Jeg likte Ride Along (2014) godt. Så den fra sofaen, spiste pizza og hadde en tipp topp filmaften.

Film nummer to legger seg kledelig i samme sporet, med en underholdende miks av munnrapp komedie, lettbent politietterforskning og god popkornaction.

«Buddy cop»-sjangeren krever en god dose partnerkjemi for å virkelig svinge, og Kevin Hart og Ice Cube er en velfungerende match. Mer munnrapp enn fotrapp, mer gatesmart enn detektivsmart – og det kler denne bilfokuserte actionfilmen godt.

ANMELDELSE: Straight Outta Compton – Velspilt og underholdende fra California-rappens oppvekst

James Payton (Ice Cube) og Ben Barber (Kevin Hart) reiser til Miami hvor de får hjelp av den lokale etterforskeren Maya (Olivia Munn). (Foto: United International Pictures)
James Payton (Ice Cube) og Ben Barber (Kevin Hart) reiser til Miami hvor de får hjelp av den lokale etterforskeren Maya (Olivia Munn). (Foto: United International Pictures)

Etterforskere på road trip

Selv om de motvillige partnerne James Payton (Ice Cube) og Ben Barber (Kevin Hart) klarte å gå fra fiendtlighet til noenlunde vennskap på slutten av Ride Along, så er gnisningene mellom de blivende svigerbrødrene tilbake i starten av oppfølgeren.

For å kunne gjenta Ride Along-formelen følger filmen en klassisk Die Hard/Beverly Hills Cop-variant og sender de to Atlanta-etterforskerne til Miami for å «pisse i noen andres basseng».

De jakter en rik og slibrig smugler (Benjamin Bratt). Til å velte denne storskurken av tronen får de hjelp av den lokale detektiven Maya (Olivia Munn), og mer motvillig assistanse fra hackeren A.J (Ken Jeong).

Og for å sette det hele i en passe tidsklemme, må de løse hele saken før lørdag, for da skal Barber gifte seg med søstera til Payton.

Du kan lett ramse opp tjue bedre actionkomedier som Ride Along 2 er skyldig i å stjele fra her, men summen av tyveriene funker likevel bra.

Regissør Tim Story kan denne oppskriften. Han har valgt ut skuespillere som funker i denne oppskriften. Og han har krydret kaka med nok egenart og fiffig dialog til at det ikke føles som en reprise.

Ken Jeong (i baksetet) dukker opp som et ekstra komisk sidekick i rollen som hackeren A.J. (Foto: United International Pictures)
Ken Jeong (i baksetet) dukker opp som et ekstra komisk sidekick i rollen som hackeren A.J. Sa noen Joe Pesci i Dødelig våpen 3? (Foto: United International Pictures)

Smart gamer-link

Ben Barber er en gamer. Dette ble brukt til både humor og plott i første filmen, og Ride Along 2 klarer å utvikle dette på smart vis.

For det første er det gjennom sin enorme kunnskap fra skytespillenes verden at Barber hjelper til i etterforskningen, ved å kjenne igjen våpen og tilby en mer strategisk vri til duellene.

For det andre er den beste scenen i Ride Along 2 en biljakt der det skiftes lekent mellom Miamis virkelige gater, og en animert versjon av jakten hvor Barber setter seg i bilspillmodus for å riste av seg bøllene.

Det er både et kult perspektiv og et finurlig grep for å løfte noe så actionfilmhverdagslig som en lavbudsjetts biljakt til en av filmens artigste sekvenser.

Jeg liker Kevin Hart godt, komikeren går sjeldent på tomgang og er glimtvis genial. Ice Cube er også en veldig fengende skuespiller når han får trekke på egen aura og personlighet. Til sammen utgjør de en verbal duo som sikter på lettbent underholdning, og treffer bredt og godt.

Ken Jeong gjør stort sett samme figuren han har vist fram i Hangover-filmene og Community. Den kan han godt, og spesielt samspillet med Hart gir et par øyeblikk som vil sende latter og litt vemmelse ut i kinosalen.

Dette er ikke en klassiker i actionkomedie-hylla, men dette er en kul variasjon over et kjent tema – og Ride Along 2 fungerer utmerket som fredagskos for fansen!

Om FILMEN

Ride Along 2
  • Ride Along 2
  • Slippdato: 29.01.2016
  • Regi: Tim Story
  • Utgiver: United International Pictures
  • Sjanger: Action, Komedie