Etter en uke i Ghost Recon: Wildlands har jeg dødd 109 ganger, flydd helikopter i over 3 timer, drept 1429 kriminelle og 48 dyr. Ifølge statistikken har jeg med andre ord kost meg glugg ihjel. Likevel ligger det en viss ambivalens bak statistikken. For det er visse ting som ikke kan måles i tall.

Man trer inn i rollen som amerikansk elitesoldat på oppdrag i Bolivia. Målet med oppholdet er å utrydde det meksikanske narkotikakartellet som har tatt over styringen i landet. For å gjøre dette må man drepe og kidnappe seg gjennom den kriminelle næringskjeden.

I hvilken rekkefølge, og med hvilken fremgangsmåte man utfører oppdragene på er i stor grad opp til en selv. Man befinner seg i en åpen verden som er like vakker og som den er enorm. Det er mye å gjøre, det er mye å se, det er mange å drepe. Det er i det hele tatt mye å like. Dessverre er det også en del ting å mislike.

ANMELDELSE: Horizon Zero Dawn – Et gjennomført actionrollespill du blir oppslukt av

Fra frodig jungel til steppelandskap. Wildlands tilbyr alt. (Foto: Ubisoft)
Fra frodig jungel til steppelandskap. Wildlands tilbyr alt. (Foto: Ubisoft)
Intetsigende historie

Premisset er godt, selv om det på ingen måte er banebrytende. Du skal ta knekken på det meksikanske narkokartellet Santa Blanca. De har tatt kontrollen over alle provinsene i området. Frigjør hver enkelt provins ved å samle inn informasjon, sabotere kokainfabrikker og knerte kartellets mange mellomledere.

I spillets beste stunder føler du deg som en harcoreutgave av Steve Murphy i Narcos.

ANMELDELSE: Narcos S02 – Intens og underholdende jakt på narkotikabaronen

Du blir også nødt til å sloss en del med «Unidad» – den hardkokte, tungt bevæpnede og gjennomkorrupte bolivianske hæren. I tillegg er det svære kartet også pepret med sideoppdrag, nye våpen og diverse oppgraderinger.

Selve historien kan imidlertid ikke sammenlignes med Narcos. Jeg soner etter hvert ut i filmatiske sekvensene, som er fulle av nesten komisk kriminelle meksikanere. De gangene jeg dveler ved historien i Ghost Recon: Wildlands er det som regel for å stille spørsmålet: «Er dette rasistisk?»

Figurene i spillet er stort sett generiske stereotyper. Amerikanerne er tøffe men godhjertede, meksikanerne er slemme og har masse tatoveringer og bolivianerne går med poncho og rare hatter.

Det blir mye råkjøring.(Foto: Ubisoft)
Det blir mye råkjøring.(Foto: Ubisoft)
Jo flere vi er sammen

Spiller man alene må man forholde seg til tre datastyrte lagkamerater som du kan beordre rundt omkring. Det virker imidlertid på meg som Ghost Recon: Wildlands virkelig er laget for spill med andre. For med tre venner på laget ble spillopplevelsen betraktelig bedre.

Spiller man sammen åpner dette for intens planlegging, kreative innfallsvinkler og strategiutvikling. De alt for ambisiøse strategiene våre gikk som regel horribelt galt, noe som ofte var like morsomt som om de skulle gått knirkefritt.

De gangene vi lyktes var gleden stor. Et eksempel:

Vi har fått i oppdrag å hente ut en kokainbaronesse fra en tungt bevoktet fiendtlig base. En av oss sniker seg inn, finner henne, og drar henne med seg. Jeg passer på ham gjennom kikkertsiktet mitt. De to andre på laget bestemmer seg for å lage et helvete på den andre siden av basen for å skape en distraksjon. Vi finner en bil, kaster målet vårt i bagasjerommet, plukker opp de to andre på veien og kjører avsted.

