Serieåret 2015 var et år fullt av nye favoritter og særdeles sterke andresesonger. Det er en trend vi håper fortsetter inn i det nye året. Det er i hvert fall flere nye bekjentskaper vi gleder oss veldig til å se på skjermen.

Vi må vente på gjensyn med 2015-favoritten Fargo og den etterlengtede Twin Peaks-comebacket — to serier som begge dukker opp i 2017.

ANMELDELSE: Fargo S02 – Den beste serien i 2015

Men neste år byr på nok 90-tallsnostalgi med både Fuller House og ny runde X-Files, flere friske norske/nordiske seriesatsinger som Black Widows, Nobel, Bedraget og Aber Bergen, og nye sesonger av giganter som Game of Thrones, The Walking Dead, House of Cards, Orange Is the New Black og Veep.

Her er seriene vi gleder oss aller mest til. Er du enig? Uenig? Gi oss din liste og bli med på diskusjonen i kommentarfeltet nedenfor.

2015: Årets beste filmer | Årets beste spill | Årets beste TV-serier


Black Widows
(Foto: Viaplay)
(Foto: Viaplay)

Basert på en finsk suksess fra 2014 kommer Black Widows. Dette er en satsing fra Viaplay og TV3, og et samarbeid mellom MTG TV i Sverige, Norge og Danmark med skuespillere fra alle tre landene.

Peter Stormare skal ha en av de sentrale rollene. Det samme skal Synnøve Macody Lund. Norske Janic Heen (serien Brødre) har regien.

Dette er et krimdrama om tre kvinner som planlegger hevn på sine menn, og har i så måte både potensial til drama, forviklinger og spenning.

Vi synes jo Broen fikk god dreis på å krysse de skandinaviske landegrensene. Vi har vel en følelse av at dette ikke blir like mørkt og regntungt, men vi gleder oss til å se hva Viaplay og TV3 har å by på i sin egen originalserie.

Black Widows har planlagt premiere våren 2016 på Viaplay og TV3.


Daredevil S02
(Foto: Netflix)
(Foto: Netflix)

På slutten av sesong én fikk vi endelig se Matt Murdock ta på seg den ikoniske Daredevil-drakten.

Det er jo først når en helt får en lekker drakt at helten virkelig blir super. Så nå ligger alt til rette for at Daredevil for alvor kan ta fatt på livet som Hell’s Kitchens beskytter.

Vi håper på kule slagsmål, litt romantikk og at Punisher blir en kul type å bryne seg på for vår blinde advokatvenn.

Vi har også hørt snakk om at Electra dukker opp, det er en sylkvass dame som vi gjerne vil se henge med Matt.

Daredevil har planlagt premiere på Netflix til våren.


Baskets
(Foto: FX)
(Foto: FX)

Stikkordet er ukomfortabelt når komikerne Louis C.K og Zach Galifianakis teamer opp for komiserien Baskets.

Galifianakis spiller Chip Baskets. En skjeggete mann som drømmer om å lykkes som klovn. Men etter å ikke ha kommet inn på en prestisjeskole for klovner i Paris, ender han opp med å jobbe på en rodeo i Bakersfield, California.

Ut fra de få klippene vi har sett, ser dette ut som en smart enkamera-produksjon hvor bildeutsnitt, situasjonenes indre spenning og Zach Galifianakis komiske timing og såre vesen er vesentlige ingredienser.

Baskets har ikke fått noen norsk distribusjon ennå, men har premiere på amerikanske FX i februar.


Westworld
(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Denne sto på listen vår over serier vi gledet oss til i 2015 også, men den ble dessverre utsatt. Men nå lover HBO at serien basert på den visuelt slående filmen med samme navn (Westworld fra 1973) skal komme til sommeren.

Dette er roboter og kunstig intelligens i møte med den gamle ville vesten. Handlingen foregår i en fornøyelsespark hvor roboter utgjør attraksjonene, og det går jo ikke bestandig så bra…

Ingrid Bolsø Berdal er klar for rollen som Armistice. Ed Harris og Anthony Hopkins er også med. Og ut fra teaseren, så ser det ut til at serien har beholdt mye av estetikken fra originalfilmen, og lagt til en del friske visuelle løsninger på filmens rollegalleri.

