligvis blir dette bedret til neste år. Så da har vi allerede en grunn til å gjøre som vi har gjort tusen ganger før – begynne å glede oss til neste års utgave av verdens beste fotballspill.

Denne anmeldelsen er basert på xbox one-versjonen av FIFA 16.

Om SPILLET

FIFA 16
 • FIFA 16
 • Slippdato: 24.09.2015
 • Utgiver: EA Sports
 • Plattformer: Xbox One
 • Sjanger: Sport

 • Jomar Bakkeli

  Da er det vel bare å vente på de obligatoriske «Fifa suger, PES ruler!» kommentarene….

  • jon

   Fifa suger,pes ru…suger 😉 hehe spiller ikke disse

   • Oddman

    Nei, bare bilspill er verdt å tilbringe tida på. Med stol, ratt og pedaler selvsagt…

    • Pider83

     Fotball og bil sammen er enda bedre,
     Prøv Rocket League ! Sinnsykt moro spill

    • Pider83

     Prøv Rocket League !! Garantert moro

  • Disqussugerass

   Det FIFA suger mest på er online seasons. Etter noen måneder har allerede «nerdene» funnet ut noen lag som er MYE lettere å vinne med enn de andre i sin stjernekategori. Jeg har opplevd (helst fra 5 div og oppover) og spille annenhvert mot Fenerbache og Southhampton, og Lyon og MArseille hvis du spiller med et 4 stjerners lag. Jeg er FAN og spiller ikke med laget til konkurenten/ dem vi hater. Nei jeg holder meg til mitt norske, engelske og franske lag….. og da har jeg ikke sjangs! Skrev en mail om dette til det populære spillprogramet Level UP, der gadd de ikke å lese mailen engang. Jeg for prøve med de som har forfattet denne artikkelen, og høre om de har tenkt å spørre EA sports om det har blitt gjort endringer på dette feltet (noe jeg ikke tror, da jeg sitter med en følese av som mange sier; PES er for ORDENTLIGE fotball fans, EA har kun pen innpakning. Men hva vet jeg, har aldri spillt PES)
   P.S. Jeg synest også det er alt for dyrt!!

   • Jomar Bakkeli

    Er ikke dette et problem med onlinespill generelt? Etter kort tid har de mest dedikerte gamerne funnet ut hvilken taktikk som er mest effektiv og så spres denne slik at størsteparten av spillerne oppfører seg som kloner?

   • Pider83

    Har spilt mye FIFA igjennom årene, og jeg må si at FIFA er ikke bare korrupte i virkeligheten men i spillet også.
    Spillet lar deg tro du spiller online med andre mennesker, men egentlig så spiller du mot CPU i mange av tilfellene.
    Bare legg merke til små ting som: aldri en feilpasning , reaksjonene på spillerne, 45 og 90 minutters scoringer, taper alltid 50/50 dueller.
    Før så kunne man vinne på dyktighet men nå er det bare flaks som gjelder.
    Dessverre så ser jeg mye av disse likhetstrekkene i FIFA16 også, men jeg skal ikke dømme spillet før etter noen uker med spillet.

 • André Lauritsen

  Det eneste jeg synes FIFA skuffer på hvert eneste år er karrierespillet be a pro.
  PES er så sinnsykt langt foran i utviklingen der, med valg av agenter og møter med de. Du blir tatt med inn i spillergarderoben, du blir pratet til av manageren og forklart DIN rolle i neste kamp og lagets taktikk.
  Du får også instrukser over endringer i en kamp. Alt dette er uhyre realistisk. Jeg føler Fifa Be a pro kun blir å spille kamp etter kamp på automatikk. Ja, nå har man riktignok fått med treningsmoduset, men det ble jeg lei av etter 5 min.

  Jeg så noen trailere på NBA 2016, som også er produsert at EA idag. Der nærmer de seg noe i deres «be a pro», hvor du søker hvilken high school du skal begynne på. Du sitter i møter med agenter fra forskjellige skoler som prøver å overbevise deg om at skolen deres er skolen for deg osv.

  Håper så inderlig det kommer neste år.. akkurat som jeg håpet det ifjor.

