Tittelen Where To Invade Next høres kanskje ut som en kritisk antikrigsfilm, men i stedet drar Michael Moore (Bowling For Columbine, Fahrenheit 9/11) til Europa for å finne gode ideer han kan ta med tilbake til USA for å bedre sine landsmenns velferd.

Som vanlig er den sterkt farget av Moores eget politiske ståsted, og han klipper sekvensene for maksimal effekt, så innholdet bør vurderes med kritiske øyne.

Det formidles likevel unektelig flere interessante tanker i denne filmen, ikke bare for amerikanere, men også for oss nordmenn. Where To Invade Next er i sine beste øyeblikk både morsom, underholdende og lærerik.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Michael Moore besøker Ducati-fabrikken i Italia i Where To Invade Next (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Michael Moore besøker Ducati-fabrikken i Italia i Where To Invade Next (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Mange interessante poenger

Tidlig i filmen sier Michael Moore at han er ute etter å plukke blomstene, ikke ugresset. Det er en viktig setning å bite seg merke i, for det signaliserer at filmen ikke nødvendigvis bryr seg om å formidle nyanserte historier fra velferds-Europa.

Vi får derfor noe ensidige skildringer av blant annet italiensk arbeidsliv, fransk skolemat, finsk utdanning, norsk fengselsvesen og islandsk kvinnestyre.

Selvsagt serveres vi mange interessante poenger, men når medaljen mangler en bakside, blinker varsellampene.

LES: Anmeldelsen av El Clasico

Norsk fengselsvesen vies stor oppmerksomhet, nemlig de idylliske soningsforholdene på Bastøy og i Halden fengsel, som sikkert fremstår som den rene parodien i en del andre land, selv om Moore slår i bordet med tall som tyder på at fengselsvesenets fokus på rehabilitering faktisk virker.

Men også her er det glansbildet som vises, ikke problematikk rundt fulle og underbemannede fengsler ellers i landet.

Norske strafferammer omtales også. I det sterke intervjuet med Trond Blattmann, som mistet sønnen sin i Utøya-massakren, bedyrer han at han ikke ønsker gjerningsmannen død. Men vi hører ikke fra alle de som kanskje ikke har et like sympatisk syn på saken.

Og filmen underkommuniserer det faktum at denne gjerningsmannen etter all sannsynlighet kommer til å sitte i forvaring lenge over maksimumsstraffen på 21 år.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Nei, det er ikke disse herrene som invaderer Europa i Where To Invade Next, men bildet av dem er likefullt med i filmen (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Nei, det er ikke disse herrene som invaderer Europa i Where To Invade Next, men bildet av dem er likefullt med i filmen (Foto: Norsk Filmdistribusjon).
Forlanger oppmerksomhet

Michael Moore er selv en aktiv figur foran kamera, slik vi har sett ham mange ganger før. Han er fremdeles en interessant nysgjerrigper, kanskje litt mildere i formen nå enn i hans tidligere filmer.

Grepet hans med å «invadere» land og plante det amerikanske flagget for å «stjele» ideene deres, fungerer bare sånn passe, og blir litt krampaktig når han gjør det for tiende gang.

Likevel fremstår han som en drivkraft som forlanger oppmerksomhet.

LES: Anmeldelsen av The Huntsman: Winter’s War

Noen av personene vi møter i filmen har en tilbøyelighet til å belære filmens amerikanske publikum litt for skråsikkert, riktignok på Michael Moores oppfordring. Man vet ikke nødvendigvis alt om USA bare fordi man konsumerer amerikansk musikk, mat og mote.

Flere utsagn har likevel en universell verdi. Lykkelige ansatte produserer mer. Tilfredse borgere skaper et mer stabilt samfunn. Leksefrie barn lærer bedre. Det høres ut som selvfølgeligheter, men er det ikke engang her i Norge.

Segmentet om finsk skolevesen, som klarer seg godt uten både lekser og nasjonale prøver, er til ettertanke. Og segmentet om lekker, fransk skolemat, der barna ser med avsky på bilder av skolemat som amerikanske elever får, får meg til å tenke på all den skolematen som norske barn aldri har fått.

Where To Invade Next er altså en høyst relevant film å se også her.