Westworld har premiere på HBO Nordic til sommeren.


The Leftovers S03
(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Da siste episode av The Leftovers sesong to ble sendt i starten av desember, var det enda ikke klart om serien fikk en ny sesong.

Heldigvis kunne HBO uka etter melde om at fansen vil få en tredje og siste sesong av den mystiske fortellingen.

Svaret på hva som egentlig skjedde den dagen da to prosent av jordas befolkning forsvant får vi nok aldri. Men selv om seriens finale nok vil bli en tvetydig og mystisk affære, håper vi på å få en god avslutning på hovedpersonen Kevins historie.

HBO har ikke satt dato for premieren på The Leftovers S03 enda, men det er forventet at sesongen dukker opp i slutten av 2016.


SKAM S02
(Foto: NRK)
(Foto: NRK)

SKAM var svært nære å komme med på Filmpolitiets toppliste over årets beste serier, for dette var en serie som virkelig engasjerte.

Det var fint å se at SKAM tar tenåringslivets problemer på alvor, og vi elsket dramaet, intrigene, og hemmelighetene.

Etter sesongavslutningen på sesong én, og ikke minst traileren for sesong to, holder vi på å dø av nysgjerrighet for hva som skal skje videre. Tenk at vi må vente helt til februar!

SKAM S02 har premiere på p3.no i februar.


Vinyl
(Foto: HBO)
(Foto: HBO)

Det meste klinger veldig stort og spektakulært når en tar en forhåndstitt på Vinyl.

Serienavnet er sånn passe pompøst. Det skal foregå i retroparadiset «New York på 70-tallet». Piloten er regissert av Martin Scorsese – en mann som kan både regi, New York og 70-tallet. Mick Jagger er med på produsentsiden.

Ja, det er lett å få forventninger. Og ut fra traileren å dømme så er dette en kul tidskoloritt, masse dop, klining, balltrevold og kule konserter. Vi forventer selvsagt at soundtracket kommer til å servere oss noen frysninger foran skjermen.

Altså, om denne kaken ramler sammen, så er det ikke fordi kokken manglet de beste ingrediensene!

Vinyl har premiere på HBO Nordic i februar.


The X-Files
(Foto: Fox)
(Foto: Fox)

Sannheten er at vi både gruer oss og gleder oss til denne. Ikke alle gjenforeninger er nødvendige eller vellykkede, og når Mulder (David Duchovny) og Scully (Gillian Anderson) skal tilbake på skjermen, 13 år etter forrige gang. Ja, det er mye godt rykte som står på spill.

Men det kan også bli fantastisk bra!

Spesielt Gillian Anderson har gjort veldig gode ting i TV-serier de siste årene, i både Hannibal og The Fall, så vi gleder oss til å se hva hun kan bringe til partnerskapet denne gangen.

Når det gjelder verden i dag kontra verden anno 1993, så skal det ikke være noe dårligere klima for konspirasjoner og utenomjordelig mystikk i 2015. Så hvis de treffer tidsånden kan dette bli riktig så kult.

Det er i første omgang snakk om en ny miniserie på seks episoder. Denne sesongen vil både ha en sammenhengende historie, og episoder som kun fokuserer på en enkelt sak.

Oppdatering: The X-Files har premiere på TV3 og Viaplay den 28. januar.


American Crime Story
(Foto: FX)
(Foto: FX)

Ross fra Friends skal spille faren til Kim Kardashian i en «true crime»-serie om rettssaken til O.J Simpson.

Ok, her er det mye.

Men det er altså FX, serieskaperne Scott Alexander og Larry Karaszewski og to av produsentene bak American Horror Story som nå skal lage en antologiserie om kjente krimsaker fra virkeligheten.

Først ute er rettssaken mot O.J Simpson fra midten av 90-tallet. Og det er litt av et skuespillergalleri som møter oss.

Cuba Gooding Jr. skal spille O.J. David Schwimmer (altså Ross) skal spille hans advokat Robert Kardashian (det er den biologiske faren til Kim) og John Travolta er også med på advokatlaget til den berømte skuespiller- og fotballstjernen.