 • Splice

  Fra NRKs forside: «De krydrer et allerede fantastisk spill.»
  -Underforstått; spillet har blitt enda bedre.
  Ordet «fantastisk» har for lengst mistet sin tyngde, og er nå sidestilt med for eksempel «kjempebra».
  Den siste utgaven av spillet FIFA har overgått «fantastisk»! -Vi triller en 5-er!

 • jon berg

  kan være greit å opplyse av 360-versionen knapt har noen av oppgraderingene. career-mode har null nye elementer(ingen trening) og de samme bugsene fra to foregående versioner finnes framdeles.

 • Steffen

  Flott at jentene også er med! Bare synd det ikke går an å spille mot herrene, det hadde vært kult!

  • kjell elvis

   Lilleputt? øh… hehe

 • Andarilho

  Har kjøpt FIFA16, bare fordi jeg sparte 200 kr på det. Men kommer ikke til å spille det enda. Dette fordi det ikke går an å overføre karrieren jeg har spilt med siden jeg kjøpte det forrige på lanseringsdagen. Det er litt nedtur å begynne på nytt når man har brukt timer og dager på en karriere som man nå liksom bare skal sette en strek over.. uansett om spillet er mer naturtro eller ikke.

  Jeg fant ut at jeg får mer glede av å spille det FIFA15 alene enn FIFA16 alene. Online spiller jeg ikke nevneverdig mye. Så får heller selge det igjen, eller børste støv av det når gutta er på besøk og sambo er kastet ut for kvelden.

  Det skulle rett og slett gått an å ta over laget, spillerne og statistikken over til nytt spill.
  Det hadde nok ikke kostet så mye for EA, men er ikke deres stil.

  Går det an å lage et eget lag, men det samme spillerne fra FIFA15 tro?

  • Smeltemannen

   Du kan jo bare gjøre overganger fra langinstillinger..
   Deretter starte karrieren som egendefinert

   • Andarilho

    Overganger er jo en ting. En annen ting er når flesteparten av spillerne er fiktive grunnet spilling i mange «fifa-år». Har kommet til 2027 og er lite ekte spillere igjen da.

    • Smeltemannen

     Da er det dessverre lite å gjøre 🙁

     • kjell elvis

      Har heldigvis ikke spilt Fifa siden Fifa 97 på PS.
      Hadde alltid et eller annet å utsette på Fifa 98, Fifa 99, Fifa 00, Fifa 01 osv osv…. Men så prøvde jeg Fifa 15 til PC og må si jeg ble imponert over hva som hadde skjedd siden 97, men bestemte meg bastant for å vente et år til for at 15 skulle bli eeenda litt bedre, lol. Så neste FIFA-Innkjøp skjer nok ikke før FIFA 32 er jeg redd.

  • OleBrumunddal

   Bare å avslutte karriere og starte Ultimate Team

 • Cantona

  Det jeg er mest spent på det er dommeravgjørelser og tilbakespill. Ikke minst når spillerne er i dueller så ser du armen går igjennom spillerne og blir nærmest spøkelser. Legger merke til at dommerne i FIFA15 ofte blåser for motstanderlaget. Får sjeldent frispark. Hva med trøye holding og dueller i feltet på cornere ? Og når det gjelder keeper på motstanderlaget som ofte er «superman» når han står langt ute og allikvel klarer å løpe fort tilbake før man har plassert ballen i nettet.

 • Kleggen

  Lurer på om kvinnene blir utelatt/ skadet pga mensensmerter

  • kredittverdigikkekritikkverdig

   HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE ehhh

 • Eirik Kjalnes Sørvik

  Anmeldelsen fokuserer alt for mye på det overfladiske, og alt for lite på selve spillingen. Må si jeg er mektig imponert. Det er mye trangere på banen, man får ikke like god tid til å løsne skudd, og det er ikke like enkelt å spille tiki-taka, det krever mye mer presisjon og timing å få fart på et angrep. Raske spillere er ikke like enkle å utnytte, og høye gjennombruddspasninger skaper ikke like ofte klare målsjanser. Liker også veldig godt den nye knappekombinasjonen (R1+X på PS4) for å slå en hard, rask pasning, og at det krever mer av nærteknikken til mottaker.

  Når det gjelder overfladiske ting så må det sies at det nye systemet for å trene spillere og forbedre evnene deres er bedre, og å kunne bruke hele benken i en pre-season-kamp er gledelig.