Om FILMEN

Where To Invade Next
 • Where To Invade Next
 • Slippdato: 15.4.2016
 • Regi: Michael Moore
 • Utgiver: Norsk Filmdistribusjon
 • Aldersgrense: 9
 • Sjanger: Dokumentar

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Alexander Eriksen

  hvis de ikke finner noe å invadere snart, så kan de bli nødt til å invadere seg selv..:-S

  • Trond Michelsen

   De kan jo prøve å invadere Canada. Michael Moore stiller sikkert opp til å lage film om det også.

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    Canada er allerede innvadert. Klimatisk med det som pågår av chemtrails spraying av atmosfæren. Slik også klimaet i Norge også er styrt med aerosoler som sprayes over atmosfæren..Se kjemiske striper på himmelen som dimmer bort den blå himmelen. Det er egentlig dette som skaper klimaendringene og dvs ikke co2. Som mange lures til å tro..

    • Henrik Elseth

     Konspirere mindre – tenke mer.

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Konspirere er det andre som gjør. Bla disse som stenker atmosfæren inn med kjemiske aerosoler bedre kjent som chemtrails kjemiske striper.. Himmelen skal egentlig være blå med naturlige blomkål lignende skydotter..

   • Martin Ratikainen Andreassen

    Derfor laget han filmen «Canadian bacon» i 1995. En av hans ikke dokumentarer.

 • oudeis

  USA er multikulturelt, derav all elendigheten, Michael Moore drar til monokulturer for inspirasjon, man må vel nærmest være journalist, intellektuell eller sosialist for ikke å oppdage ironien

  • Hva legger du i begrepet monokultur? Hvor stor skal en minoritet være for at de kan regnes som en del av kulturen?

   • oudeis

    Hvor fruktbart er det å diskutere noe med nærmest ubegrensede muligheter for kverulering? Er ikke det sånt folk forstår uten at det går an å definere innen rammen av et kommentarfelt?

    Forøvrig er det påfallende hvordan uttrykket minoritet som brukes så flittig plutselig ble vanskelig?

    • Crisp

     Du er jo selv kongen av utflytende og tvetydig argumentasjon og retorikk. Ta hintet.

     • oudeis

      Jeg har tatt hintet, in the days of the sovjetunionen må mening tåkelegges ved tvetydighet for å omgå sensuren

      • Crisp

       Åh? Merkelig hvordan vi andre her fint klarer å gjøre oss forstått og snakke sammen. Kan det derimot mer ligge i innholdet i det du lirer av deg mon tro?

       • oudeis

        å lire av seg en masse selvfølgeligheter er vel ikke akkurat det samme, forøvrig litt snodig hvor provosert de som vil ha det mangfoldig blir av mangfoldighet

        • Crisp

         Mangfold bør ikke trumfe intelligens og saklighet. Viktig forskjell.

        • oudeis

         ohhhhh! vektige ord! lykke til med livet på jordkloden

        • Crisp

         *det jeg sa i forrige melding ;D

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         ja det trenger vi virkelig fremover lykke til. :-). https://m youtube com/watch?v=6HBh2xUH6PI

    • Jeg var ikke interessert i en diskusjon, men å forstå hva du mener. Hva betyr monokultur for deg?

     • oudeis

      En dominerende kultur/rase, hvor folk føler et felleskap gjennom religion eller liknende, når jeg umiddelbart stoler på noen så kan det være denne opplevelsen av felleskap feks, det finnes vel drøssevis av det jeg vil anse som monokulturer, japan feks, norge var i allefall, en gang i tiden

  • lars randby

   Det har du helt rett i, det begynte å gå lukt åt helvete den dagen europeerne masseinnvandret det landet.

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    Har nettopp sett den Svenske dokumentaren i 3 deler :Ditt livs viktigste innformasjon (youtube) Den gir et bra bilde på hvorfor aerosoler som spres endrer totalt klimaet og skaper klimaendringer .

    • Henrik Elseth

     Å, du hellige jul.. 😂
     Ikke bruk så mye tid på internettes mørke avkroker..

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      prøver bare å vekke opp publikum..

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Husk himmelen skal være blå med hvite skyer..

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Sett deg inn i mine linker og påstander så vil du se det nødvendigvis ikke kun er en teori..

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Her er ihverfall noen av konsekvensene av å spre aerosoler over atmosfæren under overfarten . Flightradar24 der kan man se noen av de som legger igjen aerosoler av kjemiske stoffer som skaper klimaendringer i Norge. https://www nrk no/rogaland/ordforeren-har-mareritt-om-ny-flom-1.13886731

    • oudeis

     Om klodens økosystemer kan påvirkes 100% så har vi ørkener fordi? Og, hvilke militære krefter kan jeg betale for å få sol og varme der jeg er?

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Alt dreier seg om kontroll av menneske massene..

      • oudeis

       Om verdens skyggeregjering klarer å kontrollere hele jordens befolkning med noen skydotter så kan jeg si deg at det er bare å gi opp med det samme

       • Per Klaveers ;;::;:; ✈

        man må jo forsøke å øke viten rundt dette emnet..

       • Per Klaveers ;;::;:; ✈

        Himmelen fullstendig dimmet over er ikke naturlig skapt. Men er resultatet av aerosoler av kjemiske stoffer spredd ut med fly..

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      De har satt seg fore å ta fullstendig kontroll over været globalt innen 2025.. Det er sprayingen av chemtrails og HAARP som skaper klimaendringer og det noen er global oppvarming.

   • oudeis

    Nja, drapsraten gikk jo ned ganske betraktelig, og veier har de fått, forøvrig ble jo naturligvis europeere indianere når de kom til amerika så det var strengt tatt kultur

  • Henrik Elseth

   Så i dine øyne er det å være intellektuell noe negativt?
   Den tankegangen dér deler du isåfall med en håndfull gale historiske skikkelser..

   • oudeis

    For en ikke-intellektuell er det lett å tro at intellektuelle er intelligente, bare det

    • Crisp

     Ordkløveriet ditt forsøker seg igjen ser jeg… Bare hvil, hviiiil deg nå…

     • oudeis

      Sant nok, har ikke helt kontroll på ordkløveriet mitt nei, skal prøv å hvile og se om det hjelper, takk for tipset, din evne til å forstå meg er forøvrig deprimerende lav, skjønner ikke at du ikke bare gir opp, bortkastet tid liksom

      • Crisp

       Skjønner at det kan være frustrerende når ingen forstår deg ja, det er kjedelig…

   • Christopher Nilsen

    Jamen….hvorfor biter folk på denne trollinga Oudeis driver med? han holder på slikt i ALLE sakene det er mulig å kommentere. La være å svare trollet, slik at det stille og rolig kan dra tilbake under brua si og forsvinne i sin egen ensomhet.

    • oudeis

     1 kommentar jeg skrev for 2 år siden?
     Og, du ser ikke ironien i å dra til en monokultur for å finne inspirasjon til en multikultur? Var det trolling, å splrre om det? Virkelig? Eller er det bare du som ikke takler at det pirkes borti falske forestillinger?

    • Per Klaveers ;;::;:; ✈

     I mellomtiden sprayes Norge med kjemiske striper som skape superskyer .Disse kunstige super sølvskyene skapt av kjemiske aerosoler sprayed ut over atmosfæren med fly..
     Som igjen manipuleres til å skape klimaendringene ( klimakrisene ).. https://www nrk no/rogaland/ordforeren-har-mareritt-om-ny-flom-1.13886731

 • Per Klaveers ;;::;:; ✈

  INGEN SOM VIL TA INNOVER SEG DET FAKTUM AT ATMOSFÆREN SPRAYES MED KLIMA ENDRENDE AEROSOLER ? Desverre er det ofte hudfargen folk henger seg opp i og ikke religionen som jo ofte er den som er årsaken til problemene..

  • Luring1

   Hvis du virkelig tror på det pølsevevet du kommer med, så synes jeg synd på deg.

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    garantert ikke pølsevev. Norge sprayes… Flyene ihvertfall noen av de kan sees på flightradar24. og det er klimaendrende aerosoler Norge dysjes
    med !

    • Luring1

     Hvorfor søker du deg ikke bare inn på et universitet og tar 10 studiepoeng med kjemi? Da lærer du hvordan forbrenningen i en flymotor foregår, slik at du slipper å tro på tull du leser på internett.

     • Olav Gundersen

      Her er et klart eksempel på CIA’s mindcontrol programmer. Luring har fått en chip eller blitt dosert med kjemiske stoffer til han ikke lenger ser alle kjemikalene som spres fra flyene.

      • Per Klaveers ;;::;:; ✈

       ja du har rett ! https://m youtube com/watch?v=6HBh2xUH6PI

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Moderne flymotorer klarer ikke det mesterstykke å etterlate striper som ekspanderer bort den blå himmelen..