Det kan bli 90-tallsfest, og det kan bli et utrolig spennende og fengende blikk på en av de siste tiårs mest medieomtalte rettssaker.

American Crime Story har ikke fått noen norsk distribusjon ennå, men har premiere på amerikanske FX i februar.


Game of Thrones S06
(Foto: HBO)
«Sitter her på trappa og venter på a dragemamma». (Foto: HBO)

Vi har kost oss masse med alle sesongene av Game of Thrones men vi har aldri gledet oss så mye til en ny sesong som i 2016. Vi er altså så spente!

For nå som TV-serien har tatt igjen bokserien er det ikke lenger bare Jon Snow som ikke vet noen ting.

Vi som har lest George R.R. Martins A Song of Ice and Fire har for første gang i TV-seriens historie like lite peiling på hva som skal skje som alle andre. Nå er det også vår tur til å bli sjokkerte når rollefigurer blir drept på bestialsk vis – kjempegøy!


Hvilke TV-serier gleder du deg mest til i 2016. Gi oss din liste i kommentarfeltet nedenfor.
 • Marvel’s Luke Cage ovenfor lett en serie fra murder-porn forfatterne til American Horror Story.

 • Tom

  To serier jeg er spent på som kommer i januar/februar:

  Mercy Street (PBS)

  11.22.63 (Hulu)

 • Lystfiskern

  Clarkson, May&Hammond på AmazonPrime da?…bønder!

 • stklokka

  Eneste jeg synes får forventninger til er den O.J saken, alt annet virker som popcorn søppel. Går det an å løfte det intelletuelle nivået?

  Mvh

  Steinar Plir

  • John Helge

   Søppel?….
   GOT, Daredevil, Baskets og Westworld, really?

   • stklokka

    Ja virkelig, men på gladsiden er det sikkert mange bøker du ikke har lest 😉

    Mvh

    Steinar Plir

    • John Helge

     Jaja, du får leve i troa om at det er sånn det er. Du mener vel sikkert at V-stil i hopp er noe tull også 😀

     • stklokka

      Harru harru fjeset på snei`n
      å en sigar i handa, flat er`n på rumpa
      etter for mye serie-glo, å sitet god i romjula,
      snerr!&?, han var gretten lell.
      Sann

      MVH

      Steinar Plir

      • John Helge

       Rumpa mi er dessverre ikke flat, da jeg tar 170kg knebøy.
       Og ut ifra hva jeg har forstått så er det ikke noe forskjell på å sitte å se serie og sitte å lese bok. Så bare fortsett å snakk tull du 🙂

       • stklokka

        V stil og knebøy på 170, uten flat rumpe, «really»? Du er jo praktisk talt Daredevil du. Jeg må si jeg er meget imponert. Imponert over kraften som raller ut gjennom kommentarene dine, projisert via et meget kraftig bakstell. Fantastisk. Min kommentar var simpelthen en refleksjon over det faktum at det finnes serier som kun er ment til å «underholde»/holde mennesker sedate, i en sofa-zombie aktig syklus, og at de seriene gjerne er litt drøvtyggende og uinterressante for min del, Noe jeg vil anta daredevils er et typisk eksempel på mtp at det handler om en blind kis som kan fly av seg selv og er kjempesterk, sterkere enn sterke deg kanskje til og med. GOT har jeg hørt om, den er bra men man trenger ikke høy journalistisk kompetanse for å dra frem denne serien. Kanskje burde det vært supporter trøyer fra disse seriene som er tettsittende, trikot aktige som du kunne hatt på deg i treningsstudioet, hva vet vel jeg.

        Mvh

        Steinar Plir

        • Men nå styres du vel av antagelser? Alle som leser bøker vet jo at man helst bør unngå å dømme de ut fra forsiden. Det er ikke noe man bør bruke som grunnlag for refleksjon? For da får man et paradoks, om man etterspør dybde og bygger den etterspørselen på antagelser om serier man ikke har sett.

         Daredevil (som forøvrig ikke kan fly…) handler på sett og vis om lokalmiljø og hvordan traumer man opplever i ens barndom kan gi to mennesker forskjellig tilnærming til å – slik de ser det – gjøre lokalmiljøet sitt til et bedre sted. Det er, artig nok, en serie som med rette sammenlignes med The Wire. Selv om de også er to vilt forskjellige dyr.

