– Mange lurer på hvordan Game of Thrones ville vært hvis Kong Joffrey fremdeles hadde levd. Vel, det får vi vite om 12 dager, spøkte Fallon fra scenen.

Det var en vits på bekostning av den kommende amerikanske presidenten. Den 20. januar blir Donald Trump president, og Fallon benyttet anledningen til å sammenligne landets kommende leder med den ufordragelige og grusomme kongen Joffrey Baratheon (Jack Gleeson) fra Game of Thrones.

Det var ikke det eneste stikket Fallon rettet mot Trump i sin åpningstale. Han ertet også den kommende presidenten for at mange superstjerner skal ha takket nei til å spille på den kommende innsettelsen.

I den nominerte filmen Florence Foster Jenkins, spiller Meryl Streep rollen som den tonedøve amerikanske sopranen Florence Foster Jenkins (1868 – 1944), en rolle Fallon brukte som skyts mot presidenten.

– Og til og med hun takket nei til å opptre på Donald Trumps innsettelse, fyrte Fallon av i sin åpningstale.

LES OGSÅ: Se alle Golden Globe-vinnerne her

Neimen, Joffrey da! Kveles du? Sånn går det når man spiser duepaien sin for fort ... (Foto: HBO Nordic).
Neimen, Joffrey da! Kveles du? Sånn går det når man spiser duepaien sin for fort … (Foto: HBO Nordic).
Fikk Trump-kritikk i høst

Det kan virke som om Jimmy Fallon brukte Golden Globe til å ta et lite oppgjør med kritikken han fikk for å unngå kontroversielle tema da Donald Trump besøkte hans talkshow The Tonight Show Starring Jimmy Fallon i september 2016.

Jobben med å distansere seg fra Trumps politikk begynte Fallon på allerede da han ble offentliggjort som vert for årets utdeling. Da la komikeren ut følgende melding på Twitter:

– Jeg ser fram til å tilbringe tid sammen med the Hollywood Foreign Press (som deler ut Golden Globe-prisene) før Donald Trump får dem deportert.

ANMELDELSE: The Night Manager – Elegant britisk spionkrim med en smak av Bond

Det var en vits som også skuespiller Hugh Laurie sneiet innom i sin takketale da han vant prisen for beste birolle i miniserie for The Night Manager.

– Det er ekstra spesielt at jeg kan si at jeg vant denne prisen på den aller siste Golden Globe-utdelingen. Prisen har jo ordene «Hollywood», «utenlandsk» og «presse» i tittelen, sa skuespilleren tørt til latter fra salen.

Meryl Streep fulgte opp Laurie og gikk hardere til angrep på presidenten i sin tale.

– Det var en framførelse i år som lamslo meg. Den senket klørne i hjertet mitt. Ikke fordi den var god. Det var ingenting godt med den, sa en følelsesladd Streep som trekte fram situasjonen hvor Donald Trump tilsynelatende gjør narr av en handikappet journalist.

Hun fulgte opp med å poengtere at når de mektige i samfunnet plager andre så er det noe alle taper på.

 • oudeis

  Kjendisene i Amerika er i det minste fornøyde med seg selv og det er jo tross alt det viktigste, at Hillary Clinton ville betydd WWIII og at Donald Trump kommer til å skape fred og velstand på jord er naturligvis av underordnet betydning, posere er det viktige, å illudere empatisk for mediene

  • Paul Ragnar Heiene

   Når en bølle kan vinne uten å vinne, er det noe galt med systemet.

   • oudeis

    om du sitter på informasjon som kunne avgjort hvem som ble president i USA burde du kanskje sagt ifra om det istedenfor å komme med dette nå? litt sent liksom?

    • Morten Bjørgan

     Lett å forstå at du vil bruke hemmelig navn.