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Du lurer i grunnen bare deg selv med slike holdninger til weather modification. https://m youtube com/watch?v=6HBh2xUH6PI

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Hadde du satt deg bedre inn i hvordan en moderne bye pasturbin flymotor er bygget så ville du bedre forstå at kondens synbar er ekstremt sjelden fenomen nettopp pga disse moderne flymotorene son nevnt. Har i tidligere poster vist hvordan en slik motor er bygget med en montasje der man ser gassene og luft passerer fly turbinens skovler uten å produsere nevneverdig med synbar kondens. Så det er utelukket at slike motorerbi disse flyene som legger igjen ekspanderende flystriper. Gjør dette pga avgasser fra selve forbrenningen fra selve motoren. Det som derimot er tilfelle er at flyene er retrofitted med utstyr som sprer kjemiske aerosoler partikler av bla aluminiums nano str. Når disse partiklene spres ut over atmosføren dannes det kunstige kondensering som igjen danner kunstig skydekke. Husk hinnelen skal egentlig vøre Blå. Ikke sølvaktig babyblue rødlig rosa lilla.. Hinmelen stenkes inn med aerosoler fra fly som ofte fra utlandet passerer Norge uten å mellomlande.. Sees lett på flightradar 24 hvordan kjemistriper de legger igjen endrer klimaet i Norge og skaper klimaendringene…

      • Luring1

       Når eksosgass som er mange hundre grader møter luft som er -50 grader, så oppstår det kondens. Så enkelt er det.

       • Per Klaveers ;;::;:; ✈

        Ja det kan en jo være på langt enig i men saken er den at jeg husker hvordan kondens striper var på 70. 80 tallet og jeg mener at ekte kondens stråle er nu helt anderledes enn før . Ekte kondens stripe ser ut som en kort gassflamme som en sveiseflamme eller propan brenner. Det vi nu ser er noe helt annet og totalt fremmed utseende striper fra flyene. Man kan helt tydelig se stripene som utslipps striper med aerosoler med partikler i en coctails av kjemiske iblandede stoffer. Dysene er ofte også innstilte slik at man kan se noe slags flytende stoff passerer dyser eller gjennom jets på Engelsk. Dessuten har jeg lagt merke til at de kan slå av og på stripene uten at flyet mister farten.Noe som ville vært tilfelle hvis motorene ble slått av og på. Jeg har også sett fly som har hatt 3 striper på høyre side komme ut der bak og kun 1 på venstre side. Dessuten har de tydeligvis ulike tanker tilkoblet de ulike respektive dysene da det som kommer ut har variert på samme flyet. Det er ingen som helst tvil om at kjemiske aerosoler blir sprayet ut over Landet. Det skapes kunstige superskyer som absorberer fuktighet ekstremt sterkt fra omgivelsene. Så sprayer man andre nedbørsfrigjørende stoffer over disse kunstige skyene når man ønsker å frigjøre nedbør. Det skapes kunstig klimaendringer noe man ser henger sammen med disse flyene man kan observere på flightradar24 som passer Norge fra utlandet og legger igjen klimaendrende kjemistriper hovedsakelig stoffer og partikler som aluminium nano partikler og ulike andre stoffer i en coctails.

        • Jomar Bakkeli

         Per Klaveers er som kald fusjon. Man putter inn en enhet og får det mangedobbelte tilbake. Med kald fusjon putter man inn energi. Med Klaveers putter man inn en setning og får ei avhandling tilbake.
         Og i likhet med kald fusjon er det bare sludder, pølsevev og pseudovitenskap man får servert.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Garantert ikke sludder og pølsevev at atmosfæren sprayes ..Dette skaper klimaendringer..

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Hva er det som er sludder når alle kan on de vil se sprayingen som pågår av Norges atmosfære…

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    Jeg synes synd på folk som tror kjemiske striper er naturlig.. Husk himmelen egentlig skal være blå.

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    Time will show men jeg vet mange kommer til å bli laange i maska når det jeg forteller blir virkeligheten,,Og det om få år..

    • Luring1

     Helt alvorlig: Tror du på alt dette, eller synes du bare det er gøy å late som? Hvor gammel er du, og hva slags utdanning har du?