         Ta superheltserie nr. 2 fra Netflix (Jessica Jones) så er det en kreativ fortelling om traumer, menns grep over kvinner og kampen for å frigjøre seg. Det mange tror handler om «en jente med superkrefter» handler om livet etter overgrep.

         Det har tatt steget videre fra popcorn til å bli noe mer. Det er også en fin måte å snike noe litt mer «intellektuelt» inn til folk flest.

        • stklokka

         Søte frelser, viss du påstår at the Wire og Daredevil kan sammenliknes tror jeg referansene for å opprettholde en fornuftig diskusjon ikke er på plass. Daredevil holder seg dessuten fra bakken i så store deler av tiden der han er aktiv at han per mine definisjoner må kunne fly. Når ikke generell gravitasjon anvendes på hans karakter så flyr han isåmåte at det angår meg.

         Mvh

         Steinar Plir

        • Har du sett Daredevil?

         The Wire var serieskaperens inspirasjon. Hvorvidt han klarte å nærme seg noe som i det hele tatt lignet er en interessant diskusjon. Men man bør jo først se serien.

         Ingenting er som The Wire, ei heller Daredevil. Men at man har aspekter som kan sammenlignes tror jeg enhver som har sett begge seriene kan finne. Daredevil befinner seg knapt nok over bakken, men er selvfølgelig såpass larger than life at det ikke er realisme. Men man skal være ganske påståelig for å hevde at naturens lover var anvendelige for Omar Little også, ikke at det frarøver han å være en av tidenes seriekarakterer.

         Men jeg frykter det er mer skråsikkerhetens tyranni og pretensiøse antagelser som blir styrende i denne diskusjonen, så jeg vet ikke helt hvor fruktbar den er. Det er heldigvis nok av beleste sjeler å ta en god kaffe med og diskutere slikt.

        • stklokka

         Daredevil=konsum The Wire=Kunst. Der er forskjellen.

         Mvh

         Steinar Plir

        • Kunsten her er vel at man svarer på det man ønsket spørsmålet var, fremfor å svare på det som ble spurt om. Den er best overlatt til politikere, ikke i en informativ diskusjon.

         Har du sett sesong 1 av Daredevil?

        • stklokka

         Hva er poenget? Jeg har sett Ben Affleck`s Daredevil. Så ja jeg har sett Daredevil. Daredevil 1.0 eller DD 2.0, det stopper å være relevant på et tidspunkt. Jeg kunne gjerne besudlet sansene mine med en sesong daredevil, men jeg kommer ikke til å gjøre det for diskusjonens skyld.

         Spm: Har du prøvet den nye Iphonen? Svar: Nei, men jeg har prøvd forskjellen mellom den nest nyeste og den før det igjen, og hatt denne akkurat samme samtalen.

         Jeg er med all respekt å melde, ikke interressert i nyanse forskjellene på de ulike historiene om en i høgeste grad fiktiv karakter. Vis meg en historie som bare fortelles engang og jeg skal vise deg en historie som inneholder sannhet. Så du besvarer ditt eget spørsmål på en snurrig måte; Ja du er en konsument av et produkt kallt Daredevil. En dukke som de har solgt i noen generasjoner nå.

         Mvh

         Steinar Plir

        • Poenget er å unngå fordommer når man former en mening. Du har en fordom om en serie og det er merkelig å etterlyse en fornuftig diskusjon samtidig som man selv diskuterer ut fra en antagelse. Jeg tror du ser det paradokset.

         La meg slenge all pondus jeg har i følgende påstand: Det er større forskjell på Ben Afflecks Daredevil og Netflix-Daredevil, enn det er på Netflix-Daredevil og The Wire.

         La meg så fortsette med en utfordring: Om du ser sesong 1 av Daredevil og står ved ditt, da skal jeg fullt ut respektere det og gjerne spandere en kaffe på deg om jeg er i området du enn befinner deg i. Så kan vi diskutere The Wire til solen går ned.

         Og det sier jeg med en viss fordom, da det er mange år siden jeg har sett Ben Affleck Daredevil.

