Kong: Skull Island er på ingen måte et banebrytende actioneventyr, men lener seg trygt og behagelig på tidligere suksesser i sjangeren. Her er det litt Indiana Jones, litt Jurassic Park, og – selvsagt – litt King Kong.

Regissør Jordan Vogt-Roberts ser ut til å vite nøyaktig hva han fikk i oppdrag å lage, nemlig en stor og dum film med hoderystende logikk, men likevel med en udiskutabel underholdningsverdi.

Persongalleriet er ikke så saftig som man kunne ønske, og humoren burde også vært mye skarpere, men effektene gir oss førsteklasses monsteraction med et godt spenningsnivå. Kong: Skull Island er en tilfredsstillende underholdningsdose, bare man ikke tenker for mye underveis.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

John Goodman, Tom Hiddleston, Brie Larson og John C. Reilly i "Kong: Skull Island". (Foto: SF Studios)
John Goodman, Tom Hiddleston, Brie Larson og John C. Reilly i «Kong: Skull Island». (Foto: SF Studios)
Finner noe stort og sint

Året er 1973 og et skip med amerikanske forskere drar til et ukjent øy i det sørlige Stillehavet for å kartlegge den. Blant dem er ekspedisjonslederen Bill Randa (John Goodman), krigsfotografen Mason Weaver (Brie Larson) og sporjegeren James Conrad (Tom Hiddleston).

En helikopterskvadron under ledelse av oberstløytnant Packard (Samuel L. Jackson) hentes ut av Vietnam for å bli med, i tilfellet det skulle bli bruk for litt militær slagkraft. Det blir det selvsagt, fordi det skal vise seg at det finnes noe stort og sint på øya.

Anmeldelse: Hidden Figures er publikumsfriende feelgood fra virkeligheten

Filmens innledning er effektiv og spennende. Man får følelsen av at det ukjente kaller der ute i havet. Forklaringen på hvorfor øya ikke har blitt utforsket før er kanskje ikke helt troverdig, men som så mye annet i denne filmen er ikke det særlig viktig.

Det er jo ingen stor hemmelighet at en diger gorilla som går under navnet Kong regjerer på øya. Den første trefningen mellom menneske og dyr er eksplosiv, men samtidig latterlig overdreven.

Spoiler advarsel: Han knerter alle helikoptrene, fordi samtlige piloter finner det formålstjenlig å fly så tett på at han faktisk kan få tak i dem. Ja, det bryter med all logikk, men er effektfullt og smeller bra.

(Anmeldelsen fortsetter under bildet)

Det brygger opp til kamp mellom menneske og dyr i "Kong: Skull Island". (Foto: SF Studios)
Det brygger opp til kamp mellom menneske og dyr i «Kong: Skull Island». (Foto: SF Studios)
Styggvakker krigsestetikk

At historien er lagt til 1973 forklarer enkelte ting ved ekspedisjonen som ikke ville ha vært særlig sannsynlig i dag, som blant annet har med sikkerhet og kommunikasjon å gjøre.

Det gjør det også mulig for regissør Jordan Vogt-Roberts å velte seg i styggvakker krigsestetikk fra tidligere Vietnam-filmer som for eksempel Apokalypse Nå! og Platoon.

Lydsporet fylles av Creedence Clearwater Revival og Jefferson Airplane, og så møter vi John C. Reilly i rollen som en slags omvendt oberst Kurtz. Han gir historien en nødvendig komisk avlastning, selv om den strengt tatt kanskje ikke er spesielt troverdig.

Anmeldelse: Det er bare verdens undergang er et ubehagelig godt familiedrama

Effektscenene i filmen holder svært høy kvalitet, og det kan avsløres at Kong ikke er den eneste ukjente skapningen som holder til på øya. Kong: Skull Island har flere scener med fantastisk eventyraction, som er filmens aller største fortrinn.

Det kan argumenteres med at humoren er litt blass, at persongalleriet gjerne kunne hatt langt sterkere personligheter, der for eksempel Tom Hiddleston ikke akkurat fremstår som den fødte actionhelt.

Kong: Skull Island har heller ingen dypere filosofi rundt menneskets erobring av naturen, men det den har, er en vedvarende underholdningsevne. Bli gjerne med på dette eventyret, bare ikke forvent å føle deg spesielt smartere etterpå.

Om FILMEN

Kong: Skull Island
 • Kong: Skull Island
 • Slippdato: 10.03.2017
 • Regi: Jordan Vogt-Roberts
 • Utgiver: SF Studios
 • Aldersgrense: 12
 • Sjanger: Action, Eventyr

 • magnarStoroy

  Ein film som må sjåast.

 • Nils

  Hvordan er denne på 4DX, noen som vet?

  • Mads Johannessen

   Denne var veldig bra med 4DX, kan anbefales.

  • Guy Frommexico

   Ja, det var fantastisk

 • Jan Johansen

  Gleder meg til denne filmen kommer på TV’n. Da skal jeg kose meg i sofaen:)

  • Andre

   Du har misforstått. Det er en type film som ikke gir noe som helst om man ikke ser den med topp kinoutstyr.

   • Jan Johansen

    Ok, men jeg har tip-top flatskjerm. Den får holde selv om jeg forstår godt hva du mener. Kinolyd og kjempelerret blir andre boller.

