The Night Manager er en fengende og lekker påskekrim basert på en roman av spionmesteren John le Carré fra 1993.

Historien er flyttet til vår nære fortid, og serien vever på utmerket vis sammen internasjonal storpolitikk, den arabiske vår, et mord og et høyrisikabelt spionoppdrag.

Det hele er elegant regissert av Susanne Bier, og frontes av et knallgodt rollegalleri som behersker den britiske krimstilen til fingertuppene.

Selv om dette er en serie som bruker hodet mer enn musklene, er det en distinkt smak av James Bond-universet i denne serien.

Både vignetten, stedene vi besøker og miljøene som skildres kunne vært hentet fra en Bond-film. The Night Manager presenterer også skurken sin med en timing som oser av klassisk spionfilm.

*Spoileradvarsel! Denne anmeldelsen inneholder noe av handlingen fra seriens første episode.*

ANMELDELSE: Tinker Tailor Soldier Spy – Må oppleves av alle spionfilmelskere

En handlekraftig nattportier

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) er en tidligere britisk soldat som har funnet sin hylle i livet som nattportier på et luksushotell i Kairo.

Under tumultene rundt president Mubaraks avgang i 2011, blir han kontaktet av en av hotellets kvinnelige gjester som presenterer seg som Sophie (Aure Atika).

ANMELDELSE: Bosch S02 – En hardkokt tjuvstart på krimpåsken

Hun betror seg til Pine, og gir han en rekke dokumenter hun gjerne vil at nattportieren skal dele med den britiske etterretningen om noe skulle skje henne. Dokumenter som viser at den høyt respekterte britiske velgjøreren Richard Onslow Roper (Hugh Laurie) i virkeligheten er en av verdens verste våpenhandlere.

Uten å avsløre så mye mer, vikles Pine raskt inn i et internasjonalt nett hvor spionasje, drap og økonomisk makt utgjør trådene.

Men han er ikke alene. Blant de grå kontorene i den britiske etterretningen sitter sympatiske Angela Burr, glitrende spilt av Olivia Colman (Broadchurch), og hun har ventet lenge på en mulighet til å snøre nettet rundt Roper.

Richard Onslow Roper (Hugh Laurie) er en britisk velgjører, og internasjonal våpenhandler, i påskekrimmen The Night Manager. (Foto: TV2)
Richard Onslow Roper (Hugh Laurie) er en britisk velgjører, og internasjonal våpenhandler, i påskekrimmen The Night Manager. (Foto: TV2)
Tom Hiddleston er fortreffelig

Dette er Tom Hiddlestons serie i de første episodene. Han er en glimrende skuespiller som behersker balansen mellom tilbakeholden yrkeseleganse og en mer energisk helterolle – han kropsliggjør den siviliserte overflaten som skjuler verdens råskap.

Dette er en serie som bygger mye av «stolkantspenningen» og intensiteten sin mot møtene mellom karakterene til Hiddleston og Laurie, og de to skuespillerne har en underholdende kjemi som setter spenningen fra første blikk.

Regissør Susanne Bier er veldig god til å la seriens kulisser sette en distinkt smak på episodene. Spesielt seriens første episode på luksushotellet i Kairo får mye av sin eleganse og spenning gjennom hotellets utforming og dynamikk.

Og trekløveret Hiddleston, Laurie og Colman er skuespillere som virkelig utnytter føringene som de ulike omgivelsenes gir dem.

Det gir oss en variert, men stilsikker krim. Og med konspirasjonsknekkende kontorhelter som hutrer foran en defekt radiator, og selveste doktor House (Laurie) som veltalende superskurk, så er The Night Manager silkeføre på skjermen.

The Night Manager har premiere mandag 21. mars kl. 21.40 på TV 2 og TV 2 Sumo. Det vises to episoder hver dag frem til og med skjærtorsdag 24. mars.