         Forøvrig, iPhone ville jeg aldri kjøpt, selv om jeg tar analogien din. Bare for å få det på det rene. Jeg liker ytringsfriheten for mye til å kjøpe noe fra et selskap som forsøkte å bruke makredsposisjonen sin til å svarteliste bøker de ikke likte. Men nå ble jeg dratt ut i en digresjon.

        • stklokka

         Bør man bruke tid på Daredevil. Er det et etisk spørsmål? Er det et etisk standpunkt å si: Nei, Daredevil er et produkt jeg ikke kommer til å anvende forå underholde ihjel 10 timer av livet. Når det er sagt, all dette snakket om Daredevil får meg til å ønske å se Daredevil. Jeg skal innrømme at jeg i det minste har mer lyst å se serien nå, enn før diskusjonen. Men først The Jinx og kanskje en god bok.

         Mvh

         Steinar Plir

        • Om ikke annet kan det være interessant å se hvordan Sopranos, The Wire og Oldboy har inspirert popcorn-sjangeren med denne mørke og dystre serien (enda mørkere og morbid er forøvrig Jessica Jones).

         I tillegg hvordan en serie kan bli når den er på en betalingstjeneste og ikke annonsekanal. Det gir friere tøyler. At det er Disney som står bak, kanskje det mest kommersielle produksjonsselskapet som eksisterer, tror jeg kan forbløffe deg litt. Bare litt.

         Og om ikke annet. Mulighetene for en kaffe og en god serieprat om verdens beste serie med en fremmed kar. Det kan umulig være uetisk.

        • stklokka

         Hehe. Bra sagt 🙂 Vi snakkes.

         Mvh

         Steinar Plir

  • The Leftovers sesong 2 burde da være intellektuelt nok.

 • Leif

  Jeg gleder meg til nye sesonger av serier som det aldri snakkes om, men som likevel er veldig gode:
  Siste tango i Halifax
  Bates motel
  Bloodline
  The affair
  Narcos

  • Ahleen

   Eg kan love deg at dei blir snakka om, elles hadde dei aldri gått nye sesongar i møte 🙂 Særleg dei tre sistnemnde har fått veldig mykje omtale (om dei har fått omtale akkurat her hjå Filmpolitiet veit eg dog lite om).

   • Sigurd Vik

    Hei Ahleen og Leif!

    Vi har pratet mye om både «Narcos», «Bloodline» og «The Affair» hos oss i Filmpolitiet i 2015. Og vi er helt enige i at det er kvalitetserier, som vi også gleder oss til å følge i 2016. «Bates Motel» er det en stund siden vi har snakket om nå. «Siste tango i Halifax» har jeg dessverre ikke fått sett ennå, men skal sjekke den ut!

    Anmeldelse av Narcos: http://p3.no/filmpolitiet/2015/08/narcos-s01/

    Anmeldelse av Bloodline: http://p3.no/filmpolitiet/2015/03/bloodline-s01-e01-e03/

    Anmeldelse av Bates Motel S01: http://p3.no/filmpolitiet/2013/04/bates-motel-s01/

    • Leif

     Bates Motel er dritbra! Gleder meg til å se neste sesong, som antagelig blir vist på NRK3 rundt midnatt. Det er vel bare jeg som ser den.
     Ikke se «Siste tango i Halifax»! Du kommer bare til å synes det er noe møl. Men det er feelgood, og slike serier trenger vi flere av. Ellers venter jeg på ny sesong (?) av Better Call Saul.

  • Eva Marie Skansen

   Narcos var en mega serie, men stusser på hva mer det er å hente der, eller er det bare liten «krampetrekning» etter det store gjennombruddet. Gjenstår å se.

 • Jomar Bakkeli

  Jeg kan røpe hva som skjer i neste sesong av GoT: De gamle kjernepersonene kommer til å fise rundt. Det blir mye snakking om hva som kommer til å skje dersom-hvis-atte-noe. Det dukker opp noen nye karakterer som tilsynelatende er viktige men som bare er med for å drepes slik at man tror noen viktige blir drept. Og så blir det mer snakking før episode 8 hvor det de har snakket om halve sesongen er overstått på 5 minutt før de som er igjen snakker mer.
  Og hun dragedama fiser vel fortsatt rundt i ørkenlandet og er irrelevant for historien.

  • stklokka

   Ja, GOT er på randen til såpeserie, han George R.R Martin ser ikke veldig sunn ut..

   Er stygt redd det hele ender i en kompromiss-tåke der underholdningsverdien kun appelerer til de mest ihuga og de som ikke har noe bedre å ta seg til med enn å glo på serier 24/7. Litt som en blanding av Twin Peaks og L.O.S.T serien.

   MEN, det som ER en nyhet er den Netflix serien Making Murderer, den var helt syk. Det er det eg vil lese artikler om nå. Beste siden The Wire innenfor sjangeren.

   Mvh

   Steinar Plir

   • Alf Andersen

    GoT har vært en såpeserie fra dag en. Likte de første sesongene men fikk mer enn nok siste sesong det gikk for mye på tomgang

    • stklokka

     Nja, kulissene eller scenografien fra sesong 1, hvor dvergen blir satt til doms i slottet til den gærne søsteren til hu som var gift med ed Stark, er noe av det beste jeg har sett fra fantasy. Det var en slags rar blanding av dadaisme og middelalderhistorikk som jeg ikke har sett i annen litteratur og var minst like medrivende som den scenen om den gale kongen i ringenes herre som settes fyr på og styrter ned fra slottsmurene (Denethor). Ekstremt stillistisk og episk om galskap, incest og makt, som finner sitt historiske sidestykke i f.eks rosekrigen i England. Så etter min mening, kanskje såpeserie også, men like mye f.eks motorsagmassakeren som såpeserie.

     Allikevel så er det tegn som tyder på at det hele kan ende opp med å bli et såpeserie plask. Sånn sett så bør kanskje George R.R Martin få lov å være «vanskelig» og bruke tid på serien. Desverre så tror jeg ikke det er kompatibelt med å være såpass opp i årene og såpass overvektig (med all respekt, men mannen er 70, overvekt er dødelig). Kanskje det beste som kunne skje for serien var at G.R.R.M sluttet å skrive for en periode og dro på helsefarm, evt at han gjorde som Robert Jordan da han skjønte at han sang på siste verset, at han «mappet» opp de store linjene i serien og fikk folk til å gjøre skrivingen. Jeg tenker vel at G.R.R.M vet at han har forfattet mye middelmådig som True Blood eller hva de vampyr seriene heter, og skjønner at GoT vil stå som storverket, derfor ønsker han kunstnerisk kontroll, men det er vanskelig når man har en så stor produksjon som GoT med skuespillere som blir eldre fortere enn karakterene i bøkene.

     Mvh

     Steinar Plir

  • Louise Mossige

   Den oppsummeringen hørtes ganske presis ut, eneste du glemte var puppene de kommer til å forsøke å finne påskudd for. Både drapene og puppene ser det ut som de prøver å fordele jevnt i grunnen, sånn at hver episode får sin dose.
   Bra å høre at det ikke bare er jeg som ikke nesegrust beundrer GoT. Ingen kan betvile kulheten til Peter Dinklage da.

  • BjarneB

   Ja GoT er bare trasking og prating. Det er utspilt.

 • atba

  hvor er Legends of Tomorrow?

  • Jomar Bakkeli

   Rekner med den faller under kategorien guilty pleasure. Gir vel ikke kred å like en lettbent actionserie med superhelter, tidsreiser, tøys og fjas. Da sier vi heller at vi gleder oss til «hva nå enn HBO serverer oss» og så ser vi på moroshowene i smug.

   • thomas90

    «Gir vel ikke kred å like en lettbent actionserie med superhelter, tidsreiser, tøys og fjas», men Daredevil S02 skal være med?

    • Jomar Bakkeli

     Daredevil er knapt superhelt, mer maskert mann som tåler mye juling. Serien er fri for tidsreiser. Og viktigst av alt, den er fri for tøys og fjas. Så da er det ok. Men tøys og fjas gir aldri kred.

     • Ken___m

      For det første så er en blind man som kan sloss kun ved å bruke sanser som lukt, hørsel og følelser høyst usannsynlig. Det er en superhelt-serie. La nå superhelt-serier få være det det er ment til være, og slutt å syte fordi det ikke er virkelighetsbasert. Da er det rett og slett ikke noe for deg, men verden er subjektiv og det må samtlige av dere begynne å forstå.

      • Jomar Bakkeli

       I tv-serien var radarsansen hans skrudd opp så kraftig at han egentlig ikke var blind. Stort sett fungerte han som en vanlig mann. Som tålte ganske mye juling. Samme med Jessica Jones, hun gikk da gjennom mesteparten av serien uten spesiell nytte av superkreftene sine.

       Bare så det er sagt, jeg digger både DD og JJ og gleder meg til Legends of tomorrow. Om jeg syter er det fordi de ikke er supre nok. At det er for virkelighetsnært.

       • Ken___m

        Du motsier deg selv fra den første kommentaren når du sier du gleder deg til Legends of Tomorrow.

 • Birgit

  Hvor er Peaky Blinders sesong 3 på denne lista?!

 • vic1909

  The Walking Dead??

 • Torden

  Kutt ut de amerikanske seriene og vis mer britisk!!!
  Hvor blir det av f. eks. Scott & Bailey?

  • Maria Oseberg Hansen

   Urealistisk å stoppe å promotere amerikanske serier ettersom de er desidert mer populære og det finnes høyt flere av dem 😉

 • Alf Andersen

  En rekke helt trivielle serier men ikke Preacher?

  • Preacher var svært nære å komme med på lista, Alf. Den falt ut i siste runde.

 • Eva Marie Skansen

  Disse kommer også: 1, The Walking Dead, 2. The Americans, 3. Bloodlines, 4. House of Cards. Hadde også håpet på Peaky Blinders, men de har i følge mine kunnskaper ikke avgjort om de skal produsere en 3. sesong,

  • Birgit

   Sesong 3 kommer til høsten!

  • Terje

   under innspilling visstnok =)

 • Louise Mossige

  » Nå er det også vår tur til å bli sjokkerte når rollefigurer blir drept på bestialsk vis – kjempegøy!» Men hvorfor er det kjempegøy?? Kan noen forklare det? Jeg har så langt ikke fattet det. Yey, avkutting av kjønnsorganer og brenning av barn på bål, stor underholdning liksom.. Okei, så må det være sjokkeffekten for en del folk (ikke meg), men det virker som GoT går for den bevisst. Det virker spekulativt. «Det må være minst ett bestialsk drap, og minst ett par pupper i hver episode.» Men altså, hvis noen vil forklare, skal jeg prøve å skjønne det.

 • Olav Helland

  Det jeg gleder meg aller mest til er nye episoder av Steven Universe, og heldig vis behøver jeg ikke å vente veldig lenge.

 • Truls Johnsen

  Fin liste!
  «DD», «GOT» og «X-files» (sistnevnte med en del «uro» ikroppen ja…), gleder jeg meg veldig til. Gleder meg også over «The Expanse», som har fått SciFi hjertet mitt til å slå igjen (tror det har ligget i cryo siden «Battlestar Galactica»). Seriestarten like før Jul i 2015 var fantastisk. Serien gir meg litt av de samme gode vibbene som «B5» og «Bladerunner» gjorde back in the days… Absolutt verdt en titt! 🙂

  • Vegard Gjuvsland

   «The expanse» er allerede en kandidat for årets serie 😀 Kommer vel til å lese bøkene når 1. sesong er ferdig.

   Ellers så fryder jeg meg over serier som «Detectorists». Vet ikke om det blir en 3. sesong.

  • Herman Bernhoft

   Hvor kan man se The Expance?

 • Aquaman2

  Hva med Colony? Må vel anmeldes.

 • Gunnar Brekke

  Preacher?, American Gods?, 22.11.63?
  Men Skam skal med?

  • Sjansene for at American Gods kommer i det hele tatt i 2016 er sånn ca. 90% sjanse for å ikke skje når de enda ikke har startet castingen. Blir nok 2017-serie.

 • Line A

  Noen få dager til ses 3 av Black Sails. Det beste og tøffeste jeg har sett på lenge. Fabelaktig casting, utrolig spennende historie og omgivelsene er praktfulle. Her er det ingen fyllepisoder, men fullpakket av action i hver eneste episode!! Og jeg gleder med veldig til Dare Devil. GoT har mistet litt av futten, men skal selvfølgelig se den.

 • Morten Pedersen

  It’s Always Sunny in Philadelphia sesong 11..

  • Gjermund Holøyen

   Ubegripelig at denne serien ikke har slått an i Norge.

 • Ken___m

  HVORFOR HAR DERE IKKE MED KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS DERE HAR IKKE PEILING!!!
  UNNSKYLD MEG HVORFOR HAR DERE IKKE MED DEN SERIEN?
  DERE KAN IKKE MENE DET
  DERE ER DUMME
  DERE SUGER

  • Runar

   Du er ikke den ekte ken_m!

  • Hilfe222

   At uinteressant søppel ikke er på noen toppliste har sine naturlige årsaker.

   • Ken___m

    KEEPING UP WITH THE KARDASHIANS ER DEN BESTE SERIEN OG DET KAN INGEN NEKTE FOR!

 • Kaja Knudsen

  Gleder meg faktisk mer til Black Sails enn til GoT.

 • GoT!!!!!!

 • Gaute Gunleiksrud

  B5 fikk jo en seson ekstra etter at de egentlig hadde gjort seg ferdig. PsiWar sesongen kunne de godt ha klart seg uten.

  BSG var glimrende til de forlot New Caprica i sesong 3 og så begynte det sakte men sikkert å gå nedover der også.

  Men selv om begge disse seriene tapte seg på slutten er det helt klart å foretrekke at de klarer seg med noen få sesonger fremfor å kjøre på med sesong etter sesong med svada sånn som LOST!

  • Truls Johnsen

   For å si det sånn; jeg så ikke PsiWar… 😉

 • Tobias Vidarssønn Langhoff

  The Expanse!

 • Tobias Vidarssønn Langhoff

  The Expanse har jo hittil fem av ni utgitte bøker med materiale å basere seg på, så det er vel lite trolig at historien renner ut i sanda sånn som med de andre eksemplene dine. Det er vel kanskje mer sannsynlig at den blir tatt av lufta før den blir avsluttet, men den har allerede blitt fornyet med sesong to, så det lover bra!

 • Marie_Olsen

  ‘Narcos’ har høyeste rating for 2015, bl.a. på imdb.com (9/10) og avsluttet med opplegg til en spennende fortsettelse. Sesong 2 er vel verdt å nevne da.

  ‘Homeland’ kommer med sesong 6, men først til høsten vel. I mellomtiden kan man hygge seg med en annen god spionserie, ‘The Americans’, som kommer med sesong 4 om få måneder.

  For de som savner Damian Lewis fra ‘Homeland’, dukker han opp i en ny serie sammen med bl.a. Paul Giamatti. ‘Billions’ har allerede hatt premiere 1. januar.

  Amazon har også laget en litt spesiell men god sci-fi, ‘The Man in the High Castle’, hvor sesong 2 kommer i år.

  Ellers er det også ny sesong og fire nye episoder med Beck. For de som liker denne type svensk krim.

  • Eva Marie Skansen

   Gunvald (døde) så det var den serien. Ellers er jeg på jakt etter Johan Falk, siste sesong. Noen som vet?

 • Terje

  Peaky Blinders!!! 😀

 • Eva Marie Skansen

  Hvilket andre steder enn Netflix kan vi se «The Americans», De har kun 2 sesonger i sitt arkiv.

 • Runar

  Jeg gleder meg til mange av de seriene som er nevnt her, både i artikkelen og i komentarfeltet. Men jeg er overasket av at ingen(som jeg har sett) har nevnt The 100 sesong 3. Det er i allefall noe jeg gleder meg til.

 • Even Lindsetmo

  Better call Saul og Vikings tho

 • Marianne Sveum Lunde

  Jeg gleder meg til The Vampire Diaries, The Originals og Teen Wolf. De burde være topp 3!!!

 • Marianne Sveum Lunde

  Hvor er Vampire Diaries, The Originals og Teen Wolf? Blir ikke ordentlig liste uten dem!!!!!!