En bølge av herlig prestasjonsfølelse og småarrogant selvtilfredshet treffer oss da vi innser at vi klarte det. Gleden er likevel litt tom og ganske kortvarig, og to sekunder etterpå lyder et monotont og uengasjert: «Ok. Hva skal vi gjøre nå da?»

Ligg på avstand eller storm inn og skyt alt som rører seg. (Foto: Ubisoft)
Ligg på avstand eller storm inn og skyt alt som rører seg. (Foto: Ubisoft)
Mye å gjøre

Det hele fortoner seg dessverre litt som en øvelse i kvantitet framfor kvalitet. Det er voldsomt mye å gjøre, men det er bare ikke veldig givende i lengden.

Både hovedoppdragene og sideoppdragene blir fort repetitive. Saboter en ting her, kidnap en stereotypisk meksikansk kriminell der. Etter noen timer blir det rutine.

Man kan også lete opp veldig mange forskjellige våpen. Disse er ofte tungt bevoktet, noe som gjør hentingen av våpnene til små oppdrag i seg selv. I tillegg kan man finne våpendeler rundt omkring for å oppgradere dem.

Å rase rundt å lete etter våpen og oppgraderinger ble etter hvert en favorittaktivitet for vår del. Men også dette tilbød begrenset moro, da vi etter hvert innså at genuin spillglede hadde blitt erstattet med ren samlemani.

ANMELDELSE: Tom Clancy’s The Division – Imponerende, men repeterende

Et vakkert spill som mangler det lille ekstra. (Foto: Ubisoft)
Et vakkert spill som mangler det lille ekstra. (Foto: Ubisoft)
Rusk i maskineriet

Det tekniske fungerer stort sett bra, men har noen åpenbare svakheter. At en elitesoldat ikke er i stand til å hoppe er for eksempel rart. Det førte også med seg en hel del irritasjon, da jeg titt og ofte satte jeg meg fast i en eller annen fjellformasjon på høyst ugunstige tidspunkt. Bilkjøringen er også litt kunstig og rar til tider.

Vi støtte også på små problemer med ubisoftserverne og en og annen god gammeldags bug. Det største problemet Ghost Recon: Wildlands har er likevel at det aldri griper deg helt. Vi følte aldri at noe sto på spill. Det lider også av å være verken fugl eller fisk. Delvis realistisk geriljakrigsimulator, delvis «GTA: Bolivia», uten å overbevise helt på noen av delene.

Jeg liker egentlig ikke å bruke ordet «sjel». Likevel er det det første jeg tenker på når jeg prøver å fastslå hva Ghost Recon: Wildlands mangler. Det er vakker boltreplass om du er ute etter underholdning og action. Det er enkel, kommersiell moro for deg og vennegjengen, men er ikke til å bli oppslukt av.

Om SPILLET

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands

 • Mattis Finstad Hansen

  Jeg storkoser meg alene, og selv om jeg ikke er så langt inni spillet enda, gleder jeg meg til ferden videre. Har sett en del folk spille coop og det falt ikke i smak hos meg. Kaotisk og rett og slett kjedelig. Trives best når jeg kan ta beslutninger og bestemme innfallsvinkler selv. Vel, det er min personlige preferanse. Hit til vil jeg nok gi det en femmer, så får vi se utover.

  • Maggotbrain

   Vi snakkes om 1 år. Jeg vet det ikke er lett for folk som nettopp har gitt 700 for et spill å gi en negativ vurdering, uansett hvor dårlig spillet måtte være.

 • Maggotbrain

  «Det tekniske fungerer stort sett bra, men har noen åpenbare svakheter. At en elitesoldat ikke er i stand til å hoppe er for eksempel rart.» Hahahahaha, dette fortjener bare terningkast 1, som en helhet i min verden. Glad jeg stod i mot og hadde is i magan 🙂

  • jokke77

   Dette spillet fortjener ikke terningkast 1. Dette er vannvittig mange timer med morro. En 5 er ok 🙂 Og det er litt kult at du kan forme din soldat som ingen andre har

  • Mattis Finstad Hansen

   Hopping betyr så enormt lite i slike typer spill. Særlig hvis man skal spille med/mot andre. Ingenting ødelegger innlevelsen i et spill enn folk som kaninhopper som gale. Mange potensielt gode spill, har blitt nær sagt ødelagt i mine øyne pga dette.