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Himmelen sprayes med kjemiske aerosoler som dimmer himmelen hvit .. Forstår folk ikke hva slags klima modifikasjoner makt eliten bedriver ? ! Konsekvensene av weather modification blir brukt for alt det er verd rent politisk. Det benyttes skitne triks som vær modifikasjon med fly som sprayer aerosoler for å pushe verden mot et falsum av et slags «grønt skifte». Det er klimamodifikasjonene som skaper rapide hurtige klimaendringer, og garantert ikke co2 .. Men slik er det med både terror og klimamodifikasjoner at de er verktøu eller innstrunenter for new world order bilderberger eliten og verdens skygge regjering.

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Dette har da ingenting med meg å gjøre at det bedrives kjemisk endring av klimaet. En nyttig dokumentar på youtube man bør få med seg er serien ; Ditt livs viktigste informajon .En serie i 3 deler som gir innblikk i weather modification som pågår både med fly som sprer aerosoler.Men også HAARP som de lar elektromagntisk påvirke de kunstige utsprayede skylagene. Om man er 50 år og elektroingeniør eller fisker i lofoten spiller ingen rolle. Det viktigste er at folk tar innover seg at vi manupuleres på flere plan.

  • Henrik Elseth

   Ehm?

  • oudeis

   Vi har ikke en nubbesjans med andre ord, jeg kommer hvertfall til å bli med i verdens skyggeregjering så er i iallefall jeg berget

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    Viktig å spre nyheten om at vi blir sprayet med aerosoler av kjemiske stoffer. kan lett sees via flightradar24. appen

    • oudeis

     Ja jeg ser det allerede og jeg har ikke flightradar24. appen engang

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      studer overflyvingene så ser man tydelig et mønster..

      • Crisp

       Hmm…merkelig at ingen journalist i verden har gått i gang med denne saken, slik som deg…

       • Per Klaveers ;;::;:; ✈

        Ja helt enig ! Det beviser bare hvor styrte og kontrollerte vi er i dagens samfunn.. Agenda 21 Silent war Bilderberger CFR ..

        • Crisp

         Du må enten være 1) et virus som spammer NRK, eller 2) du evner ikke se virkeligheten for bare konspirasjon.
         Hvordan tror du alle verdens titusenvis av journalister virkelig ikke har begitt seg ut på å finne ut av dette? Kan det være fordi det er null troverdighet i dette mon tro?
         Se for deg hvis du hadde hatt en samboer som var journalist, en onkel som også var det, samt du hadde flere venner som var journalister. Tror du samboeren din, onkelen din og disse vennene dine også hadde vært så kontrollerte og «styrte» at di ikke hadde hatt en egen fri vilje?
         Drt ligger i menneskets natur at vi ikke klarer å holde ting 100% skjult, ihvert fall ikke i en så stor skala som dette, eller som med konspirasjonstepriene rundt 9/11: INGEN hadde klart å stoppe folk i å lekke virkelig ekte avsløringer i lengden, så hvorfor er ikke dette skjedd? Fordi det ikke var noe særlig konspirasjoner rundt angrepene selvsagt.
         Nå må du komme deg ned fra dette skylaget og få beina på jorda. Kjemp heller en sak med fnugg av realisme i.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Åpenbart aner du ikke hvor styrt og manipulert vi er i dagens samfunn. Å for alt jeg vet kan du være et godt betalt troll som bedriver desinformasjon. Kjemisk spraying av atmosfæren pågår noe alle kan se .. De kjemiske stripene sees rett foran øynene på alle.. Men blir bortforklart med kondens teorien..

        • Crisp

         Kjemisk spraying av atmosfæren dekkes ikke noe som helst sted innen verdens media, av (enkelt)journalister, organisasjoner, m.fl, ergo er sjansen for at det faktisk ER noe i dette så liten at det er oppsiktsvekkende at du ikke ser skogen for bare trær. Du sier hele tiden at dette er noe «alle kan se». Du har ingen tyngde i argumentene dine, bare fordi du sikter til en flyradar så betyr ikke dette at teorien din stemmer. Igjen; hvorfor har ingen andre tatt tak i dette, når saken ville vakt internasjonal enorm oppsikt?!

         Selvsagt er det mye stygt under overflaten og nesen vår, men det betyr ikke at dette som du sikter til er noe av dette.

         Du evner ikke å se de psykologiske og mellomenneskelig sidene; folk som vet dette du sikter til kunne ha vært dine nærmeste, men du hevder de ville holdt kjeft, fordi de er hjernevaska?!?

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Ja det pågår en global forvirring av menneskene .Kan nesten sees på som en slags trance . Muligens krefter utenfor vår kontroll mestrer kunsten å forføre oss til å ikke se skogen for bare trær slik du påpeker.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Tilgrisingen av atmosfæren med kjemiske aerosoler (chemtrails) er ganske alvorlig utvikling .og burde bli tatt alvorlig. Det er sprayingen og HAARP som forårsaker både klimaendringene og de i media nevnte globale klimatiske kriser..

        • Crisp

         Du svarer verken på det jeg sier eller ta det til etteretning. Du er selv tydeligvis fortapt. Hvilken ironi…

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Ja det pågår en global elektronisk hjernevasking av jordens befolkning der ønsket fra eliten er å kunne elektronisk overvåke alle med en microchip innplantert i kroppen på alle mennesker. Den chippen må ingen ta imot da den betyr evig fortapelse . Nå er dere advarte !

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Både 11 sept 2001 og terrorismen er snedige verktøy for makt eliten for å kunne tvinge verden i bestemte rettninger.. Resultatet er mindre frihet og mer statlig kontroll. Målet i enden er nwo new world order verden uten nasjonalstater med kun en verden delt opp i regioner.

        • Jan Hansen

         Du må enten være veldig dum (beklager språket) eller et diskusjonstroll. Hvis konspirasjonsteorien om chemtrails var ekte, gjør de (hvem det nå enn er du mener som skal stå bak) en særdeles dårlig jobb. For det første har de ikke klart å holde det de driver med hemmelig, siden det finnes et utall idioter som spammer kommentarfelt med denne dusteteorien. Dessuten er det ingenting som tyder på at de effektene chemtrails visstnok skal ha, er noe vi ser noen som helst slags resultater av i dag.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Det er nok dokumentert fenomen den pågående sprayingen ,noe som tydelig viser at kjemisk spraying pågår.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         De trenger ikke holde det hemmelig fordi reaksjonene i folkemassene er så varierte . Dette går inn under dark operations.

        • Crisp

         Hvis bare én eller 100 journalister hadde konkretisert saken, spisset den til, tabloidisert saken og påvist hvor alvorlig dette er, hadde alle reagert med avsky. Likevel har ikke en eneste journalist gjort dette. Hvorfor?

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Det er avtalt spill fra øverst til nederst.

        • Crisp

         Du svarer fremdeles som en (hjernevaska?)robot! Hvem er det avtalt med og imellom?!?! Er alle verdens journalister hjernevaska, uselvstendige og kan ikke tenke selv!?!?

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Det på pågår et globalt teater som har med å gjøre disse som sitter på toppen av verdiene (pyramiden) og da samtidig har kontroll på pengetrykkingen .. Bla de private eierne av verdensbankene som igjen. Vi kan benevne som de som fra toppen trekker i trådene. Så vi kan si verden er korrupert og drives lovløst via en rekke hemmelige forbund. Den digitale grid som er bygget opp gjør at shadow goverment har full kontroll på absolutt alt. De kontrollerer begge sider i konflikter og har fullstendig kontroll på landenes politiske systemer. Verden holdes i et jerngrep pga gjelden til disse øverst i pyramiden.

        • Crisp

         Du svarer enda ikke på hvordan verdens journalister ikke klarer å tenke selv og hvorfor de ikke akter å gå igang på saker som dette…

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         De fleste følger med strømmen av politiske korrekte og har selvfølgelig ikke det siste ordet hva som kommer på trykk..

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Pussig du skulle nevne det. Oddekalv i miljøstiftelsen av navn jeg ikke husker i farten . Han forsøkte å bringe chemtrails i media .Men pressen fikk det hele til å se ut som nå har det tørnet for mannen . Selv om Oddekalv på samme tidspunkt oplevde hjerneslag så benyttet pressen å vri det hele til å virke som noe man ikke trenger å ta seriøst. Når vi nå ser konsekvensene av all den kunstige skydannelsen sprayingen medfører .Tenker ikke bare på all nedbøren i fjor sommer.Men også nå i vinter der snøen har ført til både strømbrudd og det som værre er.. Folk må ta innover seg vi blir kjemisk sprayed. Både fra millitære fly. Men også fra vanlige rutefly som er utrystet med spesial designede utstyr for å spre kjemiske aluminiums oksyd nano partikler. Disse danner kunstige skyer og dis som dimmer bort solen og den blå himmelen. Et slam lignende spyeaktig skydekke er nå vanlig å se på himmelen. Og dessverre blir folk vandt med slike kunstige skyer at de ikke lenger reagerer. Husk himmelen egentlig skal være dyp blå med blomkål ligende hvite skyer.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Media byråene er eid av new world order eliten. En jornalist har ingen mulighet å konme med politisk «ukorrekte meninger » Da mister vedkommende raskt levebrødet. Verden av idag er mer styrt enn noen gang før i verdens historien.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Ja det er avtalt spill som lager betingelsen for hva jornalister kan ytre seg om. Frilanser jornalister har svært lite objektivt å komme med da det hele styres og kontrolleres av en fastsatt ramme. Hvis jornalister skulle komme med ting som ikke er politisk korrekt vil han eller hun bli mødt med en effektiv sensur . Mange tror virkelig på at vi har en fri og uavhengig presse men der tar de skammelig feil. Har sett gang på gang at det er krefter bakom kullisene som trekker i trådene. Spill for galleriet er nå så vanlig at det virker være legitimt. Klimamodifikadjonene er nå så innarbeidet at værbyråene og vær oppleserne får de rene manuskript å lese opp . Disse vær meldingene baserer seg på som nevnt manuskript laget av et firmae fra USA ,som er direkte koblet til det Amerikanske millitære. Så klimaet på kloden er definitivt millitarisert . Klimaet er overvåket og kjemisk og elektromagnetisk endret. Husk som lyndon B Johnsen sa : Den som styrer og kan kontrollere været. De samme er verdens herskere… Om ingen vil vedkjenne seg at de driver å manipulerer klimaet så pågår det uansett av hva folk tror. Bare følg nøye med på flightradar24. Så vilman se overflyvingene og også fårstå det pågår overflyvinger både med transpondere påslått som avslått. De fly fra utlandet som overflyr uten å mellomlande kan sees direkte legge igjen kjemiske striper som dimmer bort den blå himmelen.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Hvis bare folk som tror de skjønner hvordan verden er satt sammen og bygget opp og styres ..Da ville det kunne bli en oppvask som kunne veltet det globale jerngrepet verdens elite idag besitter. Man kan ikke ha avsky til en verden man ikke forstår hvor dypt er synket ned i lovløshet.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Sjornalister tenker mer på personlig vinning og pensjon enn at de orker å risikere personlig økonmisk ruin.miste familien er det få om ingen som vil utsette seg selv for. Derfor danser media og andre nøkkel personer med i det globale teater.. .. :;;;:::;;;;;::;;;::;:; ✈ i mellomtiden sprayes atmosfæren med aerosoler som skaper klimaendringer.. Så legger man selvsagt all skyld over på menneskeskapte klimaendringer som fra starten egentlig skyldes aerosol sprayingen og HAARP påvirkningen av atmosfæren.

        • Crisp

         Dummeste jeg har hørt, og dette tror du ikke på selv en gang. Bare i Russland risikerer journalister årlig livet for å avsløre ting med staten, ledere, o.l. Det sier seg selv at dette, som må kunne kalles tidenes skandale/sak, ikke hadde vært noe journalister ikke ville forsøkt å avdekke.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Det er rene risikosporten for en journalist av idag å drive solo utspill med å gå imot det politiske korrekte bilde av hva som skaper klimaendringene.Selv om en journalist skulle våge vil han raskt bli kastet ut av det gode politiske og journalistiske kretsene.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Alt er bare et spill da verden er i ferd med å bli totaliært fasistisk elektronisk overvåkings samfunn. Både terror og klimamodifikasjoner er innstrumenter for å pushe verden mot the new world order. Friheten eks fysiske penger repesenterer skal bort med argumentet» sikkerhet » Alt er bare spill om vår frihet som de ønsker å ta fra oss litt etter litt..

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Det er mektige krefter som en har med å gjøre.. Det å stå imot kan bety slutten for en journalist uansett hvor mye rett han har og hvor mye riktig info han skulle sitte på som bør komme publikum til gode. Hvis det er til rikets sikkerhet å holde info borte fra publikum så holdes ting hemmelig og tilknappet.