     • oudeis

      annerledestenkende må beskytte seg mot forfølgelse fra de tolerante, de inkluderende og fargerike hippiene som elsker alle

      • frodealex

       Så trist det er, oudeis, at du må tåle å bli motsagt av venner og familie i familieselskaper. Best å mure seg inne med sine holdninger og tanker så man unngår å bli utfordret.
       Du opplever nok at venstresiden vil misbruke din samvittighet og skam for å tvinge deg til innta deres standpunkt, eller stemple deg uverdig offentlig debatt, så stemmen din er gjort ugyldig og tilsidesatt. I din kommentar reduserer du likevel mennesker som har en mening (som du), til å være bare kjendiser som poserer (uverdig debatten), og så roper du «gestapo» og «inkvisisjonen» (stempel) når noen er uenig med deg. Ser du at dette er det samme som jeg beskrev to setninger tilbake? Offerrollen kler deg ikke.
       Og for øvrig: Våkn opp! Du er ikke annerledestenkende. Det er bevegelser med lignende sinnelag som ditt i store deler av verden.

    • Ståle Øvrebø

     Hvorfor er du anonym oudeis? Er du et slikt russisk nett-troll?

     • Morten Hagen

      Her skyter du langt unna mål 🙂

      • oudeis

       jeg traff bedre enn din merkelige kommentar iallefall, hvordan blir dette relevant?

       • Morten Hagen

        Jeg støtter deg …..kanskje du mente å svare Ståle Øvrebø

        • oudeis

         å, sorry, jeg misforsto jeg da, skjønner ikke hva som har skjedd med venstresiden, før var de ikke fornøyde uten at de fikk knust noen vinduer eller tilsvarende konstruktivt, nå idag er merryl streep på galla premieutdeling det store forbildet til rock’n roll sosialister

        • Morten Hagen

         Enig i det. Først er det protester – nå er blitt god-ord og å sole seg i glansen.

     • oudeis

      Jeg er Putin himself faktisk, må ha noe å finne på mens jeg pønsker ut noe mere bøll, seriøst? jeg er begunstiget fra naturens side med en familie bestående av rabiate og hatefulle liberalere som forpester enhver familiemiddag med sine skrullete og aparte ideer og med samme mentalitet som gestapo og inkvisisjonen, typisk liberalere med andre ord, kan du kanskje forstå at anonymiteten er å foretrekke, når man er annerledestenkende?

   • Morten Hagen

    Det er folk som skylder på systemet det er noe galt med.

    • CULHWCH

     Utgangspunktet er ganske anderledes her i Norge. Det er ikke mulig å vinne ved å ha mindre stemmer. Trump vant ikke overlegen, og hadde under 2 millioner (!) stemmer enn det Clinton hadde. Det ville aldri skjedd i Norge.

     • Morten Hagen

      Om ulike valgordninger er rettferdige blir evigvarende diskusjon, her må man godta den gjeldende ordningen uten å sette spørsmål ved demokratiet.

  • Morten Bjørgan

   Dette vet nok du en masse om.

   • oudeis

    æh? ja? jeg leste jo artikkelen?

  • Rick White

   Enda en av disse idiotiske konspirasjonsteoretikerne som kun tror på falske nyheter.
   Ta deg en utdannelse, ta lydproppene ut av ørene og følg med i samfunnet!
   Det er skummelt når hele fire personer «liker» svadaen i innlegget. JEg blir bekymret på vegne av den generelle IQ’en

   • oudeis

    beskyldningene om «falske nyheter» dukket veldig brått opp du, er dette noe helt nytt?
    forøvrig, når du/dere kan sensurere ubehagelig informasjon får dere jo en lett match, sikkert derfor det dukker opp alternative medier som bringer nyheter som ellers sensureres

    • Rick White

     Det du skriver her er at du bruker falske nyheter som forsvar for falske nyheter.
     Svadaen du beskriver er ren nonsens. Hadde du hatt en viss form for utdannelse, hadde du skjønt bedre.
     Gå heller på youtube og støtt dem som mener jorden er flat.

     • oudeis

      hvem er det som har en slik omtrentlig holdning til sannhet om ikke liberale? for hvem kan oppe være nede og bak være frem om ikke liberale? hvem slenger rundt seg med de grusomste anklager uten tanke på hvem de tråkker på, om ikke liberale? hvem tror de er hevet over moralske krav, om ikke liberale? alle som har øyne å de med skjønner hvordan dette henger sammen og alt et motivert av et intens hat til vanlige mennesker

  • Torger Størseth

   ?????????!!!!!!!!!!!

 • Kim Ivar Andenes

  Får håpe noen gjør med Putin marionetten som ble gjort med Joffery.