    • Andre

     Ok, det var da inderlig godt i hvertfall 😀

 • denallerv

  Har nå sett filmen på 3D imax. Og ja effektene e veeeeldig bra. men filmen er som beskrevet eksepsjonell dum. Soldatene er faktisk dumme hele tiden, og ville nok ikke overlevd 1 time i Vietnam… Historien er tynn og dum og meningslås av typen nå skjer det og så skjer det. En mer sjelløs film er det lenge siden jeg har sett. Jeg endte opp med å kjede meg i store perioder av filmen.

 • CommanderHairGel

  Slike filmar er alltid best med humor, høyrast ut som det manglar?

  • Bjørn Tornes

   Alltid humor med one-linerene til Samuel L Jackson 😀

  • Ole Jørgen Gården

   John C. Reilly er med i filmen, ikke bare spiller han en fortreffelig figur, men den gode gamle humoren hans er på plass. Personlig mener jeg Kong: Skull Island er en av de beste i sin kategori som er blitt laget siden Pacific Rim. for de som ikke har sett den på kino enda, sitt igjen etter rulleteksten, så får du kanskje et tips om hva som skjer videre 😉

 • Norwegian Blue

  Sukk!

  Går det ikke an å lage en «spesialeffektfilm» som er manusforfattet av folk som ikke prøver å vinne VM i logiske brister?

  Kan noen nevne minst én «spesialeffektfilm» med en troverdig historie?

  Med troverdig, mener jeg innenfor de rammene som er satt. En gigantisk ape kan derfor være troverdig, bare det gjøres på skikkelig vis.

  Dersom King Kong, for eksempel, hadde satt ostepopen i halsen fordi at han blir forstyrra av en gjeng Paradise Hotel-deltakere på leting i skogen etter en kung fu-mester som lager verdens beste hjemmebrent, midt under innspurten på fem-mila kringkastet direkte fra Lahti, hadde det altså ikke vært troverdig.

  Hvis han derimot klikker på grunn av at han blir skutt på med maskingevær, er det troverdig… Med forbehold om at det forekommer en troverdig grunn til at skytterne ønsker å kverke ham.

  Jeg gjentar, er det noen som kan nevne én slik film med troverdig historie? De finnes sikkert, men jeg kommer ikke på noen.

  • forfaen

   Star Wars
   Ringenes Herre

   • Norwegian Blue

    Da er definisjonen vår på spesialeffektfilm ulik, men det var uansett en dårlig beskrivelse fra min side. Det er vel kanskje katastrofe- og monsterfilmer jeg skulle ha brukt. Filmer som fra begynnelsen av er ment å ha hinsides med effekter, og at publikum «vet» dette før den i det hele tatt er laget. For eksempel, San Andreas, 2012, Godzilla og så videre.

  • Victor Rownan

   Cloverfield

   • Norwegian Blue

    Den har jeg ikke sett (trur eg). Får gi den en sjanse 🙂

  • Bjarne

   Cloverfield japp, også den siste av dem 😀

 • HippSomHapp

  Hvordan er denne i forhold til den forrige King Kong? ^^

  • Mattis Finstad Hansen

   Noen hakk bedre i mine øyne.

 • Mattis Finstad Hansen

  For en stor ape! Seriøst. Kong i denne filmen var betydelig større enn sine tidligere inkarnasjoner og viser tidlig muskler. Kong i seg selv er selve gulrota historien og skuffer ikke som holdepunktet til de andre karakterene, selv om jeg synes Kong var mer Bigfoot enn gorilla i Kong: Skull Island.

  Det var delte meninger i gjengen om hvor bra filmen var, og selv om det var noe å plukke på, likte jeg personlig Kong: Skull Island godt. En lettfordøyelig fantasyfilm med gode effekter og underholdende actionsekvenser. Jeg likte spesielt godt «vietnamkrigifiseringa» i uttrykket og filmmusikken. Fargene og filmingen var karakteristisk og et høydepunkt. John C. Reilly som Hank Marlow var et høydepunkt blant skuespillerene, som han ofte er.

  Gode til greie skuespillprestasjoner, selv om jeg begynner å bli litt trøtt på militærpersonell som skyter først og spør siden. Litt Hollywoodtakter over scenen hvor Kongs foreldre lå og ellers var hovedfienden til Kong litt anonym og kjedelig og kunne med hell blitt gjort anderledes.

  Alt i alt, en underholdende film og en frisk innfallsvinkel på en ikonisk karakter. Tommel opp fra meg.

 • magnarStoroy

  Såg den i kveld. Herlig overdriven film og som i siste mumienfilmen, så var det ein slutt, som antyda at det kjem ein film til. Action frå start til slutt. Terningkast 4 er for lite. Dette var ein 6-ar.

  Kan likevel forstå, at dei som ikkje likar overdriven action, ikkje er så begeistra for filmar som denne, Transporter, James Bond eller Mission impossible.

 • elien

  Hvis du ønsker at se en god film, skal du blot klikke her. >>>>> MOVIEFULL32.BLOGSPOT.CO.ID

 • cintrong

  loba film alus didieu.>>>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Thorjussen Christian

  Liker du interssante personer/karakterer og filmer som tar opp filosofiske tema, er dette en skikkelig møkkafilm. Liker du monstre som slåss, er dette en skikkelig bra film (passer bra for tolvåringer).

  Artig at de hadde fått Marlow med, et lite stikk til Apokalypse Nå og Heart of Darkness :).

 • Lars Ihle

  Burde vel sett den på kino. Leide den på Get boksen, og hadde lav lyd. Sovna med mellom slaga her, hehe