  • Jack Odin Andersen

   er omtrent ingen spill som fortjener terningkast en. er så irriterende når folk gir objektivt ganske gode spill terningkast 1 bare fordi gameplayet ikke passer den enkelte.

 • Kenneth Soerensen

  Spot on!! 😉

 • John Alexander Svensson

  Største problemet med skiten er at spiller fryser hele tida. #pc

  • jokke77

   største skiten er å spille på pc ;p

 • PS4.no

  Synes 4 er raust mtp hva andre spill er gitt her og at det ikke er mye positivt å spore i anmeldelsen. Etter 8 timer i Wildlands legger jeg merke til at de siste 4 timene er brukt på tull og tøys fordi oppdragene blir kjedelige og repetive. Største nedtur på PS4 siden Watch Dogs 1 , å det er ikke tilfeldig.

 • Marius Waage

  Jeg har 38 timer i spillet nå. Har alle elite skills og mangler bare noen få punkter på noen få av de andre, og er lvl 29. Og dette spillet er så repetativt at det gjør vondt. 🙁

  Jeg visste jo allerede dette før jeg kjøpte det og, men men. Har nå værtfall fått minst 20 timer med moro ut av spillet. Og da er det jo ikke så altfor gæli uansett. Men jeg anbefaler ingen å kjøpe dette spillet før det er på salg.

  Det som derimot er veldig bra med spillet er grafikken, rett og slett fantastisk.

  • Maggotbrain

   grafikken er bra, men respawn baser er slettes ikke bra. Det har det ikke vært siden Far Cry 2………….

   • Marius Waage

    Helt enig.

 • LarZen

  Et spill som er helt OK alene. Men med gode venner så har spillet potensiale til å være en 5 eller 6 på terningen.

  • Thomas Ramsfjord Dale

   Man bør med andre ord ikke være en venneløs taper, om man skal spille dette.

 • Maggotbrain

  spurte nettopp om refund da jeg følte det var som å spille Far Cry 2 igjen med tanke på at etter å nettopp å ha utrydda en base så re-spawner den igjen rett etterpå. Men jeg tror jeg rakk å spille akkurat litt for mye før jeg fant det ut, grrrrrrrr…….

 • Thomas Ramsfjord Dale

  God anmeldelse. Personlig gir jeg spillet terningkast 2. Har virkelig ikke tid til å spille middelmådige spill lengre, spesielt ikke når jeg kan bruke tiden min på The Legend of Zelda breath of the wild <3

  • jokke77

   Når du liker et barnslig spill som zelda så bør du heller ikke skrive en anmeldelse av Ghost Recon

   • Thomas Ramsfjord Dale

    Har du slitt med dårlig selvtillit lenge? Jeg liker alt fra Super Mario til Call of duty og for min del spiller det ingen rolle om spillene er «barnslige» eller ikke så lenge jeg har det gøy! Jeg hadde det ikke gøy når jeg spilte dette spille, derfor ga jeg dette spillet terningkast 2 og Zelda terningkast 6. Btw, de som er barnslige, er de tynne spinkle personene uten utdannelse og som bare sitter inne på rommet sitt hos moren og faren sin og spiller spill hele dagen. De er barnslige. Men bare kos deg med dette «voksen» spillet du! 😉

   • Thomas Ramsfjord Dale

    Stop holding bitterness deep in your bum soul – Conor Mcgregor

 • elien

  Hvis du ønsker at se en god film, behøver ikke hele vejen til film, skal du blot klikke her. >>>>> MOVIEFULL32.BLOGSPOT.CO.ID

 • willy

  rek naronton film mah didieu we.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID