Get Out er en skrekkthriller med satiriske innslag der stemninger og kontekst er viktigere enn effekter og enkel skremmetaktikk.

Manusforfatter og regissør Jordan Peele tar seg god tid til å bygge opp en skummel atmosfære, der uhyggen ikke skapes ved å rope «bø», men kommer krypende sakte men sikkert gjennom smart historiefortelling.

Resultatet er en morsom, spennende og original film med sterke undertoner av problematikk rundt rasisme og diskriminering.

Get Out kan oppfattes som en observasjon av hvordan det kan føles å være en ung, svart mann i en hvit del av Amerika, der borgerskapets handlinger representerer århundrer av fordomsfulle menneskesyn og utnyttelse av sorte. Det gir Get Out en ekstra dimensjon på toppen av å være en effektiv thriller.

Roses pappa Dean (Bradley Whitford) og mamma Missy (Catherine Keener) i "Get Out". (Foto: United International Pictures)
Roses pappa Dean (Bradley Whitford) og mamma Missy (Catherine Keener) i «Get Out». (Foto: United International Pictures)
Møter kjærestens familie

Chris Washington (Daniel Kaluuya) skal møte familien til kjæresten Rose (Allison Williams) for første gang. Han er spent på hvordan de vil reagere, siden han er sort og hun er hvit, men han mottas med åpne og fordomsfrie armer av både pappa Dean (Bradley Whitford) og mamma Missy (Catherine Keener).

Etter hvert legger han merke til at hushjelpen Georgina (Betty Gabriel) og gartneren Walter (Marcus Henderson), som begge er afroamerikanere, oppfører seg merkelig. Roses bror Jeremy (Caleb Landry Jones) dukker også opp med en besynderlig oppførsel. Alt er kanskje ikke slik det ser ut til å være på eiendommen.

Anmeldelse: Anders Baasmo Christiansen spiller mesterlig i Hoggeren

Jordan Peele bygger opp atmosfæren i filmen med behersket tålmodighet. En hendelse i åpningssekvensen viser tydelig at det foregår noe utenom det vanlige, men forholdet mellom Chris og Rose og møtet med foreldrene hennes virker så hyggelig og avslappet at det er vanskelig å se hvor mørke elementer skal komme inn.

Det er likevel noen små tegn på at noe er galt ett sted, og hintene blir stadig flere og sterkere. Når ting begynner å skje for alvor, har man nok allerede skjønt litt av tegninga. Den store sammenhengen bak det hele er imidlertid vanskeligere å forutse, da den er tuftet på elementer som beveger seg et stykke utenfor det realistiske, men som hører hjemme i sjangeren.

Chris (Daniel Kaluuya) er omringet av hvite mennesker i "Get Out". (Foto: United International Pictures)
Chris (Daniel Kaluuya) er omringet av hvite mennesker i «Get Out». (Foto: United International Pictures)
Ubehagelig nært virkeligheten

Get Out speiler spenningen mellom USAs sorte og hvite befolkning og trekker historiske tråder fra historiens nåtid tilbake til da den sorte mann var den hvite manns slave. Det forsterkes ved at Roses foreldre bor på en sørstatsgård med stor eiendom, søyleveranda og to sorte tjenere.

Dean påpeker riktignok det tilsynelatende suspekte ved dette selv, men har en godhjertet forklaring. Likevel føler Chris seg litt utrygg omringet av så mange hvite, spesielt når huset fylles av familiens venner til et selskap. Måten han møtes og tilsnakkes på treffer noe som man føler ligger ubehagelig nært virkeligheten.

Anmeldelse: Hjartasteinn er varm, øm, sår og vond

Get Out feiler på ett punkt, nemlig med inklusjonen av Rod (LilRel Howery), en breikjefta kamerat av Chris og hans eneste telefoniske hovedkontakt med verden utenfor gården i løpet av historien. Han er åpenbart med som «comic relief» for å lette på stemningen, men har en adferd og fremtoning som skurrer med filmens øvrige tone. Det er også mitt største ankepunkt, og det er ikke så stort.

Get Out føyer seg nemlig inn i rekken av nye, smarte skrekkthrillere som for eksempel The Kill List, It Follows, The Babadook og Green Room. Jordan Peele har med sin debutfilm greid å skape effektiv spenning som samtidig er en kommentar til det betente forholdet mellom sorte og hvite i USA. Get Out både skremmer deg og gir deg tankegods. Det er ikke dårlig av en sjangerfilm!

Om FILMEN

Get Out
 • Get Out
 • Slippdato: 07.04.2017
 • Utgiver: United International Pictures
 • Aldersgrense: 15
 • Sjanger: Skrekk, Thriller

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.
 • Jomar Bakkeli

  Og da er det bare å vente på kommentatortrollene som raser over «Svart mann i offerrollen mens hvite menn er de slemme» og lignende fjas.

  • Mer irriterende med de «Og da er det bare å vente på»-kommentarene, egentlig.

   • NAV Avdeling Utland

    Ikke glem de «Mer irriterende med de «Og da er det bare å vente på»-kommentarene» -kommentarene.

    • Vrang_Tyggis

     Og dei aller verste: «Ikke glem de «Mer irriterende med de «Og da er det bare å vente på»-kommentarene» -kommentarene.» Kommer alltid snikande 😀

     • GjestBaaardsen

      Ingenting som irriterer meg mer enn rekursjon.

 • Irritert666

  Da er det bare å vente, for den som venter på noe godt, venter forgjeves. Men kommentartrollene har ventet lengre enn vanlig. Kansje ikke all venting er forgjeves. En får bare vente, for den som venter på noe godt…

  • Andre

   Du får se filmen i mens du venter da, hehe, så det i hvert fall ser ut som du har et liv utenom å sitte her og skrive meningsløse ting…

 • Erland Nettum

  Whaaaaaaat? Enda en sånn innkvotert svart mann film!*@£€?

  …tulla..

 • Ellen A. Wallace

  Veldig skuffende om kvaliteten på denne filmen etter å ha ventet i 2 dager. I dag har jeg funnet god kvalitet film av denne filmen guys.Available mer undertittel.

  Sjekk ut denne 𝕎𝔸𝕋ℂℍ.ℝ𝔼𝕄𝕆ℕ𝕄𝕆𝕍𝕀𝔼𝕊.ℂ𝕆𝕄

 • magnarStoroy

  Jordan Peele frå Mad tv. Det var i alle fall ein artig serie.

  Skrekk med satiriske innslag? Scary movie og the haunted mansion- kopi?

  • bakabox

   Scary Movie og lignende var sjangerparodier på lik linje (formmessig) som Airplane!, og hverken skrekk eller satire.

  • Bjørg Jørgensen

   Det er langt fra noen «Scary movie». Det er ikke en parodifilm.

  • Nikita Mirzani

   FIXED GET OUT NORDISK TEXT ,, 𝒘𝒘𝒘.𝒊𝒎𝒑𝒂𝒘𝒂𝒓𝒂𝒅𝒔.𝒖𝒔

 • lauren

  yeuh alus didieu.>>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • movie hd

  Her filmen koblingen====>>>>CINEMA21HD.BLOGSPOT.CO.ID

 • tompel

  Hayu nonton di sini.>>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Bjørg Jørgensen

  Jeg synes det er en veldig god film, som leker seg med den subtile rasismen mange kanskje ikke er så bevisst på. Mange ganger balanserer den på grensen mellom horror og humor, men uten å være en parodi – det er ikke en komedie. Det handler mest om psykologisk uro enn typisk horror, og drar heller over i litt science fiction enn noe totalt overnaturlig mot slutten.

  Den var ganske forutsigbar på en del områder, men selve konklusjonen på hva som foregikk var ikke like åpenbar. Jeg synes faktisk den hever seg over gjennomsnittet blant thrillerhorror-filmer.

  • swelly

   hayu lalajo.>>.IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

  • Nikita Mirzani

   se oppdatering film

   BEAUTY AND THE BEAST

   >>>>>http://WWW.IMPAWARADS. US

 • GYGI B NOUN

  SE FILM FULL M0V1E FULL HD 4K

  >>> http://WWW.VIDNOWMOVIES. US

 • Iklim Cuaci

  WATCH FILM

  THE WALKING DEAD
  IN > WENK.MATANOVIE.COM

 • Mattis Finstad Hansen

  Get out kan lett deles opp i to biter. En del skikkelig guffen stemning, med klassiske skrekkelementer og en del interessant og fascinerende plot-tvist som er mer spennende enn skummel.
  De klassiske elementene er velbrukte, men kler filmen godt og brukes på en frisk måte som aldri blir kjedelig.

  Skuespillerene gjør en god jobb med å skape en uhyggelig stemning og du føler virkelig at noe er galt hele veien. Ting ble kanskje litt for tydelige utover, men aldri slik at det gikk ut over filmen.

  Alt i alt en film jeg likte godt og kan anbefale!

  • Nikita Mirzani

   SE HER FOR DEN BESTE KVALITET > NORDISK-LOCKER71.BLOGSPOT.NO

 • KEISHA

  hayu ah nonton film klik didieu.>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID

 • Magnus

  Video! Gi meg en videoanmeldelse 🙂

 • fariesa

  sok naronton film didieu.>>>>IFLIXMOVIES32.BLOGSPOT.CO.ID