        • Crisp

         Med andre ord: vi er alle fortapt? regner med det er ditt siste ord?

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Skal weather modification stanses må nok folk opplyses slik at man kan få ett sterkt opprop ut mot de pågående klima modifikasjonene med chemtrail spraying. Nå gis co2 skylden for klimaendringene sprayingen forårsaker. HAARP skal jeg ikke nevne men det ingår også for å elektromagnetisk påvirke de kunstige konduktive utsprayede skylagene fra chemtrails.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Hvor fortapt man er er avhengigg av om man tidlig tar avstand både fra weather modification og HAARP og senere alle nye snedige oppfinnelser som de sier skal revoulusjonere våre liv.. Man må under ingen omstendigheter la seg microchippe. Da er man koblet til en elektronisk gridd man aldri kan løsrive seg fra. Og konsekvensen blir evig fortapelse i ildsjøen.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Det viser bare hvor manipulerte vi er i dagens IT baserte samfunn. Det går imot det helelektroniske 100% overvåkede samfunn og det er fint lite en vanlig borger kan gjøre for å forhidre utvikligen. Folk trenger bare å vite hva som er i ferd med å skje. Og at ingen må la seg microchippe ,for da er de fortapt !

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         klimakrisene leser vi om hver dag omtrent.Og de fleste klimatiske kriser har sin rot i den kjemiske sprayingen av atmosfæren og haarp.

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         De gjør i det minste en effektiv jobb med å grise til himmelen og skape kunstige klimaendringer. Chemtrails. Er et ikke tema så effektivt er kloden vår styrt idag via en korrupt media som løper makt elitens ærend og disse bilderbergere som drømmer om new world order verden. En verden der de ser for seg uten kontanter der alle er microchipede.

       • Per Klaveers ;;::;:; ✈

        ja ikke mer merkelig enn av noen med mye penger har evne til å dysset med weather modification som pågår. Mediene er kontrollerte mye mer enn folk aner i sin villeste fantasi.

        • Crisp

         Ingen klarer å styre 100% av en mediebedrift, ei heller alle enkeltjournalister. Det vil i så fall si at de klarer å styre slike som deg, og DET vil du vel ikke gå med på?!

         Hva synes du er best/verst: å være lykkelig uvitende, eller ulykkelig vitende?

        • Per Klaveers ;;::;:; ✈

         Kunnskap øker smerte så klart de fleste ønsker heller være lykkelig uvitende .. Argumentet er ofte man kan ikke gjøre noe fra eller til uansett…

     • Per Klaveers ;;::;:; ✈

      Ja bra. Viktig å fortelle flest mulig om hva slags kjemiske aerosoler som sprayes over atmosfæren. Himmelen stenkes inn slik at solen mister sitt skinn og vi får klimaendringer..

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    neppe om du lar deg microchipped når den tiden kommer de forlanger det,dvs slik de nu eks forlanger smart målere innstalert..

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    https://m youtube com/watch?v=b4VNX2b57X4

 • Line Langskjær

  JA TIL MER PENGER OG RESSURSER TIL PSYKIATRISK HELSEVERN….

 • Per Klaveers ;;::;:; ✈

  Klimaet er allerede sterkt innvadert med kjemisk spraying av atmosfæren ! Dette som pågår dysses ned selv om sprayingen av atnosfæren er noe alle kan se pågår over hodene våre 24/7 året rundt. Se flyene fra utlandet som passerer Norge på flightradar 24 .Der flyene ikke mellomlander under sprayingen som er kamuflert som vanlige flyruter. Følger man nøye med overflyvingene så ser man et tydelig mønster som direkte skaper store klimaendringer i Norge. Sprayingen kamufleres og dysses ned med falske forklaringer på alle ekspanderene flystriper som flyene etterlater seg på himmelen. Den blå himmelen blir borte i et tykk slamlignende kunstig skydekke. Kjemisk innsprøyting av aerosoler og chemtrailing av atmosfæren er hovedårsaken til klimaendring.

  • Hehe, jadaså.

   • Per Klaveers ;;::;:; ✈

    Hallo paranoia. Hehe Garantert ikke behov for å si det. :-), så mye det sprayes kjemiske aerosoler.. Vi blir stenket med chemtrails og dette dysses ned.. Forferdelig..