Om SERIEN

The Night Manager
 • The Night Manager
 • Slippdato: 21.03.2016
 • Sesong: 1
 • Regi: Susanne Bier
 • Utgiver: TV 2, BBC
 • Serieskaper: John le Carré og David Farr
 • Sjanger: Action, Drama, Krim, TV-Serie

 • Einar Gregorios

  Holdt på å gi opp etter den første episoden hvor hovedpersonen er framstilt ubegripelig naiv. Blir bedre etter hvert. Laurie er som vanlig knall…

  • Akkurat slik var det for meg selv også. Første episode synes jeg er temmelig svak, spesielt pga. skildringen av forholdet mellom den egyptiske kvinnen og helten, og heltens ubegripelige naivitet og ubehjelpelige manøvreringer. Logikken sviktet også helt håpløst i fortellingen om hvordan skurkene forfølger damen…. nok om det. – Veldig bra serie bare man kommer forbi første episode!

 • Sigvart Haavarsen

  Interressant. Ser frem til det.

  Kanskje skaffe meg Tv2 Sumo abonnement selv om jeg ikke tåler tjenesten.

 • Graeme Munro

  Har sett de første 5 episodene på BBC og det blir mer spennende for hver av de. Et geni strøk å ha Hugh Lawrie som skurken og vil vedde mye penger at Hiddlestone blir neste Bond.

 • Hilde Hovde

  Noen som vet når sesong 2 kommer på norsk TV? Helt hekta her etter å ha sett 6 episoder av sesong 1 på norsk TV2 🙂

  • Viktor

   Siden serien er basert på en roman av John Le Carre, er det nok tvilsomt om
   det kommer noen sesong 2.

   Er enig med deg i at dette er en vanvittig spennende og god serie.
   En av de beste jeg har sett på lange tider, faktisk.
   Har sett de 5 første episodene. (har tatt opp de 3 siste på get-boxen)

   Det blir nok en dag i åndeløs spenning foran tv’n i morgen,
   på den lange påske-fredagen.

   • ENKaroline

    Det står på IMDB at det skal komme sesong 2 også, pga suksessen 😀 Det er jo lov å håpe 😉

    • Viktor

     Ja, det er lov å håpe.
     Har vært inne på IMDB og funnet litt informasjon om serien.
     Jeg ser at det står «Sesong 1, 2016» der. Av det kan man kanskje
     tolke at de skal lage en «Sesong 2».

     Men jeg kunne ikke finne noen konkret informasjon om at de har
     tenkt å lage en «Sesong 2».
     Hvor har du lest det?

 • magnarStoroy

  Såg starten, men synest det var dårleg. To prikkar frå meg. Det som kritikarane likar er ofte ikkje så bra, som vi veit. Filmatiseringar av bøkene til Le Carre har vore frå middels og nedover. Pierce Brosnan er den beste James Bond, men Skreddaren i Panama av Le Carre var ein dårleg film. Dermed var denne serien som venta dårleg.

  Er det oscarjuryen eller razzlejuryen, som nominerer dei beste filmane? Den gode og flinke regissøren Renny Harlin har ingen oscarnominasjonar, men 6 nominasjonar som verste regissør for filmar som Legend of Hercules og Cutthroat Island. Desse to og fleire andre av razzlenominasjonane hans er for veldig gode filmar.

  • Captain Creeps

   Hva snakker du om mann? Den serien er utrolig bra. Den blir bare bedre og bedre. Du må ha mer tålmodighet med serier enn å bare se èn episode. Alle serier fortjener MINST to episdoer før dommen kan avsies. Men i og med at du synes Pierce Brosnan (bleeeergh) er den beste James Bond, så sier det litt. Alle vet jo at Sean Connery er og blir den beste James Bond.

   Renny Harlin lager utelukkende dårlige filmer. Lengend of Hercules? Jeez. Nå ble jeg usikker på om du er ett netttroll eller om du seriøst liker de filmene? Jeg mener; Legend of Hercules ligger på 4.2 på imdb….4.2!! Det er dårlig rating.

   • magnarStoroy

    Nei Harlin lagar gode filmar som Cutthroat Island, Cliffhanger og Deep blue sea.

    Så lenge du ikkje påstår at fiaskoen Daniel Craig er den beste, så… Alle James Bond-filmane med Pierce Brosnan var veldig gode. Av Sean Connery var Diamanter varer evig og James Bond i Japan dårlegare enn resten av filmane hans. Med Roger Moore likte eg ikkje Mannen med den gyldne pistol. Begge med Timothy Dalton og den eine med George Lazenby var gode filmar.

 • KjetilKj

  Synes dette er en sekser. Kvalitet, skuespill og dramaturgi er jevnt over bedre enn det meste andre jeg har sett.